Fredagkväll

Idag har vi jobbat hårt med bak och stök så nu ska vi bara ta det lugnt och njuta av kvällen. Jag hoppas att det inte kommer några spöken och plingar på dörren för vi har inget godis hemma ;)

Jag ska försöka ta en sväng till stan imorgon, men det är ju röd dag så det är inte säkert att det är så mycket öppet.. Jag hoppas i alla fall på att hitta ett duschdraperi och en ny tröja till mig. Jag vill ju också vara kalasfin på söndag! :)

Paket!

Oj så roligt det är att få överraskningar i brevlådan! Idag damp det ner ett litet paket, som i och för sig var till Nova, men som jag öppnade fortast kvickt och kan ni tänka er vad det var? Jo, en jättefin röd klännig i sammet! Den blir perfekt för henne att ha till jul! De gulliga avsändarna - Lina och Rosmari - ska få en stoor bamsekram nästa gång vi ses. Tusen, tusen tack! Jag lovar, jag ska lägga ut en bild på Nova i den fina klänningen här när jag får tillfälle :)

Nu ska jag ställa mig och baka litegrann hade jag tänkt.. Imorgon kommer mamma som stannar till på söndag. Det ska bli kul! Så nu gäller det att baka färdigt idag ;)

Hoppas att ni får en skön fredag med riktigt halloweenmys!

Städtokig

Igår kväll var jag riktigt duktig och tog tag i lite städning. Köket! Jag tänkte att torka av luckorna inte borde ta så lång tid... två timmar senare var jag klar ;) Det är otroligt så mycket skitigare allt ser ut när man verkligen tittar på nära håll! Och sen ser man nästa grej som man måste göra, och nästa, och nästa... Nu är i alla fall mikron helt ren, fläkthyllan och fönsterbrädan likaså. Skönt!

Idag på morgonen fortsatte jag i samma stil och Nova hjälpte mig att grovstäda i sovrummet. Jag har inte tänkt att nån ska få kolla så nära på nåt därinne, bara det ser okej ut när man öppnar dörren ;) Nu medan sötnosen sover har jag torkat golvet i köket och satt igång en tvätt. Här har ni en som är effektiv! :) Sen har jag faktiskt också tagit tag i ett projekt som jag tänkt på länge, nämligen att sätta in mina böcker i bokhyllan. När jag flyttade hit var bokhyllan full med böcker och ända sen dess har jag haft mina i sovrummet. Nu har de fått flytta in i bokhyllan och några, lite mindre aktuella böcker, har fått flytta till sovrummet. Det känns bra. Fast vi skulle ha haft en större bokhylla.



Så här ser alltså det nya syssloschemat ut som jag har satt upp på städskåpsdörren! Okej, just nu är det inte så himla snyggt med markeringstejp och lite slarvigt utformat, men ni förstår grejen eller hur? Alla skriver upp vad de gjort för syssla varje dag, det blir så mycket lättare för alla att se vad som faktiskt har gjorts och så är det förstås en bra påminnare.

Visst tror ni på min idé? :)

 


Nattning

Jag har verkligen haft lördag idag.. Göran har ju varit hemma från jobbet eftersom de var i Umeå igår och hade kul.. han kom hem vid två inatt! Men imorgon ska det tydligen vara torsdag om jag inte har helt fel och städningen som jag hade planerat skulle ske under hela veckan kommer nog sätta igång så smått..

Får se om jag orkar åka in till stan imorgon också, vi behöver verkligen ett nytt duschdraperi! Och lite annat smått och gott.. Kommer det inga besökare på lördag så tar vi det kanske då istället, vi har ju en del att stå i här hemma.

Nu ska Nova nattas och sen ska jag parkera mig i soffan och se på Bonde söker fru. Sen kanske jag börjar städa litegrann.. om jag orkar.

Hoppas att ni har en bra kväll!

Mitt i veckan

Idag tar vi det bara lugnt här hemma, inga utflykter, inga shoppingturer, bara hemmamys. Medan Nova sov passade jag på att städa av balkongen, de ska nämligen besikta dem nu i veckan, eller möjligen nästa. Det är så skönt att få sånt bortgjort!

Kanske följer vi med Göran ut och tittar på när han byter däck på bilen lite senare.. då får vi ju lite luft :)

Smaskig middag!

Det blev en present inhandlad idag och det ska bli spännande att se Nova öppna den på söndag! (Hon tyckte den var rolig i affären i alla fall..). Men jag måste säga att jag blev lite besviken på kalasutbudet på barnens hus.. Man kunde välja antingen hello kitty-motiv eller bilar-motiv på partyhattarna. Det kändes inte så aktuellt nåt av det. Sen fanns det ett fint snobben-kit, men det innehöll både hattar, papperstallrikar, muggar och en massa annat.. Jag ville ju bara ha mina rackarns hattar! Tur att ica maxi finns, där fyndade jag mycket bra kalasprylar :)

Idag till middag åt vi plättar (läs: tunnpannkakor) med sylt och glass. Gott, men inte särskilt nyttigt.. ;) Så här kan man se ut när man nästan ätit färdigt:



Det är konstigt att hela flickan är kladdig men skeden är nästan ren.. ;D Hon tyckte i alla fall att det var jätteroligt att få äta själv och gott var det! Hon fick ingen glass i maten, men lite till efterrätt fick hon allt smaka. Jag var ju tvungen att riva lite morötter för att det skulle blir liiite nyttigare.. ;)

Jag har nyss suttit och skickat in firarbild till tidningarna så håll utkik nu före och efter helgen för hon kan dyka upp närsomhelst!

Payday

Löningsdagen kommer aldrig olämpilgt! Det är alltid trevligt att få pengar.. :) Idag ska ju jag och Nova till barnens hus men jag lovar, jag ska inte bränna alla slantar. Men jo Isabel - det blir absolut partyhattar! Det ska ju vara ett riktigt kalas ;)

Jag har inte sagt det och inte heller gjort några snygga inbjudningskort, men alla som har lust är givetvis hjärtligt välkomna på kalas i helgen, lördag eller söndag spelar ingen roll. Vi firar hela helgen! :) Skulle vara kul om det kom nån liten och hälsade på Nova också, men vi får se. Hursomhelst ska vi ha skoj!



Nova har upptäckt denna fina leksak nu, fastän den har legat i hennes låda hur länge som helst. Hon tar i ordentligt och lyfter den högt! Det tycker hon är kul! :) Den här bollen med figurer i som låter när man skakar eller rullar den har hängt med ända sen jag var liten, kanske var det syrran som fick den nån gång? Jag vet inte, men gammal är den i alla fall. På tal om syrran så tycker jag faktiskt att Nova har en viss likhet med sin moster på sista bilden, håller ni inte med? :)

 


Godnatt!

Det var hur lugnt som helst på jobbet ikväll - tills min arbetskamrat  for hem. Då blev det helt plötsligt massor att göra! Och det hjälpte väl inte direkt att jag klantade mig heller.. Jag tycker inte om sånna kvällar då man egentligen inte har hunnit tänka igenom om man gjort allt som ska göras innan man lämnar över till nattpersonalen. Men det kan ju inte gå bra jämt :/

Nu har jag kommit hem, ätit en smörgås och slappnat av.. jag ska nog ta och kasta mig i sängen ganska snart så jag hinner få några timmars sömn innan Gullungen vaknar. Jag är riktigt trött!


Snart arbete

Nu är klockan drygt fyra och Göran är inte hemma från jobbet än.. men jag är inte stressad.. inte alls..

Det är tur att man har nerver av stål ;)

Ny vecka..

Måndag måndag måndag.. Vad gör man på en måndag? Kanske städar man lite och kanske tar man en liten promenad, men annars kommer i alla fall denna måndag bli väldigt lugn. Jag ska ju förstås iväg till jobbet vid fyra-tiden, men det är ju ett par timmar kvar.. Nova har just somnat efter en lagom lång förmiddag så jag ska väl snart ta tag i nånting. Förresten så har jag uppdaterat sysslolistan till ett syssloschema, det kan jag berätta mer om lite senare.. ;)

Jag ser fram emot morgondagen då vi har bilen hemma för då ska jag och Nova åka till barnens hus och strosa runt lite.. Är på jakt efter lite kalasprylar och kanske nån grej att slå in i present till födelsedagsbarnet. Det blir kul, jag gillar att gå i affärer! :)

Vi hade ju en sån tur och fick tag i en fin overall av Cecilia också! Eller vi har ju inte fått den än, men i veckan hoppas jag att Nova får prova och se hur den passar. Det är alltid kul med nya kläder! Begagnade spelar ingen roll, de är ju nya för oss.

Nu ska jag slita mig från datorn en stund!

Slöardagen

Det är redan söndag eftermiddag och vi har inte alls gjort mycket idag.. det har varit en slödag av sällan skådat slag :) Men det är ganska skönt. Det vi i alla fall har gjort är att ställa tillbaka klockorna, men det är kanske det enda. Nova vaknade vid fem men kunde ligga och mys-vila i vår säng till klockan sex då vi steg upp. Bara hon kan hålla sig vaken till sju ikväll så blir det nog inga problem med tidsomställningen.

Igår var det tio timmars jobb och det var faktiskt riktigt roligt! Ganska hektiskt i perioder, men det gjorde mig ingenting, det var så kul att göra nåt annat än att sitta hemma. På nåt sätt uppskattar man hemmalivet mer om man kommer bort från det ibland ;)

Och jobb blir det igen för mig imorgon kväll så jag hoppas att det går lika bra då. Men nu ska jag nog gå och äta lite mat, det är "ta-vad-du-hittar-dag" så gissningsvis blir det nån slags rester. Nova får väl en spännnade burk.. Klockan är bara tjugo över fyra men jag är vrålhungrig! Jag skyller på vintertiden.

Sängdags

Nu börjar det vara dags för mig att gå isäng om jag ska orka upp imorgon bitti.. Ska ju vara på jobbet redan klockan sju. Ikväll testade jag baka en bananpaj som blev jättegod tillsammans med vaniljglass. Smakade nästan som friterade bananer på kinarestaurang :)

Jag tänkte visa er hur fin Nova var för drygt en vecka sen då det vankades fotografering på Ekan:

  

 



Lika söt som alltid, eller hur? För jag är ju inte partisk eller så.. ;) Imorgon blir det nog inte så mycket skrivande här om jag får gissa, men ni överlever nog ändå ska ni se. Jag har ju gett er några bilder nu som ni kan kika på om ni får alltför tråkigt :)

Godnatt och sov så gott!

 


Jobb i sikte

Nu blev det helt plötsligt ändrade planer för helgen.. jag ska jobba imorgon! Delad tur. Lite tungt känns det förstås, men samtidigt riktigt bra för jag vill ju jobba. Senast igår kväll hade jag lite ångest över att det inte verkar finnas så mycket jobb så det var väldigt bra att de ringde :)

Har just satt igång och tvättat - igen! Jag förstår inte att vi har så mycket tvätt jämt? Men det är kanske så när man har småbarn.. Inte bara det att Nova använder mycket kläder, men hon lyckas ju alltid kladda ner oss andra på nåt sätt också.. ;)

Tävling - pirum parum!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
PirumParum i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Helgen stundar

Nu är det fredag igen! Det var ju nyss fredag tycker jag.. Veckorna sprnger som vanligt förbi och nu är det snart bara en vecka kvar till ettårskalaset. Det blir inte så många som kommer just på hennes dag så det blir nog ett ganska lugnt kalas och det kan ju vara skönt. Vi sprider ut firandet litegrann istället :)

Denna fredag blir nog ganska lik gårdagen, nämligen lek här hemma, promenad och kvällsmys. Lite god mat tror jag nog att jag ska kunna röra ihop också, kött och klyftpotatis blir det. I helgen måste vi byta till vinterdäck på bilen och jag ska försöka börja städa lite smått. Annars har vi inga planer alls tror jag.

Nu ska jag skynda mig ut med Frank så han får uträtta sina behov lite snabbt, sen är det dags för lunch!

Förskolefunderingar

Vi är litegrann i valet och kvalet här..

Vi har nämligen två förskolor riktigt nära där vi bor och nu funderar vi kring vilken som passar oss bäst.. Den ena förskolan är kommunal med allt vad det innebär och den andra är privat. Den privata förskolan är nystartad och de kommer bara ta in 15 barn som max. Jag har varit där och tittat på deras nybyggda lokal och träffat en i personalen (som jag är bekant med sen tidigare och vet är väldigt bra) och det verkar väldigt fint alltihop. Men då är det så att den drivs av pingstkyrkan och vi är väl inte direkt aktiva kristna om man säger så.. ;)

Sen är det ju inte heller någon garanti att man får just den förskolan man önskar när man söker inom kommunen. Man hamnar där det finns plats.

Så.. ska man välja en vanlig kommunal förskola med något större barngrupp eller en lugnare förskola med kristen grund? Jag vet inte.. Har ni några åsikter? Det här tål att funderas på en stund..

Stor-Franken

Grattis på födelsedagen Frank! Vår busvovve fyller hela fem år idag och jag hade helt glömt bort det tills jag av en tillfällighet kikade i kalendern imorse.. Hur ska vi nu fira detta? Han kanske kan få lite rester efter middan eller nåt.. ;)




Visst är han söt?


En lugn hemmatorsdag blir det annars idag med en liten promenad efter Novas vila. Jag känner mig lite trött.. Kanske fysiskt arbete och träning skulle råda bot på det? Det är möjligt att jag testar nån gång.. ;)

För ett tag sen tog jag bort den sista färgen från mina rödmålade tånaglar sen i somras och nu saknar jag faktiskt den glada färgen.. så nu ska jag sätta mig och måla dem igen!


Chokladsugen..

Idag kunde jag inte låta bli att köpa dessa härliga nyheter på affären, jag har varit sååå sugen på att testa:



Och jag tycker faktiskt att de var riktigt goda båda två. Kanske att yoghurt-raspberry var snäppet bättre, men jag kommer nog köpa bägge igen :) Nån fler som har testat och tycker annat? Min kära sambo tyckte att toffee-walnut var den äckligaste chokladen han någonsin smakat! :O

Det är sant som det är sagt: smaken är som baken!


Ingen vanlig syn..

Detta är verkligen ingen vanlig syn här hemma: alla Novas fyra nappar samlade på ett och samma ställe! Vi har nämligen hittat åt min favoritnapp (den vita), den låg i bilen..Jag gissar att dessa nappar inom bara någon timme kommer att vara spridda för vinden så jag passade på att föreviga ögonblicket.. ;)




För övrigt kan jag ju berätta vad vi haft för oss i eftermiddag, närmare bestämt inte så mycket. Vi var och handlade litegrann och så har vi ätit middag (Nova fick ta ett bad efteråt..). Nu väntar snart sängen för Nova och själv ska jag se på Bonde söker fru. Jag fattar inte varför jag fastnat för den serien, men jag kan verkligen inte få nog.. Även om det är riktigt jobbigt ibland att titta på de tafatta försöken till romans ;)

Nu önskar jag er alla en trevlig onsdagkväll!

Idag är det onsdag

För alla er som väntar på fortsättningen: Nej, det blir inget hus. Nog var det rätt fint och så, men det var en hel del som behövde fixas, bland annat ett badrum, vitvarorna i köket och mycket utvändigt. Och så luktade det fukt i ett av rummen nere så vi kände att det inte alls var intressant. Tyvärr..

Sen har vi börjat tänka lite mer kring det här med att hyra, det känns lite säkrare för oss just nu. Dels är det så osäkert med lånen och dels har vi ju ingen riktig buffert heller för oförutsedda utgifter så vi ska nog lugna oss med hus ett tag. Det är bara så synd att det ska vara så svårt att få tag i nåt att hyra! Men men, vi får väl försöka göra det bästa av det vi har ett tag till.

Nu på morgonen har vi varit på Ekan, jag hade egentligen ingen ork att fara, men så fick vi ha bilen idag och då kändes det genast bättre. Jag lyckades skaffa Frank en lekdejt när vi var där, med en blandrasvovve som bor längre bort på samma gata. Och deras lilltjej heter också Nova! Hon är lite mindre än vår Nova, men snart kan de säkert också gå på lekdejt med varann :)

Eftersom vi inte har nån fungerande motorvärmare så bylsade jag på Nova massor när vi skulle fara, hon såg riktigt ut som en michelingumma! ;D Tyvärr tog jag inga bilder, men jag kan säga att jag säkerligen inte hade fått några leenden om jag hade försökt! Vi måste försöka få tag på en bra overall till henne snart, det är så bökigt med jacka och byxor som vi har nu. Ska kanske höra lite med Cecilia om hon har gjort några fynd i sina lådor? ;)

Nu ska jag kasta mig i soffan och se om jag lyckas lägga igen ögonen en stund..

Trött tjej..

Ojoj så roligt Nova har haft idag och så mycket hon har gått! Här hemma är hon ju värsta fegskiten och kryper helst vart hon än ska, men på öppna förskolan där är hon minsann duktig! Nu när vi kommit hem så ser hon ut sähär:



Helt utslagen! Tyvärr måste jag väcka henne nu annars somnar hon aldrig ikväll, men man kan riktigt se hur hårt hon har jobbat idag :) Och så ska vi ju snart iväg på husvisning! Så fortsättning följer..

Happy Tuesday!

Jag gillar tisdagar. De brukar alltid ha nånting roligt med sig. Idag är det babyrytmik och öppen förskola i hela fyra timmar, men det känns aldrig som att vi är där så länge. Tiden går så fort! Och Nova har alltid skoj. Vi har ju tyvärr redan missat hälften av gångerna på grund av förkylningar och annat så det känns riktigt trist att det är uppehåll i två veckor efter idag.. Men vi överlever nog ;)

Sen är det som sagt husvisning efter middagen och det ser jag verkligen fram emot! Hoppas bara att det inte är så många andra där som gillar huset.. Ja, spännande är ordet! :)

 Hoppas att alla ni därute också får en supertisdag!

Måndagkväll

Det har varit en finfin dag idag, tyvärr inte så många barn på öppna förskolan dock, men det var kul ändå. Jag fick inbjudan till ett klädparty (eller vad man ska kalla det) på torsdagkväll där de ska visa barnkläder av märket BLINGO. Det blir nog roligt! Om någon är peppad på att hänga med så är det bara att höra av sig till mig :)

Sen fick jag ett paketavi i brevlådan idag och det visade sig att det var cykelanordningen till multivagnen som vi vann! Jag ringde ju som en tok och skrev mail för att försöka få tag på nån på semper om det där och det verkar ha fungerat.. Vi har inte bestämt oss än om vi ska behålla den eller inte, ett par dagar till ska vi fundera.

Och imorgon ska vi på husvisning! Ett hus här i Ursviken som verkar riktigt fint.. Än vet vi ju inte om vi får lån men vi ska kika i alla fall och blir vi kära i det så får vi väl försöka träffa nån på banken på onsdag kanske. Lite pirrigt är det faktiskt.. alltid spännande att se på hus! :)

Ibland får man hurt-il

Igår kväll fick jag ett riktigt hurt-il och städade på som en galning. Det känns skönt idag för nu kan jag bara slappa! :) Jag röjde i köket, städade toan, plockade undan i vardagsrummet och dammtorkade till och med tv:n och glasskåpet. Dessutom tvättade jag ju till nån gång igår kväll och passade då på att rengöra Novas matstol, tvättade tyget och skrubbade resten i badkaret. Det behövdes kan jag lugnt säga!

Sen kan jag ju tala om att detta il infann sig efter nio på kvällen.. Ändå var jag isäng runt elva, så effektiv var jag allt! :)

Idag ska vi äntligen till öppna förskolan här nere på pingstkyrkan! Vi har ju missat typ tre veckor nu så det är verkligen på tiden att vi masar oss dit. De öppnar klockan ett så vi får väl se om Nova vaknat till dess, annars får vi bli lite sena. Hon har i alla fall sovit bra nu de senaste två nätterna så hon borde inte behöva en så lång vilostund.

Nu ska jag nog rota i kylskåpet efter nånting att äta - det är lunchtajm!

Tralala

Idag är det tvätt- och handladag och vi är just hemkomna från maxi. Snart ska middagen påbörjas men jag tror att det bara blir typ potatisbullar och bacon eller nåt sånt. Fast det heter väl potatisburgare här.. ;)

Igår såg vi en romantisk sliskfilm som man redan från början hade listat ut hur den skulle sluta.. så den var väl kanske ingen hit. Men sen, när Isabel gått in till sitt, passade jag på och kollade på en film som jag länge velat se, men aldrig fått se för attt ingen annan velat.. Nämligen Mallcop! Den var riktigt bra!

Nu är det en liten grinig tjej som måste få mat, snarast!


Nu blev det kväller

Nova hade det jobbigt förra natten, var mycket vaken och nästintill otröstlig. Jag hoppas att det blir en bättre natt för henne inatt.. både för hennes och vår skull. Det tar på krafterna att inte få sova ordentligt och så ska man ändå upp och orka leka före sju på morgonen :/



Här har ni en mysig bild på mina små sötnosar :) Nu ska jag och Isabel se på film och äta popcorn, som vanligt kan man nästan säga nuförtiden.. Hoppas att ni får en trevlig lördagkväll!


Nästan hurtig!

Idag valde jag promenaden före bilen. Inte så dåligt för en potentiell soffpotatis va? ;) Göran skulle iväg till jobbet vid tolv (öppen hus på skolan idag) och jag visste att vi behövde handla lite saker, bl.a. till middan. Jag var först inställd på att skynda till konsum innan han for till jobbet med bilen, men till slut bestämde jag mig för att promenera istället och slippa stressa. Det var väl klokt?

Så nu är vi precis hemkomna från promenaden och den var riktigt härlig, solen sken och fåglarna kvittrade (inte). Synd bara att Nova verkligen inte gillar att ha vantar på sig för nu är det för kallt att vara utan.

Nu ska vi hurtbullar äta mellis!

Fingermålning

Det har varit riktigt regnruskväder hela dagen så vi har inte varit ute nånting alls. Istället har vi roat oss inomhus med lite fingermålning och det gick riktigt bra!



Vi hade lite dåliga karamellfärger men det blev ändå fint med lite pastelliga toner tycker jag.. :) Visst ser ni att hon är en riktig konstnär? Efteråt blev det bad förstås men Nova älskar ju att bada så det var bara kul.

Annars har det inte hänt mycket idag, jag har varit ganska slö och bara tagit det lugnt. Jag skulle verkligen behöva nån som sparkade igång mig till träning! Jag känner att soffpotatissyndromet inte är långt borta.. Varje dag tänker jag att jag ska börja göra nånting (vad som helst!), men jag vet inte.. motivationen finns liksom inte där.

Vi får se, nästa vecka kanske jag är mer peppad?

Den vilda nappjakten

Det gick bra att jobba igår, även om jag blev trött som vanligt. Det är mycket jobbigare att bara jobba ibland, man blir liksom tröttare på nåt sätt.. Konstigt det där.

Imorse vaknade busungen redan före 6 - tidigt! Vanligtvis brukar hon kunna somna om en stund till om hon får tutten i munnen, men den var helt försvunnen! Det är konstigt att det ska vara så svårt ibland att hitta en tutte i en säng..? Till slut gav vi upp och hämtade en annan napp, men det var förstås mycket svårare för henne att somna om när vi hade rivit runt i hennes säng som galningar i jakten efter tutten. Så det blev en ganska tidig morgon för oss, med våra mått mätt i alla fall :)

Det här med nappar kan få mig att bli riktigt tokig, milt sagt.. Jag vet att de är någonstans i lägenheten men jag  letar överallt och de finns inte! Antagligen är det någon som har stoppat in dem i nån liten gömma nånstans.. Jag kan väl inte påstå att Nova har nån favoritnapp direkt, men det har jag! Alltså till Nova.. den har dock varit försvunnen ett tag nu så det är väl bara att köpa en ny.. igen. 

Det är inte alltid lätt att vara mamma.. ;)

Svårflörtad

Jag tror att vi fick några bra bilder på Nova idag, men tyvärr inga leenden.. Hon var väldigt svårflörtad, även fast fotografen verkligen gjorde sitt bästa! Hon kämpade hårt med tittut, grimaser och en grymtande gris på huvudet, men Nova bara tittade på henne som om hon vore helt galen.. ;)

När vi kom hem så var Göran redan där, han hade blivit hemskickad pga förkylningen.. Bara snuva än så länge och jag hoppas verkligen att det stannar vid det. Jag vill inte ha mer förkylningar nu, och absolut inga influensor!

Smaskiga kakor

Inte kan man påstå att det har hänt särskilt mycket idag.. Jag längtar till imorgon då vi får ut och röra på oss lite och träffa annat folk :) Det är mysigt att vara hemma men det blir lite långrandigt att bara vara hemma flera dagar i rad.



Det blev i alla fall bakat, lite av recept och lite eget experimenterande. Jag har gett dem det passande namnet Nedtrampade bajskluttar, just på grund av.. ja, ni ser ju själva. Men de blev ätbara i  alla fall och det är ju huvudsaken ;)

Gottegrisar och godismonster

Ja idag händer det inte mycket.. vi håller oss på hemmaplan och slåss mot förkylningen det vi kan. Jag blev lite sugen på att baka så kanske ska jag passa på att göra det nu medan Nova sover. Nåt enkelt bara, typ havrekakor.



Här ser ni ett av Novas senaste hyss; hon lyckades hälla ut en påse med smörgåsrån och kex på hallgolvet och sitter här nöjt och äter upp resterna av det jag hann rädda.. :) Det dröjde inte länge innan hon fick sällskap av en annan gottegris som ni kan se på bilden, suktandes efter en smakbit.

Vilka godismonster jag har här hemma! :D

Nu händer det..!

Idag har Nova verkligen börjat använda benen! Hon har promenerat här fram och tillbaka, helt utan stöd! Fast än är hon väldigt försiktig och det går inte fort framåt, men det märks att hon tycker det är roligt :) Tyvärr har hon också gjort en del vurpor men det har inte avskräckt henne som tur är.

Imorgon blir det ännu en lugn hemmadag, vi laddar inför torsdagen då det blir öppen förskola och fotografering (och jobb för mig). Jag tror att jag har hittat rätt kläder till Nova, ni får nog se sen när det är dags.. :)

Nu väntar snart sängen.. fast man blir inte så trött av att bara vara hemma och dega. Kanske skulle man ta chansen att läsa lite bok? Det händer ju inte så ofta att man tar sig tid att göra det nuförtiden!

Hemma bäst

Efter att ha fått sova gott en hel natt var jag inställd på att vi skulle promenera iväg till kyrkan idag, men med tanke på att Nova fortfarande är snuvig så känns det taskigt att kanske utsätta de andra för smitta.. Sen är det nästan minusgrader ute och det är nog inte är så bra för en halvförkyld tjej att vara ute så länge. Så vi är hemma även idag och försöker roa oss bäst vi kan.



Detta var dagens outfit, ända fram till lunchen.. Jag bytte kläder på henne innan hon började äta och det var tur för de kläderna hamnade i tvätten direkt efteråt :D Kläderna på bilden är i alla fall nyinköpta, visst är de ganska söta? Jag är just i färd med att leta outfit till torsdag då Nova ska till fotografen.. Eller fotografen kommer rättare sagt till Ekan och vi har satt upp oss på listan. Hoppas att hon slipper vara snorig på de bilderna!

Nu kan ni ringa!

Jag glömde ju meddela att jag från och med idag går att nå på mobilen igen! Härligt! Det är tur att de är snabba på att skicka ut nya kort.

Och förresten - igår kväll tog Nova modet till sig och gick massor av steg alldeles själv! Man såg hur hon helt plötsligt bara bestämde sig för att släppa taget och gå framåt. Hon höll sin tunga träleksak med båda händerna och kanske var det därför som det hände - hon hade ju inga händer kvar att hålla i sig med! :) Idag har hon i alla fall inte gjort om bravaden, men det är nog inte långt borta innan hon går nu för hon är riktigt stadig.

Vi får se om det blir nån babyrytmik imorgon, det beror på hur hon mår inatt. Just nu sover hon gott, men man vet aldrig hur länge det varar. Kanske bäst att vila lite ifall det blir ännu en vakennatt..

Värsta vagnen

Ja ni gissade rätt, det är vagnen som äntligen har kommit! :) Det känns som att vi har väntat i hundra år - minst! Men idag kom den och efter en ganska lätt montering kan jag nu visa er resultatet:


 



Vad tycker ni? Visst ser den ganska spejsig ut? Göran (som kom hem från jobbet för att kika) och jag blev lite besvikna att det inte följde med nån cykelfunktion som det stod i tävlingen att det skulle göra, så jag håller på och försöker få tag på semper nu för att höra vad de säger om saken.. Som den är nu känns den faktiskt ganska klumpig och kanske inte precis en sån vagn som passar oss.. så får vi ingen cykelgrej så kommer vi nog att sälja den.

Såklart känns det trist att sälja nåt man vunnit och sett fram emot att få så länge, men det finns säkert nån därute som passar bättre ihop med den här vagnen än vi.. Man kan inte ens fälla ner ryggstödet till liggläge. Nej, vi är lite besvikna faktiskt. Men om vi nu säljer den så kanske man kan titta på nån annan vagn, den är ju inte direkt gratis.. :) 

 


Vi har fått paket!

Nu har det kommit, det stooora paketet.. Så här ser det ut:



Har ni listat ut vad det är för nånting än? ;)


Jobbig natt

Nova har varit vaken större delen av natten och vridit och vänt sig, grinat, snörvlat och hostat. Hon hade 38 graders feber och mådde inte alls bra, men nu är hon precis lika pigg som vanligt! Konstigt att feber och sjuka är som värst på nätterna? Nu sitter hon och gungar i takt till gummybear och det enda som märks av hennes förkylning är lätt snuva och lite hosta. Jag hoppas att nästa natt blir lugnare.

Jag sitter och väntar på ett visst paket idag som ska komma ända fram till dörren.. Spännade va?? Jag lovar att uppdatera er under dagen.. :)

Godis är gott

Nu sitter jag här i soffan och degar.. Snart ska vi slå igång en film och ha lite söndagsmys för imorgon drar en helt ny vecka igång. Dagarna och veckorna riktigt springer förbi, det gäller att ta vara på tiden!

I ett obevakat ögonblick ikväll tog sig Nova in i Franks godislåda och tryckte munnen full med leversnax. Hon är lite tossig vår lilla busunge.. ;)

Fingervantarnas tid är förbi

Nu är det varmare doningar som behövs, åtminstone tidigt på morgonen. När jag klev ut från jobbet imorse och började skrapa bort isen från rutorna på min bil så var det hela 5 minusgrader! Jag vet, det kommer bli ännu värre, men just då kändes det som att det inte kunde bli kallare och att mina fingrar skulle frysa till is och ramla av. Nu är det dags att gräva fram overaller, täckbyxor och halsdukar ur förrådet!

Det har för övrigt gått bra att jobba inatt. En del spring blev det väl men vi kunde ändå vila några stunder så det kändes okej. Och nu är jag också uppskriven för vaccination v.44. Med alla sjukdomsfall som redan finns här i  stan så  får vi väl bara hoppas att man inte hinner få det innan dess. Man ska väl inte vaccinera sig om man haft svinflunsan redan? Eller? Jag hoppas i alla fall verkligen att Nova slipper bli sjuk.

Snuva

Idag rinner snoret på Nova IGEN! Jag förstår inte varför hon blir förkyld hela tiden? Det är såå jobbigt.. Jag hoppas att det stannar vid enbart snorighet den här gången också.

Jag och Isabel har varit en snabb sväng på stan och sen handlade vi på obs. Det är alltid tröttsamt att åka iväg men nu har vi kylskåpet fullt i alla fall. Jag är inte det minsta peppad att jobba inatt men det är bara att bita ihop :)

Nu skickar jag ett stort GRATTIS till mormor som fyller år idag! Hoppas att din dag blir bra!

Ni kan vara lugna...

...vattnet är tillbaka igen! Vi fick klara oss ända fram till halv åtta ikväll, men vi överlevde i alla fall :) Om det inte vore för toaletten så var det ganska roligt att "leva primitivt" en stund och hälla vatten ur dunk varje gång man behövde vatten (vilket är oftare än man kan tro..). Det blir inte bara en vanlig dag.



Vi hann ta en liten höstpromenad idag och det var ganska kyligt, men härligt ute. Annars har vi inte gjort mycket annat än att roa oss i hemmets lugna vrå och det har varit helt okej. Imorgon blir det nog en sväng till stan (jag har ju fortfarande inte hittat vare sig dusachdraperi eller jacka) och sen går jag ut och jobbar natt till söndag. Känns lite drygt nu när jag tänker på det men det kommer nog att gå fort, det brukar det oftast göra.

Nu ska jag slänga i mig några chokladrutor och dega framför tv:n en liten stund och sen är det sängen som väntar. Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll!

Vattenbrist..

Vi har inget vatten! Det är en huvudkran som gått sönder i kvarteret så nu är vi vattenlösa.. Om jag inte var handikappad tidigare på grund av mobilbrist så är jag definitivt handikappad nu! De har ställt ut en stor tank här utanför där vi får hämta vatten, men det går ju fortfarande inte att spola i toaletten.. Störande!! Förhoppningsvis ska det vara fixat ikväll men vad ska vi göra annars? Skita ute bland buskarna? Nej det här är inte roligt.. Vi har redan klarat oss utan vatten sen halv två i eftermiddags så jag hoppas verkligen att det ordnar upp sig snart.

Nu förstår man nyttan av utedass.

Nu är det fredag

Det blev en tidig kväll igår, jag var isäng redan strax efter nio. Jag somnade väl inte på en gång men det var skönt att ligga i sängen i alla fall.

Och ja, som jag skrev igår så kom min mobil på villovägar en stund men hittade lyckligtvis hem igen ganska snabbt. Dock hann jag ändå spärra kortet innan den återfanns så det går inte att ringa mig och jag kan heller inte ringa er från mobilen.. Jag känner mig handikappad! Ett nytt kort är beställt men det lär ju ta ett par dagar.. Så onödigt!

Idag ska vi hålla oss hemma hela dagen, Nova var ganska grinig igår så hon behöver nog en lugn dag att vila upp sig på. Men det finns inte så mycket att göra här hemma egentligen, alla leksaker har hon ju lekt med hundra gånger minst och inte kan man se på film eller rita heller.. Fingerfärg skulle ha varit roligt, men vi har inget fil så det går inte.. Nån som har nåt bra roa-småbarn-tips? :)

Nu ska vi först och främst äta lunch.

Klantigt..

Jag tappade min mobil på bussen imorse! Jag tycker det är underligt hur det kan ha gått till eftersom jag hade den i min väldigt djupa jackficka, men jag måste ju ha lyckats på nåt sätt.. Som tur är hade de fått in en nokia idag på busstationen så jag måste in och kika. Troligtvis är det ju min eftersom beskrivningen stämde mot den när jag pratade med dem i telefon. Jag är himla glad att det inte var nån som snott den ur min ficka på öppna förskolan för då hade det ju varit rätt tragiskt..

Ibland är man klantig men då är det tur att man har tur!! ;)

Tralala

Det blev en sväng till stan igår men inget av det vi hade tänkt köpa blev köpt.. Däremot blev det lite nya kläder till Nova. Varför kan ingen stoppa mig från att gå in i barnklädesbutiker?? Det är omöjligt att stå emot dessa söta plagg.. Jag hade faktiskt tänkt handla en födelsedagsklänning till henne men nån sån blev det inte.. :/

Nu ska vi snart gå upp till bussen och åka till Ekan. Idag kommer en dietist dit som man kan ställa frågor till så det ska bli intressant. Hoppas att mitt ben pallar den långa promenaden hem sen, det är inte riktigt på topp idag.

Tävling!

Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett hemligt paket med kläder från Little Green Radicals, sponsrar gör Rebuz Kidz. Tävlingen avslutas 7 november vid midnatt!

P20BB-n[1]


Man har ju fått lite pippi på att tävla nu.. ;D Men jag tror att jag har bevisat att det faktiskt inte är omöjligt att vinna! Så var med ni också, vet ja!


Nybadade

Nu har vi kommit hem från badet och det var riktigt roligt! Vi var i valet och kvalet om vi skulle orka fara i regnrusket, men vi hade ju bilen så det blev till slut att vi åkte iväg och det ångrar jag inte. Det är kul att bada! Även om det var lite kallt i bassängen.. De höjde tempen efter en stund men i början var det hurvigt :)

Nova somnade som en stock i bilen och jag trodde att hon skulle vakna till när vi kom hem, men inte då.. hon var TRÖTT! Så nu sover hon gott i sin säng.. Får se sen om vi orkar ta oss in till stan eller om vi blir hemma, men vi skulle verkligen behöva shoppa oss ett nytt duschdraperi.
 


Kanske ett sånt här? Det var väl gulligt? Men jag tror tyvärr inte att det passar in så bra med våra färger i badrummet.. Annars hade jag inte tvekat! :)

Namnsdag!

Jag glömde ju påminna er om att det är min namnsdag idag. Nu vet ni det. Grattis till mig! ;)

Imorgon bitti ska jag och Nova åka till badhuset i Skelleftehamn, det är gratis bad via Ekan. Kuligt! Jag vet inte riktigt hur man löser allt praktiskt med en bebis i omklädningsrum och dusch men det går säkert bra. Sen åker vi nog in till stan en sväng när vi ändå har bilen. Det gäller att passa på! :)

Godnatt alla där ute!

En bra dag

Det har varit en riktigt bra dag hittills måste jag säga. En lugn och skön morgon (eftersom jag hade gjort iordning väskan redan igår kväll), en härlig promenad i solen till kyrkan och ett par riktigt skojiga timmar med babyrytmik och lek. Sen fick vi en lika härlig promenad hem och väl hemma möttes vi av många trevliga saker: ett tack-kort från jobbet i somras, mina zebraskosnören i ett kuvert, ett besked om lite pengar in på kontot och så slår jag igång datorn och tror ni inte att jag har vunnit fler skosnören! :D Sen ringde jag semper och fick veta att vagnen ska skickas den här veckan så snart är den här!

Det kallar jag en bra dag!

Fast skosnörena vann jag ju främst åt Isabel, hon ville ju ha regnbågsfärgade så nu får hon det.. Ibland ska man ha tur.. ;)

Inga fynd

Nä.. tänk att det ska vara så svårt att hitta kläder man gillar!? Sen är det alltid lite extra svårt när man har en barnvagn att dra runt också.. Jag får kanske ta mig en stan-runda i helgen utan barn och vagn, för det börjar faktiskt kännas lite för kallt i en tunn skaljacka (och absolut för varmt i dunjacka).

Sen har jag kommit fram till att jag absolut inte passar i mössa. Det är synd för jag älskar att titta på mössor i affärer och det finns såå många snygga, men när de hamnar på mig så ser de helt plötsligt inte lika snygga ut längre.. Men jag har väl kanske bara inte hittat MIN mössa än.. :)

Imorgon är det tisdag = babyrytmik. Det blir kul, Nova lär sig alltid nånting nytt när vi är där! Och nu är det ju hela två veckor sen förra gången så det ska bli extra skoj. Hoppas bara det blir bra väder så vi slipper gå så långt i regn eller storm. Men dit ska vi i vilket fall som helst!

Idag skiner solen!

Vi kan inte sitta inne en hel dag till, speciellt inte en så solig och fin dag som denna, så när Nova har vilat en stund tar vi vårt pick och pack och åker buss in till stan. Förhoppningsvis kan jag få hitta mig en ny jacka, kanske till och med en mössa, men vi ska inte hoppas på för mycket.. :)

För att ni ska överleva ända till nästa gång jag skriver så bjuder jag er nu på en fin Nova-bild:

Söt pose va? :)

 


Bullfest!

Ja som ni kanske kan lista ut genom rubriken så har vi bakat bullar idag :) Det blev kanelbullar, chokladbullar, vaniljbullar och nötkrämsbullar och allihop blev väldigt goda (och vi blev väldigt mätta..). Så nu hoppas jag att bullen har känt sig ordentligt firad på sin högtidsdag! ;)

För att kunna baka bullarna for vi iväg till maxi i regnovädret, men annars har vi bara hållit oss hemma under tak. Regnet har verkligen inte gett upp under långa stunder idag! Trist.. Om det inte regnar imorgon så ska jag och Nova åka in till stan en sväng och leta efter en jacka till mig. Annars blir det väl öppna föskolan som vanligt. Vi får helt enkelt se vad morgondagen för med sig :)

Nu ska jag slänga mig i säng fortast kvickt!

Begåvad dam

Vilken lat lördag det har varit idag! Riktigt skönt. Vi har faktiskt inte gjort nånting alls, inte ens diskat efter middagen :) Imorgon blir det andra bullar, bokstavligt talat! Det är ju tydligen kanelbullens dag så om inga andra planer dyker upp så blir det nog att baka. Det var länge sen. Gott!

Sen måste jag ju få skryta lite om Nova också när jag ändå sitter här och skriver.. Jag låter dessa bilder tala för sig själv först:


  


Visst ser ni så duktig hon är? Hon har alltså lyckats rycka loss en pinne ur leksaken, det tyckte jag var rätt duktigt, men sen sitter hon alltså väldigt koncentrerat och försöker sätta tillbaka den i hålet - och hon lyckas! Hon till och med byter grepp på pinnen så att den ska hamna rätt. Det kallar jag finmotorikträning! :) Hon var road av detta hela kvällen, ryckte loss och satte tillbaka, samma sak hela tiden. Jag var bara tvungen att dokumentera :)

Vi har just sett på film och nu börjar det vara dags att krypa ner under täcket.. Imorgon är en ny dag!


Borttappad tutte och skösnören

Hur kommer det sig att det ALLTID är en tutte borta? Hon har ju fler så det kvittar ju egentligen men det skulle vara kul att se dem alla samlade för en gångs skull..

Sen måste jag tyvärr meddela att jag har gjort det igen.. Vem kan ha sån tur? Nu har jag nämligen vunnit ett par coola zebrarandiga skosnören!


Visst är de snygga? Det var en tävling hos gotteochvi och om ni vill kika på alla de andra läckra skosnörena så gå in på skosnören.se!

 


Lugn fredag

Imorse vaknade vi utvilade och glada, till skillnad från igår. Nova höll till och med i sin vällingflaska själv för första gången! En bra start på en bra dag får man hoppas :)

Jag jobbade som sagt igår och det gick bara bra. Det verkar som att även vi vikarier kommer att få vaccineras mot svininfluensan genom jobbet, men det blir nog inte förrän tidigast v. 44.. Det är lite svårt det där, ska man ta det eller inte.. Men sköterskan på bvc tyckte att vi skulle göra det just för att Nova inte får nåt skydd. Det skulle bara vara bra om vi kunde få vaccineras samtidigt i så fall, men det lär ju inte hända. Vi får se vad som händer.

Idag har vi ingenting på schemat, bara lite lugnt mys och kanske en promenad om det inte är för kallt ute. Just nu är det bara 1,8 grader men det lär ju bli varmare under dagen. Sen får vi se vad kvällen bjuder på, finns inga planer än på varken middag eller aktiviteter men något lär vi ju äta och hitta på :)

Elva månader

Efter en smärre kaosartad morgon med en bebis som vaknat på fel sida och en borttappad mössa har nu lugnet lagt sig i vår lägenhet. Nova tog en förmiddgaslur idag för ovanligheternas skull så jag ska snart passa på att göra bort lite hushållsarbete innan hon vaknar och vill ha lunch.

Och idag är det oktober.. det märktes på temperaturen imorse! Minusgrader.. burr.. Men ändå härligt på nåt vis. Lillstumpan är alltså 11 månader gammal nu, bara en månad kvar till ettårsdagen. Om jag inte tar helt fel så kommer den månaden att springa förbi lika fort som de övriga elva gjort, man hinner bara blinka så är det dags att baka födelsedagstårta ;)

Ikväll ska jag iväg och jobba igen och det känns ganska bra. Jag har också fått en natt här framöver så det blir lite jobb här och där och det är alltid bra för plånboken :)

Nä nu börjar de banka här utanför igen.. hoppas att de inte väcker Nova för då blir ingen av oss glada!


RSS 2.0