Tävling - Bonde of Sweden


Jag tävlar om en valfri pall ifrån Bonde of sweden i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Ingen utflykt idag

Okej, jag ångrade mig.. dels regnar det ute, dels sover Nova jättegott och dels är det bara en timme kvar på öppnis (som de så fint kallar det). Så vi stannar hemma, det känns bara jobbigt att stressa iväg. I brist på öppna förskolor så bjuder jag istället på några fina bilder:



Nova tycker om att gå runt med pappas stora svarta hatt och hon ser så rolig ut i den! Nu verkar hon vara på väg att vakna så jag ska gå och kika in..

 


Hoj!

Måndag är här igen och vi är i hemmets lugna vrå. Även denna helg har sprungit förbi i hög fart och det är ju faktiskt bara är fyra veckor kvar till julafton. Herregud! Det kommer gå fort! Och inte en julklapp har jag handlat.. men men, det brukar ju lösa sig så småningom.

Jag hade en plan igår om hur jag skulle kunna fixa mysbelysning i vardagsrummet och den hade nog funkat också, men så ringde Göran nyss och sa att han hittat julstjärnor på järnia i stan så det blir nog sånna ändå. Min idé var i alla fall att köpa pappstjärnor och sätta över glödlamporna som redan hänger i fönstren och bara ta bort själva kuporna.. eller hur man nu ska förklara ;) Det blir nog bra hur som helst.

Nu är det dags att väcka upp Nova så att vi hinner till öppna förskolan innan de stänger. Tjolahopp!


Ledig söndagkväll

Det är så skönt att gå av på morgonen och veta att man är ledig i flera dagar! Och ännu bättre känns det om det dessutom är första advent och man får tända ljus och mysa när man kommer hem :)

Jag sov till mitt på dan ungefär, åt lunch och sen åkte jag och Nova in till stan och kikade, det var ju skyltsöndag idag. Hur mycket folk som helst! Och det var riktigt kallt så vi stannade inte så länge.. men jag hann i alla fall fynda två koftor på cubus så det var bra.

Mindre bra var att mitt viktigaste ärende inte gick att genomföra.. Jag skulle ha tag i adventsstjärnor på fot! Det var ju slut på rusta av den sort jag hade kikat på och på maxi var de så dyra.. man vill ju inte betala över 200kronor styck när man måste köpa två. I alla fall inte jag. Så idag gick jag in på clas ohlsson för att köpa där, men tror ni inte att de var helt slut? Och inte skulle de få in fler innan jul heller, de var så populära i hela landet! Synd.. Fast å andra sidan blir man lite mindre sugen på att ha nåt när man vet att halva Sverige har likadana :/

Men jag har en plan.. fortsättning följer! ;)


Arbetshelg

Imorgon lär jag varken ha tid eller ork att blogga så mycket eftersom jag ska sova, till stan, äta middag, vila och så iväg till jobbet igen. Däremellan ska jag nog busa lite med Nova också. Men man vet aldrig, helt plötsligt kommer det ett inlägg i alla fall..

Nu åker jag till jobbet. Så då vet ni det :)

Nu är det jul, här i... vår lägenhet

Idag har jag stökat och bökat en hel del. Julgardinerna är på plats och en del mysbelysning har också kommit fram. Och nu till det bästa: Tro det eller ej, men jag har faktiskt tvättat fönster idag! Både kök och vardagsrum! Helt otroligt.. Jag fick ett infall och eftersom det var plusgrader ute så gjorde jag slag i saken (säger man så?). Tog inte mellan alla fönster, men det kändes inte så viktigt just nu.



Ser ni så mysigt och juligt vi har det i köksfönstret? Det känns bra att liksom "basen" är klar, sen kan man pynta det andra lite senare. Jag skulle dock vilja ha lite roligare julbelysning i vardagsrumsfönstren, kanske stjärnor på fot? Det blir nog att kika i affärer i helgen.

Nu är det snart dags för middag, får se om jag lyckas trolla fram nåt gott med hjälp av kasslern som ligger i kylen.

Hoppas att ni får en mysig fredagskväll!

Ledsen tjej

Det är en lite grinig tjej som vandrar omkring här idag.. ingen feber dock, men ändå extra trött och hängig . Vi tar det som sagt väldigt lugnt idag, men när Nova har somnat hade jag faktiskt tänkt hänga upp julgardinerna i köket! Dels för att jag är sugen på att få lite julkänsla i denna regniga vardag och dels för att jag troligtvis inte kommer att ha ork att göra det i helgen pga jobb. Kanske åker det fram en och annan ljusstake också, vi får se.. :)

m  ,mkjhgcfcdmjnhbbcxxzvb , v gvbjm n bn jmnjkjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnp+kyu v njn j bbbbbbbb    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn8551 ,bh nnnnn+ b  nn njmjkk h yh hh hyyyyyyyfdxzr 

Ja.. det var ett litet gästbloggande från Nova.. :) Hon är inte alls på bra humör just nu så jag ska försöka muntra upp henne. Snart är det nog dags för sängen!

Torsdagkväll

Ikväll är det öppet hus på Görans skola så han är inte hemma.. Jag hade tänkt göra nånting vettigt med tiden när Nova somnat, men jag har bara suttit här vid datorn och surfat runt, gått med i en massa tävlingar och letat julklappstips. Och det går väl an det också, jag får göra nåt vettigt en annan dag istället.. ;)

Nova var faktiskt rätt klängig och grinig ikväll och det beror sannolikt på sprutan från i morse. Inte roligt! Hon verkar ändå sova gott nu och det hoppas jag hon får fortsätta göra resten av natten. Det brukar väl vara värst dagen efter så vi får se vad som händer imorgon.. Vi ska hur som helst bara ha en lugn dag hemma så det går nog bra. Tyvärr går jag ut och jobbar natt imorgon och även på lördag så det blir nog tungt. Jag är inte van att jobba mer än en natt i taget nuförtiden! Men överleva lär jag väl göra ändå.

Nu ska jag nog ta och köra lite boxträning, vårat wii har ju fått vila flera dagar nu så det behöver köras! ;)

Blubb blubb

Vi kom hem från vår lilla utflykt igår kväll och då var vi trötta! Ändå hann jag packa upp allt vi hade haft med oss (jag hatar att ha det liggande flera dagar), tvätta tre tvättar och röja undan i köket. Allt för att kunna ta det så lugnt som möjligt idag! :)

Vi har i alla fall haft två jättebra dagar i Umeå! Jag var så tveksam på måndagkvällen om vi skulle orka fara, men jag är glad att vi gjorde det. Igår var vi som sagt en stund hos Görans mamma på förmiddagen och sen åkte vi ut till Obbola. Vi var en sväng in på pappas jobb och sen for vi till farmor och farfar och fikade. Det var kul att se dem igen! Vi avslutade Obbola-rundan hos pappa där Nova hade riktigt kul och busade massor med sin morfar!



Hos mormor var det kul
att leka med den blå
bollen, även om den
egentligen var lite väl
stoppa-i-munnen-vänlig..



Hos gammelfarmor blev hon
väldigt fäst vid hustomten!


Efter morfarbuset var hon så trött så hon somnade direkt när bilen rullade iväg mot Skellefteå.. :) Hon har haft det riktigt bra och jag hoppas att det inte behöver dröja så länge till nästa gång vi får träffa alla!

I morse åkte vi iväg till vårdcentralen för att vaccinera Nova och det gick bra. Göran skulle också passa på att ta sprutan. Vi var där i god tid och blev nummer tre i kön så det gick ändå relativt fort. När de skulle starta vaccinera var vänthallen full av barn och föräldrar! Jag hoppas bara att vi tog rätt beslut i att vaccinera Nova, man får ju så många olika bud fram och tillbaka.. Nu är det gjort i alla fall så då får vi väl helt enkelt ta konsekvenserna som blir av det.

Resten av denna torsdag ska vi bara slappa, mysa och gosa!

Umeåresa

Nu undrar ni säkert var jag håller hus nånstans och det är så att vi är i Umeå! Det blev bestämt efter att jag hade jobbat på måndag kväll att vi skulle åka ner och stanna över natten eftersom Göran hade jobb här både tisdag och onsdag.

Så igår var jag och Nova först hos hennes farmor, men hon åkte till jobbet klockan ett så efter en stund for vi till Novas mormors jobb och sprang runt där en stund. Sen hämtade vi Göran, åkte en sväng till strömpilen och så hem till mamma och åt middag. Sen hem till Görans mamma igen och sov.

Idag ska vi vara kvar här en stund och sen efter mitt-på-dagen-vilan åker vi nog ut till Obbola och träffar pappa, farmor och farfar. När Göran slutar jobbet så åker vi åter hemåt igen..

Så nu vet ni vad vi har för oss! Vi har inte gått upp i rök.. ;)

Jobbtankar

Ja, så var det måndag igen.. Jag tycker om vardagarna nu när jag är hemma med Nova, men det kommande arbetslivet börjar närma sig mer och mer.. Visst ska det bli kul att komma ut på förskolorna igen och träffa alla nya människor och härliga barn - men jag vill ju också vara med mitt eget härliga barn!

Jag undrar hur mycket jobb det kommer finnas i vikariepoolen.. Jag vill inte jobba 7-16 alla veckans dagar, men jag vill ju ha inkomst förstås.. Och om jag skriver i poolen att jag bara kan jobba 7-14 en dag och inte får jobb pga det får jag stämpla den dagen då? Krångligt..

Men nu ska vi i alla fall njuta av tiden innan detta jobbinferno sätter igång, det blir ju faktiskt mysig jul och nyår innan det är dags! Och på söndag är det första advent.. jag börjar redan nu planera för vad som ska hända då.. det lutar åt glögg och möjligen lussekatts - eller pepparkaksbak. Jag längtar! :)

Tiden flyger

Det är redan söndagkväll, den här helgen har gått så fort! Jag jobbade som bekant natt fredag-lördag och sen sov jag en stund, vaknade, åkte och handlade och när vi kom hem igen var mamma redan här. Hon stannade över till idag och det var jättekul att ha henne här! Det är så skönt att Nova har blivit mer modig och öppen för andra än mamma och pappa. Hon busade på med mormor som om hon aldrig gjort annat :)

Idag har vi tagit det lugnt här hemma, vilat lite och bakat bananpaj. Den råkade få stanna lite väl länge i ugnen så själva täcket blev riktigt knäckigt och segt, faktiskt gott!

Imorgon tar vi nya tag efter förkylningen och drar iväg mot pingstkyrkans öppna förskola. Det blir kul!

Snart jobbdags!

Klockan har passerat sju, Nova ska snart få välling och sova och på en stund till åker jag till jobbet. Man får ingen direkt fredagskänsla när man ska ut och jobba såhär, men den kommer väl imorgon istället. Och imorgon kommer troligtvis också mamma och hälsar på så det ska bli riktigt kul!



Här har ni Nova efter gårdagens smaskiga korvstroganoff-middag. Charmtjejen nummer ett, eller hur? :)

Hoppas att ni får en riktigt bra helg!

Långsam morgon

Nu inatt ska jag jobba. Känns lite tungt som vanligt, men det ska nog gå vägen ändå.. Har för mig att det var Cecilia som skulle jobba också så det blir nog bra :)

Vi har haft en lite seg start på denna morgon, inte alls gjort mycket.. men det behöver man ju inte alltid göra heller. Det är bra med vilodagar ibland.

Nova har precis somnat och hon var riktigt trött, fastän hon sovit hela natten. På grund av min kommande vakennatt så hade jag också tänkt lägga mig och vila en stund.. Det brukar oftast inte gå så bra, men jag ska göra mitt bästa :)

Snark på er!

Här vare torrt

Idag kan man verkligen använda uttrycket bloggtorka hos mig.. det är som att det står stilla. Jag kanske skulle försöka gå tillbaka till roten av denna blogg, vad handlar den om? Jo, Nova. LoveNova. Älskar Nova! Man skulle kunna skriva om vad hon har för sig just nu, men det är nog inte bli så intressant att läsa om eftersom hon bara sitter här på golvet, inlindad i gamla serpentiner och tuggar på en gummigroda.

För er som inte känner er uppdaterade i ämnet kan jag ju i alla fall säga att hon numera är jätteduktig på att gå. Hon har i princip slutat krypa, det händer bara i nödfall. Ibland går hon fram och tillbaka i rummet bara för sakens skull :) Snart öppnar Leos Lekland här i Skellefteå så då har jag tänkt ta med henne dit så hon får springa runt.. det ser jag fram emot!

Nu ska jag snart börja förbereda maten.. korvstroganoff tror jag att det får bli. Ganska okej mat faktiskt, riktigt gott och Nova kan äta samma som oss (fast mindre salt). Mm, jag blev riktigt sugen.. :) 

Förresten blev jag 31 år i spelet idag. Inte särskilt upplyftande..

Nånting

Idag är vi hemma och tar det lugnt, skippar Ekan och kurerar förkylningen istället. Snart är den över, jag kunde faktiskt andas imorse när jag vaknade! :)

Nu ska jag testa dagens ålder på wii. Alltid lika spännande.. ;) Jag känner mig lite trött så jag får säkert en ålder på +10 år eller nåt.. men det gör inte så mycket, det kommer en ny dag imorgon.

Snart är det party!

Nu har vi bakat och städat, fixat och donat och det mesta är nog klart. Ska bara kasta ut några serpentiner så att det blir lite partyfeeling här :)

Nova har precis vaknat efter sin vila så strax ska vi väl äta lite mellis.. Tyvärr sitter förkylningen i hårt den här gången, det var länge sen jag var så här snuvig och hostig! Nova har klarat sig bra, hon är inte alls lika snuvig längre och det är ju väldigt skönt i alla fall.

Om det inte hade varit så fruktansvärt trist väder ute så kanske vi hade varit sugna på en promenad lite senare.. Vi  får se, kanske blir det bättre på en stund (troligtvis inte). Man blir så deppig när man bara ser små gråbruna stumprester av snögubbarna som för bara ett par dagar sen stod vita och fina här på baksidan. Men bara snön är tillbaks till jul så är jag väl nöjd antar jag :)

Tjing tjong!

Grattis älskling!

Ja idag är det födelsedag och kalas för Göran som fyller år! Det är så roligt med kalas! :) Fast det blir nog inte så mycket som händer idag, han har nämligen önskat sig en lugn födelsedag där han bara kan slappa och mysa. Det blir nog en riktigt bra kväll!


Hoppas att du får en underbar dag på jobbet så ses vi när du kommer hem!


Ingen rytmik..

Nä, det blev ingen rytmik för oss idag.. jag är hes som en kråka så det kändes taskigt mot de andra barnen och mammorna att fara dit med eventuell smitta. Trist :(

Istället lyxade vi till det med raggmunkar till lunch, det var smaskens!



Här sitter vi; snoriga och hostiga, men ack så mätta och belåtna efter maten. Okej, Nova ser kanske inte så belåten ut just på den här bilden, men hon åt i alla fall med god aptit.. :) Får se vad vi hittar på att laga till middag, men det är inte mycket som slår raggmunkar!

Trött på att vara sjuk

Jag är lite i valet och kvalet.. igen. Ska vi fara till rytmiken idag eller ska vi stanna hemma? Nova tycker ju att det är så roligt där och hon är bara lite snorig. Fast då är väl förkylningen lite värre hos mig.. Ingen feber förstås, men ont i halsen, snuvig och hostig. Å andra sidan så vet jag att det alltid är värst på morgonen, de senaste dagarna har jag i princip varit frisk till eftermiddagen och så blir det lite värre igen till kvällen. Och så börjar det om igen på morgonen.

Vi får se.. jag har två timmar på mig att ta beslutet, men just nu lutar det åt att stanna hemma.

Imorgon är det en viss person som fyller år så då blir det kalas! Eller förmodligen blir det mer kalas i helgen, men vi i familjen firar såklart imorgon. Det blir kul!

Godmorgon måndag!

Eller god förmiddag kanske man ska säga nu.. Det har varit full fart på oss denna måndagsmorgon, vi har tvättat, badat och målat med fingerfärger. Eller rättare sagt så målade vi med fingerfärger innan badet, men sak samma.. ;) Och ändå är vi lika förkylda nu som innan helgen.. Möjligtvis har snoret blivit lite tjockare och mer grönfärgat, men det vill ni nog inte veta! ;D

Ikväll väntar jobb för mig och det känns rätt okej.. I lördags ringde de och undrade ifall jag ville jobba igår, men jag kände att jag behövde en vilodag, speciellt efter flängandet på lördagen i stan. Det är ju bra med extra inkomst, men ibland måste vilan gå före ändå.

Nu ska Nova snart sova och då ska jag passa på att ta ett träningspass på wii. Det är så kul! :)

Sömnigt värre

Det är tidig lördagkväll och man är redan på väg isäng.. vad är det för stil? Men jag är verkligen helt slut, orkar knappt hålla ögonen öppna.. Vi har flängt en hel del i eftermiddag och förkylningen hjälper väl till en del med tröttheten också antar jag.

Jag har i alla fall fyndat en vinterjacka + täckbyxor idag! Supersnygga var de, och på rea dessutom! Det är alltid kul att handla på rea.. :) Sen jobbade Carolina idag på fyndaffären (Okej, jag gör väl lite reklam för Intersport, då.. ;)), det var evigheter sen jag träffade henne så det var kul att prata en stund.

Nu ska jag ge upp datorn för ikväll. Kanske fastnar jag framför tv:n ett ögonblick om det är nåt bra, men det ser inte ut så.. Göran har redan däckat av trötthet, fast han var ju uppe hela förra natten så det är inte så konstigt.

Har ni fest eller? ;)

Trevlig helg!

Idag är det lördag och jag och Nova är själva hemma.. ja, igår kväll var vi ju också ensamma, men det blev inte så länge innan vi sov båda två.. :) Hon har väl inte haft världens bästa natt men inte heller den värsta. Jag vaknade imorse helt igentäppt och ultraförkyld, men det är på bättringsvägen nu känns det som.. Däremot har jag världens träningsvärk efter allt wii-spelande (jag testade ju muskelövningarna igår..). När man får träningsvärk av ett tv-spel då är det illa! Mina muskler behöver nog användas lite mer.. :)

Om en stund ska vi åka in och handla och sen hämta Göran och Jonte på Thoréns. Sen blir det att laga pestolax med potatis när vi kommer hem - mums!

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig lördag!


Kul kväll på pappas jobb

Ikväll har vi varit på Thoréns och haft riktigt roligt! Nova har sprungit runt som en tok och varit ovanligt tuff, inte klagat i någon ny famn. Hon hittade också en kompis, Görans chefs 3-årige son Elliot! Honom följde hon efter fram och tillbaka, men han var lite för snabb för att hon skulle kunna hinna med. Fast hon var lika nöjd ändå ;)




Särskilt kul var det också att kolla i elevernas skåp och leka tittut genom glasdörrarna :D Det var knappt så att hon ville åka hem där strax efter sju, men hon brukar ju lägga sig vid den tiden så det var bäst att åka hem. Hon slumrade lite i bilen, men väl hemma var hon igång igen! Somnade inte förrän närmare nio och då hade jag suttit vid hennes säng bra länge och hållit en hand på hennes mage. Hon hade mycket att tänka på!


Snörvel och sniff

Gårkvällen var inte rolig, när jag kom hem hade jag ont i hela kroppen och var allmänt risig. Det gick ändå bra att jobba, trots orkeslösheten.. Idag mår jag lite bättre men känner mig fortfarande slut i kroppen. Nova har bara snuva än, så jag hoppas att det stannar vid det.. Hon har kunnat sova riktigt bra inatt för att vara förkyld.

På grund av förkylningen är vi idag mest bara hemma och myser.. Tanken var tidigare att vi skulle till Görans jobb en stund i eftermiddag/kväll eftersom de har öppet hus, men vi får se hur vi mår.

Nu ska vi ta oss ett bad!

Förkylningstider

Nu är det en timme kvar tills jag ska åka till jobbet och jag börjar känna mig febrig. Redan imorse kände jag den där klassiska känslan i halsen som tyder på ankommande förkylning.. inte ont eller så, bara en tjock känsla. Nova har börjat snora också så nu är det kurering som gäller.

Förhoppningsvis går det bra på jobbet ikväll i alla fall med lite alvedon och c-vitamin. Egentligen är det kanske nu man smittar som värst men jag kan inte ringa och sjukanmäla mig en timme före jag börjar, det skulle verkligen inte uppskattas!

Nä, jag får kämpa på och hoppas att det bara är inbillning.. ;)

Vovvebus

Idag på morgonen fick jag sms av Susanne som frågade om vi skulle träffas med vovvarna för en lekdejt. Det ville jag absolut så det var bara att klä på sig och bege sig ut i snön. Frank hade jätteroligt och så här såg det ut när de lekte som bäst:







Nu sover både Frank och Nova och jag ska nog vila en stund också.. Man blir trött av att vara utomhus så länge! Och så var det faktiskt riktigt kallt och då känner man sig nästan bedövad när man kommer in i värmen.

För övrigt så kan jag ju berätta att vi skaffade ett wii fit igår och det var hur kul som helst! Jag var tvungen att ta en dusch efter en stunds spelande så nog tror jag att det ger lite träning. En halvtimme om dagen så har man sitt på det torra inför beach 2010.. ;)

Önskelistor!

Visst vet ni att man måste skriva sin önskelista till tomten långt före jul för att han ska hinna slå in klappar till alla innan det är dags? Jag hoppas att ni har börjat knåpa på era! Skicka gärna listorna till min mail så kan jag vidarebefodra till Honom, så får ni (förhoppningsvis) det ni önskar er under granen till jul! :)


Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen efter en trevlig lekstund på Ekan. Det var inte så många barn där idag, men det är som att Nova vågar ta för sig mer då och är lite livligare. Nu har hon sovit i vagnen ett tag och jag drog faktiskt ut den på balkongen så att hon fick sova utomhus för en gångs skull.. Det gick riktigt bra så det blir nog att prova igen imorgon. Hon borde väl få börja vänja sig vid det nu när hon snart ska börja förskolan.

Resten av dagen ska vi nog bara ta det lugnt och leka här hemma. Kanske blir det ett bad lite senare? Men just nu är det är en viss liten dam som är lite kinkig, så jag ska mysa lite med henne en stund :)

Snabbt inlägg..

Mario galaxy you say.. hm.. ja kanske det! Vi har i alla fall tänkt skaffa oss ett wii fit och gå ner lite i vikt ;) Nä inte vet jag hur det funkar, men det verkar kul att spela med en sån där balance board.

Nu ska vi snart kuta upp till bussen för vi ska till Ekan i Ske-hamn. Det blir nog kul! Ha en bra onsdag alla! :)

Bvc-besök

Idag på förmiddagen har vi varit på bvc och fått veta att Nova växer precis som hon ska. Det är ju alltid skönt att veta! Nu väger hon 11,9kg och är 78,6cm lång. Alldeles lagom med andra ord :) Sen fick hon också två sprutor vilket inte var lika kul.. Hon skrek högt! Som tur var gick gråten över ganska snabbt och hon fortsatte leka med vagnen som hon hittat i väntrummet.

Nu ligger hon och sover trött i sin säng och när hon vaknar så är det dags för småbarnsrytmik. För idag går vi faktiskt över i störrebarnsgruppen! Dels för att vi missar babyrytmiken på grund av bvc-besöket, men också för att Nova blivit så himla duktig på att gå. Nu är hon ju faktiskt stor! :)

Sen får vi väl se, om hon verkar helt slut så far vi ju såklart inte.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet så fick jag veta att Göran gjort ett fynd medan jag varit borta. Ett Nintendo Wii! Vi har funderat ett tag på att skaffa ett sånt och igår hittade han ett begagnat hos grannen som ville sälja till bra pris. Jag provade spela lite och det var superkul! Och man blev svettig på riktigt, särskilt av boxningsspelet. Så nu ska här spelas och svettas! ;)

Helgen är slut

Nu har en ny vecka dragit igång med buller och bång! Har grejat med nya inloggningssystemet till banken hela morgonen, det fungerade inte som det skulle.. men nu är det fixat. Skönt! Alltid lite jobbigt när sånna viktiga saker krånglar.

Helgen har varit lugn och skön, igår kom de och hämtade vagnen så nu är den såld. Yes! Får se om det blir en viss investering här framöver.. Jag ska i alla fall köpa mig en ny vinterjacka för den jag har nu har ingen fungerande dragkedja och det börjar kännas dragigt mellan knapparna..

Idag ska jag och Nova tvärt in till stan när hon har vilat, lasta ur bilen på Görans jobb och sen kanske handla lite när vi ändå är i farten. Ikväll ska jag ju jobba igen så vid fyratiden drar jag iväg och då ska Jonte vara med Nova. Det tycker hon om :)

Nu ska jag ta mig lite lunch.

Fars dag

Idag firar vi alla världens fäder och ger dem en alldeles speciell dag. Jag vill speciellt fira min egen pappa men vi hade inte möjlighet att åka ner personligen så det får bli ett digitalt firande istället. Här kommer blommor till Dig:


Du är bäst!
Hoppas att du har haft en superfin dag även utan oss!



Nu börjar det närma sig middagsdax och jag vet inte vad vi ska hitta på.. Kanske blir det pizza? Vi måste ju fira den goa pappa som vi har här hemma också! :)


Vi ser det snöar..

Ja, det har faktiskt snöat en hel del. Hela natten faktiskt. Jag var vaken så jag vet :) Nu är det iofs plusgrader men det är fortfarande vitt på marken. Jag och Nova var ute på baksidan tidigare idag och undersökte snön och hon tränade samtidigt på att gå i sina skor. Så här såg det ut:





Härligt var det! Och overallen fungerade alldeles utmärkt. Dock var vantarna inte så populära så de åkte av snabbt! Och skorna var väl inte direkt anpassade för vinterväder.. :) Vi var ändå inte ute så långe så det gick bra.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har sovit, vaknat och så har vi ätit middag. Typ. Jättegott med ostschnitzlar, pommes och grönpepparsås. Mums! På jobbet inatt fick jag smaka på tandoorikyckling som blev över från torsdagens festligheter, men det är nog inte så bra att äta mitt i natten, särskilt inte kryddig mat.. min mage gillade det inte!

Nu ska Nova strax nattas och sen blir det lite vin och lördagsmys. Härligt!

 


Fredag igen?

Nova har riktigt tvärvägrat att sova idag, hon for runt som om hon just stigit upp, hur pigg som helst. Till slut var jag tvungen att ta ut henne i vagnen en stund (i regnet) och då somnade hon nästan direkt. Nu står vagnen i hallen med Nova sovandes i så jag hoppas att hon har tänkt ligga där en stund till.




Så här fin är hon i overallen! Inte illa va? Röd och rosa, äntligen lite mer tjejiga utekläder. Man blir ju lite less när jag alltid måste säga "Nej, det är en tjej" när nån stannar och beundrar.. ;) Sen måste jag ju berätta att hon för första gången gick med skor utomhus igår! Jag tänkte hon kunde få prova när vi ändå skulle vara ute en stund på förskolan och det gick riktigt bra. Det var förstås vingligt, men inte så farligt. Det är så kul att se att hon blivit så duktig!

Jag ska ut och jobba inatt och jag är väl sådär lagom peppad.. men det kommer säkert gå bra, som det oftast gör. Ska försöka vila på soffan en liten stund nu.

Ha en bra fredag!

 


Hungrig..

Ikväll har jag jobbat hårt på arbetet, nästan utan mat i magen. Av nån anledning åt jag bara lunch idag, jag tror att jag glömde äta middag.. Överlevde i alla fall arbetspasset men jag var riktigt vrålhungrig när jag kom hem, trots en macka och frukt på rasten. I brist på annat vettigt stekte jag mig två grillkorvar och de var väldigt goda.. :) Nu är jag trött, mätt och belåten. Dock kvarstår fortfarande min armont, men det går nog över snart. Det är mycket bättre nu än tidigare i alla fall. Tack för tipsen om tävlingarna! :)

Nu har vi fått vagnen såld. Den ska hämtas på söndag och det känns faktiskt bra, jag tror inte att vi kommer sakna den. Jag saknar hellre platsen den tar upp i sovrummet just nu! Vi har inte plats för en massa extrasaker här i lägenheten..

Sen kan jag ju berätta att overallen nu finns hemma hos oss och den är superfin! Ni ska få se den imorgon när den sitter där den ska; på Nova. Nu har ni nåt att se fram emot! ;)

Förskolebus

Min arm är fortfarande öm! Jag förstår inte att det kan sitta i så länge.. den värsta tröttheten försvann dock igår kväll och det är ju skönt i alla fall.

Vi är nyss hemkomna från pingstkyrkans förskola efter en förmiddag full med lek och Nova sover som en stock! :) Det kommer troligtvis bli så att hon börjar där efter jul ändå, det känns som att det är bästa alternativet för henne. Jag menar när hon börjar efter jul så blir hon det 10:e barnet och de vet inte om några fler som ska börja förrän till hösten, så det blir en lugn och skön start i en liten grupp. I en kommunal förskola lär hon väl bli närmare nr. 20.. Sen går det ju alltid att byta senare om det inte känns bra.

Nu ska jag gå ner i torkrummet och hämta upp tvätten. Jag var inte alls sugen på att vika just nu, men det gäller att passa på när busungen sover..

Avancerat system

Hängigheten håller i sig idag, jag orkade inte gå ut på promenad så Jonte fick ta ut Frank.. Tur att man har nån hemma som kan göra det! Imorgon kväll ska jag jobba så då får jag inte vara såhär risig, det blir jobbigt.. Men visst smittar man inte? Det är ju pga sprutan så det kan man väl inte göra.. eller?

Jag har förresten utvecklat mitt syssloschema ett steg till, ungefär som stjärnsystemet som man hade i skolan.. Om man gör minst en syssla per dag i en hel vecka så får man en stjärna och om man lyckas skrapa ihop tre stjärnor så får man nån sorts belöning (vet inte vad än..).

Jag tycker inte om bestraffningar, men jag inser att det kanske måste finnas nåt sånt också.. så om man inte fått en enda stjärna på sex vackor så får man en bestraffning, typ laga mat en hel helg.. eller nåt. Låter det avancerat? Kanske lite.. Det är inte lätt det här med sysslor! ;)

Hm.. nu känner jag en viss odör komma smygande så jag tror det är dags för blöjbyte..

Lina: Nova brukar kunna ha storlek 86 i kläder, de flesta plagg i den storleken är till och med för stora.. men det bevisar ju bara att det är väldigt stor skillnad mellan olika plagg/affärer. Hon kommer absolut kunna ha den nån gång, vi satsar på julafton! :)

Träningsvärk?

Jag har ont idag.. i armen. Det känns som att jag har varit på värsta styrketräningspasset och bara använt vänsterarmen. Och allt är den lilla sprutans fel.. Det är konstigt att man blir så trött av att ha "träningsvärk", jag orkar ingenting. Förhoppningsvis har det gått över till ikväll.

Jag lovade ju att lägga in en bild på Nova i den nya klänningen, här kommer hon:



En riktig liten prinsessa!


Klänningen sitter på gränsen tight över bröstkorgen men den funkar nog ändå att ha till jul. Hon skulle bara ha haft lite längre hår :) Hon fick ju en massa andra fina kläder också, som alla gick i rosa och lila toner. De får ni säkert se en annan gång.

Nä, jag tror faktiskt att jag måste lägga mig och vila en stund, det här håller inte.. Min energi är slut.

 


Nu är man vaccinerad..

Oj vad det har varit fullt upp sen jag skrev sist.. Gårdagen var trevlig med mycket lek på öppna förskolan och efteråt pratade vi lite med en av lärarna på nya förskolan. Vi ska få komma och leka en stund på torsdag förmiddag och se hur de har det en vanlig dag. Det ska bli spännande!

Hela gårkvällen stod jag och bakade eftersom jag skulle ta med mig fika idag till jobbet. Jag och Nova har nämligen varit där och sprungit runt en stund och jag har fått vaccinationssprutan. Det gick bra, kändes nästan inte alls. Och än så länge mår jag bra så jag hoppas att det håller i sig. Tyvärr hann jag inte se ditt meddelande innan jag for Cissi, så vi får ta overallen på torsdag. Det blir jättebra!

Nu sitter jag här vid datorn och Nova leker för fullt på golvet bakom mig. Jag har just lagt ut en annons på blocket om vagnen som vi vann.. vi bestämde oss till slut för att sälja den och kanske skaffa nån vagn som passar oss bättre. Eller nåt annat som vi behöver, en vanlig barncykelsadel kanske?

Dagen efter..

Godmorgon! Nu är det mesta av kalaset bortstädat, bara några ballonger kvar på golvet som Nova lekar med. Och alla nya roliga leksaker förstås! Det har varit full fart här på morgonen, inte en tråkig stund :) När Nova vilat en stund ska vi ändå gå till öppna förskolan en stund och leka där. Hoppas att det är mycket folk!

För alla er som har legat sömnlösa och funderat på saken: Ja, det blev ett nytt duschdraperi inhandlat i förrgår. Det var väl inget superfynd, är själv bara halvnöjd, men det var verkligen akut att sätta upp ett nytt. Jag köpte det på maxi, ett vitt med typ grå-grönaktiga stora rutor som blir mörkare och mörkare ner mot golvet. Som sagt, det får duga ett tag.. Jag köpte en mörkgrön badrumsmatta också för att matcha litegrann.. :)

Trevlig måndag!

Vilket kalas!

Så var Novas allra första födelsedag nästan slut och det har varit en fantastiskt rolig dag! Hon har blivit bortskämd med en massa fina presenter, fått äta smaskig tårta och lekt heeela dagen. Jag måste verkligen tacka alla som var här och firade Nova så ordentligt och tack också för de söta gratulationerna här på bloggen!

Det kanske verkar lite orutinerat men Nova fick de allra ljudligaste leksakerna av oss, hennes egen mamma och pappa. Jag vet inte vad vi tänkte på, vi lär inte få många tysta stunder den närmsta tiden! Och om jag får gissa så åkte alla gästerna hem mätta, glada och ofrivilligt nynnandes på "Old MacDonald"... ;)



Här har ni födelsedagsbarnet i egen hög person! På första bilden har hon på sig sin söta kalasoutfit, men den fick hon inte behålla länge för när tårtan ställdes fram så tyckte vi det var bäst att skona klänningen.. som ni ser på andra bilden så var hon ändå riktigt duktig på att använda skeden! Självklart har ni väl också uppmärksammat de fina partyhattarna som jag jobbade så hårt för? ;)

Även fast det är superkul att ha kalas så blir man obarmhärtigt trött och slut.. så nu måste jag lägga mig i sängen innan jag somnar där jag sitter! :) Tusen tack igen allihop för en superfin dag!

 


Grattis Nova!!

Ja, nu är Nova 1 år gammal.. häftigt! Eller inte riktigt än kanske om man ska vara petig. Hon är ju faktiskt född 12.38. Hon har redan öppnat ett par presenter på morgonen men det kommer fler! Gäster är på väg i skrivande stund så jag måste skynda mig in i duschen.

Hjärtligt välkomna på kalas!


RSS 2.0