Lördagkväll

Klockan är snart tio en lördagkväll och - tro det eller ej - vi är på väg isäng! Det har inte varit nån särskilt hård dag heller, det enda vi egentligen har gjort förrutom att vara hemma och dega, är att handla en snabbis på konsum. 

Göran serverade en mycket god men ack så onyttig plätt-middag och nu är vi så trötta att vi snart somnar.. (Rättelse: Jag är så trött att jag snart somnar, Göran snarkar redan i soffan..). Men det är nog bra att vi kommer isäng i tid ändå, imorgon väntar nämligen ett äventyr på Leos lekland! Jag har längtat så mycket efter att få fara dit med Nova så nu hoppas jag verkligen att hon kommer tycka om det. Annars får väl jag ha roligt istället! ;) 

Sen har vi sån tur att vi får middag när vi kommer hem, Isabel står för matlagningen. Kan ni tänka er - en hel helg utan att jag har behövt stå vid spisen en sekund! Helt otroligt.. En riktig lyxhelg! :)

Lite musik

Idag är det fredag, men för mig blir det inget fredagsmys för jag ska jobba. Börjar halv fem och slutar typ halv elva (jag ska vara kvar tills nattpersonalen kommer, de har nån slags personalfest ikväll). Men jag är ju ledig hela lördag och söndag så det känns bra. Sen får vi se vad som händer på måndag, det blir spännade! :)

Just nu har jag en enda låt i huvudet hela tiden, jag hörde den igår på Vakna med the Voice och tyckte den var så bra.. så nu går den hela tiden på youtube! :) Här kan ni också få lyssna:



Låten heter Fight for this love och det är Cheryl Cole som sjunger. Helt underbar.. ! Nu kan det hända att jag är lite sen och att den har snurrat på radion i flera månader, men jag är inte alltid så uppdaterad.. ;)

Nu har jag planerat att wiia litegrann, hoppa i duschen, äta lunch och sen hämta Nova på förskolan.

Ha en superbra fredag och en trevlig helg!

Vinst!

Jag har vunnit en personlig kalender från Tryckdig.se!! Så roligt! Jag har suttit och designat den idag så jag får väl visa er den när den kommer hem. Stort tack till Kristin för vinsten!

Det var länge sen ni fick nån bild, så här kommer en:



Så här röda fina kinder får man av att vara ute en stund i kallvädret! :) Vi skickar vinterhälsningar till min farmor Gunda och farfar Sven som också har hittat hit till våran sida! Pussar och kramar från oss! :)

Mysig hemmadag

Nova är ledig från förskolan idag så vi är bara hemma och tar det lugnt. Det känns nästan som att det är helg! Imorgon ska hon vara där en stund på förmiddagen, mest för att det inte ska gå så lång tid till nästa gång hon ska dit. Jag inser att det har varit ganska mycket förskoleprat sista tiden? Fast jag har väl haft mest sånt i huvudet så det är väl kanske inte så konstigt.. ;)

Nu har jag i alla fall betalat in avgiften för klassåterträffen som är i mars.. Så nu är det bara att hoppas på att man håller sig frisk just då! Det är alltså tio år sen vi gick ut 9:an. Det är väl ändå lite häftigt? :) Det känns faktiskt roligt att fara, jag var lite tveksam först men när Lina var så peppad så blev jag det också.. Du är en riktig peppmaskin! ;) Hoppas att många kommer dit!

Sen måste jag ju bara skriva att jag fick ett litet skvaller från hemtraktrerna igår om att min barndomskompis Maria har fått bebis! Stort grattis till Dig! (Inte för att jag tror att du läser det här, men ändå.. )

Än har vi inte blåst bort..

.. men nog var det nära när vi gick till förskolan tidigare! Usch vilket väder.. Det gick ändå ganska bra att köra bil hem från jobbet imorse och jag var hemma i god tid. Tyvärr var Nova inte alls på humör och hon var riktigt ledsen när jag lämnade henne.. Jobbigt! Men nu ska jag försöka glömma det och lägga mig och sova ett par timmar.. jag vet ju att de ringer från förskolan om det är något.

Så godmorgon och godnatt på er! :)

Kortis

Det går verkligen superbra för Nova på förskolan, hon är hur lugn som helst! Hon har inte gråtit en skvätt idag och sovit gott i vagnen, länge och utan protester. Imorgon blir det heldag för henne, jag ska vinka hejdå direkt och inte hämta henne förrän vid halv tre. Sista inskolningsdagen! Det passar mig väldigt bra just imorgon eftersom jag, som sagt, ska jobba inatt. En hel härlig dag som jag bara får sova bort! :)

Nu ska jag leka med min sötnos för jag har verkligen saknat henne HELA DAGEN!!

Förskolesnack

Usch.. Nova var ledsen imorse när jag skulle fara.. Inte så att hon storgrät eller så, hon vara bara lite tårögd, men det var ändå INTE KUL! Hur ska det då gå för mig när hon nån gång absolut inte vill vara där (för det lär ju hända nån gång)? Jag kommer nog inte stå ut..

Igår blev det i alla fall så att vi for direkt från förskolan till öppna förskolan och åt mellis där. Det ligger ju bara i huset bredvid så det var inte så långt att gå.. :) Fastän vi har varit där flera gånger var Nova jätteblyg och försiktig, inte alls så modig och framåt som hon är på hennes nya förskola! Det är skönt att hon verkar trivas så bra där.

Nu sitter jag här i min ensamhet (om man räknar bort Frank..) och funderar på vad jag ska göra. Kanske passa på att vila? Jag ska ju faktiskt jobba inatt så det behövs nog. Kanske blir det ett träningspass på wii också om jag hittar orken till det! :)

Men det är så tyst här.. .. Jag måste nog gå och sätta igång tv:n eller nåt.

Tiden flyger

Oj vad några timmar kan springa förbi fort! Vi for ju till förskolan imorse och efter en halvtimme vinkade jag hejdå till Nova, helt utan besvär som vanligt. Sen när jag kom hem gjorde jag det stora misstaget att sätta mig vid datorn. Jag fick nämligen i uppgift att göra en planch med bilder på Nova och hennes närmaste till förskolan och jag blev så peppad på att leta reda på bra bilder! Två timmar senare svimmade jag nästan när jag tittade på klockan och insåg att jag varken skulle hinna äta lunch, dammsuga eller ens ta på mig jackan innan jag skulle vara tillbaka på förskolan.

Som tur var skulle jag bara dit och vara med vid läggandet i vagnen, hon har ju aldrig sovit där förr. Hon gallskrek, som väntat, men efter typ 5 sekunder sov hon (till min stora förvåning). De tyckte att det var bäst att hon vaknade på samma plats också så jag gick hem igen för att äta lunch och göra allt det där som jag hade tänkt hinna första svängen.. :)

Så snart ska jag för tredje gången idag bege mig till förskolan och hämta Nova. Jag hoppas att hon vaknar glad för det brukar vara ganska ledset när hon sovit ute i vagnen tyvärr. Jag har turbostädat lite så jag ska springa ner och hänga upp tvätten innan jag vandrar iväg.

Hoppas att ni andra har en lugn måndag!

En dag i staden

Efter några fler glas vin än planerat igår kände varken jag eller Göran för att köra bil till stan idag, så vi tog bussen. Det var nämligen öppet hus på Görans jobb och vi följde med. Medan Nova sov gick jag på stan och gjorde några fynd, det var ju superrea nästan överallt! Farligt det där..

Nu har vi i alla fall kommit hem och ätit en jättegod middag; kött, potatis- och sötpotatisklyftor + grönpeppar/champinjonsås. Nu är jag trött kan jag meddela! :) Blir nog inte så mycket aktivitet här ikväll, sängen känns faktiskt väldigt lockande..

Gokväll på er!

Inte saknad en sekund

Det gick hur bra som helst idag på förskolan, Nova lekte på som om inget hade ändrats och det var knappt att man fick en blick när man kom tillbaka dit heller.. Så nu vet jag hur det känns att inte vara saknad! Men det är bra antar jag. Det kommer säkert gå precis lika bra nästa vecka också, då blir det riktiga långpass som hon ska vara själv. Spännande! För mig i alla fall..

Ikväll blir det spagetti med köttfärssås, kanske ett glas vin och mys i soffan. Skönt! Egentligen behöver vi tvätta ganska akut, men det har jag inte tänkt göra ikväll. Sådeså! :)


Ensam..

Ja nu sitter jag här.. utan Nova. Hon är på förskolan helt själv (och har förmodligen jättekul)! Det var då inga problem att vinka och säga hejdå, hon gav mig en kort blick och sen var det annat kul som hägrade.. Hade hon börjat grina så hade jag nog inte gått därifrån, så det var väl bra att hon var så lugn.. ;)




I brist på annat att göra i detta tomma hushåll lägger jag nu in lite bilder som kan vara roliga att titta på! På första bilden ser ni en riktig konstnär som minsann fixar att måla med flera kritor samtidigt! Det är inte så illa det! Sen ser ni sötnosen, halvt påklädd i sin rosa t-shirt. Hon tyckte den passade bättre sådär så hon ville inte ha det på nåt annat sätt ;)

Sist men inte minst ser ni Novas nya fina lekmattor som vi köpte i tisdags. De är väldigt lekvänliga och det är plast under så man halkar inte på dem heller. Lagom dyrt också med 29kronor styck! Iofs tror jag att det är badrumsmattor egentligen men det spelar väl ingen roll? ;)

Nu ska jag ta en sväng med Frank och så sakta men säkert röra mig tillbaka till förskolan. Det kan hända att hon fort blir trött idag för hon vaknade redan klockan sex imorse. Vi ska i alla fall äta lunch där tillsammans och sen blir det att gå hem för dagen. Sen är det helg! Det känns faktiskt att man har stigit upp tidigt nu hela veckan.. Hoppas att Nova också vill ha sovmorgon imorgon!

Tjoho

Torsdagen är här och vi har just kommit hem från förskolan. Vi var faktiskt bara inomhus idag och det var skönt för det är KALLT ute! Eller ja, det har ju helt klart varit kallare, men det är drygt att vara ute mer än en timme i 10 minusgrader.

Imorgon blir första dagen då jag ska gå iväg därifrån en stund.  Från efter samlingen fram till lunchen, en dryg timme. Inte så länge, men ändå.. Spännande! Det ska bli riktigt intressant att se hur hon reagerar.

Annars är vi bara här hemma idag och tar det lugnt, det räcker med en förmiddag på förskolan för att vi båda ska vara trötta resten av dagen.. Hur ska det då gå när jag börjar jobba och hon ska vara där heldagar? Vi får ta en dag i taget och se hur det går.. :)

Fortfarande onsdag

Efter en liten vilostund är jag fortfarande lika trött, men Nova är pigg och glad! ;) Just nu busar hon med Frank och han är väl måttligt road.

Gårdagens solbacken-tur resulterade i en del fynd:

* Tre runda lekmattor till Nova i rosa, grönt och orange - lagom stora för henne att leka på!
* Extrahandskar som tål fukt
* Tröja på rea till Nova
* Tröja på rea till mig (min var faktiskt billigare!)
* Sockar till mig
* Bok till Nova
* Jättekritor
* Ramar till två bilder
* Lite spaprylar till mig!

Ja och så en del annat smått och gott förstås.. Det var rätt lyckat för Nova höll sig glad, mot alla odds, ända till slutet på shoppingturen då hon började gallskrika! Hon var helt otröstlig. I bilbarnstolen på väg hem däremot blev hon snart glad igen och när overallen åkte av hemma förstod vi varför.. Det var knappt blöjan höll ihop kan jag säga!

Det är inte lätt att vara liten och ha magknip.. :)


Onsdag

Nu har vi avverkat den tredje roliga inskolningsdagen och gissa om både jag och Nova är trötta! Vi har varit ute och inne och lekt hur länge som helst känns det som och nu ska vi båda två kasta oss i sängen och vila bort några timmar (förhoppningsvis!).

Vi ses!

No problemas

Andra inskolningsdagen gick lika bra som första, om inte bättre. Nova har ju aldrig varit direkt förtjust över att sitta hos eller bli buren av andra vuxna, men hon reagerade inte ens när "fröken" gjorde det idag, hon satt till och med och myste med henne när de läste en bok och hon fick utan problem byta blöjan. Det känns så bra att det funkar! Jag ser nästan fram emot att testa lämna henne en stund och se om hon ens bryr sig..

En liten del av mig hoppas nästan att hon ska bry sig, att hon ska vilja ha mamma nära, men en mycket större del vill ju såklart att hon inte ska behöva bli ledsen. Det kommer nog att gå riktigt bra tror jag!

Nu sover Nova i alla fall gott och jag borde egentligen göra detsamma för jag ska ut och jobba inatt. Det kommer nog bli lite tungt imorgon! Jag kommer bara hinna hem så ska vi iväg till inskolningen, vi ska vara där redan klockan åtta imorgon och jag slutar ju kvart över sju i bureå. Men det kommer troligtvis gå bra som vanligt, bara man inte stannar av så håller man sig vaken.. ;)

Senare idag ska vi åka upp till solbacken och handla. Kanske blir det några nya roliga inredningsdetaljer! Det hoppas jag på.. :)

Kul med kul post!

När posten damp ner i brevinkastet idag så skyndade jag mig dit för jag hoppades på nåt roligt och det fick jag! Både de vävda namnetiketterna + de söta namnnapparna som jag beställde förra veckan hade kommit! Hurra! Alltid kul med kul post.. ;)


Här har jag slagit flera flugor i samma foto kan man säga, ni ser alltså Novas favoritoutfit: de nya skorna och mössan på. Då är hon lycklig :) På denna bild har hon även snott min mobil men det var inte så viktigt.. Sen kan ni också se att hon suger på en av de nya fina napparna som hon fick idag, det blir perfekta förskolenappar. Jag kunde inte låta bli att beställa fastän jag är med i den där tävlingen.. Jag menar, hur stor chans är det att man vinner?

Men inte nog med detta! Om ni kikar riktigt noga så kan ni också se våra nya lampskärmar i bakgrunden! Det beror förstås på hur intresserade ni är av lampskärmar men det får ni själva avgöra.. ;)

Ha nu en fortsatt bra måndag!


Jättetävling!

Ja man kan ju inte låta bli att vara med i en sån här supertävling: vinster för över 10000kronor! Inte vet jag om det är nåt vi verkligen behöver, men oj så kul det hade varit att vinna, eller hur? ;)



Vinstlista
:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka 
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka 
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene.
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör 
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Obs: av dessa kommer vinsterna från jholmtshirt, wild outdoor life, l8nyberg, bagatoo, styleimport, ecozoom och önskefoto att levereras separat (pga storlek eller dyr frakt t.ex). Resten av vinsten, som redan finns hemma hos mig, skickas till vinnaren i ett stort paket när tävlingen är avslutad.

Ett megastort tack till alla sponsorer!! Ta gärna en titt på sponsorernas sidor som tack för att de ställt upp i den här tävlingen.

Den här tävlingen hittar du på Julias blogg.


Dagen D

Idag har vi varit på vår allra första inskolningsdag och det har gått jättebra! Göran följde med en stund på morgonen innan han var tvungen att åka till jobbet och jag och Nova var kvar till halv elva. Hon har verkligen varit kavat och inte alls bekymrad över var jag hållit hus medan hon lekt. Det känns jättebra! Fortsätter hon i denna stil så kommer det absolut inte vara några bekymmer att inskola.

Helgen har varit ganska lugn med en del jobb för mig, men inte för mycket. Det är rätt skönt att komma ut ett par timmar. Annars har jag inte mycket att rapportera härifrån.. Nova har gått runt med sina nya vinterskor nästan hela helgen, hon tycker verkligen om dem! Vinterskor, blöja och mössa, det har varit hennes outfit senaste dagarna! ;)

Ominstallation

Göran håller på att ominstallera datorn idag, det är alltid spännande. Inte. Jag har lånat den bärbara och tänkte bara kika in här och meddela att jag börjar jobba klockan fyra. Så ni inte sitter och väntar på mina inlägg tänkte jag.. ;) Imorgon jobbar jag 12-16.30 så jag har sovmorgon. Skönt! Lagom långa turer under helgen tycker jag.

Hoppas att ni har en trevlig helg!

Lite av varje

Jo, så här var det. Jag kikade på lägenheten igår men den var inte alls så spännande. En bred L-korridor med rum utifrån den, inte alls öppen och inbjudande. På baksidan var det ganska trångt, nästa tomt nära inpå. Dessutom var det två stycken som tackade ja direkt under visningen och de var tydligen högt upp på kö-listan. Så därför tackade vi nej.



Här ser ni en bild på Novas enkla men fina sovpåse där hon kan ha sin tutte, sin snuttefilt, sina sovkläder och sånna saker. Jag hoppas att den kommer bli användbar!

Lampskärmarna jag fyndade är svarta och vita och de får ni kanske också se nån gång om ni har tur ;) Jag har blivit så peppad på att "piffa" nu, sy gardiner, göra om i hallen, tapetsera, osv... Än så länge är allt bara i mitt huvud så vi får se om det händer på riktigt nån gång. Om vi blir kvar i den här lägenheten under sommaren, vilket det mesta tyder på just nu, så funderar jag allvarligt på att såga upp balkongsidan och bygga en trappa ner till gräsmattan. Undrar om man måste ha hyresvärdens tillstånd för det? ;D

Jobbigt!

Jag hade just suttit ett bra tag och skrivit ihop ett långt inlägg och så blir det vajsing och allt försvinner. Är det inte typiskt??

Jag tänkte i alla fall bara meddela att det blir att tacka nej till lägenheten och jag såg på igår och att Nova fick sig nya supervinterskor på stan, jag hittade nya lampskärmar till vardagsrummet och köpte tyg och sydde en sovpåse till Nova (alltså en påse som hon kan ha sina sovprylar i på förskolan).

Nu orkar jag inte skriva mer.


Fotografi

Jag tänkte jag skulle visa er hur fin bilden på Nova blev när vi var hos fotografen på öppna förskolan! Jag ville inte lägga ut den här före jul eftersom det var en julklapp till mor- och farföräldrar, men nu är det fritt fram att se:




Visst blev det bra? Världens sötaste tjej om ni frågar mig! :) 


Visning

Nova behövde inte sova mer igår utan höll sig vaken ända till sängdags strax efter sju. Sen sov hon till halv åtta imorse. Härligt!

Klockan ett bär det av mot lägenhetsvisningen och sen åker vi direkt in till stan. Det är så typiskt att det ska vara så kallt just den dagen man ska iväg och göra nånting! Jag hoppas i alla fall att Nova hinner vila en stund innan vi åker annars blir det nog jobbigt.

Jag får återkomma lite senare om hur det gick med allt, det är förstås väldigt spännande! :)

Ännu en solig dag

Även idag vaknade Nova tidigt, redan halv sex! Ojojoj, det lär väl bli att stiga upp fem imorgon bitti om den här trenden håller i sig.. Det medförde i alla fall att hon somnade igen vid nio eftersom hon var så trött. Jag passade också på att vila en stund och det var verkligen skönt!

Busungen vaknade vid elva och jag hoppas att hon inte ska behöva sova nåt mer idag, men vi får väl se hur det går.. Vi har i alla fall hunnit vara ute i solen en stund idag, det var härligt!





Frank tyckte också att det var kul att komma ut, men han började frysda så hemskt efter en stund så vi fick lov att gå hem igen. Meshund.

Igår kväll satt jag och märkte upp ALLA Novas kläder inför förskolestarten. Det tog ett tag.. Hon har mer kläder än man tror! Fast det är mycket som man inte är så snyggt förstås. Det blir perfekta extrakläder ;) Jag har ändå beställt vävda namnetiketter som man kan sy fast på de plagg som inte gick att skriva på och på andra grejer, typ snuttefilten.

Imorgon ska jag och Nova på visning av en lägenhet här i Ursviken, Göran kunde inte ta ledigt så han får lita på min åsikt ;) Det ska bli kul att se den. Sen åker vi nog in till stan och ser om vi hittar vattentäta vinterskor till Nova, tyg att sy påse av (för Novas sovsaker) och lampskärmar. Och så blir det väl att kolla på h&m också hoppas jag.

Ha en fortsatt bra dag!


Plättjärnsinvigning

När vi kom in i köket för att äta lunch så fick jag ett plötsligt infall: vi inviger det nya plättjärnet som jag fick i julklapp av mamma! Sagt och gjort, plättar blev det. Nu vet inte jag om det ska vara nåt särskilt recept till just plättsmet men jag improviserade ihop en som blev ganska bra. Så här fina blev de:




Och Nova var förtjust som vanligt när det gäller mat som går att äta med fingrarna, hon åt minst sex stycken med äppelmos på. Så här nöjd blev hon av mitt lunchval:




Så nu ligger hon och sover gott med magen full av plättar.. Kanske inte världens nyttigaste maträtt, men ibland måste man ju få lyxa till det! Sammanfattningsvis kan man väl säga att invigningen blev ganska lyckad! Om man bortser från att det var ganska pillrigt att steka, opraktiskt och tog lång tid så var det riktigt roligt och framförallt: Gott! ;)

 

 

 

 

 


Hello tuesday!

Oj så trött jag var imorse.. Nova bestämde sig för att vakna redan klockan sex! Stackars mig.. ;P Igår när jag kom hem från jobbet var jag också megatrött så det dröjde inte länge förrän jag låg i sängen, men jag hade svårt att somna ändå. Jag hade ju varit igång riktigt hela dagen; tvättat och lekt på förmiddagen, ute och promenerat mellan tolv och ett medan Nova sov, varit på öppna förskolan mellan ett och tre, förbi på Nya Förskolan och pratat lite med dem, hem och kastat i mig en kall korv med bröd och så iväg till jobbet.

Det var en rörig dag igår så idag ska vi bara ta det lugnt här hemma.

Som svar på Saras fråga så kan jag berätta att det är Pingstkyrkans förskola som hon ska gå på (även om vi är ganska långt ifrån att kalla oss religösa..) som öppnade nu i höstas. Ingen speciell inriktning i övrigt.. Allt är nytt, fint och fräscht och Nova blir nu det 11:e barnet som börjar. Det ska ta in max 15. Just nu är det nog flest barn i 2-3årsåldern, bara två femåringar. Jag hoppas att det blir bra för henne där, personalen verkar helt underbar! Jag ser fram emot att hon ska börja, samtidigt som jag inte ser fram emot att gå ut i arbetslöshet förstås..

Nedräkningen har börjat!

Sista veckan..

Ja, nu har faktiskt Novas sista lediga vecka börjat.. Och min sista mammaledighetsvecka. Nästan. De två inskolningsveckorna är ju inte så intensiva så vi kommer mest vara lediga ändå. Känns lite konstigt, snart ska man lämna henne på förskolan på morgonen och kanske inte se henne igen förrän vid middagstid.. Usch! Fast alla dagar bli väl förhoppningsvis inte så långa. Om jag nu får jobba överhuvudtaget.

Ovisst är det, men spännande.

Idag ska vi gå ner till öppna förskolan och det ska bli kul! Det märks att Nova börjar bli less på att bara vara hemma hela dagarna. Hon behöver lite mer stimulans än vad jag kan ge henne tror jag.. :) Sen ska jag iväg till jobbet ikväll så det är en fullspäckad dag.

Happy monday!

Namnnappar!

Så smart, eller hur? Nappar med Novas namn på! Det skulle vara så perfekt när hon ska börja på förskolan (det är bara en ynka vecka kvar nu) så att inga oklarheter uppstår om vems napp som är vems. Jag har kikat en del på Namnnappen.se och funderat på att slå till, men så plötsligt dyker en sån här underbar tävling upp på Muppsans blogg:


 

Nu får ni hålla tummarna hårt för att jag och Nova vinner för det skulle verkligen vara en perfekt vinst just nu! Kramar på er! :)

 


Skojig utedag!

Vilken härlig dag det har varit idag! bara två minusgrader och strålande sol. Värsta pulkåkningsdagen! ;) Så därför tänkte vi att vi skulle låta Nova provåka bobben här utanför och sagt och gjort - vi begav oss ut i snön. Det var väldigt skönt att komma ut, men inte var Nova sugen på att åka bob direkt.. Det gick bra första metrarna men sen skrek hon bara rakt ut, hon skulle INTE åka! Resten av promenaden såg hon mest ut så här:



Skeptisk men glad, promenerandes bredvid bobben.. :) Men vi hade roligt ändå, träffade på lilla Saga (hund) som busade på som vanligt. Vi märkte dock att Nova inte var så förtjust i att gå, hon stod mest stilla. Vi provade gå iväg en bit framför men hon stod kvar.. Sen testade vi att gömma oss bakom en snödriva och då trodde vi såklart att hon skulle börja skrika efter oss...



...men icke. Hon stod bara där helt nöjd och tittade och pekade på fåglarna i trädet. Vi var inte saknade en minut, trots att vi stod bakom drivan en ganska lång stund! Till slut gav vi upp och promenerade in...



Och där hade Nova hur kul som helst med bobben som tydligen inte såg lika farlig ut inomhus... ;)



Nova är ju lite rolig hon.. Sen har vi också passat på att plundra julgranen idag, det kändes som att den mest var ivägen där den stod och det är ju ändå snart tjugondedag knut. Nova fick en massa russin och några skumgodisar i sin smällkaramell så hon var väldigt nöjd! Nu ska vi strax äta upp tacogratängen som står och puttrar i ugnen. Smaskens! :)

Lördagsmys

Idag är det lördag och vi gör inget särskilt. Vi har varit en sväng upp till maxi och handlat lite och Nova fick åka en sån där vagn med bil framtill. Det tyckte hon var riktigt kul!  Jag har alltid tänkt att hon varit för liten, men hon var alldeles lagom stor.

Nu sitter vi bara här och slöar lite.. Ja, Nova slöar förstås inte, hon far runt som en liten tokfia som vanligt.. ;) I min nya "hälsoanda" har jag köpt rotfruktschips till lördagsmyset ikväll, jag undrar om de är goda.. och jag undrar om de verkligen är mindre onyttiga än vanliga chips.. Påsen var inte så stor så det är väl bra i alla fall antar jag.. ;)

Hoppas att ni får en trevlig lördagkväll!


Godmorgon på er!

Nu sitter jag här efter en arbetsnatt och försöker hålla mig vaken.. Nä så illa är det väl inte, det går ganska bra så länge man håller igång. Det blir nog värre efter Novas vila för då har man stannat av och måste starta om maskineriet igen. Men sen är det ju ledig helg så jag överlever nog ;)

Missade brorsans match igår.. synd. Hann knappt med att göra det jag skulle innan jobbet ändå så det var fullt upp. Nästa gång får du se till att ha match på dagtid istället, helst då jag är ledig. Då kommer vi och tittar allihopa! ;)


Frusen torsdag

Idag har vi vaknat, ätit frukost, busat, ätit lunch, vilat och ätit mellis. En standard-dag än så länge med andra ord ;) Det har varit runt 27 minusgrader här så vi har hållit oss inomhus. Jag tog en kort runda med Frank men han var inte heller så sugen på att vara ute.. Han är en sån mesvovve, förfryser tassarna nästan direkt så att han haltar.

Jag håller på at bli galen på att Nova hela tiden ska klättra upp i soffan! Man får vakta ständigt och jämt.. Och värre lär det väl bli när hon lär sig klättra på allt annat också.. ;)

Kära lillebror har match här i Skellefteå ikväll men jag vet inte om jag kommer hinna förbi eftersom jag ska till jobbet.. Sen vet jag inte heller riktigt vart de spelar. Men det skulle vara riktigt kul att träffas såklart, så vi får se hur det blir.

Nu måste jag jaga efter Nova!

Jobb, jobb, jobb..

Det är konstigt att Nova väljer att ta sovmorgon varje gång jag struntar i att ställa väckaren? Jag måste sluta lita på att hon ska vakna tidigt.. Imorse sov hon till kvart över nio! Det var väl i och för sig ingen jättepanik, jag hann göra allt jag skulle göra, men det hade ju varit trevligt att få umgås lite mer med familjen innan det var dags att åka till jobbet. Trist att säga "Hejdå, ses imorgon" till Nova när vi just stigit upp..

Och är det inte snöstorm när man ska iväg så är det minsann isande kallt! Jag längtar verkligen efter våren nu, det är inte klokt.. Jag tog motorvärmarplats på jobbet för annars hade nog inte bilen startat ikväll. Och ännu kallare ska det väl bli om man ska tro på De Väderkunniga? Och det bör man nog tyvärr göra..

Imorgon håller vi oss troligtvis inomhus och jag vilar upp mig inför nattens arbete. Jo, jag vet, Göran jobbar på fredag så jag kommer måsta hålla mig vaken med Nova trots nattjobb men det ska nog gå bra. Jag behöver jobba nu i januari så att jag får nån inkomst i februari..

Nu ska jag kasta mig isäng!

Soffpotatis

En del av er är säkert lyckliga över att få vara lediga imorgon? Själv ska jag jobba heeela dagen, från 11.00 till 20.30. Det skulle kännas helt okej om det inte vore för den jäkla bilen.. Nu krånglar den igen! Vi vet inte vad det är för fel, den låter lite mystiskt och ryker ibland, men däremellan går den bra. Bara den tar mig till och från Bureå imorgon så är jag väldigt nöjd.. ;)

Sen måste jag få meddela att jag faktiskt låg på soffan ganska länge idag! Jag fick ett par jag ska bara -infall, men jag ignorerade dem så gott jag kunde. Ganska skönt att få vila en stund mitt på dagen. Nu ska vi snart äta middag och sen ska jag försöka ta vara på min lediga kväll också. Skönt med sovmorgon imorgon!

Ryggsäcksbrud

Nova har hittat en ny favorit nu. Hon är verkligen duktig på att koncentrera sig på en leksak i taget! ;) Det här är i alla fall det hon har snöat fast på just för tillfället:





En hundryggsäck! :) Jag tror mest hon tycker det är roligt att ha nånting som sitter fast på ryggen, hon kan gå runt med den där hur länge som helst.

Det blev inga fynd gjorda igår tyvärr.. det såg ut som att det var sluttampen på rean för det var massor av tomma galgar och allt hängde huller om buller. Det fanns förstås en del fina kläder, men jag var inte ute efter glansiga festplagg direkt. Jag får gå och kika när den värsta rean är över och de har fått in nya kläder.

Idag är vi bara hemma och myser. Jag känner mig ganska trött och slö så jag har bara tänkt fixa lite med några bilder och sen ska jag lägga mig i soffan. Sist jag skrev att jag skulle slappa blev det inte mycket av den varan, jag är så himla dålig på att låta bli att göra nåt! Så nu ska jag verkligen försöka.

Ha en superbra tisdag!


Goddag!

Nu på morgonen har vi hunnit vara en sväng på vårdcentralen med en sjukling. Nej, inte Nova utan Isabel. Hon har typ halsfluss, men proverna var negativa så det blir ingen pencellinkur i alla fall. Får se om det blir värre eller åtminstone inte blir bättre mot slutet på veckan då får vi åka dit igen.

Busungen (Nova) sover och när hon vaknar ska vi åka in till stan och se om vi kan göra några fynd. Jag längtar efter att gå på stan, men jag vet att det brukar vara mer än jobbigt att gå med vagn+Nova så jag hoppas att Göran kan gå med oss en stund. Jag vill kika på kläder! :)

Nu tror jag minsann att jag ska sätta mig och SLAPPA för det gör jag minsann inte ofta. See ya! ;)

Sköna söndag

Efter en superkul revy igår kväll somnade jag ganska snabbt. Det hade gått jättebra för Jonte att lägga isäng Nova och otroligt nog sov hon ända till klockan nio i morse! Eller rättare sagt, då väckte vi henne. Vilken supernatt vi har haft! Skönt att få känna sig utvilad ibland ;)

Idag tar vi det bara lugnt här hemma.. möjligtvis ska jag iväg och slänga lite glas om en stund men mer action än så blir det nog inte idag. Härligt med en vilodag!

Hoppas att ni får en skön söndag, särsilt Sara som fyller år idag! Grattis! :)

Mitt tolvslag

Alla tidigare år har jag på nyårsaftonens höjdpunkt, tolvslaget, befunnit mig bland glada människor med ett glas bubbel i handen och skålat in det nya året. Detta efterföljes alltid av en rad sms och telefonsamtal från vänner och bekanta.

Detta år var det en aning annorlunda.. Jag hade åkt från jobbet i kommunbilen redan halv tolv för att vara säker på att vara tillbaka till tolvslaget och få skåla i den flaska pommac som chefen varit så snäll och lämnat åt oss. Tyvätt var det, som sagt, snöstorm och bilen jag körde hade jag aldrig kört förut så det gick lite knackigt.. Dessutom var mannen vaken och ville ha en del hjälp och det hela resulterade i att jag firade tolvlaget ensam i bilen på väg tillbaka till jobbet. Till råga på allt verkade min mobil ha gått sönder för jag kunde varken ringa, skicka eller ta emot sms! Det hela rättade till sig när jag stängt av mobilen och slagit igång den igen men det kunde jag inte göra förrän jag kommit hem på nyårsdagen för pin-koden kom jag inte ihåg.. Kanske inte det roligaste nyår jag haft.. ;) 

Jag hoppas att resen av år 2010 blir bättre än det började! Nu ska jag och Göran snart iväg och se på lövångersrevyn och det ska i alla fall bli riktigt roligt. Tjolahopp!

Första i första

Det var INTE roligt att köra hem i morse, snöstorm och oplogat.. kan det bli värre? Varför ska man alltid vara tvungen att köra i de värsta vädren? Konstigt. Dessutom var jag tvungen ut två gånger inatt också för hembesök hos en äldre man, men då fick jag köra kommunbil som hade fyrhjulsdrift.

Idag håller vi oss inomhus. Det räcker med att titta ut genom fönstret så har man fått nog med snö och kyla.. Tyvärr måste ju Frank ut ibland men han är som tur är inte så förtjust i snöoväder heller så det blr bara kortisar.

Nu vill jag bara avsluta inlägget med att skicka ett STORT GRATTIS till mor min som fyller år idag. Hoppas att du har det riktigt härligt i utlandet!! :)



RSS 2.0