Gott slut!

Så är årets allra sista dag här. Det känns inte direkt så! Att ett år kunde gå så fort, det trodde jag inte.. Men nu är det i alla fall slut och inatt vakar vi in och välkomnar det nya året. Jag på jobbet och resten av familjen utspridd lite varstans. Ja Nova ska förstås sova i sin egen säng och Göran roar sig här hemma bäst han kan, de andra är nån annanstans ;)



Så nu skickar vi en massa härliga vinterkramar till er alla och önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Näst sista dagen..

Jag känner mig sliten idag.. Det blev en sen kväll igår efter ett par cider och så bestämde sig Nova såklart för att vakna klockan sex imorse. Typiskt! Men vi ska snart lägga oss att vila igen allihopa så det känns nog bättre sen. Jag ska ju ut och jobba inatt så jag behöver verkligen all vila jag kan få.

Vi hade tänkt ta oss in till stan en sväng i eftermiddag men vi får se hur det blir. Är det -20 grader så vet jag inte om jag är så peppad. Det skulle vara kul att kika in på h&m, jag är i STORT behov av nya kläder och jag fick ju hela två presentkort av mamma och Linda som ska användas där. Härligt!

Nu ska vi stoppa i oss lite näring! :)


Tisdag

Ännu en lugn och skön dag har vi framför oss, inga planer finns överhuvudtaget. Igår kväll var jag ganska effektiv; tvättade en massa tvättar, skottade fram vår översnöade (och överplogade) cykel, skottade av balkongen och rensade i Novas ytterklädeshög/låda. Det känns så bra när sånt är gjort! Så idag kan jag verkligen slappa med gott samvete.. ;)

Vi har fått mail idag om att vi ska få gå på visning av en lägenhet här i Ursviken, men det är inte förrän den 14:e januari. Jag förstår inte varför de måste vänta så länge med visningen? Det är så drygt att vänta.. Det är i alla fall en fyra på nedre plan med uteplats, tvättmaskin och två toaletter. Låter lovande!

Nu ska jag busa lite med Nova.. :)

Lite väder och lite bilder

Vilket hemskt väder det var igår! Jag vaknade och kikade ut genom fönstret, sen hade jag ångest för att sätta mig i bilen ända tills det var dags. Eller jag hade väl egentligen ångest ända tills jag var framme på jobbet faktiskt.. ;) Det tog ett bra tag bara att ta mig ut från parkeringen och sen var det bara att hålla jämn fart hela tiden och inte stanna för då var man fast. Jag körde via stan till Bure, vågade inte ta lillvägen och det var nog ett smart drag. Det var jobbigt nog att köra E4:an! Det var bara att hålla 50-70 och hålla koll. Som tur var hade det slutat snöa när jag skulle hem och det var plogat hela vägen. Skönt!

Visst är det typiskt att man måste till jobbet den dag det snöar som värst?

Nu tänkte jag visa er några fina julbilder! Jag vet att ni har längtat efter att få se dem, visst är det så? ;)

 



Här är det julaftonsmorgon och Nova öppnar klappar. Ett gäng micki-klossar och ett färgglatt djurbowlingspel fick hon.




Hos mormor var hon tomtenissa och fick bland annat en trumma av mormor och en bil av moster och morbror.



Hos morfar och Christina hade hon finklänning (en stund) och fick snygga kläder i paket. Riktigt charmig ser hon ut i nya mössan eller hur? :)


Idag ska vi nog hålla oss inomhus för det snöar tokmycket! Möjligtvis går vi ut och känner på snön i eftermiddag men det blir bara en kortis i så fall. Nu ska vi sitta här inne i värmen och mysa en stund innan lunch och vila!

 


Annandag jul

Så var julen nästan över för denna gång, det går alltid lika fort.. Vi har haft en god jul med en massa mat, godis, julklappar och framför allt trevligt sällskap! Vi började som sagt firandet hemma på julaftonsmorgonen med Jonte och Isabel, sen åkte vi till mamma och firade med henne och Linda och Pelle. Sen blev det så att vi åkte ut till obbola på kvällen och sov där, stannade till två på juldagen, åkte vidare till Görans mamma och åt middag där och sen hem. Många firanden var vi på, men vi har haft det riktigt bra överallt.

Tusen tack för en underbar jul!

Det var väl inte det bästa köra-bil-vädret förstås, men jag har faktiskt inte kört en meter.. Min hjälte Göran körde hela tiden och det är jag väldigt tacksam för!

Imorgon ska jag jobba hela dagen, mellan 11 och 20.30, så jag kommer bara träffa Nova en stund på morgonen.. Känns lite trist förstås, men det är bra betalt. Fortfarande storhelgs-ob.. :) Är lite orolig för att köra bil dit, de senaste två gångerna jag jobbat har jag råkat ut för missöden i trafiken.. Hur lugnt man än kör själv är det absolut ingen garanti för att man ska slippa olyckor.

Om jag hinner ska jag visa er några bilder från julen också imorgon, vi får se. Nu ska vi snart äta blöta!

God Jul!

Julaftonsmorgon.. Allt är klart förrutom packningen och vi sitter här och kikar på den fina granen och alla klappar som ligger under. Snart är de dock öppnade för vi ska fira med Jonte och Isabel nu på förmiddagen. Sen åker vi till Umeå och jag hoppas att vi slipper köra i snöoväder.

Jag tänkte passa på att tacka för alla fina julkort som vi fått! Vi fick ett kort från någon som vi inte skickade till, så speciellt till Er men också till alla andra som läser denna blogg:



Hoppas att ni får en riktigt fin jul med mycket mys och godis! Kramar från oss!

Dan före dan

Jag kan knappt tro det men imorgon är det faktiskt julafton! Granen har kommit fram nu och snart sätter vi igång en film, dricker glögg och stoppar nejlikor i apelsiner. Alltihop på samma gång :) Det känns som att jag fortfarande har massor att göra, men det får vänta. Nu har vi julefrid.


Snölek

Vi var ju tvugna att ta oss ut i snön idag och bara kika lite.. Nova var väl inte överförtjust i vädret kanske, men hade ändå roligt åt mig som for omkring och försökte fota henne och snubblade i snön hela tiden ;)





Massor med snö! Synd bara att det blir mörkt så tidigt nuförtiden, när hon vaknat efter sin vila är det ju redan svart ute. Men det blir väl ljusare så småningom..

Nu ska jag fara en sväng till konsum.


Vi ser det snöar...

Ja nog får vi snö till jul i alla fall.. så det räcker och blir över! Här får man för att man klagar över att vi inte har nån snö.. ;) Men allvarligt - nu räcker det va? Det har snöat nonstop sen i förrgår och nu börjar det vara jobbigt att ta sig fram på vägarna. Det var inte roligt att åka in till stan igår kan jag tala om, men nu är vi i alla fall klara med julklapparna. Så inget mer körande in till stan! Tyvärr måste jag köra till jobbet ikväll, men jag hoppas att de har plogat ordentligt till dess.

Hade tänkt kika på nåt fint att ha på mig på julafton men det orkade jag inte så nu hoppas jag på att göra garderobsfynd istället. Jag har kollat igenom denna garderob flera gånger redan känns det som, men än har jag inte gett upp! ;)

Igår kväll slog jag in klappar och så bakade jag och Isabel "julmuffins". Eller "muffins med grön topping" om man så vill.. ;P Planen för idag är att bara ta det lugnt och försöka vila inför nattarbetet.

Hoppas att ni får en bra tisdag!

21:a december..

Idag blir det att åka in till stan, sista svängen innan julafton! Det är vad jag intalar mig själv i alla fall ;) Sen kan det möjligtvis bli lite julbak om vi orkar och har lust. Man brukar, som sagt, bli ganska slut av att gå på stan..

Nu ska jag äta smörgås med köttbullar och rödbetssallad. Det är sååå gott!! Och så håller jag mig mätt länge medan vi är på stan. Smaskens!

Pepparkakshus

Japp, vi har dekorerat pepparkakshus ikväll! Och det var förstås det varma sockret som jag brände min stackars tumme på tidigare idag.. Men nu har det gått över så det är lugnt ;) Det var jag och Isabel som tog på oss uppdraget att göra det trista huset lite livligare och vi valde att dela upp det på en sida var. Så här fin blev min sida:



Riktigt sockersött eller hur?

Så här ser Isabels sida ut:




Lite mer prisonbreak över det hela här va?


Det blev verkligen helt olika sidor men det är ju bara kul. Ett år tillverkade vi ett pepparkakshus helt from scratch, gjorde degen, ritade upp mönster, bakade bitarna, satte ihop det och pyntade. Om jag inte minns helt fel så blev det en bil också av spillbitarna? Det var i alla fall riktigt kul och det hoppas jag kunna göra fler år. Det tar ju dock liite längre tid.. ;)


Aj!

Jag har bränt mig på tummen! Att det kan göra så grymt ont det förstår jag inte.. Men är man klantig så får man väl ta konsekvenserna också antar jag. Det är nämligen projekttider nu! Fjärde advent och allt.. Om ni har riktigt tur får ni se vad vi har åstadkommit lite senare ikväll och jag lovar - det kommer bli riktigt fint!

Nu måste jag gå och stoppa tummen under kranen igen.. AJ!

Bananadream

Idag har jag och Nova varit på en mini-shoppingtur; ÖB, maxi, temagasinet och sen hem. Inte så mycket julklapsshopping förstås, men nog slank det med nån liten i alla fall.. ;) Nu har vi bara varit hemma och lekt och snart är middagen färdig. Jag är inte så jättehungrig men det ska bli gott med lax!

Nu ska jag på begäran dela med mig av mitt enkla, men ack så onyttigt goda bananpajrecept:

Det här behöver ni:

* 4-5 bananer
* 150g smör
* 2,5dl socker
* 2,5dl vetemjöl
* 4,5msk sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna och lägg i en form. Blanda ingredienserna och sprid ut över bananerna. Grädda i ugnen ca 20 minuter, den ska bli ljusbrun och "knäckig". Servera med vaniljglass!

Hoppas att ni vågar prova för det är grymt gott! Och man får faktiskt vara liiite onyttig ibland, man behöver ju inte ta så stor bit.. ;)

Shoppingdag

Idag har vi varit på stan nästan hela dagen, men inte har vi hittat alla julklappar för det.. Den som lyckas handla alla sina klappar under en och samma dag måste vara riktigt begåvad, det säger jag bara.. ;) Speciellt nu när det är så himla mycket folk på stan också! Man är ju less innan man hunnit fram till kassan i första affären.. Ändå lär det väl vara ännu mer folk imorgon. Men så mycket är det egentligen inte kvar för oss, det går nog fort nästa sväng.

Ikväll blir det att se på Bonde söker fru (såklart) och sen kanske en film. Det blir att mysa i soffan helt enkelt! :) Får se om jag får sällskap av Isabel också.

Nu önskar jag er en riktigt trevlig helg!


Snart öppnar leklandet!

Breven blev postade idag, men inte genom promenad till brevlådan.. Det blev bilen. Göran var hemma lite tidigare så då tog jag tillfället i akt och skyndade mig ut i den uppvärmda bilen. Man får inte vara dum! ;)

Jag såg just att Leos lekland öppnar här imorgon! Så himla kul! Det stod i och för sig att datumet var preliminärt, men de borde ju ha ändrat det nu om det blir uppskjutet? Jag är riktigt sugen på att åka dit, men det blir nog inte imorgon eftersom Göran ska iväg på julfest med jobbet.

Innan han åker iväg ska vi i alla fall gå en sväng på stan och (förhoppningsvis) handla klart alla julklappar. Det gäller att planera det där lite i förväg så man inte bara strosar runt planlöst, då blir det oftast inga köp. Nej, här gäller det att förbereda sig!

Så det är vad jag roar mig med ikväll + att jag kommer se Bonde söker fru, det kan man ju inte missa! ;) Hoppas ni alla får en bra kväll!

Burrrr...

Idag är det kallt. Väldigt kallt. Jag vet inte om jag vill gå ut faktiskt.. i så fall bara en kort bit så Frank får uträtta sina behov. Egentligen behöver jag skicka iväg ett brev idag men det är lite för långt till brevlådan så det får vänta ;)

Jag har inte kunnat ta några fina bilder på länge nu för kameran är död. Vi köpte ett par jättebra uppladdningsbara batterier som inte laddade ur på hur läng tid som helst, men sen när vi laddat dem en gång funkade de inte längre.. Jag vet inte om det blivit nåt fel nånstans, men jag måste i alla fall skaffa nya. Engångsbatterier funkar väl en stund men det känns som slöseri att byta och kasta borta hela tiden.

Jaja, det löser sig.

Jag skulle nu vilja skicka ett stort GRATTIS till Lina och hennes Peter som båda två fyller år idag! Hurra, hurra, hurra! Hoppas att ni får en superda! :)

Bussdags

Nu ska vi åka in till stan och handla en present till Görans brors fru som fyller år imorgon. Jämnt dessutom. Vi åker nog dit redan ikväll och firar, de skulle ha nån stor fest imorgon och jag vet inte om vi är bjudna ;P Det är ju fler som fyller år imorgon också, men de får jag tyvärr inte träffa.. :(

Göran är på jobbet så jag och Nova tar bussen in till stan. Känns ändå säkrare med tanke på gårdagen..

Simma lugnt!

Snö + halka = livsfara

Som ni vet har jag länge längtat efter och önskat mig snö och nu har det ABSOLUT kommit. Dock är det inte enbart bra med snö har jag nu konstaterat.. Det är nämligen hemskt att köra bil i snöstorm och ishalka! Igår när jag körde till jobbet fick jag det bekräftat, säkert hundra gånger, men värst var när en (jävla idiot) bil plötsligt svängde ut precis framför mig när jag kom körandes på skelleftehamnsleden. Han/hon började förstås spinna i halkan och stod i princip stilla så jag fick panikbromsa och väja, vilket ledde till att jag fick sladd och tappade kontrollen på bilen som började snurra. 

TROR NI DET VAR LÄSKIGT??

Det var bara tur att det inte kom några bilar bakom mig och att jag inte for in i räcket. Jag stannade med bilens långsida typ en centimeter från räcket med nosen i fel riktning (med ett krampaktigt tag om ratten och hjärtat på väg ut ur bröstkorgen). Behöver jag säga att jag körde långsamt resten av vägen till jobbet? Jag hade inte ens hunnit få upp så hög fart när detta hände eftersom jag just kommit upp på leden, så det behövdes bevisligen inte mycket för att få sladd.

Den livsfarlige föraren i bilen framför (som vi alla kan ha oturen att möta i trafiken) gasade bara på och körde iväg fort som tusan. Jag brydde mig inte så mycket om det just då, jag var mer lycklig över att kunna fortsätta min färd mot jobbet utan problem.

Ibland har man änglavakt.


Tisdagkväll

Det har inte hänt nånting idag.. vi ha rinte ens varit ute och promenerat. Det har ju kommit så mycket snö. Äntligen! Lite trist men också vilsamt och skönt att bara vara hemma. Novas snuva hänger kvar litegrann, men inte alls som första dagen. Den är nog helt borta till julafton hoppas jag.

Nu åker jag till jobbet!

That´s life

Ikväll bär det av mot jobbet igen.. Det har inte blivit så mycket jobb i december och det är lite synd, samtidigt som det är ganska skönt också såklart. Det är svårt att njuta av den här sista tiden av mammaledigheten tycker jag när man ska känna stress inför att man måste börja jobba redan nu efersom lönen kommer en månad efter. Bökigt. Men sånt är livet antar jag.

Och vet ni vad? Nova ramlade och slog sig igår! Jag tyckte att det såg väldigt läskigt ut, men hon grät bara en liten stund och sen var det bra. Vi var nämligen nere i tvättstugan och skulle hämta tvätt då hon på något sätt snubblade och slog hakan i stengolvet. Usch! Hon har ett sår där nu, men som sagt, hon var bara ledsen tills vi kommit in i lägeneheten igen. Då fick hon annat att tänka på ;)

Det är inte roligt sånt där.. man hoppas att hon aldig nånsin behöver göra illa sig, men det vet jag ju att hon kommer göra.

Som sagt, sånt är livet.

Microkola

Idag har jag hittat världens enklaste recept på chokladkola och det blev riktigt gott! Blanda ihop:

* 50g margarin
* 3/4 dl vetemjöl
* 3/4 dl sirap
* 1 1/4 dl strösocker
* 1 msk kakao

i en microsäker skål (det blir ganska segt), kör på full effekt i micron 1 minut. Rör om. Kör 2-3 minuter till på full effekt. Häll ut på bakplåtspapper och ställ kallt. Färdigt! Bara att skära i bitar och äta upp! ;)

Ny vecka

Ännu en måndag har kommit och vi slappar här hemma. Alla öppna förskolor har tagit jullov så vi har ingenstans vi ska vara idag och det känns faktiskt skönt. Det är jätteroligt att åka iväg på saker, men det blir ju också en liten stress med det hela eftersom man inte vill missa nåt kul. Det passar mig utmärkt just nu att inget är öppet :)

Det blev inte så mycket godisbak igår kväll, enbart knäcken blev klar. Det var så jobbigt att koka den så efter det gav jag upp. Sen hade jag heller ingen som höll mig sällskap och då är det inte lika roligt. Nu ska jag bara lyckas hålla vantarna borta från den annars blir det en knäcklös jul här!

Jag tror ni har förstått att mitt så kallade "nya liv" har fått ta en paus till efter jul.. Man behöver ju inte svulla för det, men det blir nästan omöjligt att hålla moralen uppe när julens alla godsaker finns i kylskåpet. Men efter jul, då ni.. DÅ sätter vi igång! ;)

Lucia!

Efter en trevlig kväll igår vaknade vi sådär lagom utvilade imorse av Novas ljuva stämma. Inte var jag mycket peppad på att gå ända bort till kyrkan och se luciatåg i alla fall, men efter ett par timmar kändes det bättre och jag och Nova begav oss iväg. Göran stannade hemma och vilade upp sig lite till.. ;)





Så här såg vår lilla tomtenissa ut idag. Gullig va? Hon var inte med i själva luciatåget men charmade ändå alla, i alla fall på vår bänkrad :) Vi har haft en rolig dag i kyrkan, träffat många bekanta, tittat misstänksamt på tomten och fått en behövlig motionspromenad. Nu ska vi snart äta middag och sen blir det julgodistillverkning för hela slanten!

 


Gokväll!

Man ska väl, som sagt, inte skriva när man druckit lite alkohol, men jag kan inte låta bli.. Jag har haft jättetrevligt ikväll med god mat och dryck och underbart sällskap! Jag valde grillad tonfisk med sötpotatissallad på en mysig restaurang och det var mycket gott, sen gick vi vidare till en pub i stan och tog en cider. Efter det åkte vi hem. Det blev inte så sent, men vi har haft en riktigt trevlig kväll, även om det kändes konstigt att åka ifrån Nova innan sängdags.

Tusen tack till Isabel och Jonte för barnvakten!

Jag tänker inte tala om hur många gånger jag kollat igenom denna korta text för stavfel! Man skriver inte så bra med lite vin och cider i kroppen.. ;)

Godnatt och sov så gott!

Utekväll!

Ikväll ska vi ut och äta! Det ska bli så roligt, jag tror att det är första gången vi gör något tillsammans bara jag och Göran sen Nova kom till oss. Isabel och Jonte är hemma med henne och det kommer nog att gå jättebra. Jag ser verkligen fram emot att komma ut!

Vi har just varit en sväng på maxi och Nova var återigen ytterst tveksam till tomten som fanns där och delade ut julstrumpor med mandariner och russin. Kommer tomten på julafton så hoppas jag att han ser vänlig ut och inte stannar så länge ;)

Nu måste jag gå och rota igenom garderoben och hitta nånting att ha på mig.. ständigt samma problem!

Snart jobb

Det börjar närma sig jobbdags snart och jag tycker att dagen som vanligt har sprungit förbi mig. Inte har jag hunnit särskilt mycket heller, det är konstigt..

Förresten, jag kanske inte har nämnt det tidigare men jag har tackat ja till att jobba på nyårsafton. Så nu behöver ingen undra över mina planer.. ;) Det kändes som att det kunde vara okej att jobba, Nova är ju så liten än och vi hade ändå inga planer. Julen känns mer helig.

Nu ska jag mysa lite med Nova innan hon ska stoppas isäng..

Julavslutning

Det blev att åka på julavslutningen på Ekan idag i alla fall, Nova sov hela natten och var mycket mindre nysig och snorig imorse. Kul var det att se luciatåg och Nova åt upp nästan en hel lussekatt själv! Men tomten som kom lite senare var inte lika populär.. Till och med jag tyckte att han såg läskig ut med helmask och bara hål för ögonen så det var inte konstigt att Nova blev rädd! ;)

Hon fick i alla fall en julklapp av honom - en tandborste - och just innan han skulle gå hade hon slutat grina och stod bara och tittade på honom.. släppte honom inte med blicken!

Nu sover hon gott i sin säng.. Egentligen skulle jag också passa på att sova en stund, jag ska ju jobba inatt. Men jag har så många projekt på gång nu som jag vill göra klart så vi får se om jag hinner vila.. jag fixar nog natten hur som helst :)

BÄP!

Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men Nova har lärt sig ett par ord nu! Hon säger ju mamma och pappa lite då och då (dock inte på beställning) och så förra veckan började hon säga vovov så fort hon såg en hund, katt eller annat fyrfota djur. Och hon är verkligen duktig på att se dem också, minsta lilla bild lägger hon märke till :)

Nu sen nån dag tillbaka har hon också lärt sig att säga bäp (det vill säga skräp). Hon hittar ju jämt minsta lilla grej som ligger på golvet och då har vi alltid sagt "det där är skräp" och nu har hon alltså börjat säga det själv. Häftigt va? ;) Hon går till och med och kastar bort det själv!

Okej, kanske inte det roligaste ordet att lära sig säga, men ändå.. ;D

Nu igen!

Jag glömde ju nämna att Nova har blivit snuvig idag. IGEN! Jag tyckte hon nyss var förkyld, men nu har det alltså satt igång på nytt. Vi får se om det blir nåt julavslut på Ekan för oss imorgon eller luciatåg på söndag.. Hon nyser minst en gång i kvarten och då sprutar snoret. Inte så trevligt kanske.. ;)



Så här ser man ut när man heter Nova och är förkyld. Rosig om kinderna och snorig för två. I övrigt är hon precis lika busig som vanligt och humöret är på topp :) Jag undrar hur mycket sömn vi kommer få inatt, men det blir ett senare bekymmer. Nu ska vi först äta middag!

 


Lugn torsdag

Idag ser man gräsmattan igen.. Trist! Och man kan lika gärna dra på sig skridskorna istället för skorna när man går ut, det är så fruktansvärt halkigt. Varför kan det inte hålla sig under nollan så att vi får ha det vitt ute?

Igår var jag och Nova på stan + solbacken nästan hela dagen. Det var svettigt och ansträngande men ändå roligt :) Jag hittade faktiskt hela fyra julklappar! Kändes så bra att få börja slå in dem igår kväll, det blir liiite mer juligt (trots bristen på snö). Det känns ganska lugnt nu med julklappar, den stressen jag kände i förrgår är som bortblåst. Vi har väl några kvar att köpa, men det hinner vi.

Idag är vi bara hemma, tar det lugnt och jag jobbar på med mina fotoprojekt. Igår blev jag bland annat klar med Novas släktträd som hon fick av moster och morbror i doppresent. Alla bilder är insatta! Jag tänker inte lägga ut bilder på det här så om nån vill inspektera och möjligen byta ut sin bild så får man komma hit och titta! ;) Jag skulle bara vilja ha en liten bild på min morfar att sätta in för det hittade jag ingen.. och bilden på Görans farmor var väl inte den bästa heller, så det blir nog en del uppdateringar där. Skönt i alla fall att det är våra bilder i trädet nu och inte en massa okända ansikten.

Nu blir det att fortsätta pyssla innan Nova vaknar!

Idag börjar det

Idag är första dagen av mitt nya nyttiga liv. Det försöker jag intala mig själv i alla fall ;) Jag satt i soffan igår kväll och kände mig allmänt plufsig och i dålig form, ändå fortsatte jag att stoppa in skumtomtar i munnen.. Vad är det för stil!? Nä, nu är det dags att ta tag i det här på riktigt!

Det brukar gå bra fram till nån gång mellan lunch och middag, då kommer gottesuget smygande.. det lär ju inte heller bli lättare nu framåt jul, men jag ska i alla fall göra mitt bästa. Sen kan man ju inte totalt avsäga dig att äta sötsaker heller det är aldrig en bra idé. Vi får se hur länge detta nya nyttiga liv håller i sig..

Idag ska vi i alla fall in till stan och förhoppningsvis shoppa någon julklapp. Nova sover faktiskt just nu, konstigt nog.. Hon har varit så trött och grinig hela morgonen så jag hoppas att hon är på bättre humör när hon vaknar. Så får vi se om det kanske blir en till sovvila lite senare idag, det är inte helt omöjligt.

Nu ska jag wiia.

Kul dag!

Idag har varit en rolig dag för Nova, hon tycker det är så himla kul på rytmiken! Hon hängde till och med med i ett par rörelser och trummade ordentligt på trumman. Skoj! På söndag är det julfest och luciatåg i kyrkan och då ska Nova vara med. Som tomte kanske? Jag har inte riktigt bestämt mig än :)

Det blev dock inget besök på solbacken, vi var för trötta båda två. Kanske tar vi oss dit imorgon, jag skulle i alla fall verkligen behöva dit. Ikväll blir det projektarbete och möjligen en film om jag orkar sitta uppe.

Gokväll!

Godmorgon

Nu är det tisdag igen och inga bra hyreslägenheter eller hus har kommit ut den här veckan heller.. Jag undrar när vi ska kunna få flytta härifrån, men jag har valt att inte tänka så mycket på det. Tids nog kommer vi att hitta nåt bra, förhoppningsvis innan sommaren, men kanske inte. Vi får se.

Idag ska vi i alla fall ha kul på rytmiken! Sen hoppas jag på att hitta någon julklapp uppe på solbacken efteråt, det skulle vara de första i så fall. Det börjar vara dags att börja leta! Snart är julafton här.. Jag längtar! :)

Ha nu en riktigt bra tisdag!

Hej och hå

Oj vilken fest det var på avslutningen idag! Pepparkaksbak, dockteater och en massa lek. Det var kul! Imorgon är det avslutning på rytmiken så då får vi se om det blir lika festligt där :) Sen har vi faktiskt bilen imorgon också, så vi kanske tar en sväng upp till maxi efteråt. Om vi orkar.

Nu börjar det så smått närma sig läggdags, jag ska bara tvätta en sista tvätt och titta lite på Grannfejden. Det är ganska intressant att se folk bråka och sen (förhoppningsvis) bli sams ;)

Godnatt och sov så gott!

Pepparkakspynt

Igår hände inte så mycket här hemma, jag jobbade ju fram till 12 och sen kom jag hem och lekte med busungen. Det var så konstigt, hon sov inte på hela dagen igår! Eller hon låg tydligen i sängen en stund och jollrade och pysslade på, men hon somnade aldrig och ändå orkade hon hålla sig vaken och pigg till efter sju på kvällen. Otroligt! Jag hoppas inte att hon har tänkt sluta sova på dagarna redan nu för det är en ganska skön stund på dagen då hon sover, man hinner göra så mycket ;)

När Nova hade somnat för kvällen så tog vi fram pepparkakor, pyntgelé, kokos, strössel och lite annat smått och gott för då var det dags för pepparkakspynt! Det var ju andra advent så jag kände att jag ville göra nånting juligt. Vi har inte hunnit baka några pepparkakor så det blev att pynta köpeskakor, men det gick lika bra.



Visst blev de fina?


Efter vilan (om det nu blir nån..) ska vi gå ner till pingstkyrkans öppna förskola och leka, det är avslutning idag. Faktum är att alla öppna förskolor har avslutning den här veckan så det kommer bli fullt upp. Det hoppas jag blir roligt.

Nu är det dags för lunch!

Lördagkväll

Det har inte blivit nån rävabacke idag.. för det första var det nästan snöstorn, för det andra var det en viss person som var lite bakis.. och för det tredje så åkte vi till maxi och efter det var vi helt slut! Att man måste bli så svettig varje gång man storhandlar.. det är konstigt ;)

Imorgon bitti ska jag till jobbet, men bara till kl 12 på dagen så det känns helt okej. Dock blir det nog att ta det riktigt lugnt ikväll och lägga sig i tid så man orkar upp. Göran köpte lite varm och kall äpple- och kanelvin igår så det kommer jag nog att somna gott på om en liten stund.

Godnatt och sov så gott!

Fredagkväll

Göran är på personalfest ikväll. Isabel och Frank är borta hos kompisar och Jonte har en kompis på rummet. Själv sitter jag nu här efter att ha nattat Nova och städat undan lite i köket.. Ska hämta Göran i stan inatt så inte får man dricka nån glögg heller! Men jag överlever nog utan.. ;)

Det gick inte så bra med pulkåkningen idag, Nova tyckte inte alls om att sitta i den. Men jag tror det går bättre om man är två, nu blev det så mycket bök och stök innan jag fått ut oss + pulkan ur lägenheten. Både jag och Nova var trötta redan innan pulkaåkandet satte igång! Får se om det blir en tur upp till rävabacken imorgon, det beror på vädret.

Nu har jag tänkt sätta mig och se på Idol och äta chips. Det händer faktiskt inte ofta.. varken att jag ser på Idol eller äter chips. Men nånting måste man ju hitta på här i ensamheten.. ;)

Tekniska prylar...

Just nu sitter jag och klipper ihop allt som vi har filmat Nova sen hon föddes. Det är jätteroligt, men för tillfället har programmet hängt sig och jag befarar att det sista jag har gjort inte kommer att sparas.. Irriterande! Men men, det är väl inte så mycket man kan göra åt saken.

Annars idag tar vi det bara lugnt. När Nova har vaknat och fikat mellis så ska vi gå ut en sväng. Igår kväll letade jag fram babypulkan ur garaget så det blir nog en provtur i den :)

Nej, nu måste jag ta tag i filmredigerandet igen.. Hoppas att ni har en bra fredag!

Lek, lek, lek!

Det har varit en jättetrevlig dag på Ekan idag, även om det var lite stojigt. Det blir ju alltid lite mer högljutt när det är öppet för alla, inte bara babyöppet. Nästa fredag är det julfest med luciatåg och vi ska nog åka dit tillsammans med Lill-Nova och hennes familj. Det blir roligt!

Snart ska vi åka in till stan och hämta Göran från jobbet, vi har ju fått ha bilen idag - lyxigt! :) Men först tänkte jag bjuda på några bilder från igår då vi var ute och lekte i snön:





Det blev många gymnastiska övningar! :) Hon blir bara bättre och bättre på att gå ute i sina skor, men det är ju alltid lite svårare när det är buckligt och halt. Vänta ni bara, till våren är hon nog mästare!

 

 

 

 

 


Tralala

Idag är vi uppe med tuppen! Vi ska skjutsa Göran till jobbet och sen åka raka vägen till Ekan. För idag är det öppet, det är jag säker på :) Skönt att kunna ta bilen, särskilt idag när det är så kallt - 10 minus! Det var länge sen det var så kyligt ute.

Jag förstår inte att det redan är torsdag igen.. Jag ska inte jobba förrän söndag förmiddag så det känns ändå skönt at ha en ledig helg. Får se vad den har att bjuda på! ;)

Saffransmuffins



Ja, så här vackra blev de.. och faktiskt ätbara :) Tyckte det passade bättre med muffins än med kaka. De smakar typ lussekatter fast saftigare på nåt sätt. Och receptet är enkelt:

1. Marinera några russin i glögg ett par timmar.
2. Köp en färdig sats saffranskaka
3. Följ instruktionerna på förpackningen och tillsätt russin.


HAHA! Latmansbak blev det idag ;)


Vilket fiasko!

Det var ju stängt idag! Så har vi släpat oss till Skelleftehamn tidigt på förmiddagen helt i onödan.. Dessutom fick vi vänta till kl 10 på bussen hem så vi gick in på värdcentralen en stund för att värma oss. Hur tråkigt som helst! Jag tänkte igår att jag kanske borde kolla på Ekans hemsida om det skulle vara nåt speciellt, men det glömde jag såklart..

Jaja, nya tag! När vi kom hem var Nova så trött att hon somnade direkt. Jag ska nog passa på att baka min kaka medan hon sover.. Så får jag väl rapportera sen om den gick att äta :)

Morgonstund

Ännu en dag har startat och vi springer runt för fullt för att göra oss klara så vi hinner till bussen. Okej, jag har sprungit runt för fullt och gjort mig och Nova klara för bussen. Nova har lekt, busat och försenat mina försök att göra oss klara. Det var väl kanske lite mer korrekt ;)

Vi ska till Ekan idag och bussen går fem i nio. Det känns ganska lugnt fortfarande, vi hinner säkert.

När vi kommer hem senare ska jag baka. Saffranskaka med glöggmarinerade russin. Det tror jag starkt på! :)

Gokväll

Så var också tisdagen snart slut.. Vi har haft det riktigt roligt på rytmiken, Nova ville knappt fara därifrån :) Lagom mycket folk och lagom lång tid. Vi hoppade ju över babyrytmiken och kom dit först vid 12 och det funkade jättebra.

Men att det har kommit så mycket snö! Och kallt var det idag också, jämfört med tidigare dagar.. Jag saknade mina nya täckbyxor under den långa promenaden, men jag överlevde i alla fall. Jag hoppas att  det får vara såhär över jul så att vi får ha det vitt ett tag.

Nu luktar det som att en viss blöja behöver bytas.. ;)

Rytmik-tisdag

Nu står två fina stjärnor på fot i vardagsrumsfönstren.. det blev jättebra! Men man märker ju att de är populära när man går ute, de står i nästan vart tredje fönster! ;)

Vi är strax på väg till kyrkan för att vara med på rytmiken. Det ska bli så kul! Vi har ju missat två gånger nu så det känns att det var ett tag sen vi var där. Och det har snöat ordentligt inatt så det blir att pulsa i snön hela vägen.. men det gör absolut ingenting, jag är så nöjd att det är vitt och fint ute! Igår kväll var det grönt på marken och imorse när man tittade ut var det nästan en decimeter snö. Härligt!

Hoppas att ni också har fått snö inatt och att ni får en riktigt bra tisdag!


RSS 2.0