Helg och vardag

Ja som ni märker blir det inte mycket skrivande nuförtiden.. I helgen som var hade jag jättekul på återträffen, även om det var en något mystisk känsla över att umgås och ha jättetrevligt tillsammans med dem som man kanske inte ens pratade med på högstadiet eller inte kom särskilt bra överens med. Plötsligt var allting glömt och alla hade superkul tillsammans. Det gör jag gärna om! :)

Sen drog veckan igång fortare än att man hann blinka och det har varit full fart hela tiden. Det är som att tiden inte räcker till något annat än jobb och Nova.. Men det blir väl bättre när jag kommit in i det lite mer och inte behöver sitta och planera hela kvällarna när Nova har lagt sig.

Nu ska vi klä på oss och åka iväg till dagis och jobb. Göran jobbar i Umeå idag så det är jag som lämnar Nova, annars brukar han göra det. Lite tidigare morgon än vanligt alltså!

Hoppas att ni alla har det bra där ni är! :)

Fredagkväll

Så har en hel arbetsvecka gått och det är fredagkväll. Känns skönt att vara ledig och att måndagen är helt planerad och klar. Synd bara att man sitter här själv.. Göran är på jobbet inatt, de har aktivitetskväll på skolan med lan som räcker hela natten. Jag och Nova var där en stund ikväll också och hon tycker alltid det är lika kul att springa runt på pappas jobb! :)

Imorgon är det klassåterträff som gäller, det blir nog riktigt kul! Även om jag säkert kommer att vara supertrött efter jobbveckan, plus förkylningen som smugit sig på och så dessutom bilkörningen ner. Hoppas bara att det är bättre väder imorgon för det är inte kul att köra i snörusk. Kan vintern aldrig släppa taget? Det var ju så vårigt och fint ett par dagar, kunde det inte få fortsätta så?

Jag undrar verkligen vad jag ska ha på mig imorgon.. det blir nog beslut i sista stund eller så tar jag med flera ombyten så får Rosi och Lina bestämma åt mig. Inte för att jag har såå mycket kläder att välja bland.. Troligtvis ska vi träffa fler ur klassen innan middagen och kanske sätta oss på nån pub eller så. Nice!

Nu tror jag minsann att jag ska ta och hänga upp sista tvätten och sen krypa ner i sängen. Jag längtar efter att få sova!

Intensivt arbete

Det har varit två väldigt spännande, roliga och intensiva dagar på nya skolan och mitt huvud hänger inte riktigt med i svängarna.. Jag är hur trött som helst! När man ska lära känna barnen, planera och genomföra alla lektioner, sitta med på personalmöten och däremellan försöka snappa upp alla regler och sånt som gäller på skolan, då blir det fullt till slut i hjärnkontoret! Det känns som att det har gått en vecka redan.. ;)

Mitt i allt det tuffa arbetet är det såklart jättekul att få vara med barnen, jag är så peppad på att göra en massa kul med dem, samtidigt som man känner en viss press på att hinna göra allt som ska göras innan sommarlovet. Som sagt; roligt men krävande.

Nova är på dagis som vanligt och hon klagar inte fastän jag ibland känner mig ganska hemsk som lämnar henne där så långa dagar. Tur att vi har helgerna! Här får ni ett par bilder från förra helgen då Nova skottade på balkongen:



Hon blev verkligen förälskad i uppdraget och nu vill hon ut varje dag. Vi var faktiskt ute en sväng ikväll innan hon skulle sova och skottade (fastän all snö hade tinat bort). Det är så synd att vi inte ha nån gård.. Förresten så måste jag ju berätta att den söta huvtröjan på bilden är ett femkronorsfynd från klädbytardagen. Det ni! :)

Nu ska jag stupa isäng och drömma om lektionsplaneringar, arbetsblad och personalmöten. Godnatt!

Sjuk såklart..

Lagom till lördagsmyset igår kväll infann sig ett otrevligt illamående hos mig och det stannade kvar hela natten. Så efter en natt med ett par svängar på toan, värk i kroppen och inte så mycket sömn steg jag upp i ottan med feber. Illamåendet är helt borta men värken i kroppen sitter i. Tur att det finns värktabletter som hjälper, men man känner direkt när de slutar verka för då blir det liggläge i soffan ganska omgående.

Jag hoppas att jag får sova inatt och att det känns bättre till imorgon så att jag kan åka till mitt nya arbete. Det skulle kännas riktigt dumt att börja med en sjukdag! Fast å andra sidan vill de säkert inte ha nån smitta heller.. Det känns inte som att det var magsjuka jag hade inatt, men det är svårt att säga.

Så idag händer det inte mycket här hos oss.. vi fick ställa in ett planerat besök på badhuset och istället försöka mysa här hemma. Det vackra vädret piggar upp litegrann i alla fall, så nu ska vi nog klä på oss och kika ut på balkongen en stund - härligt med sol!

Jag har fått jobb!

Det är inte klokt! Jag ska få undervisa en klass 2:a hela terminen ut! Åååå, det ska bli så roligt!! De ringde från vikariepoolen för typ en minut sen och frågade om jag var intresserad. Antagligen!!

Nu blir det att fira ikväll! :)

Kort arbetsdag!

Det känns direkt när man jobbar 1½ timme kortare en dag! Idag har jag bra mycket mer energi över till annat än jag vanligtvis har.. Undrar om jag inte ska använda den till lite träning? Vi får se hur det känns när Nova har somnat.

Imorgon väntar ännu en kort dag men tyvärr ska jag ända till Burträsk så man förlorar rätt mycket tid i bilen. Det kan ändå bli rätt spännande för det kan vara den förskola där jag har sökt jobb som jag ska till och det hade varit riktigt kul att se vad det är för ställe!

Nu ska jag busa lite till med Nova.. ;)

Tiden flyger iväg..

Jag fattar inte att det redan är torsdag imorgon? Hur kan tiden gå så fruktansvärt fort!? Och jag är verkligen helt orkeslös på kvällarna nu.. vet inte om det är värt att jobba så mycket, men vad ska man göra.. Jag kan ju inte tacka nej till att jobba för då får jag väl inte stämpla upp resten heller.. Bökigt det där.

Idag har jag i alla fall sluppit köra ut i värsta snårskogen, stackgrönnan ligger ganska nära. Typiskt bara att det är så himla nära fågelvägen men att man måste ta värsta omvägen för att komma dit. Jag vill inte gå över isen på älven direkt.. ;)



I brist på andra bilder kan ni få se den "nya" dagisvagnen som numera står permanent i förskolans uterum. Känns så skönt att slippa tänka på att ta hem vagnen till helgen! Tydligen funkar den bra att sova i också och det är ju huvudsaken.. :) Dessutom fick vi med den där mjuka, fina åkpåsen också, det var bra! Andra bilden är bara en söt bild på Nova i pappas datahörlurar. Hon tycker om att ha dem på sig och lyssna på musik!

Nu ska jag försöka knåpa ihop ett bra personligt brev så jag kan söka förskolärarjobben som kommit ut på ams.. Det är så svårt! Men jag vill verkligen ha jobb så det är väl bara att ta sig i kragen.. ;)

Så var helgen slut

Vilken wii-match det blev igår! Kom inte isäng förrän efter två på natten, sen vaknade ju Nova tidigt som vanligt så det blev inte mycket sömn.. Men det var det värt för jag hade jättekul med lillasyster! Nästa gång får lillebror också hänga på, eller hur? Fast då halverar vi vinmängden tror jag.. för att skona väggarna menar jag.. ;D

Tänkte berätta lite om detta modellande som vi var på igår.. jag fick nämligen ett samtal i slutet på förra veckan av The Studio som skulle upp till Skellefteå på tour denna helg och de hade på något sätt dragit mitt nummer och erbjöd mig att vara modell för en dag med upp till fyra vänner. Det var en riktigt kul grej men det var hur mycket folk som helst och fruktansvärt långa väntetider. Är ändå glad att vi for dit för det var en häftig upplevelse!

Nu ska jag skynda mig isäng för imorgon ska jag upp tidigt för jobb i byske. Hoppas att ni har haft en riktigt skön helg!

Modell för en dag

Nu har jag, Linda och Isabel spenderat i princip hela dagen på hotell Aurum och varit modeller. Jag säger bara det: hade jag vetat att det skulle bli så mycket väntetid så skulle jag nog inte ha farit dit! Vi kom dit tjugo över två och fick komma in till sminket först klockan fem! Det var lite drygt..

Men när vi väl var därinne så var det jättekul! Ni måste ju såklart få se resultatet:



Denna lilla bild betalade jag 495 spänn för! Eller jag ska visst få lite sponsring av mor min också.. Du är för snäll mamma! :) Fotograferingen var indelad i tre steg, först helkroppsbilder sen lite mer "glamourbilder" från midjan och upp och sist de här bilderna mot en spegel.

Vi har just sett på melodifestivalen och det blev INTE den låt jag ville som vann.. typiskt. Men det är inte så mycket att göra åt saken. Nu ska jag och Linda spela lite wii innan läggdags!

Godnatt!

Min vecka..

Nu har jag jobbat stenhårt i fyra dagar. Det var så himla kul att få vara på samma ställe måndag, tisdag och onsdag! Jag hann lära känna barnen lite bättre (det var ju itne så många där pga sportlov) och personalen var jättetrevlig. Man kom ihåg varför man valde just detta yrke, det är lätt att glömma när man hattar runt på olika ställen varje dag. Och tre dagar är ju inte länge alls så nu längtar jag verkligen efter ett fast jobb eller åtminstone ett längre vik!

Det är väl typ det jag har gjort i veckan känns det som - jobbat. På kvällarna hinner man inte mycket, speciellt inte när man är dödligt trött. Nova har varit hemma med Göran för de har varit förkylda så de har haft en lugn vecka. Imorgon har jag ännu inget jobb så vi får se vad som händer.. troligtvis ska jag till frissan och fixa till någon slags frisyr, jag ska ju vara "modell för en dag" på lördag.. Jag kan skriva mer om det senare och har ni tur får ni se nån bild också.. ;)

Annars kan jag ju berätta att vi har fyndat en dagisvagn till Nova idag, här på vår egen gata faktiskt. Den har ett par år på nacken men ser ändå helt okej ut så det blir nog en mycket bra sovvagn. Är jag ledig imorgon så blir det att gå ner med den och hämta hem den andra.

Nu ska jag sätta mig och farma litegrann! :)

Vissa har sportlov...

Nu har en ny vecka dragit igång och för vissa är det sportlov. Dock inte för mig.. men jag tycker det är ganska skönt att Göran är lite mer ledig för då kan jag utan att tveka ta på mig lite längre arbetspass, Nova är ju ändå med honom. Nu har jag haft turen att få vara på samma ställe måndag, tisdag och onsdag denna vecka och det känns riktigt bra. Kanske hinner jag lära känna barn och personal litegrann i alla fall.. ;)

Igår hade min farfar födelsedag så vi skickar en varm hälsning till honom och lägger upp en vinterfin bild på Nova:



Hon har kommit på att det är jättekul att slänga sig i snön när vi är ute och så ligger hon bara där och är nöjd. Det är lite jobbigt när man själv vill röra sig framåt.. ;)

Nu ska jag busa med tokfian och när hon sen har somnat så blir det wii fit för hela slanten! Gokväll!

He´s back!

Ja nu är Göran hemma igen från sin Londonresa! Han kom hem tidigt imorse så nu ligger han på soffan och vilar. Det känns så skönt att ha honom hemma igen.. det blir lite ensamt här utan honom, trots att de stora barnen alltid är hemma. De stänger ju oftast in sig på sina rum.. ;P

Och vet ni vad han hade med sig hem från taxfreen? Ett Wii Fit Plus! Nu ska här motioneras! :) Fast inte ikväll för jag ska iväg och jobba natt, men imorgon kväll då blir det att köra hårt. Superkul!

Nu ska jag ta igen mig lite på soffan också, jag behöver all energi jag kan få till natten som kommer. Trevlig helg på Er!

Renar och hårdrock

Dagens skidpass blev betydligt lugnare. Däremot blev det mer stillastående i spåret vilket gav mina tår en ganska grav nedkylning.. men de tinade upp under promenaden tillbaka till skolan som tur var :) Låg temperatur men härlig sol gav en riktigt härlig dag ute i skogen!

Jag måste dock säga att jag är dödligt less på musiken som spelades i bilen till och från fällfors.. Det gick inte att få in nån radiokanal så enda sättet att slippa köra en timme i tystnad var att lyssna på skivan som följde med bilköpet; blandad hårdrock -06. Visst kan hårdrock vara helt okej ibland men det är lite trist när man inte känner igen mer än en låt och bara kan sitta och headbanga med i dunket. Jag tycker nämligen väldigt mycket om att sjunga högt i bilen.. ;) Om jag hade haft lite mer minne i datorn där uppe så hade jag kanske kommit ihåg att ta med en egen skiva imorse, men det fick bli hårdrock för hela slanten även idag.

Och dessa renar sen..! Jag skojar inte när jag säger att jag såg ett hundratal renar efter vägen! Det är lite läskigt när vägen är snorhal och man ser blodspår lite här och var från tidigare möten mellan bil och ren. Men jag tog mig hem i alla fall! Tyvärr utan skidor för de glömde jag ute i ingenmanslandet.

Hur var det med det där minnet nu igen.. ? ;)

Skidor!

Jag överlevde resan och skiddagen ute i skogsmarkerna. Bilen gick förvånansvärt bra! Till och med när det lät på startmotorn som att den var helt slut på ström och aldrig någonsin skulle starta så brummade den igång efter några försök.. ;)

Och skidor har jag åkt ordentligt minsann.. först var det med lite yngre barn och det var jag inte alls orolig för, småbarn åker ju långsamt.. men tror ni inte att de drog ifrån mig? Jag kämpade för mitt liv en bra bit bakom sisten och svetten lackade! Jag skyller på skidorna, inget bra glid..

Fast glid hade jag minsann i nedförsbackarna, då var det då inget fel på skrotskidorna! Och jag förstår inte varför det alltid ska vara tvära kurvor direkt efter nedförsbackar? Är det någon sorts lag på det? Det var inte bara en gång jag var nära på att hamna i en snödriva.. Jag tror att barnen hade roligt åt mig i alla fall och det är väl bra.. ;)




Imorgon blir det mer skidor, men då ska jag få vara funktionär i spåret och dela ut druvsocker. Det blir nog lugnare.. och om vädret blir lika underbart som det var idag så känns det riktigt lyxigt att få vara i skogen och mysa en hel arbetsdag!

Gokväll!

Bilbekymmer

Jag måste ta den nya skruttbilen till fällfors imorgon.. volvon går inte riktigt som den ska. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att corollan håller hela vägen! Och att den startar igen när jag ska hem.. Usch, jag är nervös för detta bilkörande. Dessutom ska jag åka längdskidor där borta i ingenmanslandet både imorgon och på fredag. Jag är inte så värst sugen på det, men vad gör man..

Idag har vi i alla fall varit på Leos och det var jättekul som vanligt! Novas absoluta favorit var bollhaven. Vid småbarnsavdelningens bollhav tog hon en sån där mjuk pall och ställde mot grinden så att hon nådde upp och kunde häva sig över och dyka ner bland bollarna! :) Tyvärr tog jag inte med nån kamera, inte nån väska alls faktiskt, det blir för jobbigt att kånka runt på den när man är där med Nova själv.

Nu ska jag skynda mig isäng, det blir en tidig morgon imorgon.. Godnatt på Er!


Ledig onsdag

Tänk så skönt det är att vara ledig mitt i veckan! Det borde man egentligen vara jämt tycker jag.. Hellre jobbar jag nån helg då och då bara jag får vara ledig lite på veckan. Så känns det just nu i alla fall :)

Så planen för denna dag är att ta det lugnt nu på förmiddagen, äta lunch, vila och sen åka till Leos lekland. Det är nog inte så många barn där nu mitt på veckan så det blir bra.. Sen kanske vi tvärhandlar litegrann men sen åker vi hem och gräddar våfflor till middag. Mums! Det blir nog en bra dag.

Jag är lite nervös inför imorgon då jag ska köra ända till fällfors.. Det verkar inte vara så svårt att hitta, men man vet ju inte riktigt hur lång tid det tar och om vägen är okej. Jag avskyr verkligen att köra bil nu på vintern, jag vill ha vår NU!! Tur i alla fall att det är ljust ute.

Arbetsdag

Jaha, då hade måndagen runnit iväg också.. Idag var vi ute tidigt, Nova var på dagis redan klockan sju. Jag tycker det är rätt skönt med tidig morgon och sen sluta tidigt, även om det är jobbigt just i stigaupp-ögonblicket.. ;)

Imorgon blir det jobb som jag misstänkte, hela dagen dessutom. Men det känns ganska lugnt eftersom jag är ledig på onsdag. Jag är så sugen på att hitta på nånting kul då, typ åka till badhuset eller kanske till och med Leos lekland? Vi får se vad vi hittar på!

Nu är det sista-rycket-bus för Nova innan sovdags och sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Kanske borde man passa på att spela lite wii fit? Det var riktigt länge sen nu.. Hur som helst hoppas jag att Ni får en bra måndagskväll! :)


RSS 2.0