Mammas dag

Det känns som att det var hundra år sen jag skrev nånting här och det är det nästan också. Två hela dagarn åtminstone. Jag, Isabel och Nova har nämligen varit i Umeå på visit och det blev en hel del flängande, som vanligt :) Det är konstigt att det ändå känns som att det blir tight med tid fastän vi stannade över natten, just för att få mer tid. Mystiskt.

I alla fall så for vi ut till obbola först och hälsade på min farmor och farfar, sen åt vi middag och sov hos pappa och Christina. Lördag förmiddag for vi till min mormor och där mötte vi också upp mamma. Sen åkte vi till Inger och hjälpte henne med lite packning och sågning - jag tycker verkligen synd om dig som brutit arm och revben mitt i flytten! Efter det for vi hem till mamma och åt lunch/middag, vilade lite och körde sen hem till Skellefteå igen. Kan ju tala om att det inte bara var lite varmt i bilen :/

Och idag är det morsdag och det är den fösta morsdag som jag också får fira. Kul! Inte för att jag tror att det blir så mycket fira av, men ändå.. :) Jag skickar hälsningar till alla världens mammor och en puss och kram till min egen, som naturligtvis är bäst av dem alla! Hoppas att det blir en superfin dag i solen!

Äta själv

Jag tänkte att det skulle vara kul att låta Nova prova äta lite själv idag. Jag matade henne först med vanlig mat (grönsaker och kyckling stod på menyn), sen fick hon prova äta efterrätten själv; banan och jordgubbspuré. Jag tänkte tyst för mig själv när jag satte fast tallriken på bordet framför henne, att jag kanske skulle ångra det här beslutet ganska snart..  Ni kan själva se här hur det gick:


Nova är lite skeptisk i början..



Sen vågar hon prova litegrann.



Nu har hon kommit igång!



Kladd, kladd... :)



Varför går det inte att ta lös tallriken??



Nu är maten nästan slut!

Det blev faktiskt inte lika mycket kladd som jag hade trott, men inte var det direkt rent när hon var färdig.. :) Jag väntade bara på att tallriken skulle släppa från bordet och sprida puré över hela köket, men det hände som tur var aldrig. Hon åt dock ingenting själv, stoppade inte ens fingrarna i munnen, så jag matade lite då och då med en sked. Hon hade roligt i alla fall och det tyckte jag var viktigast :)

Love Product

Ja nu undrar ni säkert var jag höll hus igår! För JAG saknade i alla fall mina egna inlägg kan jag säga.. ;) Det var nämligen så att internet var nere hela dagen igår och aldrig behöver man väl nätet så mycket som då? Det var nästan olidligt. Tur att vi ändå hade andra planer så att jag inte bara satt hemma hela dagen och saknade internet :)

Vi var nämligen en sväng på stan igår och handlade lite solskyddsspray till Nova, lämnade in min T3:a till skolkontoret och shoppade lite kläder till både mig och Nova.

      

Jag hittade den här supersöta dressen på åhlens och jag kunde verkligen inte låta bli att köpa den. Det är livsfarligt att kolla på barnkläder, det slutar alltid med att man handlar nåt som man egentligen inte behöver bara för att det är så otroligt gulligt! Men det här inköpet ångrar jag faktiskt inte, det kommer nog att användas flitigt.

Nu ska vi ut och promenera med vagnen en stund. Trevlig torsdag!

Första ordet?

Nej, jag tror ju mest att hon bara gör ljud, men det låter verkligen som att hon säger "mamma".. Hon ålar runt på golvet och säger "mamamamama", hon blir ledsen och snyftar "mamama", hon ligger och jollrar på skötbordet och låter "mamamamama". Ganska kul :)

Vetrinärbesök

Ja, som rubriken avslöjar så har vi varit hos vetrinären med Frank idag och det var ett ganska lindrigt besök. Det visade sig att hans svullna tandkött inte var något att oroa sig över, utan nånting som kan bli ibland (kommer inte ihåg vad hon kallade det), så vi ska bara hålla det under uppsikt. Om det verkar som att han har besvär med det så kan man bränna bort det med laser sen. Det var skönt att det inte blev så dyrt! Men jag ska faktiskt kolla runt lite på djurförsäkringar idag och se vad de kan tänkas kosta..

Och så försov vi oss i morse.. Jag skulle stiga upp kl 6 egentligen och göra mig klar och sen väcka Nova vid halv sju, men så blev det inte. Vi vaknade allihop samtidigt tio i sju. Men på nåt sätt gick det bra ändå och vi hann i tid, det är konstigt så effektiv man blir när man har lite tid på sig :)

Nu ska vi bara slappa och njuta av resten av dagen här hemma, det verkar inte ska bli nån rekordsolig dag så vi blir nog mest inne. Tjolahopp!

Upptäcksfärd

Efter lite forskande på nätet så har jag förstått att MAM har en serie med självlysande nappar, men enligt ett par bloggar så ska de inte funka så bra ändå. Man måste ju hålla dem ett tag under en lampa först och sen lyser de bara ett par timmar och då är det ju inte lönt.. provade med en starkt röd napp inatt och den syntes ju lite bättre i alla fall. Det får bli natt-nappen :)

Nu har vi i alla fall just varit ute på den dagliga förmiddagspromenaden och vi gick riktigt långt för det var så skönt väder. Det kändes nästan som att man borde ha smörjt in sig med solskyddskräm innan, men vi har faktiskt ingen hemma. Blir nog att inhandla det i veckan om det ska fortsätta vara så här varmt!

     

Det här är några bilder från igår kväll när Nova var på upptäcktsfärd under vardagsrumsbordet. Nu väntar jag bara på att hon ska komma på hur hon ska använda knäna för då går det nog undan på riktigt! Frank är väldigt duktig på att vara försiktig runt henne och går bara iväg om han tycker att hon blir för jobbig. Det är skönt.

Nu ska jag äta mig lite lunch innan rackarungen vaknar :)

Sköna söndag

Ja idag är det söndag igen - hur kan veckorna gå så här fort??? - och vi gör inget särskilt. Nova har sovit lite dåligt inatt, vaknat ofta och behövt tröst. Så vi är lite trötta idag allihop.

Jag har kommit på att en självlysande napp vore väldigt smart att ha på nätterna. Det är så mörkt i rummet och så ser man dessutom lite suddigt när man inte har glasögonen på, och så har man en ledsen tjej som saknar sin tutte och man vet att den ligger någonstans i sängen.. det är alltid nästan omöjligt att hitta den! Jag ska göra lite efterforskningar och se om man inte kan få tag i en självlysande napp nånstans, om det finns överhuvudtaget. Men man tycker ju att jag inte borde vara den första som tänkt på det?

Nova har i alla fall blivit riktigt snabb nu på att ta sig runt på golvet. Det börjar vara farligt att gå iväg till köket en snabbis för då kan hon lätt ha tagit sig flera meter. Imorse var hon som en liten raket runt i rummet, så snart är det väl dags att rensa på de nedersta hyllorna! Busunge.. :)

UUUuusch!! Frank har pruttat igen! Jag hatar hundfisar, de luktar värre än värst! Fy.. nån som har en klädnypa?? Han har fisit hela morgonen, troligtvis på grund av tuggbenen som han fick igår. Vi tänkte att det kanske skulle hjälpa om han fick härda sin lilla "knöl" på tanden, för han verkar inte ha ont i den. Men nu får man alltså igen det i fisar.. Usch och fy, nu måste jag gå ut på balkongen en stund!

Plättar eller pannkaka

Nu har Frank fått problem med en tand.. eller det är tandköttet runt en tand som är svullet. Jag hoppas att det blir bättre annars måste vi väl till vetrinären och det brukar ju inte bli billigt. Typiskt.. det var bara det som fattades.. Men men, det är inte så mycket att göra åt saken. Jag ska försöka ha ett lite mer Å-happy-day-tänk idag och se det positiva med saker och ting. Jag säger till när jag kommer på vad det är.. ;)

Jag har just varit och slängt lite skräp på återvinningsstationen och handlat lite på konsum, så det känns som att jag har hunnit med mycket redan, klockan är ju bara 11. Resten av dagen blir nog ganska lugn ändå, jag såg stora mörka moln lite längre bort, trots att vi haft strålande sol på morgonen. Vi får se hur det artar sig. Till middag idag blir det nog att använda upp lite mjölk som snart går ut och göra tunnpannkaka. Eller plättar som det heter här uppe i Skellefteå.. jag börjar nästan vänja mig vid att säga så nu. Om jag säger pannkaka så är det ju ingen som fattar vad jag menar.. ;P

Dags att hoppa i duschen!

Tänder

Glömde ju skriva att Nova fått en tand till! Så nu har båda de nedre framtänderna tittat fram (troligtvis därför som hon varit så dålig i magen ett tag). Hon har fått en liten tandborste som hon tuggar på ibland för att vänja sig vid den, så nu blir det väl att börja borsta lite lätt varje kväll.


Här ser ni en bild på vår nya vagn. Fin va? Och grimasen från Nova är ju minst lika fin.. :)

Äta bör man annars dör man

Igår hände det inte så mycket på denna sida och egentligen inte i verkliga livet heller. Det var en helt vanlig, ledig dag.

Jo, förresten, vi köpte ju en paraplyvagn på blocket! En sån där som man lätt kan fälla ihop och ta med sig. Den är riktigt fin och bra för man kan fälla ner ryggstödet helt så att Nova kan sova i den också. Den var värd sina 300 kronor i alla fall :)

Sen grillade vi till middag och det var mumsigt. Idag blir det nog bara rester till middag gissar jag, om jag inte tar fram nåt ur frysen. Kanske jag kan göra nåt med köttfärsen? Nej, inte idag.. orkar inte. Det är nog jobbigaste momentet på hela dagen tror jag, att planera och tillaga middag. Okej, nu är det väl inte alltid jag som gör det, men man måste ju ändå tänka på det. Skönast är när man har en färdig plan för ett par dagar framöver, då slipper man försöka komma på nåt i panik när det närmar sig middagstid. "Vad blir det för mat?" är nog den fråga som jag minst tycker om att höra just då!

Så nu vet ni det :)

Jag gick med i en tävling på sempers hemsida idag så ni får gärna gå in och rösta på mitt bidrag så att vi vinner! Man skulle skicka in en bild och beskriva var och när sempers ätklara gröt kunde ha räddat dagen. Jag tror inte att vi har så stor chans för jag ansträngde mig inte så mycket.. men man vet ju aldrig :)

Grimas

Måste bara få visa er en helt underbar bild som jag tog på Nova ikväll:


Jag lyckades fånga henne på bild just när hon gjorde sina älskade prutt-ljud med munnen och hon ser ju helt crazy ut! Fortfarande lika söt som alltid förstås.. :) Godnatt på er!

Rut-bak

Ja det har inte hänt så mycket spännande idag. Vi tog en långprommis på förmiddagen och det var tur för sen började det regna och åska ordentligt! Vi hann ändå sitta en stund på balkongen och sola innan ovädret kom och det var härligt. Kom ihåg: Måste köpa nån sorts solskydd åt Nova snart.

I alla fall så passade jag på att baka litegrann sen när det blev dåligt väder och Nova sov. Det blev syltrutor med hjortronsylt istället för lingonsylt, jag fick ju en massa hjortron av Inger när hon flyttade så jag passade på att använda lite av dem.


Vi hade tyvärr inga ägg så det blev lite special-special, men de blev i alla fall ätbara. Lite torra kanske, men helt okej ändå. Nu ska jag ta och käka ett par stycken.. ;)

Slumpen

Godmorgon alla pigga och glada människor därute! Och godmorgon till alla andra också förstås.. ;) Idag står en helt vanlig dag på schemat med promenad, bebislek och lite allmänt stök och bök. Göran kommer hem sent eftersom elevrådet på skolan där han jobbar anordnar disco ikväll och han ska vara med där och hålla koll. Får se vad jag och Nova hittar på för nåt spännande då.

Jag satt nyss och surfade runt på nätet och kollade bland annat på Norrans hemsida, mest för att jag inte hade så mycket annat att göra. Jag bestämde mig för att kolla under fliken "fördelsedagar", vilket jag aldrig brukar göra, och tror ni inte att jag direkt ser ett bekant ansikte? Min kusin Mikael fyller tydligen 40 år precis idag - stort GRATTIS till dig! Jag hade knappt koll på att han bodde i Skellefteå.. Lite lustigt att jag skulle kolla på den sidan just idag.. :)

Myrfritt?

Vi ställde äntligen ut myrfällor igår som Göran fått tag på (det var inte nippon, men nåt som skulle fungera på samma sätt) och vi såg massor av små lyckligt ovetande myror mumsa på giftet igår kväll. Tydligt måste det ha fungerat ganska bra för idag har jag inte sett till en enda levande myra! Det gick fortare än jag trodde och jag vågar inte riktigt ta ut segern än, de kan ju fortfarande komma tillbaka.. Fortsättning följer helt enkelt :)

    

 

Det här är några bilder från i lördags då vi var iväg till Umeå över dagen. Det var fint väder hela dagen, om än lite blåsigt, så det blev härliga vårbilder. Nu är det nån som har vaknat och är ledsen - måste trösta! :)

Tisdag

Nu är äntligen denna dag här - vilodagen. Det var så skönt att vakna i morse och inse att jag inte behöver göra någonting! Vi har just varit ute på en lång förmiddagspromenad och det var skönt. Nu behöver jag inte heller tänka på att Frank måste ut sen idag, han får klara sig tills någon kommer hem från skola/jobb. Isabel är nog hemma redan vid två-tiden så det blir inte så sent.

Isabel har förresten gjort om ordentligt på sitt rum i helgen och det är ju alltid kul. Tänk så annorlunda ett rum kan bli av att man tar ut en byrå/bokhylla och sågar av en bräda. Mycket större blev det i alla fall! Och det är bra för det var inte ett så stort rum till att börja med.

Nej, nu ska jag ta och äta mig lite lunch medan Nova fortfarande sover.

Lång dag

Idag har jag jobbat igen och jag är helt slut! Hade ju skrivit upp mig hos vikariepoolen ett par dagar och då tackade jag ja till den här dagen också. Det var på ett fritidshem för autistiska barn och det var riktigt intressant att se hur de jobbar där. Superskoj och spännande men oj så trött man blir.. :)

Så nu har jag precis ätit middag och ska snart väcka Nova som har klarat sig utan mig heeela dagen. Det går riktigt bra faktiskt att vara ifrån varann och det är skönt. Nu vet jag ju att det kommer gå bra i sommar.

Ikväll och imorgon ska vi bara vila och ta det riktigt lugnt, det behövs känner jag. Är så mosig just nu att jag knappt vet vad jag skriver :) En liten tupplur skulle inte sitta fel.. men då somnar jag väl inte ikväll så jag håller mig hellre vaken. Nova har ju somnat ganska tidigt nu de senaste kvällarna, vid halv nio börjar hon bli trött och det är väldigt skönt. Men det hänger ju på hur länge hon sover på eftermiddan så nu är det verkligen dags för henne att vakna!

Trött

Nu har Nova precis somnat och vi slappar i soffan efter en arbetssam dag. Vi har hjälpt Görans mamma att flytta alla sina grejer till sin nya lägenhet i Umeå och det har verkligen varit mycket att göra. Tyvärr hann vi inte åka förbi och se dig spela Sara, det hade verkligen varit roligt! Vi började packa in vid nio imorse, kom iväg vid tolv.. sen kom vi hem igen just efter sju ikväll, megatrötta allihop (även om inte jag och Nova alltid hjälpte till så mycket med bärandet..) Mamma kom förbi en stund också och det var kul!

Nu väntar Göran på datorn så jag ska inte låta honom vänta.. Godnatt allihopa! :)

Slut för idag

Vi överlevde dagen allihop! Nova var jättesnäll och glad hela tiden (då hon inte sov) och jag hade en riktigt bra dag i boliden. Det hade blivit något fel i bokningen så de behövde mig egentligen igår men de var glada att jag kom idag i alla fall, jag fick vara extra resurs i olika klasser och det var rätt skönt att inte behöva ta hand om en klass själv. Det blev en mycket lugnare dag än jag hade föväntat mig.

Imorgon drar Ingers flyttlass ner till Umeå och vi ska hjälpa till så det blir en hel del körande och bärande. Jag vet inte om jag och Nova ska göra annat i Umeå eller om vi ska vara med i flyttgänget hela tiden.. Det känns som att man lätt kan känna sig lite ivägen med en liten bebis? Men vi får se vad som händer, finns ju en hel del att göra i Umeå-trakten om vi inte vill hjälpa till hela dagen.

Ikväll väntar film och popcorn (som vanligt när Isabel är här.. :P), det ska bli skönt att bara ta det lugnt. Hon hade med sig filmen 27 dresses och den har jag inte sett så det ska bli intressant. Jag tycker ju om ordentliga chickflicks så jag hoppas att det är en sån :) Gokväll!

Nervöst

Det är alltid lite nervöst när man ska till en ny skola och den här gången är inget undantag.. men det som känns mest nervöst är nog att vara ifrån Nova så länge! Jag vet att det kommer gå hur bra som helst men det är ändå pirrigt. Vi har förberett oss lite idag genom att inte amma mitt på dagen som vi brukar och det har gått jättebra. Istället åt hon välling och sen lite bananmellanmål. Det kommer inte vara några som helst problem imorgon.. men jag kommer sakna henne hela dagen det vet jag.

Och idag har Nova förresten gjort ännu ett framsteg - hon har börjat dra sig fram på golvet med armarna! Det går riktigt fort nu när hon ålar sig runt, hon har verkligen hittat tekniken. Nu väntar jag bara på att hon ska ställa sig upp på knä och börja krypa på riktigt. Hon är så snabb den här tjejen!

Dikesrör

Det är konstigt att man inte kan låta bli att kolla efter lagom stora dikesrör när man är nånstans. Det är verkligen en skada som kvarstår från den tiden då vi hade som tradition att sova i dem... Hur som helst så har Linda ett fint rör ganska nära sitt hus men det är ju lite fel årstid nu. Sen kom jag på att det kanske inte heller är så trevligt att sova där när tågen passerar ovanför.. ;P


Så här vackra syskon har jag! Nova är inte så glad på den här bilden eftersom hon är så fruktansvärt mammasjuk och dessutom lite trött. Hon är ganska trött just nu också så hon ska få sova i vagnen medan jag och Frank promenerar i solen. Tack och hej!

Nostalgimusik

Oj va roligt det var att träffa syskonen igår! Vi åt paj, promenerade runt i Vindeln, fikade gott och hade allmänt trevligt. Det var nog sista gången i Vindeln i alla fall eftersom syrran snart flyttar tillbaka till umeå. Tack för igår båda två!

Jag fick ett par cd-skivor i sen födelsedagspresent, två stycken med olika barnlåtar på och en med Lili &Sisie. Värsta nostalgitrippen att lyssna på dem! När jag var liten var det bara Lili & Susie och Roxette som gällde och jag kunde alla låtarna utantill (som fanns på de kasettband jag hade i alla fall). Det är lustigt att gamla låttexter kan sitta kvar i minnet så länge! Det får en att inse att man har en hel del gammalt skräp där uppe i hjärnan som tar plats.. Hela vägen hem sjöng jag med i låtarna, men jag kunde inte skråla så högt eftersom Nova sov. Kul var det i alla fall :)

   

Jag tog inte så många bilder igår, men här är några på Nova i alla fall. Hon lyckades ju kräkas ner hela sig OCH mig så det blev att byta om helt. Tur att man har lärt sig att ta med sig ombyte i alla fall.. :) På de här bilderna ser man henne i full färd med att leta saker att demolera och tugga på.

Idag ska vi bara vila och ta det lugnt för imorgon ska jag JOBBA! Jag har absolut ingen lust, men jag fick ju veta tidigare att jag måste jobba som lärare en dag för att få behålla min plats på LAS-listan och imorgon är det dags. Jag har fått ett vik, kan ni gissa var? Jo i boliden av alla ställen. Det blir säkert inga problem, men jag är lite nervös över att vara ifrån Nova hela dagen.. Hoppas verkligen att det kommer gå bra!

Morgonpigg

Nja, inte direkt.. Men det är bara att ta tjuren vid hornen och stiga upp för idag ska vi iväg till Vindeln! Det ska bli trevligt att träffa syrran igen och dessutom ska brorsan komma dit en stund - värsta släktträffen! ;) Ja okej det var väl att ta i, men det ska i alla fall bli riktigt kul att umgås lite med dem båda.

Nu ska jag gå och fajtas med myrorna en stund innan jag väcker Nova. Jag hoppas verkligen att de inte gjort nåt olämpligt med min tandborste..

Nu är julen slut

Nu har jag äntligen tagit ner julgardinerna i köket och satt upp nya. Eller vintergardiner som vi har valt att kalla dem, men de är helröda så man associerar lätt till julen när man ser dem. Men nu är de alltså nertagna, jag kände att det var dags nu såhär i maj.. ;)

Myrjävlar

Varje år vid ungefär den här tiden blir vi invaderade av myror och igår var dagen för årets intåg. JAG HATAR MYROR!! I alla fall inomhus. De tar sig in nånstans under badkaret och håller till på toan, ibland har vi fått dem i köket också och det är så vidrigt.. Vi har plockat ut det som kan plockas ut från toan och beväpnat stället med en flugsmälla ifall de blir för närgångna medan man sitter där.. Usch, det är inte kul alltså.. Värst är det nog ändå när man står framför spegeln och gör sig klar och så helt plötsligt står man öga mot öga med en liten äckel-myra som tagit sig upp på badrumsskåpet. Fy.

Har pratat med vaktmästaren och vi ska få några slags "myrfällor" som man ska ställa ut, men jag är skeptisk.. Nä fram med myrr, det må vara giftigt men det är det värt. Döda myrjävlarna! Jag låter kanske lite dramatisk, men det är inte roligt att dela lägenhet med myror. Man tycker ju att de borde lära sig att de dör om de kommer in hit men så verkar inte vara fallet.

Förutom att döda myror ska vi idag ta det ganska lugnt med lite städ, lite promenad och lite ringande. Jag behöver ringa runt till diverse ställen, bl.a. försäkringskassan och vikariepoolen så det blir väl att sitta i en del telefonköer idag. Hade tänkt hälsa på syrran egentligen men jag måste verkligen ordna upp med en del saker först så det blir nog imorgon eller på torsdag. Det ska bli trevligt med en liten utflykt! Dessutom kommer vi ju slippa alla  myror ett tag - underbart! :)

Måndag?

Så var det måndag igen. Faktum är att det tog ett bra tag i morse innan jag insåg att det var vardag.. först blev jag riktigt irriterad över att väckaren ringde eftersom det, i mitt morgontrötta huvud, fortfarande var helg. Jag undrade verkligen vad Göran höll på med när den ringde för andra gången och tänkte att han kanske skulle göra nåt viktigt på datorn. Jag tittade upp när han hade tagit sig ur sängen och kollade tvärt på tv:n som stod på och såg att det var Vakna med the Voice. Då blev jag lite fundersam - varför visa det programmet på en söndag?? I snigelfart började sen min hjärna inse att det inte alls var helg längre utan måndag. Konstigt hur det kan bli ibland.. men alla dagar är ju nästan likadana nuförtiden så det är kanske inte så underligt.

Jag tänker tillbaka på veckan som har gått och inser att det hänt ganska mycket! Nova har lärt sig sitta ordentligt utan stöd och så har hon fått sin första tand. Det går fort! Samtidigt som jag är stolt över allt nytt som hon lär sig så finns det en liten yttepyttig del i mig som vill bromsa farten lite.. jag vill inte att det ska gå FÖR fort för henne att bli stor! Men det är väl oundvikligt antar jag. Får passa på att njuta nu när hon är så här liten för snart börjar hon väl på högstadiet.. ;)

Just nu sitter jag i a-kassans telefonkö.. Jag är nummer tre i kö men jag har lärt mig att inte bli glad för ett så lågt nummer, har nämligen fått sitta i den här kön i närmare en halvtimme som nummer ett i kön. Förstår inte vad de håller på med där ibland..

Avslutningsdag

Nu har även denna dag kommit till sitt slut och om man ska sammanfatta den så måste jag nog säga att den har varit riktigt bra! Även om vi haft mycket att göra så har allt flytit på och Nova har varit på bra humör.

Vi startade med avslutning av babyrytmiken i kyrkan och det var en riktigt stor tillställning där alla barnkörerna också hade avslutning. De sjöng och vi i babygruppen spelade marackas och dansade. Det var jättekul! Sen sov Nova i vagnen på väg hem och så var det bara att åka iväg till avslutningen av babysimmet. Det var också roligt, som vanligt, men efteråt var Nova riktigt trött. När vi kom hem slocknade hon direkt och sover än. Ska nog väcka henne snart så att hon får äta lite och ta på pyjamas innan det är dags att sova igen.. :)

  

Så här fin var Nova idag i sin nya klänning! (Försök att inte låtsas om smygreklamen för snus är ni snälla...) Det var riktigt tur att vi inte tog den andra klänningen för det var två andra småtjejer som hade sånna på sig. Populär klänning.. :) Den här klänningen blir bra till sommaren eftersom den är ganska tunn och luftig, den andra är ju i manchestertyg så den är lite varmare.

Nu måste jag verkligen gå och väcka Nova så att hon somnar i bra tid ikväll!

Tandtroll

Jag tyckte att Nova hade dregglat extra mycket under dagen igår och det var bara därför jag stack in lillfingret och kände efter. Det har jag gjort hundratals gånger så jag väntade mig inte att känna nånting men så var det nånting lite vasst som stack fram.. Jag var tvungen känna flera gånger och sen försöka se ordentligt i ljuset, och mycket riktigt - en liten tand är på väg! Känns som värsta milstolpen.. Nu är hon ju en STOR tjej! Det blir nog till att fira med pizza idag (inte för Nova då..) och kanske lite extra mycket sång och dans :) Jag undrar när man ska börja använda tandborste? Kanske lite tidigt än, men när är det dags tro? Måste forska lite i det tror jag.

Hm.. tankspriddhet verkar ju onekligen ligga i släkten och det känns ju lite bättre kanske.. Jag är ju inte ensam i alla fall. Men det bådar inte gott för vårt liv som pensionärer om vi redan nu är så här virriga, eller vad tror ni? :)

ÅÅÅååå vilken irriterande dator jag sitter vid!! Man kommer hela tiden åt den där musplattan mitt fram så helt plötsligt upptäcker man att markören har flyttat sig och man skriver mitt i en mening högre upp i texten. Irriterande! Nu ska jag sluta skriva så att jag slipper det problemet. Tack och hej!

Jag tror att...

...jag känner en tand!! Kan det verkligen vara så att det är en liten tand på gång? Det skulle ju vara hur häftigt som helst! :D

Tankspridd

Ja nu är mamma på väg till mallorca, vilken lyckost.. Det hade inte varit helt fel att åka iväg på solsemester en vecka eller två. Men det blir väl vår tur nån gång också antar jag :) Jag hoppas verkligen att det blir en riktigt härlig vecka i solen!

Själv sitter jag här med Nova i knät och bara slappar, både Göran och Jonthe är borta ikväll så vi roar oss själva. Det blir nog en del lek på golvet, hoppgungande och vällingdrickande. För Nova alltså. Jag bara hänger med på det hon vill göra :)

Förresten måste jag bara få förklara hur virrig jag är ibland. Jag var ute och gick med Frank medan jag pratade med mamma och nästan hela vägen runt kvarteret letade jag febrilt i mina fickor efter mobilen och undrade vart jag kunde ha lagt den. Det värsta är ju att det var inte förrän jag hade lagt på luren som jag insåg att jag hållit i den hela tiden..

Då förstår ni ungefär vilken nivå av tankspriddhet jag lider av.


Soligt

Idag har vi promenerat till konsum och tillbaks på förmiddan, vi behövde handla blöjor och lite annat smått och gott. Det var riktigt soligt och skönt! Härligt att inte ha bråttom heller, vi tog det bara lugnt och eftersom Nova vaknade inne på konsum så fick hon sitta upp i vagnen och fika lite saft och majskrokar på vägen hem. Mysigt!

Och så fick jag tag i kommunkvinnan idag också och jag fick veta att jag måste ut och jobba en dag som lärare innan sommarlovet för att få behålla min plats på LAS-listan. Det känns ju lite jobbigt, men det ska nog inte vara några problem.. Har anmält till vikariepoolen att jag vill jobba så nu är det bara att hålla tummarna att det kommer upp nåt.

Ett Stort Grattis till kusin Marie som fyller år idag! Hipp hipp hurra! :)

Lugnt och skönt

Vilken lugn och skön dag. Nu är det bara vattnandet av blommorna som inte har blivit gjort. Och dammsugandet. Jag har blivit lite rädd för att använda den nya dammsugaren faktiskt, den låter så hemskt.. och Nova tycker absolut inte om den! Men det måste väl göras ändå antar jag.

Jodå syrran, vi hade roligt igår, fastän vi rände runt som tokar. En bild på Nova i nya klänningen kan absolut fixas, håller bara på att tvätta den nu. Ganska knasigt egentligen, jag hade ju tänkt att hon skulle ha på sig klänningen som hon hade sen tidigare i kyrkan (den på bilden i ett tidigare inlägg), men på babyrytmiken i tisdags så var det en liten tjej som hade en sån på sig och dessutom sa flera stycken att de hade precis likadana hemma. Då kände jag bara att jag ville att hon skulle ha en annan. Visst är det lite dumt? Men nu är den köpt i alla fall.

Jag har väntat på att bli uppringd av en kvinna på kommunen idag men det verkar inte hända. Får prova igen imorgon. Det är bara lite drygt att gå omkring och vänta på ett samtal som man inte vet om det kommer eller inte. Dessutom lämnade jag bara mitt hemnummer så jag har inte vågat vara ute så länge.. men det var ju ändå så blåsigt idag så det gjorde ingenting.

Och så måste jag ju komma ihåg att skicka ett grattis till Christina som fyller år idag. Hoppas att du har haft en bra dag!

Nu är det snart dax för middag.

Hoppe Hare

Vilken flängdag det blev igår! Vi var verkligen nästan överallt.. Först åkte vi till öppna förskolan i bureå en stund men det var inte så många där så efter bara en timme åkte vi till Novas farmor Inger. Det är konstigt att man träffas så sällan även fast man bor så nära? Jag lovar att vi träffar min familj oftare än Görans fastän de bor häromkring.. I alla fall så skulle hon massera efter bara en liten stund så då åkte vi vidare till Buregården där jag ska jobba i sommar för att bestämma några "inskolningstider" (det var ju ett tag sen jag jobbade). Det är ganska otroligt hur många "gulligulligull" och nyp i kinden Nova kan stå ut med utan att bli ledsen! Otroligt nöjd unge, så länge hon får sitta hos mamma :)

När vi var klara där så åkte vi förbi Cecilia för att hämta hoppgungan som vi skulle få låna och vi blev kvar där en liten stund och bara pratade. Jag vill också bo i hus! Lite avis faktiskt.. Sen åkte vi iväg mot stan och barnens hus. Då var Nova så trött att hon sov stenhårt i kundvagnen så jag gick omkring där ganska länge bara för att hon skulle få sova ordentligt. Det blev i alla fall att shoppa en ny större nappflaska, en plasttallrik med sugkopp under och en klänning. Klänningen tänkte jag att hon skulle ha på söndag i kyrkan.

Efter det åkte vi till Görans jobb och satt där en liten stund tills han slutade och så åkte vi hem. Behöver jag säga att vi var ganska trötta igår kväll? Men det gäller ju att passa på att göra alla ärenden när man ändå har bil.. :)

     

På det första kortet är det jag när jag var 6 månader och sen är det ju såklart Nova på den andra. Ser ni nån likhet? Vi har då lika lite hår i alla fall ;) Hon blev verkligen överlycklig när hon hamnade i hoppgungan och gav ifrån sig riktiga glädjetjut! Det var lite svårt att få en bra bild eftersom hon for runt så mycket, så det var verkligen en populär grej. Tack Cecilia!

Nu är det dags att avrunda detta inlägg så att ni orkar läsa alltihop, det blev ganska långt.. Jag ska ta och städa undan lite här, det har inte blivit så mycket sånt de senaste dagarna. Ha en bra dag allihop!

Gullunge

Nu sitter jag här och väntar på att Nova ska vakna från sin lilla förmiddagslur så att vi kan åka till öppna förskolan i bureå. Vi får väl se om det är några som orkat ta sig dit i regnet idag men vi har i alla fall bilen så nu gäller det att passa på och fara runt. Ska se om Cecilia är hemma också, jag skulle få låna en hoppgunga av henne och den skulle verkligen vara kul att prova om Nova tycker om!


Här ser ni hur duktig Nova helt plötsligt blivit på att sitta! Hon sitter läääänge utan att ramla, bara om hon vänder sig om tvärt eller vill ha en leksak som ligger lite för långt bort tippar hon. Visst är hon duktig!? Jag är helt imponerad. Så imponerad att jag nog lägger in några fler bilder:

   

Hon sitter i sin finklänning. Typ världens sötaste unge va? För jag är ju inte partisk eller nåt.. ;)

Framsteg!

Nova lär sig så otroligt mycket när vi är på babyrytmiken! Eller kanske inte just under rytmiken, men när vi leker efteråt. Hon är ju minst i gruppen och man ser riktigt hur hon kollar in de andra barnen som kryper runt och sitter upprätt i lekhörnan. Så idag har hon verkligen tränat upp sin sittförmåga! Det märktes inte så mycket medan vi var där men nu när vi kommit hem så sitter hon jättebra. Det är så kul att se! :)

Och så träffade vi några som går i samma babysimsgrupp som oss och det var trevligt. Det känns så trist att det var sista gången idag!! Jag skulle gärna ha fortsatt gå dit ett par veckor till :(

Nu ska jag gå in i köket och grubbla över vad vi ska äta till middag. Köttsoppa kanske? Jag har ingen ork över till att laga mat.. men äta bör man antar jag?


Marängsviss

Idag är det sista gången på babyrytmiken. Eller det är nån typ av avslutning i gudstjänsten på söndag men jag vet inte om vi ska dit.. Vi har ju avslutning på babysimmet på söndag också. Vad ska vi göra nästa vecka egentligen? Nu när allting slutar.. lite tråkigt faktiskt. Men öppna förskolor finns ju att gå till ett par veckor till i alla fall och det är tur.

Igår var öppna förskolan i ursviken stängd så vi blev bara hemma. Eller vi gick en prommis till en stor gräsplätt där Frank fick springa lös ett bra tag och jaga pinnar. Men annars så var vi bara hemma. Och tror ni inte att vi var onyttiga igen igår kväll? Självklart åkte vi förbi konsum och köpte bananer, glass, maränger och chokladsås och vad blir det? Jo, MARÄNGSVISS! (Nej Isabel, inte marängsvisch.. ;P) Ingen grädde hade vi dock, men det blev mycket gott i alla fall. Nu måste vi skärpa oss här känner jag, inga mer godsaker på ett tag. Tur att vi ska ta långpromenad till kyrkan och tillbaks idag, det behövs verkligen.

Just nu ligger Nova och simmar på filten här bakom mig. Snart kommer hon nog att bli arg så jag ska gå och sätta mig och leka med henne en stund.

Tack och hej leverpastej!

Välkommen!

Jag välkomnar ÄNNU EN ny vecka, jag förstår inte att tiden går så fort?? Kan man inte lägga in en broms så att man faktiskt hinner tänka på vad man gör under dagarna.. nu springer en dag förbi och man kan bara acceptera att den redan är slut när man ligger i sängen på kvällen.

Igår var vi på babysim och det var lika roligt den här gången! Vi lärde oss karusellgreppet och tumgreppet och gjorde ett par dyk. Hon har blivit så duktig och nu när man lyfter henne innan dyket och säger "dyyyyk" så märker man att hon vet vad som kommer och hon håller andan. Det är så kul att se!

Sen när vi kom hem hjälpte jag Isabel att rensa på sitt rum. Det är ganska kul att gå igenom gamla saker, men det är förvånandsvärt svårt att slänga bort! Nu ska hon i alla fall göra om ordentligt på sitt rum så att hon får bättre plats, det är ju ganska litet.

     

Sammanfattningsvis måste jag ändå säga att den här helgen har varit jättebra med extra vackert väder, god mat och roligt sällskap. Nu längtar jag verkligen efter sommaren då man kan gå ut med Nova och leka på gräsmattan! Men om tiden fortsätter envisas med att gå så här fort så dröjer det väl inte länge antar jag :P

Däckbyte

Nu har jag startat dagen med en tallrik gröt. Det känns bra. Förhoppningsvis kan jag fortsätta dagen på samma nyttiga vis, men jag lovar ingenting.. :)

Snart ska vi åka in till stan en sväng och göra några ärenden så Göran är ute och byter däck på bilen. Det är väl konstigt att man alltid väntar till sista minuten med att byta? Samma fenomen brukar gälla deklarationen, man väntar oftast till sista minuten även fast det bara tar fem minuter att göra (om man nu inte ska ändra en massa). Nu var vi faktiskt duktiga och gjorde bort det igår och det känns bra att för en gångs skull vara ute i god tid!

Annars har vi inga speciella planer för dagen, jag har tänkt ta en långpromenad lite senare idag för att motionera bort lite sötsaker från igår, men i övrigt blir det lugnt. Jag hoppas att alla ni därute får en riktigt fin lördag i solen!

Sockerdag

Idag har vi verkligen varit onyttiga.. I förmiddags blev vi lite sugna på något sött så vi bestämde oss för att sätta igång grillen och grilla lite marshmallows - supersmaskigt! Vi grillade lite pinnbröd också som inte blev gjort igår. Så här mysigt hade vi det ute på balkongen idag:

       

Sen åkte jag, Nova och Isabel och handlade lite gosaker som vi skulle ha efter middagen - tårta! Det var Isabel som stod för baket och det blev riktigt sliskigt.. Vaniljsås, krossad kexchoklad och marshmallows mellan tårtbottnarna och mums-mums, gulfärgad grädde och maränger ovanpå. Det blev helt klart ätbart, men som sagt ganska sliskigt.. :)


Visst blev den snygg? Nu ska vi snart kolla på film och äta popcorn. Sen borsta tänderna. Imorgon får vi motionera.


RSS 2.0