Morgonpruttar

Idag är jag uppe med tuppen och har redan duschat och ätit frukost så att jag ska vara klar när Nova vaknar. Jag är verkligen bortskämd när det gäller hennes sovtider känns det som. Vi ska vara på bvc vid halv tio så det skulle vara skönt att slippa stressa i sista minuten.

Sen hoppas jag verkligen att det blir att åka in till stan i eftermiddag och göra bort några ärenden, det blir inte så ofta man har möjlighet och ork att göra sånt nuförtiden. Jag har märkt att jag har blivit mycket bättre på att planera mina resor och inköp! Och det är väl iofs bra.

Även om det är bra att vara ute i god tid så var det tyvärr inte din födelsedag jag syftade på, Sara :)

Just nu sitter jag och kollar på Vakna med the Voice, det brukar vara kul att se på morgonen och eftersom jag är helt klar så känns det väldigt lugnt och skönt.

Hm.. nu hör jag att det är någon som ligger och pruttar i sin lilla säng, då börjar det snart vara dags för uppstigning.. :)

På bättringsvägen

Det känns lite bättre nu, har tagit alvedon och vilat så jag hoppas att det räcker med det. Det hugger fortfarande till ibland men inte alls som förut. Skönt! Imorgon ska vi ju ut och flänga så då är det bra om man är fräsch.

Det blir först vägning och mätning på bvc på morgonen, sen ska vi nog kolla in babyrytmiken i kyrkan. När vi gjort det ska vi handla, både till oss och till grannen, och sen ska vi väl förhoppningsvis ta oss in till stan och lämna in några bilder till framkallning. Och så är det ju nån som snart fyller år som nog vill ha en present... Eller? :) Sen beror det ju på Novas humör imorgon hur mycket av det där som faktiskt blir gjort så det får vi väl se.

Jag tror faktiskt att hon ska få sprutor imorgon hos sköterskan.. Jag kollade lite i hennes "bvc-bok" och där står att andra vaccinationen görs vid 5 månader och det är hon ju nu. Usch det är inte kul att ta spruta. Men sist gick det ju ganska bra så vi får väl hoppas att det blir likadant nu. Bara det inte är förseningar så Nova hinner bli trött (vilket händer ganska ofta där). I värsta fall får vi skippa babyrytmiken.

Snart ska vi äta kyckling, det blir gott. Undrar bara vad vi ska äta till.. får se vad vi har i kylskåpet. Kanske potatissallad? :)

Nej du..

.. det blir absolut ingen öppen förskola idag. Det är så knäppt, ibland känns det bara bra och jag kan gå relativt obehindrat, men så helt plötsligt kan det skära till och då känns det som att jag ska gå i två delar. Det är liksom i nedre delen av ryggen som det gör ont.

Jaja, hoppas att det kommer gå över snart. Har bett Göran att komma hem lite tidigare idag för det är lite jobbigt att bära på Nova när det är såhär. Och att leka med henne på golvet går inte alls, det var bara tur att jag tog mig upp överhuvudtaget! Skit också, så onödigt...

Ishalka

Jag var ute med Frank i morse på en snabb kiss-runda och tänkte inte på hur förädiskt halkigt det var innan snön kom i helgen.. Jag skulle skynda mig runt en snöhög och hittade naturligtvis av en isfläck.. Jag flög upp i luften och ner igen med svanskotan först. Det var inte alls skönt. Sen blev det heller inte bättre av att våra nyinflyttade grannar stod på andra sidan gatan och lastade av ett släp. Typiskt!

Jag ställde mig i alla fall upp och linkade vidare, försökte se ut som att det var hur lugnt som helst och borstade bara av mig snön. Nu när jag har varit inne en stund så känner jag att det blev en ordentlig smäll, det gör riktigt ont att gå. Att sitta går bra, men när jag sen ställer mig upp så gör det ont i hela baken. Måste ha kommit åt nån muskel eller nåt kanske? Som den gången då jag åkte på traktordäck i rävabacken, kom i ett gupp och spände inte upp rumpan ordentligt vid landningen. Det var inte heller så skönt, kunde typ inte gå ordentligt på en vecka. Min stackars rumpa, vad du får stå ut med...

Jag hoppas att det går över snabbare än så den här gången i alla fall så att vi kan gå till öppna förskolan. De har ju bara öppet på måndagar här på närmaste stället. Jag lovar att rapportera till alla intresserade hur dagen fortlöper.. :)

Babysim

Nu är vi just hemkomna från babysimmet och idag var Nova verkligen på dåligt humör! Allt klaffade precis som det skulle, hon sov i två timmar, åt ordentligt och så for vi. Allt flöt på med ombyte och sånt, men just när vi skulle gå in till poolen så blev Nova jättearg. Och ingenting hjälpte, vi tröstade, gav lite mat, tutte, leksaker, men hon bara skrek. Jobbigt. Mot slutet av halvtimmen blev det lite bättre i alla fall och vi fick ett par minuters rofyllt bad. Och det var ju skönt att vi fick avsluta på ett positivt sätt så att hon kanske får ha med sig den bilden i minnet till nästa gång.

Efter badet somnade hon nästan direkt och när hon vaknade sen var hon på världens topphumör. Så kan det gå! Jag hoppas att det blir lite bättre nästa gång.

Man blir väldigt trött av att bada så ikväll blir det mycket lugnt tror jag. Dega i soffan kanske? Fast det får jag nog inte för Nova.. :) Snart är helgen över och en ny vecka tar fart. Tänk att hon blir 5 månader på onsdag! Vart tar tiden vägen?

Räkor är gott

Idag är det lördag och till middag blir det räkor, majonnäs och ägg på thekakor... mums! Jag är hungrig. Det kanske inte är nån "riktig" middag, men gott i alla fall. Och så kan jag meddela alla som är intresserade att rostbiffen äntligen är slut. Potatissallad lär vi dock få äta ett par dagar till.. men jag misstänker att den snart hamnar i soporna.

Jaha, det blev ett matinlägg.. jag har inte så mycket att berätta egentligen, kände bara att det var dags för ett nytt inlägg. Det är bara en helt vanlig myslördag idag och jag passar på att tvätta och köra flygplansdammsugaren. Skönt att få sånt bortgjort.

Hoppas att ni har en trevlig helg allihop!

Imponerad!

Jag satt här och grejade lite på datorn i godan ro medan Nova låg bakom mig på en filt och försökte leka med mimmi pigg. Jag hade lagt henne så att hon låg på mage med huvudet mot mig och när jag vände mig om nästa gång, bara ett par minuter senare, så hade hon på något sätt förflyttat sig runt så hon låg med huvudet bort från mig! Häftigt va!? Jag vet inte hur hon bar sig åt men jag är verkligen imponerad! Visste inte att hon var så duktig. Jag är så STOLT! :)

Tänder?

Nu ligger Nova så snällt i sin babysitter och bara tittar på mig.. Hon är en sån liten  sötnos! Jag tror att hon börjar vara lite trött, men hon somnar nog inte förrän vid 10-tiden ändå. Så brukar det vara i alla fall.

Idag har det varit en mycket händelselös dag. Ett mysigt bad och en halvlång promenad med vagnen, annars har vi bara varit här hemma och busat.

Jag vet inte om det är så intressant för er att läsa, men jag tror att Novas tänder kan vara på gång eftersom hon varit lite dålig i magen idag. Det luktar inte riktigt som det brukar. Spännande va? :) Annars kan det ju kanske vara plommonpurén som hon smakade häromdan, men det var ju så lite.. Hon vill ständigt ha nånting i munnen också. Finns det inget annat i närheten så duger fingrarna fint. Gärna alla tio samtidigt.

Så vem vet, snart kanske det dyker upp ett litet riskorn? Personligen hoppas jag att det dröjer ett tag till.

Sovmorgon

Idag blev det verkligen sovmorgon, Nova sover fortfarande! Jag har till och med varit och ruskat i henne ett par gånger, men hon bara sträcker på sig och somnar om. Sömntuta.

Jag har inte planerat in någon bilkörning idag, förutom ikväll då vi ska lämna igen hyrbilen förstås, så det blir en lugn hemmadag. När Nova har vaknat och ätit så ska vi nog sätta oss i badet en stund, hon behöver träna på att flyta fritt och inte ha "markkontakt" med fötter eller rumpa. Hon tyckte att det var lite läskigt på babysimmet nämligen. Det blir ju aldrig samma känsla i badkaret men det kan ju ändå vara bra att träna lite där. Sen är det ju mysigt också :)

Jag lovade grannen att lämna in travet åt honom idag så det blir nog att göra det när vi tar den dagliga promenaden. Ska bara komma ihåg att inte köpa några sötsaker! Jag måste verkligen komma igång och träna snart.. Det gick jättebra direkt efter förlossningen då jag gick ner massor på en gång, men nu har det börjat vända upp igen och det är inte bra. Ska nog införa en daglig workout också, bara litegrann, så jag kommer igång.

Nu hör jag att det knorras lite från sovrummet, dags för frukost!

Nytt utseende

Ja vad tycker ni nu om min nya stil på bloggen? Jag tycker det blev riktigt bra. Men än är jag inte klar med mitt designande! Måste bara sova lite först... :)

Godnatt!

Unga mödrar

Sitter och ser på Unga mödrar... det är ganska bra tycker jag.

Tänk så fort en dag går, nu är snart även denna dag över. Ändå har vi inte gjort så mycket tycker jag. Hundmaten blev handlad och sen en sväng på öppna förskolan. Där var det bara ett barn förutom Nova idag så det var lite synd. Men de flesta var väl förstås ute i finvädret. När vi kom hem gick vi direkt ut på promenad för att få lite sol och för att rasta Frank.

Det börjar bli väldigt jobbigt att bära Nova i babyskyddet nu, hon väger massor! Snart ska vi nog sätta in en större bilbarnstol till henne, men då måste vi bära henne i famnen om man ska in nånstans. Jag vet inte vad som är bättre, men hur som helst börjar stolen hon har nu vara för liten. Hon är ju så lång! Vi ska till bvc och väga och mäta nu på tisdag så det ska bli spännande att se hur mycket hon har vuxit på en månad.

Och imorgon kväll kommer Göran hem. Jag saknar dig också, älskling. Det blir skönt att ha honom hemma igen, det är lite tråkigt att sitta ensam på kvällarna. Men jag hoppas verkligen att de har haft det roligt och att hemresan kommer gå bra.

Förresten kan jag rapportera att kycklingsoppan smakade mycket bra, kanske lite väl "hot" för min smak, men ändå god. Till middag blev det - gissa tre gånger... Potatissallad och rostbiff! Men jo det smakar fortfarande ganska bra, har inte förätit mig på det än.. :)

Utvilad

Inatt har Nova faktiskt sovit hela natten - skönt! Det var ett tag sen sist nu. Sen vaknade hon halv sju. Eller jag vaknade halv sju av att hon lät litegrann, hon kanske hade varit vaken en stund redan. För det är faktiskt så att när hon vaknar på mornarna så ligger hon gärna och filosoferar en stund, bara tittar i taket, suger lite på fingrarna och gurglar förnöjt. Ganska skönt uppvaknande. Förr hade hon ju matpanik direkt hon slog upp ögonen ungefär och det var lite stressigare.

Idag blir nog en ganska lugn dag hoppas jag, vi tar nog en tur till skelleftehamn i eftermiddag och går in på öppna förskolan där (babyöppet kl 13-15). Sen borde jag väl handla den där hundmaten egentligen men vi ser om jag orkar. Det finns kvar lite mat fortfarande så det är ingen panik.

Själv längtar jag efter att få äta lunch, det blir kycklingsoppa med curry som jag egenhändigt ska värma upp. Det är en sån där påse med redan färdigblandad soppa i som jag blev sugen på att testa igår när jag var på affärn. Ska bli spännande att smaka! Det är ganska praktiskt med mat som går fort att laga till/värma upp när man har en bebis som kräver uppmärksamhet.

Just nu är nog sambon och hans arbetskamrater i full färd med att testa skotrar inför dagens utflykt. Här uppe är ju vädret riktigt bra i alla fall så jag hoppas att det är likadant där nere. Man blir ju lite avis förstås, det skulle vara hur mysigt som helst att åka ut på skotersafari med matsäck och varm choklad i ryggsäcken. Men det är nog lite bökigt med en bebis?

Nu låter det från sovrummet igen, lillan har nog vaknat från sin förmiddagslur.


Sovdags

Nu har underverket somnat för natten och jag sitter här och väntar på tröttheten. Konstigt att den inte kommit än, vi har ju flängt en hel del idag. Jag har kunnat pricka av allt på min att-göra-lista förutom att köpa hundmat, jag orkade helt enkelt inte köra in till stan. Men det är ingen panik, kan göra det imorgon eller fredag.

På öppna förskolan i Bureå var det inte så mycket folk idag tyvärr. De hade varit på badet i förmiddags och därför hade de allra flesta åkt hem för att vila. Det var bara två barn där förutom Nova, men det var kul ändå att se hur det var. När Nova blev trött packade vi ihop oss och åkte till konsum och handlade. På väg ut därifrån fastnade vi vid dörrarna där det stod några från The Phone House och ville kolla om jag hade det optimala abonnemanget. Tydligen kunde det uppdateras för att jag skulle få en lägre månadsavgift och jag valde till slut att gå med på det. Varför känns det alltid som att man blir lurad när man pratar med sånna där? Jag hoppas att jag inte gjorde nånting dumt i alla fall.

Hur som helst så åkte vi därifrån till sopstationen och slängde vår gamla skruttiga dammsugare, en ful termos och ett par stora kartonger. Skönt att få slänga bort saker ibland! Sen hann vi bara komma hem så ringde grannen och frågade om jag kunde åka och handla åt honom och det kunde jag ju inte säga nej till. Vi brukar handla åt honom då och då och snart behöver han nog inte ens skriva nån handlingslista för det är ändå samma saker han ska ha varje gång. Han borde väl snart bli less på att bara äta korv och nyponsoppa?

Efter sista bilturen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Det blev micromat till mig idag, jag kände mig inte så sugen på potatissallad och rostbiff efter att ha ätit det hela veckan. Jag är lite avundsjuk på Sara som verkar vara värsta mat- och bakproffset, hon har nästan alltid nånting kulinariskt på matlistan. Det visste jag inte om dig! 

Nova fick provsmaka lite katrinplommonpuré och vindruvsdryck till kvällsmat. Vi får väl se om hon blir dålig i magen nu, men hon tyckte i alla fall att det var gott.. :)

Hoppas att ni får sova gott inatt allihop, det har i alla fall jag tänkt göra!

Cool brud

Jag måste bara få visa er hur cool Nova såg ut idag när vi for till öppna förskolan - värsta bruden! Eller hur? 


Solglasögonen fick hon av Stefan och Daniel på dopet och de passar hur bra som helst nu när solen skiner så starkt. Och mössan som hon har på sig var faktiskt det allra första jag köpte till henne då hon fortfarande var i min mage. Hon har inte använt den förrän nu eftersom den har varit för stor, men så hittade jag den igår och tänkte det är bäst att använda den innan det blir för varmt ute. Ganska söt va?

Nu sitter hon i babysittern bakom mig och är ganska missnöjd så jag ska roa henne en stund. Har i alla fall bytt bakgrund igen om ni inte märkt det, den här känns lite mjukare.

Jobbig bakgrund?

Får ni ont i ögonen om jag har den här bakgrunden? Åsikter, tack!

Dagens plan

Ja nu har sambon åkt iväg söderut för att ha "teambildning" eller vad de nu kallar det, tillsammans med andra IT-ansvariga inom företaget från hela Sverige. Jag hoppas verkligen att de får ha det trevligt och att vädret inte sviker! Men nu är väl kanske den bästa tiden att fara iväg och åka skoter, solen skiner ju i stort sett varje dag.

Och här sitter vi kvar hemma och får roa oss bäst vi kan. Men det ska nog gå bra. Idag när jag för en gångs skull har bilen så har jag gjort en liten planering och den ser ut som följer:

* Åka till öppna förskolan i Bureå för att se hur det är där
* Handla
* Slänga skrot på soptippen
* Köpa hundmat

Sen har jag ju en femte punkt som inte inkluderar bilkörning och det är dammsugning! Men min förhoppning om att grannarna inte ska höra när jag dammsuger grusades när vi testkörde maskinen igår - den låter ungefär som när ett flygplan startar. VROOoooOOOMmm. Typ. Men ni ska veta att den verkligen SUGER och då menar jag på ett bra sätt! Det blir rent när man kör den! Och det är väl det som är meningen förstås, men det här var nåt grymt. Och snygg är den också! Måste ta en bild och visa:




Ganska otroligt att en dammsugare kan vara så spännande.. Men jämfört med vår gamla fula, röda dammsugare så är ju det här värsta rolls-roycen, även om det inte är nån märkesdammsugare. (Tejpade över märket för att inte göra onödig reklam..) Dessutom är den påslös vilket gör den extra bra tycker jag.

Nä, nog om dammsugaren nu. Medan Nova vilar så ska jag försöka göra plats i glasskåpet för de fina ramarna med hand- och fotavtryck som vi fick när Nova just kommit till världen. En fick vi av min syrra Linda och den andra av mina arbetskamrater på äldreboendet där jag jobbar extra. Turligt nog så var de precis likadana för det blev jättesnyggt att ställa dem tillsammans och så kunde vi ju göra en med handavtryck och en med fotavtryck. Perfekt!

Var beredda på att jag nog kommer att sitta här och skriva ikväll för att fördriva tiden. Hoppas att ni får en bra dag!


Nu ska det sugas

Min älskade sambo ringde för en stund sen och berättade att han har köpt en ny dammsugare - äntligen! Nu slipper jag vara orolig för att något ska explodera varje gång jag dammsuger. Jag lovar att hela huset säkerligen har hört varje vi har städat. Men no more! Tack älskling.

Just nu sitter jag och Nova här och gör ingenting. Snart ska vi nog klä på oss och gå ut en stund, det är nämligen en viss hund som ser väldigt sugen ut på att jag ska ta fram kopplet. Det blir nog en medium-promenad idag.

Hoppsan! Nu kom det lite kräks här.. tur att hon missade tangentbordet i alla fall. Tyvärr hade inte mjukisankan lika tur...


Godmorgon

Idag ska det städas! Nu är det hög tid att ta tag i det som blivit kvar efter helgen, jag har ändå inget annat inplanerat idag heller så det passar bra. Jag ska bara skriva lite här först... (Alfons Åberg varning, eller?) Det är faktiskt lite beroendeframkallande det här med blogg måste jag säga. Men intresset kanske svalnar efter ett tag, vi får se.

Vid dopet i söndags träffade jag i alla fall en kvinna som håller i något som kallas för babyrytmik i kyrkan på tisdagar och det låter faktiskt som att det skulle kunna vara roligt. Men det är lite för långt att promenera dit och jag har ingen bil idag så det får bli nästa vecka i så fall. Jag har ju tillgång till bilen nu resten av veckan när sambon ska iväg på skoterresa med jobbet och då blir det nog att åka till öppna förskolan som ligger lite längre bort (det finns en här i närheten också men de har bara öppet på måndagar).

Den här kvinnan sa i alla fall att det var ett par barn där som var precis i samma ålder som Nova och det skulle vara jättekul att träffa dem! Vi missade ju babysimmet i söndags eftersom det var dop så jag längtar verkligen till nästa gång. Även om det var en del stress och bök så är det kul att komma iväg och göra något tillsammans alla tre och dessutom träffa andra småbarnsföräldrar.

Förresten så är vi på jakt efter någon annanstans att bo. Vi är lite trötta på att bo i denna lägenhet av ett par anledningar och vi håller därför ögonen öppna efter både hus, bostadsrätter och hyreslägenheter. Än har vi inte hittat nåt bra men det kommer nog. De lägger ut nya lägenheter på skebos hemsida varje tisdag men det fanns inga spännande nyheter att se idag så vi får vänta en vecka till. Drygt!

Okej, nu ska jag ta mig kragen och börja med städningen. Det går nog ganska fort ändå, det är ju grundstädat så det är mest bara saker som ska plockas bort så ser det bra ut igen. Önska mig lycka till!

Felstavning

Pinsamt.. det heter ju ceremoni, inte seremoni. Klantigt Jenny. Tack Isabel för stavningschecken.. :)

Sara: Novas fulla namn är Klara Nova Marie. Fint va?

Vilodag

Orkade inte gå till öppna förskolan idag. Jag var i valet och kvalet länge, men sen kände jag att vi behövde en bara-vara-hemma-dag och vila upp oss efter helgens stök. Vi tog en riktig långpromenad i solen istället och det gladde förstås Frank. Men det är lite drygt att gå med honom och vagnen samtidigt, han drar så hemskt i kopplet ibland.

För er som inte känner till det sen tidigare så har ni säkert räknat ut nu att Frank är en hund.

Det har varit en lugn dag och jag har inte ens orkat städa bort stöket från igår. Jag tar det imorgon. Tur att mamma var här redan i lördags annars hade diskberget varit betydligt större än det är just nu. Tack mamma :)

Utvärdering

Nu sitter jag här, dagen efter dopet, och känner mig väldigt nöjd. Det blev faktiskt en helt perfekt dag som flöt på utan några som helst katastrofer. Helt underbart! Jag vill skicka ett stort TACK till alla er som kom och ville dela den fina stunden med oss, ni bidrog allihop till att det blev en mycket speciell dag. Ett särskilt tack vill jag också ge till er som hjälpte till med förberedelser och servade under dagens gång - Ni vet vilka Ni är - utan er skulle det inte ha blivit så bra som det blev. En extra eloge också till Novas coola morbror Pelle som läste superfint i kyrkan. You rock! :)

Och dagens huvudperson, Nova, hon var superduktig och fick mycket beröm efter seremonin av alla för att hon varit så tyst och snäll. Jag var lite orolig innan eftersom hon har blivit så mammig och skriker så fort nån annan håller i henne, så jag tänkte att nu kommer prästen få världens illvrål i örat. Men tji fick jag, inte ett pip. Jo förresten, hon pep faktiskt - när hon skulle från prästen! Det tyckte jag var lite kul..

Jag vet att jag hade lovat bilder från dopet, men jag blev väldigt osäker nu på vad jag egentligen kan lägga ut här, med tanke på att jag inte har godkännande från varken präst eller gäster, men ni kan faktiskt få se hur söt Nova var i sin dopklänning (som både jag själv och min mamma blivit döpta i):


Sen fick hon också en massa jättefina presenter, tack så mycket för dem:


Jag hoppas att ni som var med igår hade lika trevligt som jag och att ni inte gick därifrån hungriga (vi får nämligen äta potatissallad och rostbiff nu varje dag den här veckan för det blev över så mycket). Sen är det ju självklart så att hur trevligt det än var och hur bra det än gick så är det alltid ganska skönt när det är över. Nu kan man slappna av och pusta ut. 

Ordet för dagen är det som inte kan sägas för mycket och som ändå alltid känns otillräckligt: TUSEN TACK!

I väntans tider

Nu sitter vi alla och väntar på att klockan ska bli kvart över nio så att vi kan åka... Bättre det i alla fall än att alla skulle springa runt som yra höns i sista minuten.

Jag börjar bli lite nervös nu faktiskt! Jag hoppas att allt kommer att gå bra.

Svettigt

Inte klokt va svettig man blir av att stöka på här hemma... Nog för att jag gjorde bort det mesta igår kväll men det är ändå en massa smågrejer att göra.

Jag hade en lååång lista med saker som jag ville hinna igår under dagen men än en gång blev jag medveten om att man hinner ungefär en tredjedel så mycket nu som innan Nova kom. Sen är det av nån anledning så att när man själv har mycket att stå i så vill hon inte vila alls, utan kräver min uppmärksamhet hela dagen. Men så är det väl att vara mamma till en liten bebis antar jag.. :)

Nu sitter jag mest bara och väntar på att mamma och bror ska komma så att jag kan lasta över lite jobb på dem.. :)

Nä, det mesta är gjort faktiskt, måste bara planera inför morgondagen. Så att vi har koll tidsmässigt, att vi har packat allt som ska med till kyrkan, all mat som ska fixas, osv. Faktiskt mer att göra med det här dopet än jag hade tänkt mig från början. Men men.. det ska bli kul att träffa alla som kommer! Jag har bestämt mig för att inte vara så pedant imorgon och stressa runt för att allt ska bli som jag vill ha det (som jag normalt gör) utan bara försöka ha trevligt. Huvudsaken är ju att vi alla kan träffas och umgås tillsammans. Eller hur?

Skit också

Våran dammsugare har gått sönder. Det låter som att den ska explodera när man sätter igång den. Inte alls bra, speciellt inte då man har hund som hårar ner överallt.

Måste nästan köra den ändå. Håll tummarna.

Stök och bök

Ännu en morgon har stundat och efter ett morgonmål och lite lek så sover skruttan igen. Hon har faktiskt börjat sova lite sämre nu ett par nätter.. vanligtvis sover hon ju från typ elva på kvällen till åtta på morgonen non stop men nu har hon börjat knorra flera gånger under nätterna. Än har hon inte vaknat så mycket att hon vill upp och äta, det går att rädda situationen med en god tutte och lite byte av sovställning, men man får ju själv en ganska störd sömn av att behöva kliva upp ur sängen flera gånger under en natt. Det blir ingen riktig djupsömn.

Oj va bortskämd jag låter... Jag måste ju skicka en tanke till alla föräldrar till barn som vaknar och behöver både mat och tröst flera gånger per natt, det måste vara hur jobbigt som helst. När Nova var helt ny så sov hon förstås inte heller hela nätter och dessutom var hon på riktigt dåligt humör på dagarna också, mycket beroende på magont, så jag vet hur jobbigt det är. Konstigt så fort man glömmer sånna där perioder.. :)

Ja och nu är det alltså dags för dop. Det börjar verkligen vara dags, Nova är ju 4,5 månad gammal och hade vi väntat längre så hade inte dopklänningen passat alls. Hon är ju en ganska stor tjej, väger nästan 8 kilo redan nu! Men då är hon ju rätt lång så hon är inte alls knubbig. Jag lovar Sara, det kommer att komma en bild eller två från dopet. Jag sitter just nu och knåpar ihop en liten dopbok till Nova där det ska stå lite om vad som hände, vilka som var där, vad vi sjöng för psalmer ("Du vet väl om att du är värdefull" är ju så fin!) och så en hel del bilder och fina dikter. I den kommer också gästerna att få skriva ner små hälsningar till Nova om de vill och barnen kan få rita en bild. Det blir nog mycket bra.

Mamma och brorsan kommer hit redan imorgon - jag hoppas att ni nu följer min blogg - så jag måste börja plocka undan lite här hemma så att de inte behöver kliva så högt över bebisprylar och annat som tar plats. Jag är verkligen sugen på att flytta till nåt större! Det blir ju stökigt direkt när grejer inte får plats. Sen att man inte är så duktig på att plocka bort efter sig bidrar väl litegrann också kanske.. ;)

Hm...

Okej, det kanske ger lite mer att använda sig av en cliffhanger om man faktiskt har några läsare... Med tanke på att ingen vet om att jag bloggar - förutom min kära sambo - så är det inte så troligt att någon sitter och längtar efter att få veta vad som händer på söndag.

Så nu berättar jag ändå: På söndag är det DOP!

Nu ska jag ringa runt och be folk att läsa min blogg. Så det så.

Vanlig dag

Efter en uppfriskande promenad i solskenet sover nu knytet i sin vagn och jag kan helt ostört ägna mig åt att BLOGGA!

Man hinner tänka så mycket när man är ute och går - å det här ska jag skriva ner i min blogg! - men sen när man kommer in så verkar det helt plötsligt inte lika spännande längre. Och det är ganska intressant hur bra man formulerar sig i huvudet och hur konstigt det blir när man sen skriver ner det. Har egentligen ingen bra förklaring, det var bara ett litet sidospår.

I övrigt är det idag en helt vanlig dag här hemma, dvs. amma Nova, torka kräks, leka med Nova, byta blöjor, trösta Nova och så suga lite snor. Ja Nova är förkyld och snorar en hel del.. Det här kanske låter tråkigt för vissa, men jag tycker  faktiskt att det är helt underbart att vara hemma med Nova. Skulle gärna vara hemma ett helt år till om jag fick! Men det är tur att det finns öppna förskolor så att man får lite vuxen kontakt ibland under dagen.

Nu måste jag gå och ägna mig åt nånting väldigt viktigt, stora förberedelser inför söndag - Dagen D. Det gäller att passa på när Nova sover annars blir inte mycket gjort. Nu undrar ni såklart vad det är som händer på söndag, men ser ni det talar jag inte om förrän i nästa inlägg! Just det, en cliffhanger! Det ni!

Misstag...

Nej.

Jag hade just suttit och skrivit ett långt inlägg och så försvann det helt plötsligt genom ett klåfingrigt tryck på en tangent.

Note to self: Blogga inte med bebis i knät.


Blogga?

Att blogga eller inte blogga - det är frågan... Nu har i alla fall även jag lurats ut i bloggandet värld, det trodde jag aldrig skulle hända! Vi får väl se hur det går, det här blir en liten test.

Så vad skriver man i det allra första blogginlägget?? Det är ju på nåt sätt en historisk händelse som man alltid kommer att minnas... Inte.

Du är i alla fall varmt välkommen att från och med nu följa med i mitt liv, för tro mig - du kommer att bli hooked!


RSS 2.0