Vi bor på en byggarbetsplats

Det bonkar och slamrar, det smattrar och hamrar här utanför just nu och det är mindre roligt. De håller nämligen på att byta tak på huset. Det är väl iofs bra, om det bara inte hade levt om så fruktansvärt.. Det står en stor container precis utanför sovrumsfönstret och där har de slängt ner tegel hela dagen. Det är tur att de inte jobbar på nätterna i alla fall! :)

Det är ganska skönt att vara hemma, även om det är kul att vara borta också. Idag har vi bara varit hemma och jag har tvättat och städat litegrann. Vi var ute på en promenad i solen och kylan för en stund sen men Nova tycker verkligen inte om att ha vantar på sig så hon var ganska gnällig. Nu börjar det vara höst på riktigt!

En hjälpsam tjej

Nu har vi kommit hem efter ett par dagar i Umeå/Obbola och vi har haft det riktigt bra! Vi startade hos Novas farmor på söndag eftermiddag och fortsatte roligheterna hos hennes mormor (+ morbror och moster). Måndagen bjöd på ett besök hos Novas mormorsmor och sen morfar och Christina (+moster). Tyvärr kunde vi inte åka och träffa min farmor och farfar eftersom farfar är väldigt känslig mot sjukdomar just nu och då är det ju onödigt att ta dit en snorig bebis.. :/ Vi får ses nästa gång istället!

Idag följde vi mamma på jysk och passade på att göra ett filtfynd. Sen handlade vi lite lunch på obs, hämtade upp syrran och begav vi oss mot brorsans nya plejs. Det var en riktigt snygg lägenhet med golvvärme i hallen och på toan. Det ni! ;)

Nova har varit mammig som vanligt de här dagarna, men hon har ändå blivit mycket bättre än tidigare. Nästa gång går det säkert ännu bättre! Hon var i alla fall väldigt hjälpsam vart vi än for. Hos morfar ville hon hjälpa till att måla..


..men det fick hon såklart inte. Hos mormor hjälpte hon till att torka snor..


..troligtvis på grund av att vi torkat hennes snor flera gånger per dag.. :) Tyvärr tog hjälpsamheten slut när vi besökte morbror Pelle för då sölade hon som aldrig förr! Men hon passade ändå på att stila med sin superbalans..


..även om hon inte vågar lita på den till hundra procent. Hon tar ett eller två steg och så kastar hon sig framåt.. men det kanske är lika bra att hon tar det lugnt så slipper vi jaga så mycket.. ;)

Nova sov nästan hela vägen hem i bilen och ändå var hon supertrött ikväll och somnade tidigt. Det är tröttsamt för en liten hjälpsam tjej att vara på resande fot!

Godmorgon!

Efter en trevlig söndagskväll och en god natts sömn sitter nu jag och Nova här i mammas lägenhet och ska snart bege oss ut mot Obbola. Det känns lite konstigt att vara här utan mamma men vi har klarat morgonbestyren utan större svårigheter i alla fall, även om det är lite knepigt att hitta allt man letar efter... ;)

Först blir det nu en tur till min mormor, sen ska vi också träffa min farmor och farfar och så pappa och Christina förstås. Får se om syrran kommer till pappa ikväll också, det skulle vara kul! Det kommer hur som helst att bli full rulle hela dagen :)

Hoppas att ni får en riktigt bra måndag!

Sara: Ja, det är jättesynd att alla jobbar på vardagarna! ;) Tyvärr måste jag vara hemma i Skellefteå igen vid middagstid på tisdag så det blir nog svårt att hinna träffas.. :(


Vi reser söderut

Denna lördag har mestadels spenderats hemmavid, men även en lite tripp till ica maxi har hunnits med. Nova är fortfarande väldigt snorig och tät i näsan så vi köpte näsdroppar som man kan ge oftare än nezeril. Jag hoppas att de funkar!

Imorgon reser vi söderut, närmare bestämt till Umeå. Det blir en söndageftermiddag i stan, en måndag ute i Obbola och sen en tisdagförmiddag med ännu okänt innehåll. Tips någon? ;) Det kommer nog att bli intensivt som vanligt men det ska bli riktigt roligt att träffa alla igen, det känns som att det var väldigt länge sen sist. Vi får se hur mycket jag hinner/orkar uppdatera dessa dagar, annars blir det ett rejält inlägg på tisdag eftermiddag istället :)

Vi känner oss allihop ovanligt lata idag så snart ska vi beställa pizza och lördagsmysa :)

Melody Gardot

Jag hade hört talas om Skavlan många gånger men aldrig sett programmet, men nu ikväll, efter att vi sett filmen färdigt, fastnade jag av en slump i en mysig intervju i svt1 och efter en stund insåg jag att det nog var just han - Skalvlan - som höll i det hela. Han intervjuade bland annat en tjej som varit med om en hemsk olycka, brutit både det ena och det andra och dessutom förlorat talet helt och hållet. Denna tjej sjöng i slutet av programmet och hon var riktigt bra!

Man ska väl egentligen inte blogga när man druckit nästan en hel flaska vin men jag ville bara tipsa om denna tjej som heter/kallar sig för Melody Gardot och spelar egentligen inte alls min typ av musik men ändå fastnade hon av någon anledning hos mig.. så om ni inte är på humör för långsam jazz så lyssna då inte på denna låt:



Sov så gott alla därute!

Standardfredag

Fortfarande ingen vagn.. undrar när den kommer.. OM den kommer. Jo det gör den. Säkert nästa vecka.

Nu är det snart dags att börja laga mat, det blir enkelt idag: lax och pommes. Enkelt men väldigt gott. Och så ett glas vin till det. Sen sover vi som stockar! ;) Nä sen blir det väl att se nån film och käka popcorn. Typ standardfredag..

Ja det är väl det som händer framöver här hos oss, så nu vet ni det :)

Snörvel

Idag är det fredag och Novas snuva håller sig envist kvar. Jag tror dock inte att det är en så allvarlig förkylning den här gången, hon är väldigt pigg och busar på som vanligt. Hon har dessutom sovit riktigt bra inatt, bara vaknat en gång. Skönt! Hoppas att snuvan ger med sig litegrann nu också under helgen.

Idag har lönen kommit in på kontot och det är alltid trevligt :) Vanligtvis händer det den 27:e men eftersom det är på söndag så kom den redan idag. Nice! Inte för att jag ska handla nåt särskilt men det är alltid lugnande att veta att det finns pengar om det behövs.

Nu ska jag försöka få isäng Nova.

Förresten...

...jag kom på en till sak som NOVA önskar sig. Nämligen badleksaker! Hon har inte så mycket att leka med i badet just nu. Ville bara tala om det.. ;)


Ånej...

Nova har blivit snuvig igen! Hon har inte alls sovit bra inatt, legat och snörvlat och varit tät i näsan. Jobbigt! Förkylningar verkar alltid blomma upp så fort man börjar planera att åka iväg nånstans. Varför är det så?? Säkert kommer det från någon öppen förskola, fast jag har inte sett nån förkyld där.. men det smittar väl kanske mest just innan det bryter ut.

Jaja, vi ser väl hur långvarigt det blir den här gången.

Idag ska vi hursomhelst bara vara hemma, på sin höjd blir det en sväng till konsum. Jag hade också funderat på att tvätta en tvätt eller två men vi får se om jag orkar. Jag ska ju iväg och jobba ikväll igen så jag måste försöka ta alla chanser jag kan till att vila, det blev ju lite dåligt med sömn inatt. Å andra sidan är ju kvällspassen inte så långa så det går nog bra ändå.


FramSTEG!

Idag har Nova tagit sina allra första steg! Nog för att de var väldigt vingliga och det blev väl bara två-tre stycken innan hon kastade sig i min famn, men hon gick i alla fall - helt utan stöd. Coolt eller hur!? Nu är hon verkligen stora damen.. Här hemma har hon också tagit ett par steg nu på eftermiddagen så hon verkar ha kommit på hur man gör :)


                                               

Så här ser hon ut när hon både står stadigt och vinkar samtidigt! Jag lyckades faktiskt filma en snutt när hon gick men jag höll kameran snett så det blev så konstigt.. Får träna på att filma tror jag.. ;)


Novas önskelista

Det var många barn på rytmiken idag precis som vi hade hört att det skulle vara. Förra terminen var Nova minst i gänget, men idag var hon näst störst. Vi får se om vi byter till småbarnsrytmiken när hon lärt sig att gå, jag tror att hon passar in i den gruppen lite bättre. Men det var riktigt roligt i alla fall!

Nu har vi fått förfrågan om det finns något Nova önskar sig till sin ettårsdag, så här kommer en liten lista:

* Kläder är alltid kul! (minst strl 80)
* Halksockar och mockasiner (hon har strl 21-22 nu)
* Jag vet inte om halksocksstrumpbyxor existerar men om de gör det så önskar hon sig sånna ;)
* Hårda leksaker, kanske med musik av något slag?
* Tuggvänliga böcker
* Hård plasthaklapp och pipmugg
* TrippTrapp stol med bygel (fast det är egentligen ingen brådska eftersom vi, som bekant, är lite trångbodda... när vi har flyttat vill hon ha en sån i alla fall)


Ja, vi kanske kommer på nåt mer sen men nu har ni ju fått några tips i alla fall! Ni kommer säkert på nåt mer som vi inte vet att hon behöver än ;)

Nu hägrar sängen och imorgon är det öppna förskolan i ske-hamn som gäller!


Babyrytmik!

Nu står en äppelkaka och gräddar i ugnen och jag och Nova lyssnar på en Gummybear-sång på franska. Nova dansar glatt i alla fall :) När kakan är klar ska vi bege oss till babyrytmiken - äntligen! Det känns som att det var hundra år sen vi var där sist så det ska bli riktigt roligt! Jag hörde att det var jättemånga där förra veckan så det låter lovande.

Dags att klä sig!


Modevisning

Nu tänkte jag visa upp några av fynden som jag gjorde i alla de lådor som genomsöktes för nån dag sen.. Det var en hel del kläder faktiskt, många bra varmare byxor till i vinter och en hel del tröjor av både bra och mindre bra kvalitet.

Sen måste jag få tillägga att det har varit nästan stört omöjligt att fota Nova på senaste tiden.. Direkt hon ser att kameran närmar sig så ska hon klättra upp i knät och försöka få tag på den!


Här ser ni i alla fall en fin t-shirt som vi absolut kommer att använda och så har hon dessutom på sig den snygga mössan som vi köpte förra veckan :)


Nästa kreation är en pyjamasbody helt i rött med korta armar och ben som hon faktiskt sov i inatt och den är riktigt mjuk och skön. Superbra!

 

 


Sen ser ni dagens outfit: grön kort klänning med Nalle Puh tryck, rosa långärmad body och rosa utsvängda hippiebyxor till. Snyggt va? :) Det här är såklart bara en bråkdel av allt vi hittade men resten får ni väl kanske se nån annan gång..

Modellen själv sover just nu men när hon vaknar bär det av mot öppna förskolan.. Ska bli spännande att se vilka som är där idag. Sen blir det att jobba för mig, som sagt.. på en avdelning där jag inte jobbat på väldigt länge.. men det ska väl funka det också. Bara alla gamlingar får middag och kommer sig i säng så blir det nog bra.. ;)

 


Tiden flyger

Denna dag har flugit förbi i ovanligt hög fart tycker jag.. men det blir väl lätt så när man jobbar bort halva dagen. Fram till tolv idag var jag nämligen på arbetet och ansträngde mig, ganska skönt med sånna kortpass :) Sen när jag kom hem hade Nova redan vaknat från sin mitt-på-dagen-vila så då var det bara att sätta igång och mysa med henne. Och hux flux var det läggdags! Jag vet inte alls var tiden tog vägen..

Jag ska faktiskt iväg och jobba imorgon också men inte förrän halv fem på eftermiddagen så vi hinner nog gå en sväng till öppna förskolan här nere på pingstkyrkan. Alltid kul att träffa lite andra barn! Och så får ni hålla utkik för nu vågar jag lova att det kommer nån slags bild imorgon ;)

Vi har just kollat på en film som var helt okej men nu måste jag omgående lägga mig i sängen annars somnar jag över tangentbordet... ..

Klädbytardagshysteri

Idag har det varit ganska lugnt med ett besök på ica maxi, en skön höstpromenad och så kvällsbad för Nova. Men vi inledde dagen med en utflykt till klädbytardagen och där var det allt annat än lugnt..

Om vi hade varit beredda på den enorma trängseln och totala letarhysterin som tydligen alltid inträffar på klädbytardagen så kanske vi hade orkat vara där längre och grävt bland klädhögarna, men nu gav vi upp ganska snabbt.. Mer rutinerade köpare kom utrustade med stora ikea-kassar som de snabbt fyllde med kläder medan de vandrade från hög till hög. De hade till och med en speciell och mycket effektiv teknik när de gick igenom varje hög för att inte missa någonting. Vi kände oss ganska malplacerade i skaran, speciellt med en bebis på armen som tog mycket plats. Men vi gjorde ett fynd i alla fall - en jättesöt jeansklänning med rosa fjärilar och volanger för hela 25 riksdaler. Inte så illa va? :)

Nästa gång ska vi komma bättre förberedda.

Sängen lockar..

Nu är det fredagkväll och jag är trött för två. Minst. Ändå sitter jag här och skriver samtidigt som jag ser på en halvkass film på tv:n. Nova sover sen länge och Göran ligger också och slumrar i soffan. Antar att det inte blir en så sen kväll ikväll :)

Jag gjorde en hel massa fynd i klädlådorna idag, kanske får ni se nåt av det på bild snart. Synd bara att batterierna i min kamera är så dåliga.. måste skaffa bättre, snarast.

Hoppas att ni därute har riktigt trevligt fredagsmys!

Telefonkö

"Det är fortfarande kö. Vi tar emot ditt samtal så snart vi kan. Du har för närvarande plats 88 i kön."

Ja så låter det i mitt öra just nu.. sitter och väntar på att få prata med nån på skatteverket. Jag har tänkt kolla hur det ser ut för min del, om jag behöver dra nån extraskatt nu resten av året för att slippa betala en massa nästa sommar. Jag har ju främst haft föräldrapenning i år och de drar ganska lite skatt så det ska bli spännande att se hur det ser ut..

Idag händer det annars inte så mycket här i Ursviken. Troligtvis blir det en promenad lite senare och om jag har tur får jag mig en fruktsmoothie innan läggdags ;) Imorgon har de klädbytardag i Skelleftehamn och jag funderar på att åka dit och kika. Man kan ju faktiskt fynda! Jag är sugen på att hitta nån varmare uteklädsel till Nova för i höst, kanske byxor + jacka i flis? Jag vet inte, nåt liknande i alla fall. Overall tror jag ska finnas i garderoben redan. Kanske dags att gå igenom lådorna snart?

Ojoj, nu närmar jag mig målet.. har redan plats 24 i kön ;P

Work, work, work..

Idag har vi varit på Ekan, som sagt, och det var verkligen fullt hus. Massor med barn i Novas ålder - superkul! Vi träffade en familj som faktiskt bor på samma gata som vi. Det barnet hette också Nova, men hon var bara 6 månader gammal. Det är ju kul ändå att träffa nån som bor i närheten.

Nu bär det snart av mot arbetet och hemma är jag inte igen förrän närmare tio ikväll. Då sover förhoppningsvis gullungen efter en tyst och snäll. Det är ju det man hoppas på i alla fall :)

Tralala

Snart ska jag och Nova susa iväg mot öppna förskolan. Vi tar med oss varsin lunchlåda för det är ju roligare att äta där med de andra än ensamma hemma :)

Igår ringde de från jobbet och undrade om jag kunde jobba två kvällar i nästa vecka och det känns ju jättebra att det verkar finnas lite extrajobb! Då kanske mammadagarna räcker liiite längre.. Ikväll blir det att kämpa hårt och det kommer nog att gå bra. Konstigt nog verkar Nova vara grinig idag också så jag vet inte vad det är.. Hon tar en liten powernap nu innan vi åker så att hon orkar leka.

Jag blev serverad en supergod frukt- och bärdrink igår kväll som jag absolut ska beställa igen nån gång. Kanske i helgen? *blink blink* En ovanligt bra idé av uppfinnerskan måste jag säga :)

Sleeping beauty

Nova har varit jättetrött och gnällig ikväll, men nu sover hon i alla fall sött i sin säng. Det blev ju bara ungefär en timmes vila i vagnen medan vi gick så det var väl inte länge nog antar jag.

Imorgon kväll ska jag jobba igen och Jonte ska vara hemma med Nova tills Göran kommer hem. Det blir nog bra. Egentligen hade jag tänkt att vi bara skulle vara hemma och vila och ta det lugnt imorgon, men nu när vi ska få ha bilen hela dagen så blir det nog att åka till Ekan en stund ändå. Det är ju så roligt där! :)


Så här hittade jag Nova för nån dag sen.. jag tyckte hon varit väldigt duktig på att ta sig i vagnen helt själv, tycker inte ni det? :)

Idag är det onsdag..

... och vi har härjat runt på öppna förskolan hela förmiddagen. Det är så roligt att se Nova leka runt de andra barnen! Och så är det skönt att se att det går bra att lämna henne i rummet en stund utan att hon börjar vråla.

Sen fick vi en härlig långpromenad hem från skelleftehamn och vi tog en omväg förbi ett hus som är till salu här i ursviken för att kolla läget litegrann. Det såg riktigt fint ut faktiskt. Jag är så himla sugen på att flytta härifrån nu! Det är nästan olidligt..

Jag har tänkt dra med Göran på en husvisning i helgen, inte så mycket för att jag skulle vilja bo där utan mest för att jag är nyfiken på hur det ser ut inuti ;) Det är ett hus som ligger på vår gata. Skebo har vi så gott som gett upp hoppet på, det verkar vara helt omöjligt att få lägenhet genom dem om man inte stått flera år i kön.

Det är "man tager vad man hittar" som gäller för middagen idag. Göran har föräldramöte så han blir sen hem och jag orkar inte ställa mig och laga nåt avancerat. Vi har en massa rester i kylen så man hittar sig alltid nåt. För min del blir det nog tacopaj från igår :)


Liten blir stor

Idag har vi haft en riktigt trevlig stund i stan tillsammans med Tessan och Hugo. Det kändes så ovanligt att Nova inte var minst i sällskapet den här gången, nu kändes hon som en stor tjej helt plötsligt.. Fast det är hon väl antar jag. Hon var i alla fall mycket intresserad av lilla Hugo och petade och kände på honom riktigt ordentligt :)

Eftersom Hugo bara är två månader gammal så kändes det inte som att babyrytmiken skulle vara så givande för honom så vi promenerade runt på stan istället och kikade i affärer. Det blev lite shoppande till Nova, några par halksockar, ett par vantar och så köpte jag faktiskt den där fina svart-vitrandiga mössan från Lundmyr of Sweden. Den ropade på mig från hyllan och jag kunde verkligen inte låta bli.. Så nu är den min! Eller ja.. Novas..

Jag sitter just nu och funderar på om jag ska göra tacopaj till middag idag. Det skulle vara supergott! Även om det blev lyxlunch på Krysset för att Gävleborna skulle få smaka på bureburgare så känns det som att paj skulle sitta fint..

Imorgon får vi vara nyttiga ;)

Hjärtefrukost

Jag köpte en ny müsli igår och imorse blev jag glatt överaskad nör jag öppnade paketet. Det var nämligen små hjärtan i den! Vilken humörhöjare!


Syns de? Jag tycker att det är supercharmigt! Nu smakade själva müslin ganska torftigt, men det var nästan värt det när man fick en massa hjärtan till frukost. Precis i min stil, tycker ni inte? ;)

Nu blev det kväller..

Vi har hunnit med mycket idag! Förrutom det jag skrev om sist så har tvätten blivit tvättad, det har handlats mat för resten av veckan, det har dammsugats och allmänt städats överallt i lägenheten. Skönt! Imorgon ska jag inte göra nånting duktigt, bara slöa ;)

Nä, jag och Nova ska faktiskt träffa en annan mamma och bebis på stan imorgon, det blir kul! Det är en arbetskamrat till Göran som kommer upp från typ Gävle och jag har fått i uppdrag att roa frun och barnet. Det blir nog bra :) Bebisen (har tyvärr glömt könet just för tillfället..) är ganska liten än så det är ingen direkt lekkompis till Nova, men det kommer ändå bli kul att umgås lite. Sen är det ju första gången på babyrytmiken imorgon också så vi får väl se om de har lust att följa med dit.. Annars får vi fara nästa vecka istället, det går ju lika bra.

Nu känns det som att det börjar vara dags för mig att krypa isäng, speciellt om Nova har tänkt vakna lika tidigt imorgon som hon gjorde imorse.. .. Så godnatt och sov så gott!


Skafferirensning

Väl hemkomna från bvc kan vi konstatera att Nova växer precis som hon ska med en längd på 76cm och en vikt på 10970g. Hon visade också att hon behärskar konsten att knipa pennor och slå klossar mot varann. Det ni! :) Hon var inte heller grinig vilket uppskattades mycket, särskilt av mig.

Idag har jag också hunnit med en riktigt köksgenomgång; disken är diskad, skafferiet är rensat och kylskåpet är urtorkat. Som pricken över i ska vi också fara och kasta lite glasburkar på återvinningen när Nova vaknar. Inte illa va? Men det är ganska otroligt så mycket grejer man samlar på sig i skafferiet! Jag har kastat en hel papperskasse med saker som antingen gått ut eller aldrig någonsin används. Typ syltsocker. Gör jag nån gång sylt använder jag vanligt socker, varför ska man krångla till det?


Ser ni så snyggt det blev? Så snyggt det nu kan bli i ett så opraktiskt skafferi.. Det är ren fakta att det som hamnar längst bak såsmåningom glöms bort eller "försvinner" bland allt annat bråte. Men nu har jag i alla fall installerat två korgar som går att ta ut när de ska användas: en med baksaker och en med Novas grejer. Jag hoppas att det blir lite mindre svordomar nu när nåt ska ut ur skafferiet ;)

Vinkevink

Efter en på tok för tidig morgon har det söta lilla odjuret somnat om igen.. och här sitter jag, jobbigt vaken och oförmögen att somna om. Jag vet att tröttheten kommer att smyga sig på om ett par timmar när Nova är som allra piggast, men det är inte så mycket att göra åt saken. Jag ska försöka diska och städa litegrann så kanske jag blir trött och kan vila en stund innan hon vaknar igen. Vi får se hur det går.. :)

Jag berättade aldrig igår att Nova har kommit på hur man vinkar nu! Det är så roligt för hon vinkar verkligen hela tiden. Tyvärr sker det oftast inte när nån kommer eller ska gå, utan ständigt tiden däremellan.. Så hon kanske inte riktigt förstår varför hon vinkar, men hon kan i alla fall vinka. Sådeså ;)

Kantarellfest!

I lördags hade vi en härlig eftermiddag i skogen och vi hittade en hel del svamp faktiskt! Det var kul att se Nova trivas och ha så mycket att titta och peka på ute i naturen. Så här såg slutresultatet ut när vi till slut valde att ge upp:



Det blev mest trattisar men också en hel del gula som gömmer sig därunder. Vi åt upp lite av fångsten till middag, en härlig kantarellsås till fläskfilé och potatisgratäng. Mums! Nova var inte så intresserad av att plocka svamp utan hittade istället egna skatter. Det här är en del av hennes skörd och såklart var hon tvungen att smaka.. :)


 


Idag har jag arbetat hårt och det gick jättebra! Även om jag inte kände mig lika effektiv som förut så var det inga problem att hänga med. Vi var bara två, men allt som skulle göras blev gjort och det är ju huvudsaken :) Annars har vi inte gjort så mycket idag, promenerat lite och kikat på fotboll vid skolan, bakat chokladbollar och kollat på film. Ja och så vi spelade ett sällskapsspel också där jag vann överlägset ;P

Nu är helgen snart slut och en ny vecka börjar. Det ska bli spännande att se vad den har att bjuda på! Imorgon ska vi i alla fall till bvc och väga/mäta vår stora tjej. Det är hela tre månader sen vi var där sist så jag antar att hon har växt en hel del.. Om man tittar på hennes kurva så borde hon väga drygt 10kg och vara typ 76-78cm lång. Vi får se om det stämmer imorgon! :)

 


Uppe med tuppen

Nu sitter jag här, hur tidigt som helst, en söndagmorgon och ska snart iväg och jobba. Jag lovar, det känns inte lika bra nu som det gjorde i fredags.. :) Men det blir nog bättre bara jag får komma igång. Igår blev plötsligt orolig att vi bara skulle vara två stycken på jobbet idag eftersom det är helg.. Jag tänkte mig först att jag skulle gå som extraperson men så är det troligtvis inte. Det var lääänge sen jag jobbade morgonpass nu så det här lär ju bli spännande.. ;)

Fredagsmys

Det är fredag idag och snart är det helg. Fast vi är ju lediga varje dag så det är kanske inte så stor skillnad.. men det är alltid kul när de andra är lediga med oss! Vi har halvt planerat att ta oss ut i svampskogen imorgon, men vi får se hur det går med den saken.. Sen ska jag jobba på söndag förmiddag och det känns bra. Även om det blir en tidig morgon så ska det bli kul att komma ut en stund.

När Nova vaknar om en stund så ska vi nog ta en promenad i den härliga solen och sen händer nog inte så mycket mer idag.. Jo det blir ju fredagsmys såklart! Kanske en film? Får se vad vi orkar, alla brukar vara ganska trötta på fredagkvällar. Kanske blir det för Nova att bada med pappa i badkaret.


Så här söt är hon i sin luv-handduk! Sen är det ju ganska tydligt vad det var på tv:n just när kortet togs.. ;) Jag ringde förretsten till semper för en stund sen och de sa att alla vinnare skulle ha sina vinster inom två veckor och om man inte fått sin vinst då så skulle man höra av sig till dem. Så spännande! :)


Torsdag!

Idag har det varit full fart på oss hela förmiddagen! Vi åkte iväg med bussen redan klockan nio imorse mot skelleftehamn och var på öppna förskolan ett par timmar. Det var två småtjejer där i ungefär samma ålder som Nova, en av dem var född 9:e november så hon var ju ganska precis lika gammal. Men de var inte så intresserade av varandra ändå.. ;) Sen promenerade vi ända hem i blåsten och vi fick till och med sällskap en liten bit på vägen. Trevligt!

Nu sover Nova fortfarande i sin vagn, det tar på krafterna att vara ute och flänga så här.. ;) Själv har jag just ätit en sen lunch och sen blir det nog att sätta sig i soffan ett tag. Men känner jag Nova rätt så lär hon väl vakna direkt rumpan ens nuddar i sofftyget :)

HATA blogg.se!

Det är så fruktasvärt frustrerande när man måste kämpa i en halvtimme för att få inlägget som man vill ha det! Antingen blir allt centrerat eller så hamnar bilderna längst ner. Det krävs en massa pillerjobb och en hel del svordomar innan det blir bra. Är det nån som vet VARFÖR det är såhär får ni gärna upplysa mig för jag håller på att bli tokig, milt sagt. Det går inte ens att fixa till det manuellt i html-kodningen. Strypa blogg.se!

Stortjejsfrukost

Denna dag började med en härlig grötfrukost. Nova brukar vanligtvis äta välling på morgonen, men jag tänkte det var dags att prova äta stortjejsfrukost idag. Jag hade kört havregryn och rågflingor i mixern och gjort gröt på det så att det inte ska vara så stora bitar och det gick hem hos Nova. Till gröten serverades en fruktpuré med äpplen, hallon och blåbär. Självklart ville hon äta själv och det var tur att hon inte klätt på sig för snart såg hon ut såhär:

 


Behöver jag säga att hon var tvungen att bada efter frukosten? ;D Men det är kul att hon vill äta själv i alla fall. Sen har vi inte gjort så mycket idag förutom promenerat. Vi gick upp till haratjärn och lät Frank springa lös en stund. Det var jättefint däruppe, solen sken efter en liten regnskur och två svanar simmade runt på sjön. Jag ångrar att jag inte tog med kameran.

Nu ska vi snart laga middag - pölsa. Mums! Stackars Isabel som går miste om en sådan lyxrätt ;P Nån som vet om småbarn absolut inte ska äta det? Annars hade jag tänkt prova ge lite till Nova.. Måste väl kanske läsa på lite i ämnet först. Hoppas att ni också får äta nåt gott idag!

 


Mellis

Efter lite lek så åt vi fruktsallad till mellis och Nova åt en stor skål helt själv. Mumsigt! Fast hon är nog mer förtjust i att hålla i frukten själv och gnaga ändå, de små bitarna är så halkiga.


 


Visst är hon en riktig sötnos? Förresten så upptäckte jag ännu en tand tidigare idag! Jag försökte ta kort på henne upp och ner och när jag sen tittade på bilderna i datorn så såg jag att det är på väg ännu en tand där uppe. Häftigt va? :) 


Här försökte jag ta en konstnärlig bild på Novas fötter. Har man lite att göra då? :) Kul i alla fall att hon nästan har lika spretiga tår som sin mamma ;)


Bus-tisdag

Idag har vi en helt vanlig tisdag här hemma, Nova sover fortfarande och jag har tänkt sätta mig i soffan en liten stund. Jag berättade aldrig om gårdagens tur till öppna förskolan men vi hade i alla fall riktigt trevligt. Det är tydligt att Nova behöver träna sig i att vara med andra vuxna, men runt barn har hon hur roligt som helst. Det var två barn där som var runt året så de var ungefär på samma nivå och det var så kul att se dem på lekgolvet tillsammans! :)

Jag är jättesugen på att handla kläder från märket Lumdmyr of Sweden till Nova, de är så söta!! Jag är speciellt sugen på huvtröjan och mössan. Tyvärr är de ganska dyra och jag tror inte att de har så stora storlekar heller så det är synd. Kanske kan det bli ett par sockar i alla fall :)



Gulliga eller hur? Och på tal om gulligt - nu är sötnosen vaken igen så det blev ingen soffa för mig.. men det gör inget, nu får vi roa oss tillsammans istället!


Tusen tack!

Jag glömde ju säga tusen, tusen tack till alla er som röstade på oss! Även om jag var lite påtryckande ibland.. ;) Ni är alla värda guld, men just nu kan jag bara ge er denna bukett med rosor:


Hoppas att ni vet hur mycket vi tycker om er! Nova hälsar snark snark från sin säng, hon kommer säkerligen att bli mycket nöjd med sin vagn :) Många pussar och kramar till Er från oss!!

VI VANN!!!!

Allvarligt.. jag tror det knappt själv, men vi har faktiskt vunnit en multivagn i sempers tävling!! Titta själva på den här sidan! Det är inte klokt.. fast vi har inte fått nåt vinnarmail eller nåt sånt än. Jag hoppas att vi har vunnit för det ser ju ut så på sidan.. Jaja, vi får väl se vad som händer.

Men fatta - VI HAR VUNNIT!! :)

Veckans första dag

Idag bär det av mot öppna förskolan igen, för första gången på flera månader! Sist vi var här nere på pingstkyrkan så hade Nova just lärt sig att sitta och det känns ju som att det är evigheter sen :) Det ska bli riktigt kul att se de andra barnen också, hur mycket de har vuxit.

Jag blev tvungen att ringa bvc idag för att se om de hade glömt oss och de hade de gjort.. Vi fick en tid nästa måndag och det ska verkligen bli intressant att se hur mycket tungklumpen väger och hur lång hon har blivit. Det känns som att hon har vuxit massor på sista tiden.

För övrigt kan jag ju berätta att Novas fjärde tand har dykt upp så alla framtänder finns nu på plats. Och så tränar hon mer och mer på att stå utan stöd också. Hon är så duktig! Vi får väl se om hon blir ännu mer inspirerad av att se de andra barnen idag på förskolan. Kul ska det bli! :)

Helgen

Nu var det läänge sen jag skrev, men det har faktiskt inte hänt nånting särskilt i helgen.. Jag och Isabel var på stan igår en sväng och jag hittade mig ett par skor = väldigt behövligt. De som jag har använt fram till nu har gett mig otaliga skavsår, men jag har använt dem i tron att det ska bli bättre. Det har dock inte hänt. Konstigt nog fick jag inga skavsår alls igår på stan.. de kände väl på sig att de var på väg att bli kastade. Skitskor ;)

Idag har inte mycket hänt, vi har bytt lamporna på bilen som var trasiga, men det är typ det.. Jo, jag och Nova for upp till maxi imorse och handlade inför surströmmingmiddagen som vi just har ätit. Det var smaskigt som vanligt :) Nu återstår bara det tråkigt diskandet.. men jag måste vila magen en stund först. Jag är proppmätt!

Mitt i natta

Jag sitter här mitt i natten och väntar på att få åka iväg och hämta Göran som är på personalfest. Jag är en aning trött! Och mätt för två. Minst. Vi åt våfflor till middag (lagom mycket näring..) och sen blev det chips och godis framför tv:n med Isabel och Johanna. Det var nästan så att jag var tvungen kräkas till slut av all slisk! Imorgon blir det en joggingtur tror jag ;)

Nu har jag i alla fall hunnit sova en liten stund och ska bara vakna till lite så ska jag fara. Så måste jag be Jonte sitta här ute i vardagsrummet ifall Nova skulle vakna, han är ju ändå uppe den här tiden.. Hoppas att ni andra sover gott just nu i alla fall! :)

Dripp dropp dripp dropp

Det regnar idag. Tråkigt. Får se om det blir att åka en tvär sväng in till stan sen, jag upptäckte nämligen att jag inte fick någon rabatt som hade utlovats på mina jeans igår så det måste man ju klaga på.. ;) Annars händer det inte så mycket här idag, jag tvättar lite och stökar på. Om Nova har tänkt vila nån gång så ska jag nog slå mig ner i soffan och bara softa, kanske lösa lite korsord. Det var länge sen.

Jag glömde ju skriva igår att det gick bra på försäkringskassan, Görans dagar är nu mina och jag kan vara hemma hela hösten med Nova. Skönt! Ska skicka in ansökan om förskoleplats snart så att hon får börja i januari. Det blir nog bra.

Lyckad shopping

Det blev en hel del fynd idag på stan, jag hittade en massa fina kläder till Nova! Hela tre par byxor och två bodys. Till och med jag fick mig ett par byxor, det trodde jag inte att jag skulle lyckas med ;) Här ser ni en av Novas nya outfits:


Sen fick hon också ett par ljusa hängselbyxor som egentligen hör ihop med tiger-tröjan och ett par rosa-lila-orangerandiga byxor (jag vet det låter som en mystisk färgkombination men de var faktiskt söta) och sen en ljusgrön body som det står homegrown på. Ni får säkert se dessa söta utstyrslar framöver :)

Det är så svårt att handla kläder till Nova nu tycker jag, hon är liksom precis mittemellan baby och småbarn (jag blev plötsligt väldigt tveksam över hur mittemellan stavas och om det överhuvudtaget finns i ordlistan.. men ni vet ju vad jag menar i alla fall). Nu köpte jag det mesta i storlek 86, det är lite stort fortfarande men det dröjer nog inte länge förrän hon kan ha det ändå. Och den storleken finns både bland de minsta kläderna och bland de lite större så det är knepigt att hitta ibland.. Sen är det ju stor skillnad mellan kläder också, en del kläder i storlek 80 är stora för henne medan andra sitter tajt.

Man skulle ju kunna handla precis hur mycket som helst till Nova när man är ute på stan så det svåraste är nog ändå att välja vad man ska ta bland allt gulligt. Det jag egentligen skulle vilja skaffa är ett par skor, fastän hon inte kan gå än. Jag ska försöka låta bli så länge som möjligt ;)

Mot staden!

Nu bär det av mot stan och försäkringskassan. Det blir en tur i affärer sen också så vi får se vad vi kommer hem med för fynd! Bland annat behöver Nova akut nya byxor. Jag förstår inte att alla hennes byxor helt plötsligt kan ha blivit så små? ;)

Fruktstund

Nova har börjat vilja äta det mesta själv. Vanlig mat brukar jag oftast mata, men hon tycker allra bäst om att hålla i en sked själv och kladda. Frukt är samma sak, hon vill helst hålla i själva frukten själv och "gnaga" loss bitar. Så här söt är hon när hon äter äpple:


 
 

Hon är riktigt duktig på det nu! Allra bäst tycker hon om att äta nektariner - smaskigt! :) Sen finns det ju vissa bilder där man kan tro att hon håller i nåt helt annat..:


Men hon är ju för söt ändå.. ;) Idag har vi i övrigt städat en aning, varit ute i blåsten och bakat drömmar. Alltså, vi bakade inomhus, men det förstod ni säkert.. ;P  Imorgon ska vi nog åka in till försäkringskassan och skriva över lite föräldrapenningsdagar från Göran till mig. Det är alltid lika spännande att ha med dem att göra.. ;)


Hon pekade på MIG!

Nu är jag lycklig! Nova har lärt sig att jag är mamma! Alltså.. det kanske hon visste innan också, men idag till lunch så pekade hon klart och tydligt på mig varje gång jag frågade "Var är mamma?" Så nu vet hon helt säkert vem jag är i alla fall! ;) Då kommer hon förhoppningsvis snart säga mamma också.. fast hon säger ju mamamamamamamamama hela tiden, och även bababababababa så kanske det är oss hon menar.. Inte lätt att veta :)

Jag gick isäng tidigt igår för att få sova ordentligt länge, men tror ni inte att Nova vaknade mitt i natten och skulle vara uppe? Jag vet inte vad det var.. hon var inte hungrig och verkade inte ha ont nånstans, hon var bara klarvaken. Jobbigt. Så mellan två och fyra ungefär försökte jag få henne att somna om, men det var helt omöjligt. Till slut lät jag henne ligga och gråta i sin säng och då dröjde det bara några minuter så sov hon. Busunge! ;)

Man måste smaka på naturen

Idag känner jag mig lagom sliten och Nova var grinig hela förmiddagen. Nu börjar det kännas lite bättre och snart kommer ju alla hem så då är det lugnt :)

Varför blir det aldrig höst? Idag har det varit riktigt varmt ute och jag längtar efter att få ta på mig lite varmare kläder och mysa. Det är bara jobbigt att svettas hela tiden. För en stund sen var jag och Nova ute och smakade lite på naturen och så här roligt hade vi:


Ett litet löv måste vi prova..



Visst vill du också smaka?



Den här pinnen ser smaskig ut!



Det känns konstigt att hålla sand i hand..



Vi avslutade upptäcksfärden med att dingla lite med benen i lekplatsens koja. Mysigt va? Men det som Nova tyckte var mest intressant var att kika på de andra barnen som sprang omkring och lekte. Snart så springer hon runt där själv! :)


RSS 2.0