Räddaren i nöden

Nu sitter vi här allihop, helt stinna av all mat.. Och jo det blev grillat! Min hjälte till sambo åkte runt till nästan varenda affär tills han hittade en ny brännare till grillen - och då hade han sån tur att han hittade originaldelen dessutom! Inte illa.. Så nu har jag äntligen fått min grillade kotlett och min potatisgratäng och det satt verkligen bra. Nu håller vi för fullt på med att försöka göra plats åt efterrätten; äppelpaj med vaniljsås. Tänk att man kan bli sugen på mer att äta när man är så här proppmätt? :)


Tjolahopp

Jag fick en väldigt härlig stund på spa igår med helkroppsmassage och ansiktsbehandling - underbart! Jag kände mig helt mör efteråt :) Så det var verkligen en superpresent, tusen tack för den!

Senare på kvällen igår så for jag och Nova och handlade och vi var absolut sist ut ur butiken när de stängde. Vi höll faktiskt på att bli inlåsta, men vi hann ut i sista stund :) Sen hämtade vi Isabel ute i skråmträsk men då var Nova så trött och less på att vara ute och flänga så hon skrek för full hals, ända från stan till skråmträsk och så hem igen. I nästan en timme skrek hon. Jobbigt! Jag trodde att hon skulle somna efter en stund men det gjorde hon inte. Nej, det gör vi inte om. Nästa gång får hon stanna hemma.

Idag har vi också varit och handlat på morgonen, allt det vi inte hann köpa igår när vi sprang igenom affären.. Och så hade vi Frank med oss så på vägen hem stannade vi vid ett fint rastställe så att han fick springa lös en stund. Så var det dåliga samvetet dövat en stund till :)

Och vet ni vad? Det kanske inte blir att grilla ikväll! ÅNEJ! Grillen är trasig.. får se om det går att ordna annars blir det nog nåt annat.. men vi får väl ta med oss några korvbitar och grilla vid majbrasan ikväll, det är ju också mysigt.. ..


Grushatare

Aldrig har jag varit så stor motståndare till sand och grus som nu! Det dras säkert in flera kilo varje gång vi varit ute med vagnen. Om man hade hus skulle man kanske kunna ställa vagnen ute men nu måste vi dra in den och det blir lika grusigt varje gång. Det är verkligen tur att vi har en bra dammsugare!

SPA

Godmorgon! Idag är det onsdag. Och inte vilken onsdag som helst, för idag är det spa-onsdag! Ja, ikväll är det alltså dags för min spabehandling och jag ser verkligen fram emot det. Sen är det lite nervöst också faktiskt, jag har ju aldrig varit där förut.. men det kommer nog att bli väldigt härligt!

Det ska bli spännande också att se hur det går för Nova att vara utan mig i ett par timmar.. och hur det ska gå för mig att vara utan henne! Det är nog ändå dags att börja träna oss att vara ifrån varann lite.. Nånting säger mig att det kommer att gå bättre för henne än för mig.. ;)

    

Här ser ni oss sitta och läsa en bok. Vanligtvis börjar det väldigt bra och hon är intresserad av att titta på bilderna, men det slutar alltid likadant - boken in i munnen på Nova. Sånt är livet antar jag :)

Jag längtar verkligen till imorgon kväll - valborg. Då ska vi nämligen GRILLA! Äntligen! Jag är otroligt sugen på att grilla.. kotletter och potatisgratäng.. och så blir det nog att göra mammas rödlöksröra till.. mmm.. smaskens! Nej, jag måste nog sluta tänka på grillning nu, det är inte bra för tangentbordet om jag börjar dreggla för mycket.

Doggydate

Det var jättekul på rytmiken som vanligt och Nova blir bara duktigare och duktigare på att spela bongotrumma. Häftigt! :) Sen har jag fixat en liten playdate till Frank också.. Det var nämligen en tjej där som berättade att hon hade en bullterriertik hemma och vi var överens om att vovvarna får mycket mindre uppmärksamhet nu när barnen tar upp all tid. För att döva våra dåliga samveten över detta så ska våra fyrfota vänner få träffas på måndag och leka av sig lite.. :) Det är synd att hon bara är på besök här (bor i Åre egentligen) för hon var riktigt trevlig.

Nu har Nova rullat över på rygg igen - så duktig hon har blivit på det! Men nu måste man verkligen hålla koll på henne för på ett ögonblick så ligger hon plötsligt utanför filten och "simmar". Ojoj.. hon lär sig så fort.

Idag blir Göran sen hem från jobbet och Jonthe ska äta hos flickvännen så det blir bara jag och Nova ett bra tag till. Jag har alldeles nyss kastat i mig några potatisbullar så nu har jag fått ny energi. Dags för en lekstund :)

Rytmikdags

Snart är det dags att promenera iväg till babyrytmiken. Det ska bli kul! Skönt också att vi slipper gå i regnet, det är ju ganska långt. Och så måste vi ju gå en liten extra sväng först med Frank så att han får uträtta sina behov..

Annars har vi inte så mycket planer för dagen, det blir bara att ta den som den kommer. Bring it on! :)

Och grattis på födelsedagen pappa! (Ja, nästan alla i släkten fyller år i april...)

Tvättsamtal

Idag har vi promenerat till konsum och handlat lite. I regnet. Men det var ganska mysigt, vi slapp svettas ihjäl i solen i alla fall :) Och så länge det inte snöar så är jag nöjd. Känns bra att få använda regnskyddet till vagnen också, det händer inte så ofta.

Det blir nog ingen öppen förskola idag känns det som, det är ganska skönt att bara vara hemma. Just nu sitter Nova och tuggar på torkställningen här bakom mig och gör underliga ljud.. Det verkar nästan som att hon säger nånting mycket viktigt till den rena tvätten. Hon är väldigt fokuserad. Det skulle vara så häftigt om man kunde höra vad hon tänkte på ibland!

Grattis till Ronny som fyller år idag!

Flytringsträning

Oj den här dagen är snart över och inga inlägg från mig. Hur har ni överlevt? ;) Dagen har bara flygit förbi och ändå har det inte hänt så mycket. Vi har varit på babysim som vanligt på söndagar och det gick jättebra. Det känns verkligen som att vi har hittat en bra rutin nu och det är skönt. Idag fick vi använda små flytringar till småttingarna, de skulle flyta runt själva i dem och hitta balansen och på så sätt träna sin motorik. Det var kul och gick riktigt bra! Sen blev det några dyk också såklart.

Och jag måste ju berätta - Nova kan sitta! Jag satte ner henne på golvet idag och hon balanserade själv med rak rygg i flera sekunder innan hon tippade.. Hon har verkligen gjort framsteg! Det dröjer nog inte länge nu innan hon kan sitta ordentligt. Det är så roligt att se henne utvecklas! Kanske var det tack vare flytringsövningen tidigare idag? Vem vet? :)

Jag hörde förresten på nyheterna imorse att bloggande tydligen ska vara stressframkallande. Än har jag inte riktigt upplevt det på det viset... Men kanske det kan vara så för dem som försöker tjäna pengar på sin blogg? Att man känner att man måste skriva hela tiden för att alla läsare där ute inte ska tröttna? Det känns som att jag mest skriver för min egen skull och de som har lust att läsa får göra det. Är inte så intresserad av min sidstatistik. Så än så länge är jag förhoppningsvis inte i farozonen.. :)

Nu tror jag att jag ska krypa ner i min sköna säng och sooova... om inte mindre än 40 minuter är det en ny dag och en ny vecka börjar. Det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda!

Party!

Trodde ni att serpentintrassel bara innebar nerskräpning och tråkig städning? Inte då, man kan ha en massa skoj med det! Här ser ni några exempel:

             

Jag hade väldigt roligt, Nova var mest intresserad av att stoppa trasslet i munnen. Och Frank ser väl inte alltför road ut heller iofs.. Det är ju tur att jag är lättroad i alla fall.. :)

Godafton

Ja nu sitter jag här efter en härlig födelsedag. Alla andra har åkt iväg så det blir jag och Nova ikväll. Och Frank förstås :) Göran har klassträff från högstadiet så han har just farit, Isabel är ju hos mamma och Jonthe ska också äta där ikväll. De skulle grilla och jag måste säga att jag blir lite avis - jag är så sugen på grillat! Ska nog ta och låtsasgrilla en hamburgare i stekpannan snart..

Idag så har pappa och Christina varit här och firat mig och det var mycket trevligt! Det är så synd att det är så långt mellan Umeå och Skellefteå. Kan ingen komma på en genväg? Det är så drygt att köra. Vi åt i alla fall korv med bröd och så prinsesstårta på det. Mums! Tack så mycket för idag!

Sniff sniff.. nu luktar det skumt här.. kanske plommonpurén från lunchen som börjat fylla sin funktion? På Nova alltså.. ;) Dags för ett blöjbyte!

Grattis till mig!

Ville bara säga det.. :)


Tack för besöket!

Nu har de åkt igen, mamma, Pelle och Kjell. Supertrevligt att ni kom! Och tusen tack för tårta och presenter! Det är bara så typiskt att Nova ska vara så kinkig och bara grinar så fort hon hamnar hos nån annan än mamma eller pappa. Men det blir väl förhoppningsvis bättre såsmåningom.


Så här snygga örhängen och halsband fick jag av mamma och moster Inga-Märta. Inte illa va? Sen fick jag också pengar av mamma vilket var mycket välkommet.. :) Jag fick min present av Göran en dag för tidigt och det var en härlig spabehandling, inbokad nu onsdag som kommer. Underbart! Det känns lite dumt att bli så bortskämd med presenter.. det hade räckt med bara besöket och en kram som present tycker jag.

Så imorgon kommer pappa och Christina, det ska bli så kul att träffa dem eftersom vi inte kunde ses förra gången vi åkte ner till umeå. Och skönt också att det redan är städat och klart! Nu kan jag bara slappna av och mysa hela kvällen :)

Pimpat och klart

Ja nu är lägenheten serpentinpimpad till max! :) Nä okej.. jag tog mitt förnuft till fånga och slängde ungefär hälften av det jag satt upp för det blev lite mycket.. såg bara ut som spindelnät till slut. Synd att jag inte köpte några ballonger, det hade varit fint.. Jag var faktiskt mycket nära att köpa sånna där fina plasttallriktar med Nalle Puh-motiv och partyhattar, men jag bestämde mig till slut för att vänta till i november då man kan göra ett riktigt barnkalas ;)

Så nu sitter jag bara här och väntar på att besöket ska komma. Nova sover just nu och det är bra, då är hon kanske utvilad och glad när de kommer. Det är väl lite lyxigt att ha kalas två dagar i rad, eller hur? Jag är peppad.. :)
Förut när det skulle komma besök så sprang jag alltid runt i panik sista minuterna och städade som en tok men nu är det helt annorlunda. Faktum är att jag var klar med det mesta redan igår och idag har jag bara petat lite. Jag undrar om det är på grund av att man blir bättre på att planera när man har en liten bebis? Man tar vara på varenda minut som blir över. Sen så är jag ju hemma varje dag och kan gå runt och småstäda så det är väl inte lika mycket att göra på en gång förstås. Skönt är det i alla fall!


Här är en bild på Nova med sin nya favoritleksak - ett wow-fodral. Konstigt att allt annat än de köpta leksakerna är roligast jämt? Tar man fram en låda med grejer så är det lådan som är bäst :) Men det är väl tur att hon är lättroad.

Host host

Det får bara inte vara en förkylning på gång nu igen! Jag har aldrig varit förkyld så ofta som i vinter och det är drygt.. Vanligtvis är jag kanske ordentligt förkyld en gång vartannat år eller nåt sånt men i år har det blivit minst tre lite mildare varianter av förkylning. Jag skyller på amningen. Finns det någon expert som vet om det kan stämma? Jag hoppas i alla fall att Nova slipper bli förkyld den här gången, det är så jobbigt när hon blir snuvig.

Jag tappade helt plötsligt orken.. Tur att det inte är så mycket att städa, det mesta var ju redan gjort sen tidigare. Ska dammsuga när Nova vaknar men sen är jag nog klar. Ja, kanske att det behövs plockas undan lite i sovrummet men därinne behöver vi ju inte vara imorgon.

Nä nu känner jag att det är dags för en vilopaus i soffan!


Ingen fara..

.. nu sitter näsan där den ska igen. Jag tror att Novas fingrar blir längre och längre för varje dag. Kan det vara så? Tur att man är duktig på att laga i alla fall.

Och jag ska bli BJUDEN på tårta imorgon så jag behöver inte baka nån. Tack Kjell :)

25 den 25:e

Jaha, då är det bara att sätta igång och baka!

Fick just besked om att det kommer finbesök redan imorgon så nu ska det bakas och städas. För er som inte har koll på det så är det en väldigt speciell dag på lördag, nämligen min födelsedag! Och planen var väl egentligen att fredag skulle vara städ- och bakdag, men nu får vi ha det redan idag. Men vi har ju ändå inget annat inplanerat så det går ju bara bra. Va roligt att få besök! Jag längtar! :)

Jag har just lyckats klippa Novas naglar i vaket tillstånd! Vanligtvis brukar jag vänta tills hon somnat och klippa då för att hon ska ligga stilla, men idag gick det jättebra att göra det medan hon låg på skötbordet. Framsteg! :)

Ånej.. Nova slet just av näsan på en snögubbe.. räddningsuppdrag påbörjat!

Skitig hund

Idag är det onsdag och vi har en vilodag. Det känns lite dumt eftersom vi har bilen hemma och skulle kunna ta oss vart vi vill ganska enkelt, men vi har varit ute och flängt så mycket de senaste dagarna så nu har vi vilodag ändå.

Vi tog faktiskt en förmiddagspromenad idag för en gångs skull. Det var varmt ute! Det kändes nästan som man varit på värsta workouten när vi kom hem igen - svettigt! Men det är så skönt att kunna gå ute med bara en tjocktröja på. Härligt härligt!

Direkt när vi kom innanför dörren släpade jag in Frank i duschen för att få bort all grus, gegga och skit från honom innan han hunnit smeta ut allt på mattan. För jag menar bokstavligen skit. Det var nämligen någon som köpte honom några tuggben för ett par dagar sen och det brukar ofta ha en lagom laxerande effekt. Need I say more? Nej. Inte trevligt. Men nu har vi i alla fall en ren och fin hund som ligger ute i solen på balkongen och torkar.. :)

Sen måste jag ju berätta att Nova faktiskt upprepade sin vända-från-mage-till-rygg-konst igår kväll, men det gick  nog lite för fort den här gången eftersom hon blev riktigt ledsen. Men det är på gång nu i alla fall och det är häftigt!

Genombrott

Jag glömde ju berätta att Nova faktiskt rullade från mage till rygg idag i lekhagen! Jag vet inte om det var meningen, hon låg på mage och höll i en mjuk leksaksring med prassel i och så liksom böjde hon sig åt sidan och for runt på rygg. Hon verkade i alla fall inte ha något emot det för hon låg kvar på rygg en bra stund och lekte med sin ring. Coolt va? :)

Full fart

Idag har det varit full rulle! Nova vaknade fakatiskt av sig själv redan klockan 6 imorse så då var det ju bara att stiga upp. Sen åkte vi med till Görans jobb och var där ett tag för sen klockan 10 skulle vi ju iväg och titta på den där lägenheten som jag berättade om tidigare. Den var väldigt fräsch och snygg på alla sätt, bra planlösning och härligt kök. Men vi är ändå lite i valet och kvalet om vi ska tacka ja.. Vi ville ju helst ha så att man kan gå ut på baksidan och det kunde man, men det var inte direkt avskilt eftersom man kom direkt ut på en "innergård" eller vad man ska kalla det. Sen följer det inte med varken tvättmaskin eller diskmaskin i lägenheten och det är ju lite drygt. Tvättstugan var dessutom i ett annat hus. Så jag vet inte.. Men själva lägenheten var i alla fall väldigt fin. Så vi får se!

Efter den titten så skjutsade Göran mig och Nova till kyrkan för då var det dags för babyrytmik! Vi kom lite tidigt så jag gick en sväng med Nova i vagnen först så att hon skulle vara utvilad och glad. Det var lika roligt den här gången! och nu bankade hon riktigt hårt på bongotrumman :) Sen stannade vi där och fikade och lekte ända till klockan 14, sen promenerade vi hela vägen hem! Jag tog en liten sväng in på konsum också, blev så sugen på en glass.. :)


Sånna här roliga gummihästar har de på kyrkans öppna förskola. Öronen är väldig sugvänliga, bara så att ni vet.. :)

Nu har vi varit hemma en stund och vilat, suttit ute på den varma balkongen en liten stund och ätit lite frukt. Snart är det väl dags att börja tänka på nån middag, men vi ska nog slappa en stund till först tror jag!

Lite lek

Jag och Isabel har lekt lite med kameran och jag tänkte dela med mig av några vackra bilder:




Ni ser väl vilka skönheter vi är? Okej, en av bilderna på mig kanske inte blev så lyckad.. :D

Man tager vad man haver

Nu har vi just kommit hem från öppna förskolan och det var trevligt som vanligt. Ganska många barn där idag faktiskt och det är alltid kul! En liten grabb som var där var 8 månader och lite för tidigt född så han var på ganska samma nivå som Nova utvecklingsmässigt och det var roligt att se. Men han kunde ändå sitta själv med lite stöd och det kan ju inte Nova än.

Jag undrar verkligen vad vi ska äta till middag idag.. Det blir förmodligen rester eller nåt för vi har nästan ingenting i kylskåpet. En man-tager-vad-man-haver-gryta kanske? Vi har ju några hotta korvar kvar.. och köttfärssås... och fiskpinnar. Undrar om det blir gott ihop? ;) Får kanske ta en sväng till konsum ikväll och handla lite.

Nu kom just Isabel in, hon ska hämta cykeln. Trevligt, trevligt! Jag ska ta och vara trevlig tillbaka en stund.

Godmorgon!

Härligt att vakna till en solig dag! Nova har sovit hela natten och vaknade först klockan sju. Kanske hade hon sovit längre om inte väckaren hade ringt tre gånger (!!) men det var ganska skönt att komma upp ur sängen. 

Själv har jag inte sovit så bra. Jag vet inte varför men jag har så ont i benet och det har jag egentligen haft ända sen jag ramlade med Frank för ett par veckor sen. Det började ju som ont i ryggen och rumpan, övergick till ont i benet (eller ljumsken mer exakt) och sen blev det bra. Sen i förrgår när jag varit ute på promenad och just kommit in genom dörren så nöp det till i ryggen/rumpen igen och det kändes precis som när jag just hade vurpat. Hade ont hela kvällen och nästa morgon och kunde nästan inte gå och så helt plötsligt blev det bara bra, som på ett ögonblick! Jättekonstigt. Men nu har i alla fall det konstiga benontet kommit tillbaka också och det liksom mol hela tiden. I ljumsken. Konstigt!

Nåväl, det går väl över snart hoppas jag. För idag är det dags för öppna förskolan igen! Det ska bli kul att gå dit en stund. Jag ska verkligen satsa på att komma i tid idag, annars brukar vi alltid komma minst en halvtimme efter att de öppnat. Det spelar ju ingen roll egentligen men det är ju tråkigt att missa en massa tid när de bara har öppet i två timmar.

Jo Pelle, vi hade en Greve Duckula film. Jag trodde att det var din? Men det kanske är Linda som har den? Mycket bra film i alla fall :) Eller Count Duckula som den heter på engelska. Här kommer ett litet klipp från inledningen:



En vampyr-vegetarian, inte illa va? Jag tycker att han är riktigt bra.

Men nu kan jag inte sitta här och lata mig längre, det är dags att gå ner och hämta upp lite tvätt. Hoppas att ni allihopa får en riktigt bra dag idag!

Simma lugnt

Nu är klockan lite över nio och jag sitter här och tar det lugnt. Nova somnade halv nio ikväll - otroligt! Jag hoppas att hon kommer sova hela natten nu och inte vakna hur tidigt som helst. Men det är väl tänkt att hon ska somna tidigare och tidigare så det går åt rätt håll antar jag :)

Idag var vi i alla fall på babysim och det var jättekul! Första dyket! Jag trodde att hon skulle bli rädd och vara på dåligt humör resten av tiden, men hon bara skakade av sig lite när hon kom upp och så var det glada miner igen. Man får tydliga instruktioner innan om hur man på ett lugnt och pedagogiskt sätt ska gå tillväga för att vänja de små att hamna under vattnet så det är ju inga problem.

Det är så roligt att se de andra barnen på babysimmet också och man kan ju inte låta bli att jämföra lite, även om man inte ska göra det.. Vi pratade med föräldrarna till en liten tjej som var nästan en månad yngre än Nova och hon stod tydligen inte upp alls, inte ens i knät på föräldrarna. Så ser man Nova som har använt benen och stått sen hon var typ en månad gammal och nu nästan kan stå själv om hon håller i sig i något. Det är verkligen intressant hur olika fort barn utvecklas på olika områden! Den lilla tjejen kanske har utvecklats mycket längre på nånting annat, det vet jag ju inte.

Nej, jag tror faktiskt att jag ska göra en tidig kväll ikväll, passa på att sova ordentligt. Det har blivit lite dåligt med sömn under påsklovsveckan känner jag.

Godnatt därute, var ni än är.. moahahahahaa! (Citat från filmen Greve Duckula, om ni inte visste det.)

Nu är det helg

Fast det känns som att det har varit helg hela veckan eftersom att det har varit påsklov för både Göran och barnen. Det har varit skönt att ha alla hemma men samtidigt kommer man av sig lite i rutinerna som man annars har. Så det känns både positivt och negativt att denna vecka snart är slut.

Inatt har det varit värsta snöovädret här och i morse låg snön vit på backen. Men som tur är varade det inte länge i solskenet som värmer just nu. Jag blev nästan lite deppig när jag tittade ut genom fönstret igår kväll när snön yrde, då kändes det som att tiden hade backat tillbaka till mitten av januari eller nåt. Men icke! Nu är det vår på gång det känner jag!

Idag har vi inga planer som helst. Det hade varit mysigt att gå ut en sväng i solen med en matsäck men det brukar oftast rinna ut i sanden. Får se om vi kan styra upp nåt sånt idag ändå. Och imorgon är det babysim, det ser jag verkligen fram emot! Det var ju uppehåll förra helgen pga påsken så det känns som att det var länge sen sist. Det första dyket står på planeringen och det känns lite pirrigt. Men det kommer nog att gå jättebra!

Nu är det nån som har vaknat och vill ha min uppmärksamhet.. :)

Snyggt!

Nu har jag jobbat hårt med min nya header. Fin va? :)

Ny matstolsbild

Här är en lite bättre bild på Nova i sin nya matstol (den förra syntes ju inte så bra):


Men nu har vi även uppdaterat den lite med hjälp av en spännrem framtill så att hon ska sitta lite bättre i den. Det funkar jättebra när hon sitter i den och äter!

Jag protesterar!

Det har varit en slö dag idag... igen! Det är konstigt hur det fungerar det där.. När alla är hemma och lediga då blir man själv helt slö och orkar ingenting, men så fort man blir ensam hemma med Nova, om än så bara för en liten stund, då sätter man igång. Diskar, tvättar och stökar på. Det är som att man får dåligt samvete när man bara sitter och gör ingenting när man är den enda hemma. Konstigt.  Jag vet faktiskt inte varför.

Därför sitter jag nu här och protesterar i min ensamhet.. :) Alla andra är borta av olika anledningar så nu sitter jag här och gör ingenting. Sådeså!

Okej jag erkänner.. jag plockade faktiskt ur diskmaskinen innan jag satte mig här. Men ändå.

Photoshop

Det är ganska kul att jobba med photoshop har jag märkt. Man kan sitta i evigheter och svära åt att man inte får det som man vill ha det och sen när det väl blir bra då blir man överlycklig! Tills man sätter igång med nästa projekt vill säga.

Slutsats: Det är lättare att använda ett program om man faktiskt vet hur det fungerar.

Sprutor

Idag blev Nova plågad med två sprutor, en i varje lår. Det tyckte hon inte om! Sköterskan och doktorn tog var sin spruta, räknade till tre och så fick hon båda samtidigt. Läskigt! Men det var nog bra i alla fall, annars hade hon nog inte suttit stilla nog länge för båda sprutorna. Nu är det i alla fall avklarat och det är skönt.

Gällande Novas längd och vikt så väger hon nu 8080g och är 68,5cm lång. Viktkurvan planar fortfarande av lite så det blir viktkoll om en månad igen, annars hade det inte blivit kontroll förrän om två månader. Vi har också fått i uppgift att införa lite mer vanlig mat och även smörgåsrån för att vänja henne vid gluten. Till lunch idag blev det alltså potatis och kalvkött. Det var inte så opopulärt faktiskt, hon åt ganska många skedar. Och då hade hon ändå ammat en stund före.

Nu ligger hon och vilar i sin säng. Sköterskan varnade för att hon kunde bli illamående ikväll efter sprutorna så vi får se hur det går. Jag hoppas verkligen att hon slipper må dåligt.

Jag har gjort några små ändringar på min fina sida, kan ni se dem? Jag ska ge mig på headern sen igen, den känns lite tråkig. Jag sitter här som om jag hade tid över för det, konstigt va? Det är lätt att fastna vid datorn.. :)


Hej å hå

Ja nu är även denna dag snart slut. Faktiskt så är det bara kvar ungefär 25 minuter innan det blir torsdag så det är verkligen på sluttampen. Tänk att det redan är torsdag! Dagarna går så fort.. Idag så har det i alla fall blivit städat och blommorna har fått vatten. Dessutom har jag och Isabel vandrat till konsum och tillbaka. Annars har det nog inte hänt nånting spännande tror jag.

Imorgon ska vi till bvc igen och det är dags att träffa doktorn för halvårskontrollen. Jag ser inte riktigt fram emot vaccinationssprutorna men det måste ju göras. Det är väl bäst att vara lugn så att Nova också håller sig lugn.

Sen måste jag uppdatera er gällande elefantflugan i badrummet. Jag upptäckte nämligen att den inte alls var borta utan bara hade tagit sovmorgon eller nåt sånt. Tyvärr så upptäckte jag det för sent och råkade spola ner honom i duschavloppet. Och det var inte med flit! Jag hävdar bestämt att det var hans eget fel som inte flög iväg när jag skruvade på duschen. Så det så.

Det är tur att jag alltid har nånting intressant att skriva om, eller hur.. ;)

Elefantfluga

Ja inte blev det mycket städat igår, inte.. Inte ens de stackars blommorna fick vatten. Vad hände egentligen? Jag vet inte, dagen bara försvann. Det började nog med att jag fastnade i en blogg ett bra tag och sen var orken borta länge. Vi tog en promenad till OK och köpte glass (istället för picknick med termos och smörgåsar..) och sen var det middag och efter det var ju dagen nästan slut. Vi fastnade i en film med Jackie Chan som var ganska bra faktiskt, den hette "Jorden runt på 80 dagar". Lite... speciell kanske, men ändå rolig.

Ja, det var gårdagen det.

Idag blir det andra bullar, jag och Isabel ska ta en långpromenad till konsum och handla litegrann, men före det så ska det städas. Kanske vaknar de som ännu inte stigit upp om jag drar igång flygplans-dammsugaren.. hehe :) Men först ska jag klä på mig och sen kanske ta ut Frank en sväng. Gullungen har redan varit igång ett tag och nu somnat igen så då är det bara att passa på att få saker bortgjorda.

Vet ni vad förresten? Vi ska få gå på visning av den där lägenheten jag skrev om tidigare, det ska bli spännande! Men det blir först på tisdag nästa vecka = lång väntan! Sen är det ju bara en 4:a så vi får se om den är lite för liten. Det ska hur som helst bli riktigt kul att gå på visning!

Och lika soligt är det idag - härligt! Igår eftermiddag blev det faktiskt molnigt och trist så jag hoppas att solen håller sig framme hela dagen idag. Tyvärr kommer ju även flugorna fram nu när solen värmer och igår hade vi en fluga i storlek XXXL inne i badrummet. Ganska störande. Han är dock inte kvar idag så antingen var det nån som lessnade och tog fram flugsmällan eller så hade han turen att hitta vägen ut igen. Jag hoppas på det sistnämnda.

Nu ska jag på en gång gå och vattna blomstackarna innan de dör av törst.

Strålande sol

Nu har vi beslutat att inte åka söderut. Vi har inte råd. Det känns skönt att beslutet är taget även om det förstås är trist att inte kunna träffa Dan och Hadjit. Och Patrik förstås. Men förhoppningsvis kommer det väl fler chanser längre fram.

Och solen lyser ordentligt nu för tredje dagen i rad, inte illa! Det är riktigt varmet ute, vi har just nu 8 grader i skuggan och säkert det dubbla i solen på balkongen. Skönt! Nu går det fort för snön att försvinna och jag tycker faktiskt att det är på tiden. Det har varit lite jobbigt att gå ut med vagnen när det har varit som mest snö och jag har verkligen saknat att promenera på asfalt. Men nu är den framme och det dröjer nog inte länge förrän sommaren är här heller, tiden går ju så fort!

Idag hade jag tänkt försöka städa litegrann, även om det inte ser så hemskt ut här. Det är trevligt ändå att gå och småplocka så att det ser riktigt bra ut. Och blommorna behöver vattnas ser jag nu.. stackarna blir ju torra så fort nu när solen lyser ute. Det blir väl troligtvis en promenad i solskenet idag också. Kanske skulle man ta med sig en termos med lite varm choklad, några mackor och lite sällskap ut och ha en liten picknick? Det låter som en mysig plan!

För övrigt så lovade jag ju att visa er en bild på den nya matstolen som vi skaffat till Nova och här är den:


Kanske inte den bästa bilden men ni kan i alla fall se att det är en sån där som man sätter fast på bordskanten och den fungerar riktigt bra. Just nu är den lite stor så hon måste ha en kudde bakom ryggen för att sitta rakt, men det är ju inget problem. Hon växer i den.

Sen måste jag bara få uppmärksamma den lilla gröna plastgrodan som sitter bredvid Nova på bilden. Detta är troligtvis den sista bilden på honom i livet. Ja, det är tragiskt men sant. Kort efter att detta kort togs blev han brutalt söndertuggad av Frank. En tyst minut för Grodan.

Fy på dig Frank.

Nu dansar vi påsken ut

Och så var påsken över. Skönt att jag slipper plocka undan allt påskpynt som jag inte tog fram. För att sammanfatta det hela kan man väl säga att det gått fort, varit fint väder och för mycket godis har ätits ;)

Just nu sitter Nova här i mitt knä och suger på en blå giraff, benen är precis lagom att få in i munnen och skönt mjuka att tugga på. Samtidigt gör hon ifrån sig ett ensidigt ljud, låter som en liten klagosång, men hon verkar vara nöjd.

Vi är lite i valet och kvalet om vi ska åka neråt landet senare i veckan och träffa Hadjit och Dan som just nu befinner sig i Sverige. Vi var ju iväg på deras bröllop i England somras och nu är de alltså här i Sverige, men långt nere i kalmar där de bor hos en kille. Det skulle verkligen vara kul att träffa dem igen men troligtvis blir det lite för långt för dem att åka ända upp hit. Kanske tar vi bilen och åker ner, kanske inte. Vi får se.

Nu ska jag och Isabel spela lite x-box.. Jag är verkligen inte duktig på det.. :) Och så får jag inte glömma att skicka ett stort grattis till farmor som fyller år idag; GRATTIS!

Jag avslutar med ett litet meddelande från Nova:
hfyx5rlmkmkvh g yhftrbh  nngyh    y rf eC& gtnjul   g n vv6vv rg !

Grattis Pelle!

Hipp hipp hurra, idag blir lillebror Pelle ett år äldre, grattis till dig!

Idag har vi faktiskt varit ute och handlat lite till Nova, det är ju alltid roligt. Vi fick tag i en lite bättre bilbarnstol på blocket för 350kr, billigt och bra :) Sen for vi till barnens hus och inhandlade en barnstol att ha vid matbordet och solskydd att sätta fast med sugproppar på fönstret. Matstolen fungerar mycket bra, ska lägga in bilder vid ett senare tillfälle!

Nu är Göran stressad att sätta sig vid datorn så jag ska låta honom spela. Men håll ut, näst inlägg blir nog längre.. :) Jag kan i alla fall hålla med dig, Viola, om att Nova ofta är ganska lik mig, men hon är även väldigt lik Göran ibland!

Tack och hej, leverpastej! (Jag passar på att citera Bert litegrann..)

Hemma igen

Ja nu är vi hemma igen från umeå-turen, det var riktigt kul att träffa mamma, Pelle och Linda! Tack så mycket för god mat och dryck, mamma. Tyvärr blev det inte att träffa pappa eftersom de har drabbats av den fruktade magsjukan. Då är det bäst att hålla sig på behörigt avstånd! Förhoppningsvis kommer vi att träffas snart ändå, det kommer som sagt en del födelsedagar nu framöver.

Man blir ganska slut av att åka bil så nu ska vi bara ta det lugnt och mysa framför tv:n och vänta på att Nova ska bli lite trött och förhoppningsvis somna (hon fick nya krafter efter sovstunden i bilen..). Godnatt alla sömniga!

Förresten så har jag skrivit allt det här med vänster hand och hållit en bebis med höger - inte illa va? ;)

Smaskiga tår

Det är inte klokt så glad man kan bli över att nån smaskar på sina tår..;) Var bara tvungen att visa er min lilla sötnos som bara helt nyligen har upptäckt sina goda och greppvänliga fötter. Hann tyvärr inte få nån bild då hon faktiskt har tårna i munnen, men tro om jag blev lycklig när hon gjorde det ikväll. Vilket framsteg!

    
  
Ja, så här söt är Nova när hon leker med sina tår. Gör om det själva och se lika söta ut om ni kan! :)

Bilbarnstol

Idag har varit en lugn dag, vi tog ordentlig sovmorgon och bara myste (eller heter det mös?). Sen åkte vi upp till maxi och handlade lite påskgodis och annat smått och gott. Och så passade vi på att testa Novas "nya" bilbarnstol. Det gick riktigt bra, hon sitter mycket bättre i den här och högre upp också så hon ser bättre. Men nu måste vi nog införskaffa ett solskydd att sätta på fönstret så att det inte blir så ljust. Den mindre stolen hade ju inbyggt solskydd på handtaget, eller hur man nu ska förklara det.. Hon ser mycket större ut på nåt konstigt sätt när hon sitter i den här stolen.. Jag kan visa:


Visst ser hon stor ut? Men hon är ju snart ett helt halvår gammal så hon är ju ganska stor.. Stolen är väl inte så vacker, men den fungerar i alla fall. Bättre begagnad, gratis är gott och allt vad det nu heter.. ;)

Nu har vi också bestämt oss för hur det blir i helgen: vi åker bara ner till umeå över dagen imorgon. Det är alltid skönast att sova hemma och Göran har haft ett par flängiga helger nu ett tag så han var inte så sugen på att stanna länge. Men vi hinner ju i alla fall träffa familjen och det är viktigast. Sen är det ju en hel del födelsedagar här framöver så det dröjer nog inte länge förrän vi ses nästa gång ändå.

Så det blir alltså en tidig morgon imorgon, vi siktar på att åka härifrån vid 8 - 8.30 (vilket oftast innebär att vi kommer iväg tidigast kl 9..). Det blir nog jag som kör ner och Göran som kör tillbaka. Det ska ju vara rättvist :) Kul också att Isabel ville följa med oss ner. Ja, förlåt att jag glömde nämna att jag träffade dig också på stan igår, Isabel! ;) Men Frank får stanna hemma, det blir lugnast så.

Jag längtar redan efter smörgåstårtan imorgon.. mmm.. Idag till påskmiddag blev det lax kokt i en massa goda kryddor, potatis, hollandaisesås och grönsaker. Det smakade riktigt bra! Nu är det dags att kasta sig på godispåsen, den ser väldigt lockande ut.. och så ska jag leka med jag Nova en stund, hon håller på att vrida sig ur babysittern medan hon försöker få tag i sina egna fötter.

Nu är ni (mina trogna läsare, alltså..) i alla fall beredda på att det nog inte blir så mycket skrivet imorgon. Men håll ut, snart är det söndag! ;) Gula, påskiga fjäderkramar till er alla!

The mystery box

Så.. nu vill ni väl bra gärna veta vad som fanns i det mystiska paketet? Ja det kan jag väl tala om! Det var ett paket libero up&go, bindor, ett paket engångshaklappar, två par swimpants, ett par sockar (i en storlek som passar en treåring ungefär) och en liten uppblåst gummiboll som ser ut som en fotboll. Spännande va? Inte särskilt.

Jag träffade i alla fall Cecilia på stan och fick veta att vi ska jobba natt ihop i sommar, det blir kul! Det är skönt att ha nån ganska jämnårig att jobba med ibland och inte bara de lite äldre kvinnorna som annars jobbar natt. Även om de också är jättetrevliga så blir det ändå annorlunda. Jag hoppas i alla fall att det blir så att jag får jobba natt, det är det jag har "önskat" hos chefen. Hon kunde inte lova nånting just då, men Cecilia hade hört nånting om att det skulle bli så, så jag håller tummarna!

I övrigt måste jag få klaga lite på bussen idag. Jag skyndade mig att bli klar tidigt så att vi skulle hinna med den bussen som skulle vara handikappsanpassad = låg nog så att man lätt kan köra in en barnvagn, tänkte jag. Men inte var det nån låg buss, snarare tvärtom - extra smal ingång med lång trappa. Det var lite störande, men jag såg sen att de hade en sorts golvplatta som de kunde fälla ut, typ en hiss, men inte gör de det för en barnvagn heller.. Det är tur att det finns snälla människor som gärna hjälper till och lyfter in och ut barnvagnen. Tack till Er! Faktum är att man verkligen drar sig för att åka bus med barnvagn för att det ofta är väldigt trångt och jobbigt och om det inte vore för att nästan alla är redo med en hjälpande hand så skulle man inte åka alls. Jag kan förstå att folk som sitter i rullstol eller har andra rörelsehinder väljer att inte åka buss.

Nu när jag har införskaffat nytt lim så ska jag färdigställa mitt kort-projekt. Godnatt!

Skärtorsdag

Jag undrar hur affärerna är öppna idag? Det blir nog att åka in i tid så att inte allt hinner stänga. Jag har en liten shoppinglista för vad jag ska hinna fixa: Foton, lim, hundbajspåsar, rödbetor och presentpapper. Det låter väl bra? :) Och så ska jag hämta ut den mystiska gåvan på lindex förstås.

Jag undrar om det kommer att gå runt några påskkärringar i kvarteret idag.. (Eller är det imorgon?) Kanske är bäst att skaffa lite godis ifall det kommer nån. Men jag tror inte det är lika vanligt att man ringer på i lägenheter som i villor. Eller? Det brukar då inte komma så många tror jag.. Annars kan man ju alltid dra för persiennerna, släcka lamporna och låta bli att öppna dörren om nån ringer på.. ;)

Vi har inte ens tagit fram nåt påskpynt än och inget ris är inplockat heller. Jag tror att jag kommer anstränga mig lite mer nästa år då Nova kanske är lite mer medveten om vad som sker runt omkring henne. Just nu är hon jättenöjd om hon får tugga på min vaselinburk (som ju faktiskt är påsk-gul).

Jag hoppas att alla ni därute får en riktigt trevlig påskhelg med mycket godis och smaskig mat!

Gåva

Jag har fått ett "gåvobevis" av Libero med posten idag som jag får hämta ut i stan imorgon. Spännande! Jag undrar vad det kan vara.. Jag hoppas att det är nåt klädesplagg eftersom det ska hämtas ut på lindex. Men vi får se!

Idag har vi inte gjort nånting alls, inte ens limmat kort eftersom limmet tagit slut. En promenad har det blivit men annars har det inte hänt mycket. Inte ens diskmaskinen har blivit urplockad. En äkta vilodag alltså! :)

Till middag funderar jag ännu en gång på nåt lättlagat. Typ fiskpinnar eller pyttipanna. Eller kanske köttbullar?

Ännu en vilodag

Oj vad jag känner mig slö.. Det blir nog vilodag idag också :) Har ändå ingen bil att ta mig till nån öppen förskola med så vi blir nog bara hemma och myser. Inte helt fel det heller.

Men imorgon blir det minsann att gå på stan en sväng! Ska hämta ut lite bilder som jag lämnat in för framkallning. Jag har ju hittat ett ännu enklare sätt att lämna in bilder än att ta med ett usb-minne till butiken - man gör det helt enkelt hemifrån på deras hemsida! Att jag inte har tänkt på det förut.. jag känner mig som värsta amatören när det gäller framkallning, men man måste ju börja nånstans.. Sist jag framkallade foton lämnade jag in en vanlig fotorulle på konsum.. så jag har väl kanske inte så stor koll på det här med digitalkameror direkt.. Kul att det är så enkelt i alla fall!

Annars kan jag ju berätta att vi skrev upp oss på kölistan till en hyreslägenhet igår, så på tisdag nästa vecka får vi veta om vi får gå på visning. Det ser väl lite mörkt ut just nu eftersom det redan är 15st i kö och den högst upp har 807 poäng (det funkar så att de 20 som har högst poäng får gå på visning). Vi har typ 39. Så vi får se hur det går, det är alltid spännande sånt där. Något av det jag längtar mest efter i en ny lägenhet är en egen tvättmaskin. Det skulle inte vara så dumt.

Nu är det dags att limma lite kort igen.. ingen rast, ingen ro :)

Bla bla bla

Det är så typiskt mig att göra litegrann på ett par olika projekt - inte färdigställa ett i taget, vilket hade varit lite effektivare tror jag. Jag tappar orken och lusten efter en stund och då börjar jag med nånting annat istället. Och mitt i alltihop tar jag en paus och sitter här en stund :)

Jaja, jag har i alla fall fått lite gjort idag. Till helgen blir det att åka ner till Umeå eftersom brorsan fyller år - GRATTIS! - men vi har väl inte riktigt bestämt oss för när vi ska fara och hur länge vi ska vara borta. Det blir väl beslut i sista minuten som vanligt.. :) Det som i alla fall står klart är att vi ska vara hos mamma och brorsan på dagen på lördag, sen om vi åker redan fredag och blir kvar över natten eller om vi åker lördag och blir kvar till söndag eller om vi bara åker över dagen på lördag funderar vi fortfarande på. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Ojdå, nu är det en viss liten sötnos som vrålar från vagnen så det är dags för uppstigning!

Smältande majskrokar

Gårdagen var en trevlig dag med träff på öppna förskolan. Nova fick vara stortjej och sitta själv i en barnstol (inlindad i en filt för att inte tippa..) och äta mellanmål. Hon fick också för första gången smaka en majskrok och den försvann på ett nafs! Jag tänkte mig att man skulle behöva ha tänder för att äta majskrokar, men de smälter nästan direkt man börjar suga på dem. Häftigt! Jag hade tänkt köpa sånna igår kväll när jag och Isabel åkte till maxi men eftersom jag inte hade skrivit upp det på handlingslistan så blev det förstås inte handlat.

Idag ska vi ha en vilodag eftersom babyrytmiken är inställd. Jag ska istället försöka göra klart några projekt hade jag tänkt. Men det blir nästan så att man inte riktigt vet vart man ska börja när man har så många saker att göra, så då gör man helt enkelt ingenting.. Men jo, idag ska nåt bli gjort i alla fall, det lovar jag.

Projektarbete

Så har ännu en ny vecka startat och det känns bra, snat är det påsk! Jag hade funderat på att gå ut och plocka in lite ris men vi får se hur det blir med det. Det känns som att jag har en massa projekt igång som jag måste avsluta, ganska små grejer, men ändå sånt som man stör sig på att man inte har gjort än. De flesta har med fotografier att göra och det som nog står först på min att-göra-lista just nu är att fixa tackkorten för dopet.

Ett projekt som jag nu äntligen har avslutat är detta:


Hand- och fotavtrycken är från då Nova var precis tre månader och nu har jag också framkallat och monterat bilderna som jag ville ha i ramarna. Jag tycker att det blev riktigt fint!

I övrigt ska vi idag försöka ta oss iväg till öppna förskolan. Vi har ju missat tre gånger nu här i Ursviken på grund av olika saker, det är så svårt att få allting att klaffa när de bara har öppet en dag i veckan och då bara två timmar. Men nu är det i alla fall dags idag, det ska bli kul! Tyvärr har Nova fått för sig att hon ska skrika väldigt högt och ofta, jag vet inte vad det är.. Inte så att hon är arg eller så, det är nästan som att hon övar upp rösten och riktigt pip-skriker så att det skär i öronen. Men det går väl förhoppningsvis över så småningom.. :)

Innan jag går ut i dagens stök och bök vill jag bara skänka en tanke till Violas mormor som avslutade sitt liv igår på ett lugnt och stillsamt sätt. Mina tankar är hos Er idag.

Vilken lycka!

Det gick så bra på babysimmet idag! Vi testade en ny taktik och den funkade hela vägen. Så skönt att slippa gråt och skrik i bassängen, faktiskt hela tiden före och efter bassängen också - helt underbart! Hon fick sova hemma i vagnen i princip ända fram tills vi skulle gå ut till bilen och så när vi kom fram så fick hon äta sig ordentligt mätt. Vi gick in och bytte om och allt flöt på jättebra. Den här gången kunde vi faktiskt njuta av badet!

Nu är vi superhungriga och ska laga till lite kött och klyftpotatis - mums! Vi funderade ett tag på att beställa thaimat eftersom de har buffé här i Ursviken bara nu i helgen men det kändes för dyrt. Kanske nästa gång.

Jag drömde inatt att jag var militär och kröp omkring i buskarna med ett gigantiskt vapen i famnen. Ditt fel Viola :)

Hjärngrubbel

Tänk så mycket som händer i världen som man inte har en aning om. Så mycket som man inte vet om att man skulle vilja veta. Så mycket som man önskade att man visste långt tidigare. Mycket att fundera på ikväll..

Härligt att höra från dig Viola! Konstigt att den första bilden jag fick i huvudet när jag tänkte på vår cykelsemester var en stekt potatis på en smält plastgaffel.. :)

Datorlös

Det är ganska lustigt så isolerad man känner sig utan en dator i hemmet.. När vi åkte hem igår kväll så var ju datorn kvar i stan (till lanet) och Isabel glömde att ta med sig sin bärbara hem så det var riktigt datorlöst igår kväll och nästan hela dagen idag. Man är så van att alltid ha tillgång till internet och jag tänkte flera gånger: "Å det ska jag kolla upp på datorn", för att i nästa sekund komma på att jag inte hade nån. Fem minuter senare upprepades det hela igen.. :) Typ som när man är van vid att ha klocka på armen och en dag inte har den på - jag lovar, man tittar på den obefintliga klockan minst en gång i kvarten.

Hur som helst har det varit en väldigt händelselös dag idag, gick en sväng på stan men då man inte har några pengar att spendera så är det inte så givande.. Barnkläder kan man titta på hur länge som helst men det är farligt lockande att handla, speciellt när det är rea. Jag var duktig idag i alla fall och handlade ingenting. Heja jenny! Fast mycket var väl Isabels förtjänst som höll mig borta från de värsta frestelserna.. :) Tack Isabel.

Snart ska vi steka oss en parisare, känner oss lite trötta idag efter gårdagens ståhej.

Just nu...

...sitter jag och Isabel här på Thoren Business School och käkar cheeseballz, grejar med datorer och har allmänt trevligt. Vi är väl iofs inte så sociala med resten av människorna som är här, men det gör ingenting. Jag ska ta en bild på Isabel och lägga in den här så att ni ser hur vi har det:



I bakgrunden kan ni också se barnvagnen där Nova ligger och sover så sött. Om ni vill se hur jag ser ut i detta nu så gå in på Isabels blogg och kika. Busigt va? :)

Vi ska nog kanske börja dra oss hemåt på en stund men det är ganska mysigt att sitta här inne. Just utanför dörren bakom mig sitter det några elever och ser på nån film med projektor på vita tavlan och det hörs ganska bra. I ett annat rum sitter Jonthe och Mattias + en massa andra och spelar World of Warcraft, vilket är ett mycket beroendeframkallande spel.. Inför englandsresan i somras gjorde jag mig faktiskt en figur som jag spelade på för att kunna hänga med i snacket over there. Det var en ko-druid som hette Berta som jag spelade upp till level 15 eller nåt sånt. Ganska kul men som sagt, väldigt beroendeframkallande.

Oj nu är det dags för yoga!

Glöm inte cykelhållaren

Ville bara upplysa er om att det är mycket svårt att få in en hel cykel i en bil, även om det är en volvo kombi. Speciellt om den dessutom har barnstol och cykelkorg som sitter fast på den. Cyklar är mycket större än man tror - tänk på det! :)

Goodmorning everybody!

Oj jag är verkligen inte så pigg som rubriken kanske ger intryck av.. men ändå på bra humör såklart. Det har varit en trevlig morgon, sov till halv åtta när Göran for till jobbet och då passade även Nova på att vakna. Medan Nova åt frukost såg jag på The Voice som vanligt, det händer alltid nåt spännande där. I början tyckte jag att det var ett skitprogram faktiskt men nu är jag fast. Det är trevligt att ha ett program att vakna till på morgonen tycker jag.

Sen så blev det grötfrukost med Isabel, vi gjorde mannagrynsgröt - mums! Hon hade nämligen lyx-sovmorgon idag och hann till och med gå ut med Frank innan hon for. Superbra.

I eftermiddag ska vi allihop in till Görans jobb och vara där hela kvällen. De har nämligen nån slags aktivitetskväll/natt på skolan och Göran ska vara där som "ansvarig vuxen". Jag, Nova och Isabel åker hem nån gång under kvällen. De ska ha lan, tv-spel, yoga, massage och en massa annat. Själv hade jag tänkt ta med mig mina pysselgrejer ifall det är nån som vill göra påskkort eller annat. Jag hoppas att det blir en trevlig kväll.

Sötsug

Det här är verkligen den värsta tiden på dagen, de här timmarna mellan lunch och middag när Nova sover och jag inte har så mycket att göra. Då kommer sötsuget krypande.. usch det är inte bra. Tur att vi inte har nåt hemma annars hade det varit kört.

Min nya plan är ganska enkel. Jag ska äta med jämna mellanrum, det spelar egentligen ingen roll om jag äter en större portion eller tar nåt litet sött efteråt, bara det inte blir något småätande emellan. Sen efter middagen försöker jag att inte äta något alls, möjligen en frukt om jag blir hungrig innan läggdags, för det är väl så att när man äter på kvällen och natten så förbränns det inte lika bra.

Jag orkar inte tänka på vad jag får och inte får äta utan ska bara försöka följa de här reglerna och se om det gör nån skillnad. Hittills har det funkat.. sådär. Det är småätandet mellan målen som är mitt problem tror jag. Har lite dålig moral ibland, men nu är det dags att sätta igång på riktigt! Jag ska faktiskt göra några situps nu direkt bara för att markera min nystart. Sådeså! :)

Typiskt

Att jag inte lär mig att inte blogga med Nova i knät, det slutar aldrig bra! För en stund sen satt jag och skrev och det gick jättebra - tills hon kom på att hon ville skriva ett meddelande också. Jag tänkte, okej då, och hon fick knappa. Tyvärr måste hon ha kommit åt nån knapp för när jag tryckte på "spara och publicera" och sen kollade på sidan så hade alla inlägg försvunnit! Tro om jag blev skraj.. Jag skyndade mig att ta bort det vi just srivit och då kom de tillbaka igen.

Det är knasigt det här med teknik.. gör man ett litet misstag så kan det bli stora konsekvenser och om man då inte vet exakt vad man har gjort fel så är det svårt att fixa till det. Tur att det gick att ta bort allt och börja om från början.

Det jag hade skrivit var i alla fall det att jag idag har en ganska lugn dag framför mig, det enda jag har på agendan är att jag ska skjutsa grannen till banken om en liten stund. Nova sover just nu så jag hoppas att hon är på bra humör när hon vaknar, annars kan det bli en jobbig biltur.

Igår var det första april och jag blev verkligen lurad av Vakna med the Voice! De påstod att Jakob blivit sparkad för att ha visat rumpan för ledningen och att det var hans sista dag. Jag tänkte faktiskt tanken att det var första april men de var så väldigt trovärdiga, spelade otroligt bra.. Jag förstår absolut att de blev nedringda av protesterande tittare och lyssnare, själv skickade jag ett litet protestmail faktiskt :) Jag blev nästan lite sur när jag i morse förstod att de hade skämtat, men det var ju samtidigt bra att det inte var sant. De gjorde verkligen ett bra jobb med aprilskämtet!

Oj va klockan är mycket! Jag måste skynda mig att väcka Nova så vi hinner göra oss klara!

Snygging

Jag har världens coolaste och starkaste unge, titta bara på det här:


             
 

Va? Bara fem månader och står redan själv.. :) Det är favoritsysslan just nu, plus att prutta med munnen så att dreglet sprutar. Den coola outfiten på andra bilden fick hon av Stefan och Daniel på dopet, men jackan är lite för stor än så det kommer bli en perfekt sommarjacka tror jag.

Ingen kul överraskning i deklarationen som kom i brevlådan idag, ska betala tillbaka 792kr. Det hade ju kunnat vara värre förstås, men jag hade verkligen behövt ett litet tillskott i kassan istället för mera utgifter.. :(

Jaja, sånt är livet. Vi kommer att överleva och bättre tider väntar runt hörnet. Som Lina skulle ha sagt: Åh Happy Day!

Franken

Jag kanske skulle berätta också att min rygg/rumpa mår riktigt bra, det högg till några få gånger igår men nu känns det precis som vanligt. Skönt! Du kan gärna få komma och ta hand om Nova litegrann ändå, Isabel :)

Det här är en bild på vår söta vovve Frank:



Han låg med huvudet på Novas babysitter och hon sparkade honom i huvudet flera gånger men han brydde sig inte en sekund.. :) Sötnos.

Gårdagen

Oj vilken dag det var igår, full fart hela tiden. Men vi hann med allt som var tänkt också! :)

På bvc fick vi komma in precis i tid för ovanlighetens skull och det visade sig att hon vuxit bra på längden, men däremot inte gått upp så mycket i vikt. Det var fem veckor sen vi var där sist och då vägde hon 7590g, nu vägde hon 7955g så det är ju bara lite drygt 3,5hg upp. Hon har dock gått från 64,5cm till 68cm på längden! Vi har fått en tid igen om tre veckor för att hålla koll på vikten och då ska hon också få vaccinationssprutan (den slapp hon ju igår, det var skönt!) och träffa läkaren för halvårskontrollen.

Sen måste jag bara berätta om babyrytmiken, det var så roligt! Jag går gärna dit igen! Det var verkligen seriöst och barnen fick spela på bongotrummor,  vi dansade, sjöng och gjorde en massa lekramsor. Superkul! Det kostar tydligen 75kr per termin men det är ju ingenting. Synd att vi kom in så sent på terminen bara och att kyrkan ligger så långt bort. Vi ska testa att promenera dit en gång och om det går bra så blir det absolut att fortsätta terminen ut.

Och det var tre barn som hette Nova där! Hade innan igår inte träffat någon och så är det helt plötsligt flera på samma ställe.. knasigt.

 När vi hade varit där en stund, det var ju vanlig öppen förskola också efteråt, så åkte vi och handlade lite och sen hem och då var klockan redan nästan två. Jag hade ju tänkt lämna in bilder för framkallning så jag satte mig och ordnade dem på ett usb-minne och så efter att Nova ätit och vilat en stund så åkte vi in till stan och fixade det. Vilken häftig grej det var att lämna in bilder på det viset, man gör det själv i en liten maskin där man stoppar in minnet och själv trycker på skärmen tills man får det som man vill ha det ( jag skulle ju ha några bilder lite större och i svart-vitt och några i flera kopior). Vilka nymodigheter :)

Sen hämtade vi Göran på jobbet och han ville upp till maxi så vi for dit tvär och åter (hittade bla en härlig bitring åt Nova) och när vi sen kom hem så var vi ganska trötta allihop. Otroligt hur go och glad Nova var hela dagen ändå! Hon har kommit på att hon ska göra bubblor med munnen så det roade hon sig med nästan hela tiden. Hon är så söt..

Och nu efter en lång,  välbehövd sömn så är vi igång igen. Nova vaknade vid sju och har ätit, lekt en stund och gjort en total nedbajsning, så nu sover hon gott i vagnen. Precis som det ska vara.


RSS 2.0