Ficklampslek

Igår ringde de från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in och jobba nu inatt och det tackade jag ja till. Det är bra att få jobba lite extra då och då, det drygar ut kassan litegrann.. Samtidigt är det ju jobbigt att hålla sig vaken dagen efter och om Nova har en vakennatt så är inte Göran så pigg nästa dag heller.. Men det ska nog gå bra, inatt sov hon heeela natten lång :)
 

  


Idag hittade Nova en ficklampa och den hade hon mycket roligt med! :) Hon har nyss vaknat igen efter en alldeles för kort vila så det blir väl att försöka få henne att sova en gång till innan klockan tre.. lycka till säger jag till mig själv.


Hoppsan..

.. det var visst sista dagen att rösta imorgon.. Men det är ju bara bra, fortsätt rösta nu! ;)

Blandat bandat

Vi har hunnit med ganska mycket idag och det känns alltid bra! Vi har rensat avloppet på toan och skurat golvet under badkaret. Inte så trevligt, men ack så behövligt. Tvätten är tvättad och garderoben i hallen är utrensad. Skönt! Dessutom har jag hunnit ta en långpromenad och workouta lite här hemma, stöka undan i köket och äta supergod middag = tacos! Nu var det ju inte så länge sen jag åt tacos, men det är alltid lika gott.. :)


Så här ser en supersöt Nova ut när hon har badat, denna gång i en ärvd morgonrock från kusinerna i Bureå. Jag kände att det varit lite glest med bilder nu ett tag så det här är vad ni får.. ;)

Jag glömde ju förresten skriva in en sak som jag provade på igår på matfesten: friterad camembert med hjortronsylt! Det var spännande och kul att prova, men smakade lite... för mycket på nåt sätt.

Nu väntar soffan på mig, där har jag tänkt stta och dega fram tills det är dags att gå isäng. Inte så länge med andra ord :)

Sista chansen att rösta!!

Det är sista dagen man kan rösta på oss i sempers barnvagnstävling idag (söndag)!!

Så alla ni som inte röstat på oss än: Masa er in på denna sida och hitta igen oss på kartan. Vår röda plutt finns, om än något felplacerad, i höjd med sörböle i Skellefteå.

Visst ger ni oss högsta poäng? :)

Matfest!

Den här dagen har bara svischat förbi, nästan utan att jag märkt det. Vi for iväg till stan i eftermiddags och gick på matfesten (och åt alldeles för mycket). Detta fanns på min meny:

* en halv fläskfiléhamburgare = mycket god
* kantarelltoast med västerbottensost = levde inte riktigt upp till min förväntningar
* plättar (dvs. tunnpannkakor) med sylt, delade med Nova = helt okej
* vaniljpannacotta med bärkompott = ljuvligt god
* en äkta cupcake = hade kunnat skippas

Jag är lite besviken att jag upptäckte paltståndet för sent, jag orkade verkligen inte smaka på dem.. Det får blir nästa år hoppas jag.

När vi ätit oss övermätta for vi till Görans jobb en stund och städade lite på hans nya kontor. Nova var dock måttligt road så snart åkte vi och handlade och kom sen hem, trötta som få. Efter en gröttallrik återfick Nova sin energi och somnade inte förrän efter nio.. Så jag och Isabel passade på och bakade egna cupcakes. De blev nästan äckligt sliskiga den här gången ;)

Det var verkligen synd att jag inte tog med kameran till stan idag för jag har sett hur många potentiella superbilder som helst. Men jaja, det kommer väl fler tillfällen. Nu ska jag stupa isäng, snarast!

Framsteg!

Vi var inte hemma förrän närmare halv tio igår efter en mycket trevlig eftermiddag/kväll i Robertsfors. Jag kände mig lite tung i huvudet av förkylningen och var inte riktigt på topp, men det var däremot sällskapet och middagen var jättegod så vi hade jättekul. Dessutom upptäcktes en ny tand som är på väg hos Nova och möjligen ett första ord kom när vi skulle fara hem - hejdå! Det lät faktiskt som att hon sa det, men jag hoppas att det bara var en tillfällighet.. vilket tråkigt första ord annars? ;P

När vi kom hem hade Nova feber igen och var hes som en kråka, men det var nog bara tröttheten som gjorde det för idag är hon pigg och glad igen. Snuvan  och lite hosta är förstås kvar men förrutom det är hon frisk :) Kanske gjorde susen att få sova en hel natt! Jo det är faktiskt sant, vi fick sova ända fram till nio i morse. Väldigt härligt var det!

Idag står lite städning på schemat och en promenad lite senare. Jag längtar verkligen efter att alla öppna förskolor ska börja igen så man har nåt att göra på dagarna, speciellt nu när hon är vaken mycket mer. I mitten på september tror jag att de flesta har dragit igång så det är inte så länge kvar! Tills dess får vi roa oss själva bäst vi kan :)


Utflykt!

Idag är Nova feberfri - skönt! Jag har dock börjat få ont i halsen så nu får vi se om det blir värre än så. Inatt var vi upp med ungefär 1,5 timmes mellanrum och snöt, tempade och gav kall gröt fram till klockan fyra, sen sov hon ända till kvart i tio! Härligt med sovmorgon! :)

Så idag är hon alltså mycket piggare och det innebär att det blir en tripp till Robertsfors i eftermiddag. Så roligt! Jag har verkligen längtat så det känns mycket bra att det blir av. Jag måste börja tänka efter vad vi behöver ha med.. det brukar alltid bli mer än man tänkt sig och det visar sig alltid att hälften av sakerna var helt onödiga. Ändå tar man med minst lika mycket nästa gång :)

Yes!

Vår snygg-volvo klarade sig igenom besiktningen! Hurra! Vi brukar alltid få ombesiktning annars, men nu såg det riktigt bra ut! Förrutom en styrled som han rekommenderade att vi skulle byta.. Och så var två lampor kass. Det var nog en snäll besiktningsman! :)

Nova har varit lite piggare idag ändå tycker jag, även om hon är lite varm och snorar som få. Dessutom dregglar hon så mycket när hon måste andas genom munnen hela tiden så hon är som en enda stor slembomb just nu. Nice. Vill ni verkligen ha oss på besök i Robertsfors? ;)

Jag och Isabel har just varit på shoppingtur till maxi, öb och apoteket. Försökte få tag i handsprit, men det var då inte lönt.. Kanske skulle de få in mer imorgon sa de. Men men, nu är vi ju redan sjuka.. :) Konstigt att inte jag har fått några symptom än, alla andra här hemma går omkring och snorar. Jag är beredd med snytpapper i högsta hugg ;)

Snor, snor och ännu mer snor

Vi fick sova ett par timmar i natt i alla fall, Nova sov mellan tolv och sju ungefär, så det var skönt. Innan hon somnade så hade hon 38,4 i temp.. inte roligt. Fast det är väl snoret som är värst ändå. Om hon bara kunde snyta ut hade allt varit hundra gånger lättare!


Så här risig ser man ut när man är liten och sjuk :(

Just nu är hon inte så varm men ack så snorig.. hur många liter snor kan egentligen rymmas i en så liten näsa? Och det är så frustrerande när man just lyckats få i henne lite nässpray och hon nyser ut alltihop och blir ännu snorigare.. Men det är väl bara att hålla ut, det går väl förhoppningsvis över så småningom. Jag hoppas bara att hon är lite bättre till imorgon då vi hade planerat en liten roadtrip till Robertsfors! Vi får se hur det utvecklar sig..

Förkylt..

Hela sommaren har vi klarat oss undan förkylningar och andra sjukor, men nu rinner snoret för fullt. På Nova alltså. Hon har också börjat få lite feber nu, men jag hoppas verkligen att det inte blir värre än så här. Det är så jobbigt att se henne ha det så kämpigt. I natt sov vi inte många timmar så det är en väldigt stillsam dag idag.

Göran har ju nybörjat om på jobbet efter sommaren och dragit på sig en förkylning såklart.. Så det är väl inte så konstigt att nova blir förkyld också. Än så länge har jag dock klarat mig, får se hur länge det håller i sig :/

Här kommer i alla fall några positiva bilder på Nova från Jontes födelsedagsfirande:

 

Nova tyckte verkligen om tårtan som hon fick smaka och provade alla möjliga tekniker för att få den in i munnen :)

Nu har hon vaknat igen efter en microvila.. inte så lätt att sova med näsan täppt förstås. Varken nässpray eller snytningar verkar fungera. Usch så jobbigt!!

Riktig vardag

När till och med Vakna med the Voice har börjat sändas igen på morgonen då är det vardag på riktigt ;) Efter en kladdig äta-själv-lunch har Nova somnat i sin säng och jag ska snart ta itu med lite behövlig köksstäd. 

När hon vaknar sen ska vi nog åka en sväng in till stan. Inte för att vi har några speciella ärenden eller så, jag ska bara hämta bilen så att jag kan ta mig till jobbet i eftermiddag. Hoppas att det kommer gå bra för Jonte att vara barnvakt tills Göran kommer hem och att Nova har tänkt vara på bra humör hela kvällen så att det inte blir jobbigt och trist.


Jag fastnade en stund i gamla bilder och hittade bland annat den här sötbilden på Nova från när hon bara var en enda månad gammal.. Tänk så liten hon har varit! Och att tiden har rusat iväg är ju ingen överdrift.. Men det är ganska skönt nu när hon faktiskt klarar sig själv ganska bra, man behöver inte gå runt och bära på henne hela tiden. Min lilla gullunge.. :)

Grattis Jonte!

Idag har vi firat Jonte som fyllt hela 20 år. Att han är så gammal! Jag kommer ihåg precis hur liten han var när vi sågs första gången.. Det var i början när Göran och jag just hade träffats och han var inte hemma när Jonte kom förbi en dag. Jag kommer inte ihåg varför jag var ensam här, men så var det i alla fall och vi kollade på ormen (eller ormarna?) som Göran hade i ett litet glasterrarium. Tänk att tiden går så himla fort! :)

Helgen har gått väldigt fort också och imorgon är det måndag igen. Jag ska jobba imorgon kväll och jag gruvar mig litegrann för det var ett bra tag sen jag jobbade annat än natt.. Vi ska dessutom vara två vikarier eftersom personalen ska ha surströmmingsfest eller nåt sånt så det är lite extra spännande! :) Men det kommer säkert att gå bra.

Jag måste ju berätta att Nova har börjat kunna stå själv nu, utan att hålla i sig! Fast hon är inte så förtjust i det direkt, hon tycker det är lite läskigt :) Hon kommer nog bli mer och mer intresserad av att stå och gå själv nu i alla fall.

Nu måste jag sätta igång en till tvätt, fastän klockan är över elva på kvällen.. Kan inte spara den här tvätten hur länge som helst. Godnatt alla ni som får sova! ;)


Sminkning

Gårkvällen bjöd på lite gurka, lite morötter, lite blomkål och så lite dipsåser. Smaskigt! Dessutom blev det lite sminkträning igen och den här gången fick till och med jag öva! På mitt offer Isabel.. ;D Så här såg jag ut innan vi började:


Tydligen ska det minska risken för att ögonskuggestänk ska fastna under ögat om man pudrar som en galning innan och sen borstar bort det efteråt.. Snyggt va? :) Det färdiga resultatet kan ni se här:

 

Så vackert...

Härnäst ska ni få se en liten bild av hur min sminkning såg ut på Isabel. Tyvärr får ni inte se båda sidor, men det är nog bara tur för de var inte direkt lika.. :)


Jag tycker hon blev riktigt tjusig i alla fall.. även om det var tänkt att ringarna faktiskt skulle vara runda. Det är svårt att måla med eyeliner!

Vi ska snart åka in till stan och handla shoppa lite.. det är ju någon som fyller år imorgon.. :)

Rackarungen

Nova vet mycket väl att hon inte får dra ut cd-skivor ur hyllan eller pilla på sladdarna vid tv:n men ändå är det det hon helst verkar vilja göra. Numera har hon lärt sig vad ajaj och nej betyder, men hon bryr sig inte en millimeter för det. Hur arg och bestämd man än låter så fortsätter hon ändå med sitt otyg hur lugnt som helst.. Är detta normalt eller har vi ett ovanligt bråkigt barn? ;)

En present!

Idag har vi inget särskilt på schemat som vanligt.. det blir nog att bada lite i badkaret strax och en promenad i solen lite senare. Det blir nog en bra dag :)

Igår fick Nova en present av Görans arbetskompis Rita, nämligen en rolig mätsticka! Tack så mycket! Så här ser den ut:

BusNova

Det var en väldigt lugn jobbarnatt så det har gått riktigt bra idag. Har faktiskt inte känt mig särskilt trött alls. Men det är ju ändå typiskt att vaktmästaren hade bestämt sig för att klippa gräsmattan här utanför precis när vi hade lagt oss ner för att sova en stund. Nova kunde vila i en och en halv timme i alla fall så det är ju alltid nåt. Jag kände dock att jag hade skäl att tacka nej till jobb även inatt för då hade jag nog inte klarat hålla mig vaken imorgon..

Lite senare tog vi en promenad till konsum för att handla nåt att äta till middag och tror ni inte att det hade börjat regna när vi skulle gå hem? Såklart.. Nu har vi fått användning av regnskyddet i alla fall! Och Nova tyckte det var jättemysigt att sitta i den lilla "grottan" och hon lekte tittut nästan hela vägen hem :)

Just nu håller hon nog på med nånting väldigt förbjudet för det blev alldeles tyst.. Det brukar betyda att det är fara å färde!

Mycket riktigt.. hon hade öppnat Franks låda ute i hallen, slitit ut alla hundbajspåsarna på golvet och var just på väg att stoppa in en levergodis i munnen.. BUSUNGE ;)

Sömnlöst

Det har varit omöjligt att få Nova att somna på dagen idag, fastän hon var jättetrött. Till slut gick jag ut med henne i vagnen för jag tänkte att hon skulle somna efter en stund.. vanligtvis brukar hon vägra sova i vagn men jag tänkte att vi kunde ju gå ganska länge så kanske hon skulle ge upp till slut :) Men tror ni inte att jag glömde ta med tutten? Då var det ju bara att gå hem igen.. Väl hemma somnade hon i alla fall i vagnen, men då ställde jag bara ut den på balkongen.

Annars har det inte hänt så mycket idag, bara städat lite och lekt med bustrollet. Alldeles nyss ringde de från jobbet och undrade om jag kunde komma ut och jobba inatt istället för imorgon kväll och det blev en riktigt bra lösning för mig, och även för Göran som nu kan ta bilen till Umeå imorgon istället för bussen.



Nova hjälper också till med städningen här hemma,
men roligast är ju att leka med kartongerna :)


Nu tror jag att jag ska gå ut en stund i lekparken med Nova så att hon somnar i tid ikväll, det blev ju som sagt lite sent med vilan.. Jag hoppas att det blir lugnt inatt eftersom jag måste hålla mig vaken sen när jag kommer hem imorgon bitti. Men det ska nog gå bra :)


Första, andra, tredje - SÅLD!

Idag fick vi barnvagnen såld, det var skönt. Det är nog trångt som det är här, det går inte att ha två vagnar ståendes inne. Så för 300 kronor kunde vi alltså byta upp oss ganska rejält i vagnväg och det känns riktigt bra! Efter provturen idag är jag ännu mer nöjd än innan, om det nu går.. Jag längtar redan tills imorgon då vi kan gå ut igen ;)

Jag och Isabel var iväg och solade på solariet här i Ursviken i eftermiddags. Vi hade ju fått ett kort av Inger för länge sen som hon inte ville ha och det räckte precis så att vi fick sola 12 minuter var. Det var ganska lagom. Jag tycker egentligen inte om att sola solarium, jag blir så uppstressad av att ligga i den där plastsängen.. men det har blivit lite dåligt med solning i sommar så det var ändå skönt.

Nu ska vi spela Hästlycka, ett spel som verkar otroligt spännande.. ;P Liknar monopol litegrann men med hästar typ..  Isabel hittade det i en av sina lådor när hon stökade på idag, så nu har vi att göra en stund. Ni hejjar väl på mig? ;)

Barnvagnen är här!

Det blev inget skrivet igår och jag vet faktiskt inte varför.. hade väl annat för mig kanske? :) Jag städade lite, vi tog en promenad till lekparken och sen till konsum och när vi kom tillbaka därifrån så hade Inger kommit med nya vagnen!


Så här snygg är den!

För er som vet hur den gamla vagnen såg ut så förstår ni kanske att det känns som att köra värsta lyxåket nu :) Den var absolut värd 500 spänn! Vi har lagt ut den förra på blocket för 200 kronor, men det är ingen som har ringt än. Ingen som vill ha den :D Får väl ändra det till bortskänkes senare om ingen ringer.

När vi hade beundrat vagnen en stund var det dags att laga mat och efter maten bakade vi en rabarberkaka med vit choklad. Den blev inte så oväntat riktigt god :) Sen satt vi bara och degade i soffan tills det var dags att gå isäng.

Inatt var Nova vaken en stund för ovanlighetens skull, hon vaknade och var riktigt hysteriskt ledsen! Kanske hade hon drömt en mardröm eller nåt.. Hon fick en ny blöja och lite välling och sen somnade hon efter en stund men hon vaknade ett par gånger efter det så jag fick vara uppe ett bra tag. Sen vaknade vi halv 11 imorse! Blev helt paff när jag kollade på klockan.. Tydligen hade Göran sagt nånting åt mig innan han for men jag har inget minne av det.. :) Vi har i alla fall fått sova ut ordentligt idag!

Om en bråkig flicka

Oj så trött jag har varit idag.. inte för att det var särskilt mycket att göra på jobbet inatt eller så, men jag somnade inte förrän halv tio på morgonen och sov bara till halv ett. Blev tvungen att lägga mig igen efer en stund och sov i en och en halv timme till. Ändå har jag varit supertrött och på halvtaskigt humör hela eftermiddagen känns det som.. Det är väl bara att hoppas på att det blir bättre till imorgon :)

Ni trodde väl inte att det var Nova jag syftade på i rubriken? Nej, hon är snäll som ett lamm.. Efter att Nova somnade ikväll är det dock en viss Isabel som med jämna mellanrum har terroriserat och till och med attackerat mig i soffan, i brist på något att göra. Är det ingen som har nåt bra tips på vad man kan sysselsätta en uttråkad 17-åring med i en allt för liten lägenhet?? Vi kommer göra varandra tokiga snart tror jag ;D

Nä, isabel är så snäll så, bara lite.. knasig ibland. Jag undrar vem hon har fått det ifrån? För mig är hon ju inte ens släkt med så det kan ju inte vara mitt fel.. ;P

Nu ska jag återinstallera mig i soffan och hoppas att det börjar nån bra film.

Lek

Idag har jag varit ganska effektiv och stökat bort här i lägenheten. Jag har kastat skrot på återvinningen, burit ner grejer i förrådet, städat ur vagnen och fotat den inför försäljning (hur mycket man nu kan få för en skrotvagn..). Tro det eller ej men jag har till och med planterat en blomma! Vi har haft några bambuskott i vatten hur länge som helst så det var mer rotsystem än något annat i glaset och idag tog jag äntligen tag i saken och satte ner dem i en blomkruka. Duktigt tycker jag ;)


Denna dinosaurie åkte upp från förrådet idag och det var en uppskattad leksak för Nova. Nu har hon dock kommit över den första förälskelsen så den står övergiven i ett hörn.. men det är väl så det ska vara antar jag :) Något som hon också har börjat med nu är att ställa sig i micki-vagnen:

 

Jag tycker att det ser lika livsfarligt ut varje gång men hon envisas med att stå sådär.. Än har hon inte ramlat i alla fall :)

Nu ska jag leka lite med gullungen innan hon ska sova för sen ska jag iväg och jobba. Sista natten för i sommar! Det känns som att det har gått väldigt fort.. Jag kommer ju att fortsätta jobba extra i höst, faktiskt redan nästa vecka, så det är ju inte på nåt sätt hejdå. MEN ÄNDÅ :)

Piggelin

När man sover halva dagen så blir det så snabbt kväll.. nu sover Nova och vi sitter här framför Scorpion king och äter popcorn. Men både filmen och popcornen är snart slut så då får vi väl se vad vi hittar på.. Jag är inte särskilt trött än i alla fall :)

Nu i eftermiddags var jag och Isabel iväg till ÖB och inhandlade trådkorgar som hon kan lägga lite grejer i, hon har lite för lite förvaringsutrymmen i sitt rum. Eller i sin skrubb kanske man skulle kunna kalla det.. ;P Sen blev det en sväng på maxi också, och som vanligt var jag glömsk och missade att använda rabattkupongen på 100 kronor.. Det är så typiskt! Men men, den finns ju fortfarande kvar till nästa gång.

Nu är det dags att aktivera sig med nånting..! Man kan ju inte sitta här i soffan hela kvällen. Oj.. jag hoppas att jag har kvar den här energin imorgon natt då jag ska jobba.. ;)

Picknick i det gröna

Som rubriken avslöjar så har vi idag haft en liten picknick i det gröna, närmare bestämt vid kanotudden. Det var bara jag och Nova som for och det blåste som tusan, men det var mysigt ändå.. :) Vi fikade lite smörgåsrån, banan och kex och sen gick vi ner till vattnet där Nova fick plaska lite med händerna och det tyckte hon var riktigt skoj!


Så här såg Nova ut när hon smaskade på sitt fika :)

Annars har det inte hänt så mycket idag.. eller jo, vi har köpt en ny barnvagn förresten! På blocket. Fast den är varken hämtad eller betald än, men det ska Görans mamma fixa åt oss ikväll (den finns nämligen i Umeå). Nu kan vi äntligen göra oss av med vår gamla slitna, gnekiga barnvagn som vi har haft ända fram till nu. Skönt!

Vi har just ätit middag - skink- och ostpaj. Vi använde dessutom av västerbottensosten som Göran fick i present tidigare i veckan så det smakade riktigt lyxigt :) Nu ska jag leka lite med Nova innan hon ska sova och sen ska jag iväg och jobba. Enkelnätter är bra!

Slut för idag, tack för idag

Det är konstigt att dagarna kan gå så fort fastän man inte gör nåt särskilt? Fast det är klart - man går ju inte direkt sysslolös :) Nova verkar vara inne i en riktig kläng- och grinperiod just nu så man kan inte göra mycket annat än att fokusera på henne medan hon är vaken.

I övrigt har det inte hänt så mycket faktiskt.. ska väl försöka ta mig iväg på affären sen när busungen har somnat, vi har brist på det mesta i både kyl och skafferi. Göran har ju bilen hela dagarna och han har inte kommit hem än. Det är ju en aning billigare att handla på maxi än på konsum i Ursviken.

Nu är Nova här och rycker mig i kjolen.. Jag tror faktiskt att hon ska få ta ett bad nu innan hon ska sova. Det tycker hon om! Lite synd att vi inte har råd att gå babysim i höst.. Men det kommer ju fler tillfällen. Sen kan man faktiskt fara på badhuset ändå ;)

Nytt utseende

Som ni kanske ser så har jag ändrat utseendet litegrann på bloggen. Visst blev det fint?

Nova har tagit sovmorgon idag så nu sitter jag bara här och väntar på att hon ska vakna.. :) Oftast funkar det ganska bra när hon sover länge på morgonen för då räcker det att hon sover en gång på dagen och det blir ganska lagom tid, typ nån gång mellan 12-14. Vaknar hon tidigt så blir hon ofta trött på förmiddagen och sen vill hon sova igen på eftermiddagen men då hinner klockan oftast bli runt 15-16 och det känns lite för sent. Det är bökigt det där med sömn ;)

Idag har vi ingenting på schemat. Vi röjde ju i kartonger och garderober igår och visserligen är det en del kvar att göra, men det är så svårt att sortera saker när inte Göran är hemma och kan säga om det är nåt han vill ha kvar. Det får vänta till i helgen. Kanske blir det att ta en promenad lite senare, men just nu ser det lite mulet ut.. Jag hoppas att vi slipper regn.

Nu är det nån som äntligen har vaknat! Hon står och spanar ut över sängkanten och väntar på mig.. Sötnos! :)

Otursdag

Idag har Nova verkligen inte haft flyt i nästan nånting som hon gjort.. hon har ramlat flera gånger och slagit sig.  Bland annat gjorde hon en jättevurpa då hon for över kanten, ner i en trådback som stod på golvet och då såg hon ut såhär i pannan efteråt:


Hon har fortfarande ett litet märke kvar.. Det verkar nästan som om hon helt glömt bort hur man håller balansen ;) Bara medan jag har försökt skriva detta inlägg har hon  trillat omkull två gånger! Fast inte så allvarligt då..

Nu ska hon nog få lite välling och sen gå isäng för hon verkar väldigt trött.

Modellering

Nu lider även denna dag mot sitt slut.. imorgon kommer det ut nya lägenheter på Skebo så det ser jag fram emot! Det är alltid några minuter av spänning innan man sett vad som finns :) Förhoppningsvis hittar man nåt man gillar och annars får man snällt vänta en vecka till.

Så roligt att du har hittat hit Cecilia! Och kul att kakorna smakade bra, det var det minsta jag kunde göra som tack för lånet av hoppgungan :)

Denna dag har mest varit fylld av fotografering faktiskt. Eftersom Isabel är väldigt intresserad av sånt och även av sminkning så ställde jag idag upp som modell. Det är inte riktigt min grej det där med smink och efter att Isabel förgäves försökt fånga mig på bild så har jag tyvärr insett att jag inte heller är någon talangfull modell..


Här ser ni mig med min vida kända posar-blick.. ;D Det är konstigt att man inte kan se normal ut på en enda av minst 200 bilder. Även mina tår fick sig en omgång men inte heller de är särskilt duktiga modeller:



Ha ha! Ser ut som riktiga monsterfötter! Jag lovar, de ser inte ut sådär i vanliga fall.. Nån som däremot är en riktigt bra modell är förstås Nova:

 

Alltid lika söt.. :)

Just nu sitter vi och smaskar på nybakad äppelpaj och glass - mums! Vi har faktiskt tänkt börja vara lite nyttiga snart.. Men inte riktigt än. Måste ta det i lagom takt :)

Ordbajs

Idag är jag väldigt sugen på att åka till Tuvagården och öppna förskolan där. Vädret ser fortfarande ganska okej ut, så vi får se om det blir att ta en tur dit när Nova vaknar.

Igår kväll/natt var jag och Isabel ute på mörkerfotografering i brist på annat att göra ;) Det blev ett par riktigt fina, konstnärliga, vackra, udda och fruktansvärt fula bilder och kanske får ni se dem en dag om ni har tur. Just nu har jag inte ork att lägga in dem och hursomhelst är det inte så spännade :)

Jag har fått en mild släng av skrivkramp så istället för att utsätta er för en massa ordbajs så lägger jag ner det här. I alla fall för tillfället.

Dagens dag

Det har inte hänt nånting idag, förutom ett besök på konsum.. Det har alltså varit väldigt lugnt och skönt med andra ord. Vi har inte ens orkat gå ut i den stekande solen.. det är bara jobbigt och svettigt, speciellt för Nova. Men imorgon ska vi nog försöka pallra oss ut, åtminstone en liten stund. Men om inte tv4 vädret har fel så ska det nog komma lite regn och då får vi väl se vad vi hittar på.

Nu blir det att slappa fram till sänggåendet.. skönt att inte jobba! :)

Förrådsrensning

Ja idag har vi rensat båda våra förråd och det känns riktigt bra. Äntligen lite utrymme! Men det är inte klokt så mycket skräp man samlar på sig utan att egentligen veta om det.. Och alla mina gamla leksakskartonger sen! Jag måste gå igenom dem och se vad som ska sparas och inte. Det här till exempel:


Någon som kommer ihåg dessa små hemgjorda figurer? Om jag inte minns helt fel så ska det föreställa en hel rollbesättning till "Skönheten och odjuret". Jag tror tyvärr inte att det är så mycket att spara på så de åker nog till tippen om ingen annan vill ha dem ;)

Sen hittade jag igen lådan med mina och syskonens gamla grejer från det att vi var riktigt små, jag hade bara ställt ner kartongen i förrådet i brist på annan plats och nu är det en hel del saker i den som inte passar Nova längre. Synd! Förråd är inte alltid så bra.. De här kläderna passade dock perfekt:

 

En liten blå sjömansdress är ju inte helt fel :) Sen fanns även en viss polkadot-mönstrad sak (jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, typ blöjbyxa med hängslen) som jag bar på mitt studentplakat men den är fortfarande lite för stor för Nova.

Nu ska här arbetas en smula; sista rycket, sista natten!

Vill flytta nu!

Nu är vi verkligen i behov av en ny lägenhet när vi är fyra vuxna och en bebis som ska samsas under samma tak på heltid. Vi lär ju ta kål på varann annars ;P Vi måste städa ur förrådet i helgen och verkligen slänga det vi inte behöver så att vi kan stuva in lite mer uppifrån lägenheten. Platsbrist! Och så är jag riktigt less på de två ylande hundarna på övervåningen också.. Jag förstår inte att jyckarna inte får ont i halsen av att yla konstant i flera dagar?

Nä, nu vill jag flytta. Snarast.

Godmorgon!

Stig upp nu alla sjusovare, klockan är ju redan fem! Nä, ligg kvar ni.. Jag ska snart hem från jobbet och sova jag med. Men då ska väl de flesta av er iväg och jobba antar jag.. Nu såhär första natten av tre brukar vara värst, men det har gått väldigt bra måste jag säga. Det har varit ganska lugnt och skönt.

Igår åt Nova sina frikadeller utan problem, men moset och morötterna fick jag sköta. Hon gjorde ett försök med skeden men sen fanns den bara i hennes hand hela tiden och gjorde inte mycket nytta ;) Det blir till å träna lite mer i ätning framöver tror jag.

Oj, dags att springa på larm!

Fortsätt rösta

Förresten! Bra att ni röstar på oss! Ni som inte gjort det än - det är bara att gå in och göra det här ;)

Energi!

Jag känner mig riktigt på hugget just nu, städar, bakar och har mig.. Igår rensade jag till och med ur garderoben! Och for till tippen direkt med det jag inte skulle ha kvar! Det brukar ligga och skräpa i minst ett par veckor innan jag bestämmer mig för att slänga eller spara. Känns skönt att bara få ut sånt som jag aldrig använder.

Idag har jag projektdag, håller på att skriva om Nova på datorn och har just blivit klar med senaste perioden (6-9 månader). Det ska jag sen skriva ut i ett litet häfte som man kan sätta i ett cd-fodral tillsammans med bilderna på henne från den perioden (har ju tidigare gjort 0-3 och 3-6 månader..) Igår blev jag också helt klar med hennes dopbok - äntligen! Så det känns som att jag börjar tar tag i saker nu igen. Skönt!

Nu ska jag ta och väcka upp Nova så att hon får äta lite lunch. Idag serverar vi små minifrikadeller med potatismos och morötter och planen är att hon ska äta själv. Vi får väl se hur det går :)

Jag behöver tydligen inte väcka henne för nu hör jag att hon ligger och pratar. Sötnos!


Medelhavskrans

Ja så här vackert blev brödet som nu är bakat och som så fint kallas för medelhavskrans. Och det blev faktiskt ätbart också! Nova ville till och med ha mer efter att ha fått en liten smakbit. Då är det inte illa!


Nu är jag på jakt efter mer avancerade, fast ändå enkla, brödrecept. Det är ju kul att baka när det går bra :) Surdeg verkar inte alltför svårt, men det känns ju jobbigt att behöva vänta flera dagar på att den ska bli klar så man kan börja baka. Men vi får se, man vet aldrig vad bagarmorsan hittar på härnäst! ;)

Nu ska här vinnas!

Vi är med i ännu en sempertävling och den här gången satsar vi på att vinna en sån här:


Snygg va? Denna vagn kan man både ha som vanlig vagn (rymmer t.o.m två barn) och man kan även sätta fast den bakom cykeln. Det skulle inte vara helt fel att ha en sån :)

Det enda ni nu behöver göra är att gå in här och rösta på vårt bidrag! Men det kan vara rätt svårt, man ska klicka sig fram på en karta och hitta rätt röd plupp och trycka på den. Våran ligger ganska precis mitt i Skellefteå. Tyvärr har det nästan varje gång jag har försökt gå in och rösta varit så att de här plupparna har försvunnit av nån konstig anledning, jag vet inte om det har att göra med laddtider eller nåt sånt kanske.. men ni får inte ge upp! För vi ska minsann vinna en multivagn! ;)

Popcornkväll

Tyvärr blev det ingen lägenhet den här gången heller :( Men det är bara att ta nya tag och vänta på nästa tillfälle. Och våra poäng växer ju hela tiden..

Just nu sitter jag här och äter popcorn UTAN ISABEL!! Otroligt.. Jag brukar aldrig äta popcorn när inte Isabel är här, men nu kände jag mig riktigt sugen..

Jag har städat som en tok hela dagen, vet egentligen inte hur det började.. Hade inte alls planerat att städa men helt plötsligt var jag mitt uppe i värsta städprojektet :) Sovrummet är det rum som fått mest omsorg, det har verkligen sett ut som ett bombnerslag ett tag, men nu är det riktigt fint. Det känns skönt. Och så har jag tvättat också. Riktigt duktig har jag varit :)

Imorgon blir det kanske att baka lite bröd, jag har hittat ett spännande recept som jag tänkte prova.. Vi får se om det blir av eller inte. Hursomhelst ska vi ha en mysig onsdag här hemma och förhoppningsvis ute i solen!

Överambitiös?

Idag till lunch var jag sugen på att prova nånting nytt och hittade snart ett recept på morotsplättar som jag bestämde mig för att laga. Vi har tyvärr ingen plättpanna (eller vad det nu heter) så jag använde mig av pepparkaksformer istället och så här fina blev de:


En liten plättgris längst upp :) Det var inte det lättaste men till slut fick jag in tekniken. Hade jag vetat att Nova hursomhelst bara ville äta dem i småbitar hade jag ju stekt dem i normal storlek istället och sluppit allt stök och bök, men det var ändå roligt att testa.

 

Och såklart äter man ju själv när man är nio månader, men hon vägrade som sagt att hålla i dem hela i handen och gnaga utan hon skulle ha dem i småbitar framför sig så att hon kunde nypa tag i dem och stoppa i munnen. Hon tyckte i alla fall att det var jättegott och åt upp allting :)

Kramkalas

Nova har börjat med en ny grej nu på senaste tiden: Hon kramas! Hon lägger ner huvudet mot den hon kramar, ibland mot golvet också, på väg mot någon. Den som får allra flest kramar är utan tvekan Frank:

 

Visst ser det gosigt ut? Och det är ju klart mycket bättre med kramar än med slit i öron och ryck i svans ;)

För lite sömn..

Jag kan väl säga såhär: min stubin är inte särskilt lång idag. Efter att ha fått vila ungefär 1½ timme i förmiddags så vaknade jag på helt fel sida! Jag hittade inga kläder att ha på mig, Nova var bara arg och gjorde sånt som hon inte fick, jag letade mig tokig efter en tutte som inte verkade existera längre och Frank var bara jobbig. Så jag for runt i lägenheten och var allmänt grinig ett bra tag :/

Sen kände jag mig tvungen att ta en promenad med Frank eftersom Jonthe inte var hemma och det var faktiskt riktigt skönt till en början. Nova satt bra i vagnen med sin nya sele och vädret var jättefint. Men när vi har gått en bra bit insåg jag att vi tappat Novas gosekanin någonstans efter vägen så det var bara att vända om och leta. Som tur var hittade vi den efter en stund, hel och ren, men då var jag ganska less så vi gick hemåt igen. Nästan hela vägen hem var vi förföljda av en av kommunens gräsklippare som hela tiden envisades med att klippa precis där vi gick. Så med ett ständigt vrålande i bakgrunden traskade jag hem med ett alltmer mulnande humör..

Nu när vi är hemma igen och jag har hunnit andas ett par gånger känns det mycket bättre. Jag hoppas att min korta stubin växer sig lite längre och att Nova har tänkt vila en liten stund till så att jag får lägga mig i soffan och bara ta det lugnt. Men jag kan ju lugnt säga att det inte blir att vara uppe särskilt länge ikväll! ;)

Mer arbete..

Sista jobbnatten av tre nu och det känns skönt. Tyvärr börjar Göran jobba imorgon så det blir inte att sova så mycket för mig.. men det går nog bra ändå. Jag får sova när Nova sover. Det kommer nog blir lite mer för mig att göra på dagarna nu när Göran inte är hemma.. det är ju tur i oturen att Jonthe inte har jobb än så att han kan ta hand om Frank ;)

Det har varit en lugn dag; lite promenad, lite handlande på konsum, lite bad med Nova i badkaret. Hon fick en jättekallsup och det var inte så roligt.. men hon plaskade på ändå, lika glad som alltid :) Det har varit en helt okej dag.

Nu är det dags att ta tjuren vid hornen och åka till jobbet..

Nio månader!

Ja idag fyller Nova nio månader och hon har alltså varit utanför magen ungefär lika länge som hon varit i den ;) Tänk vad tiden går fort.. Vi var i lekparken tidigare i eftermiddags och träffade Isabels lillebror Rasmus, 3,5 år. Det var kul! Här kan ni se hur söt man kan vara när man är 9 månader:


Man ska ju börja i tid med övningskörningen :) Nova tyckte det var superkul att vara ute och se en massa nya saker och nya människor. Och idag har vi faktiskt varit på bröllop också, så vi har verkligen rört på oss. Men vi var bara med under själva ceremonin i kyrkan, inte på mottagningen efteråt. Det var en arbetskamrat till Göran som gifte sig och det var riktigt fint!

Jag hoppas att hon kan sova bra inatt nu, tydligen sov hon inte så mycket förra natten. Jag ska iväg alldeles strax och jobba så det är bäst att jag gör mig klar.. Godnatt alla ni som får sova!


RSS 2.0