Mjuktennisturnering!

Jag vågar inte riktigt lita på datorn än, det känns fortfarande som att den kan braka ihop närsomhelst.. Jag tänkte ändå skriva ett litet inlägg och uppdatera er om vad som hänt här hos oss. Inte för att det är så spännande händelser kanske, men ändå.

Igår var vi på stan en sväng och jag shoppade ett par linnen till mig och så en supersöt klänning och ett linne till Nova. Dessa inköp kanske ni får se nån gång om ni har riktigt tur ;) Vi åt lunch på Waynes Coffee och gjorde lite fynd på godisvågen.. .. Vi hittade även några bra saker på Clas Ohlsson, nämligen en babysitter (sån där makapär som gör att man hör babyn om hon vaknar) och ett mjuktennisset. Jag och Isabel testade mjuktennisen igårkväll och det var inte så lätt, men roligt! Så idag blir det turnering :)

  Här har ni världens busigaste klätterapa.. :)


Datakrasch

Som ni förstår av rubriken så har vi lite problem med vår dator.. Det som inte får hända har hänt och Göran har kämpat hela natten och även idag med att rädda allt som fanns där, bl.a. alla bilder! Jag har slarvat med att säkerhetsspara eller skriva ut bilder och det får man sota för nu.. Hoppas bara att det kommer att ordna sig. Först på prioriteringslistan står ändå att få igång vår bankid så att vi kan betala räkningarna...

Nu ska jag sätta mig ute i solen en stund och få lite sol medan de andra två vilar.

Hetta

Man kan ju inte direkt påstå att det är dåligt väder just nu.. Vi orkar inte vara ute, speciellt inte med Nova, så vi roar oss inomhus istället. Fast vi tog oss faktiskt iväg en sväng till maxi efter att jag hade sovit och därinne var det svalt och skönt. Där kunde man ha gått omkring hela dagen :) Men nu är vi i alla fall hemma igen och gör ingenting.

Nova har hittat ett nytt favoritställe dit hon far direkt hon får tillfälle, nämligen till balkongdörren. Där ligger hon och petar i springan mellan tröskeln och balkonggolvet och hittar alltid en massa skrot som hon stoppar i munnen:

 

Inte verkar hon lära sig nåt om hon nån gång lyckas få i sig nåt skräp och sen får värsta hostattacken heller. Min lilla knasunge.. ;)

Deppigt

Lägenheten har tilldelats annan sökande med längre kötid. Du är självklart välkommen att söka igen och vi hoppas att du inom kort hittar en lägenhet som passar just dina önskemål.

Ja sånt är livet antar jag.. skönt att vi slapp vänta hela dagen i alla fall. Nu är det bara att bege sig ut och leta efter nån annan lägenhet för jag vill verkligen inte bo kvar här! Tur att man har den här solstrålen som förgyller vardagen:


Evig väntan..

Idag är det fredag. Jag vill inte ha beskedet om lägenheten för jag vet redan att det kommer vara negativt.. Ändå kan jag inte låta bli att kolla mailen varannan kvart.. ;)

Jag hade helt glömt bort att jag ska ut och jobba ikväll.. men det kommer nog att gå bra den här gången också. Nu har jag faktiskt två nätter på rad och det ska bli intressant att se hur det går. Nästa helg har jag tre.. Skönt att Novas förkylning är på bättringsvägen i alla fall, även om snoret rinner rätt ordentligt fortfarande. Vi skaffade ju nässpray för bebisar för några dagar sen och det gjorde verkligen susen för hennes nattsömn. Och igår kväll somnade hon redan klockan åtta - halleluja! :D Skönt att kunna göra annat en stund på kvällen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag? Tvätten har jag redan vikt och disken är bortplockad.. Jag tror jag ska ta min bok och sätta mig på balkongen en stund nu innan det blir stekhett därute. Skönt!

Klibbigt

Inget spännande att rapportera om dagen annat än att vi tog en tur med vagnen ner till vattnet så Frank fick bada lite. Det var nästan olidligt varmt! Nova låg med bara linne och blöja och svettades ändå. Skönt med sol förstås men det är lite bökigt att hålla Nova ifrån den, det är skugga som gäller för henne.

Just nu är vi i valet och kvalet om vi ska lyxa till det med pizza till middag, ingen av oss känner direkt för att stå i köket.. Sen gör vi nog inga större ansträngningar resten av dagen heller, kanske ett bad för mig? Åtminstone en dusch för att få bort värsta klibbkänslan innan sängdags :)

Godmorgon torsdag!

Idag tror jag inte att vi ska göra mycket alls, förrutom kanske njuta av det vackra vädret under en promenad. Och så ska jag tvätta lite kläder också. Helst vill jag bara att dagen ska gå fort så att det blir fredag och vi får veta hur det blir med lägenheten så att jag kan släppa det helt. Får vi inte veta imorgon så kommer helgen bli en riktig pina! Jag pendlar hela tiden mellan att deppa för att jag inser att det inte finns en möjlighet i världen att vi ska få den, till att tänka att det faktiskt finns en liiiten chans.. Jag måste försöka stänga av det där idag ;)

Jag visade er igår hur Nova börjat klättra på en toarullsbal och jag tyckte att det var ganska gulligt först, men nu har det blivit värre.. Hon klättrar på allt! Hon tar tag i saker och drar sig upp och man måste ju sitta med henne hela tiden för hon är inte direkt stadig. Dessutom upptäckte jag igår att hon hade nåt i munnen och det var en liten plastbit! Tänk om hon hade fått den i halsen!! Vi måste börja rensa grejer och städa bort allt som kan tänkas vara farligt. Nu börjar allvaret på riktigt.

Toarullsklättring

Jag känner mig lite sliten idag, även fast det var en ganska lugn natt. Jag har liksom inte kommit in i nattrutinerna än och då kan man ju tro att jag blir dödstrött och helst vill sova? Tvärtom! Man sitter där hur pigg som helst även fast man har värsta sköna vilfåtöljen och inga larm.. När man kommit in sig i rutinerna lite bättre så lär man sig konsten att ta vara på varje lugn minut och ladda batterierna, men som sagt, dit har jag inte kommit än.

Idag skiner solen igen och det är mycket härligt. Trots detta väljer jag att sitta här. Det är väl konstigt? Jag ska nog snart gå ut på balkongen en stund även om det är stekande hett där. Tänkte först lägga in några söta bilder på Nova, hon hittade nämligen åt balen med toarullarna som vi köpte häromdagen och den var hur kul som helst:

   
 

Hon gjorde allt detta helt på egen hand - drog sig upp till stående och lutade sig över balen för att komma åt det som låg på den lilla byrån. Busfrö! :) Men visst har hon blivit duktig? Snart måste vi börja spika fast alla grejer som ligger lösa tror jag ;)

Grötvinst!

Om två timmar är jag på jobbet.. Känns lite drygt att gå ut och jobba inatt, men det kommer nog att gå bra. Jag vet inte riktigt vilken avdelning jag ska vara på så jag måste åka i god tid innan. Hoppas att Nova har hunnit somna då så jag slipper fundera på det.. men annars vet jag ju att de klarar sig bra utan mig också.. :)

Nu vill jag också passa på att tacka er som röstade på mig och Nova i den där gröttävlingen på sempers hemsida för det är nämligen så att VI VANN! Okej, ingen storvinst kanske, men ändå:
Denna fina Brio Race Car kommer att dimpa ner i vår brevlåda inom kort (vilken färg det blir vet jag dock inte..). Så tack så mycket alla röstare!

Och tisdagen kom..

Lägenheten är tittad på och tyvärr måste jag meddela att den var hur fin som helst. Detta innebär med 99% säkerhet att den kommer gå till någon annan.. :( Men men, man kan ju inte gräva ner sig för det, det kommer nog fler bra lägenheter längre fram. Jag vet att det inte är färdigt förrän på fredag, men jag förbereder mig ändå mentalt på ett nederlag. Känns säkrast så.

Värsta fyndet

Idag har jag gjort värsta fyndet - utan att ens lämna lägenheten! Men hur är det möjligt undrar ni säkert och det ska jag tala om! Jag har nämligen en mor som är på Ikea och shoppar.. :) Hon visste att vi ville ha nya tallrikar så när hon såg ett par stycken på rea så ringde hon och undrade om vi ville slå till. Efter lite snabb fundering bestämde vi oss för att ta dem, vi hittar aldrig fina vardagstallrikar så billigt nån annanstans. Så tekniskt sett var det väl egentligen mamma som fyndade. Men ändå :) Det ska bli så härligt att få slänga ut våra gamla, slitna tallrikar och assietter!!
Både Göran och Nova ligger och vilar just nu så jag tror att jag ska ta och göra detsamma, det blev ju lite dåligt med sömn inatt. Sen hoppas jag att kvällen går fort så att det blir tisdag nån gång.. ;) Ta hand om Er!

Väldigt förkylt..

Det har varit en jobbig natt för Nova med lite sömn och mycket snor och hosta. Inte kul. På morgonen har hon haft lite feber och nu ligger hon i sin säng för andra gången och är jättetrött men kan inte sova. Tänk om hon kunde konsten att snyta sig, då hade hon ju sluppit dra gegget in och ut hela tiden.. Jag hoppas verkligen att det blir bättre under dagen idag så att både hon och vi får sova ordentligt nästa natt.

Jag förstår att det måste vara intressant för er att läsa om snor, slem och gegga :) För att byta ämne så kan jag ju meddela att det bara är en dag kvar tills vi får se på lägenheten. Jippi! Jag förstår inte varför men jag är faktiskt nervös.. Vi får ju ändå inte veta nåt förrän tidigast fredag. Nej, vilket dåligt byte av ämne, jag ska inte tänka på det där har jag ju sagt!


Är det nån som fortfarande tvivlar på att Nova kommer få bruna ögon? Denna bild visar ganska tydligt att så är fallet :) Nu hoppar jag i duschen.

Snor

Jag skulle vilja ändra mig angående ett tidigare inlägg. Kommer ni ihåg att jag skrev att Nova var lite snorig? Ja, nu är hon inte bara lite snorig, det är verkligen syndafloden varje gång hon nyser! Har ni sett en snutt från Americas Funniest Homevideos när en pojke som står och sjunger med några andra barn plötsligt nyser och det riktigt hänger snor? Det är typ så illa.. Tänkte bara upplysa er om det :)

AaaaAAaah!

Ojojoj.. nu höll det på att bli katastrof här på bloggen.. Jag trodde att jag var inne på min "testblogg" och bytte min designbakgrund och insåg i samma sakund jag tryckte på knappen att jag var inne på den här bloggen! Som tur var kunde jag fixa till det ganska enkelt, men om ni upptäcker nånting som ser konstigt ut så säg till...

Hosta!

Nu har Nova blivit förkyld. Igen! :( Eller hon hostar i alla fall väldigt mycket.. och snorar litegrann. Det startade inatt med väldigt "hård" hosta och vi blev nästan oroliga för att det skulle vara krupp, men idag låter det inte lika farligt. Hon har varit uppe en sväng inatt och ätit välling och på morgonen har hon varit ganska trött och klängig så hon är inte alls pigg. Jag hoppas att det inte blir så långdraget den här gången.

Så idag står ingenting på att-göra-listan, vi ska bara vara hemma och ta det lugnt. Vädret är ganska fint, men det blåser en hel del och det är synd. Det blir väl troligtvis att gå ut en sväng i alla fall lite senare idag.

Det sägs att tiden går extra långsamt när man väntar på nånting och det är verkligen sant! Varför blir det aldrig tisdag?? Tiden masar sig fram och även om det är trevligt med helg så vill jag att tisdagen ska komma så att vi får titta på lägenheten. Visst vill jag gärna flytta dit, men även om det inte blir så, så är det okej! Bara att slippa tänka på den där lägenheten skulle vara så skönt.. ;)

Lugn lördag

Idag händer det inte så mycket här i Ursviken, men vädret ser lovande ut så det blir säkert lite utelek eller en promenad. Nova rekordsomnade redan halv 9 igår kväll så hon vaknade tidigt imorse, kl 6. Så nu har hon redan hunnit ha sin förmiddagsvila och ska väl strax få äta lite lunch.

Den lilla ligisten har klättrat upp på pappas dataväska och styr nu runt den i rummet. Se där! Jag hann bara skriva den meningen så hade hon pillat ut en massa jord ur blomkrukan som står vid balkongdörren :) Jag tror att det börjar vara dags att ta bort den snart.

Nu styr hon kosan mot nästa förbjudna pryl så det är nog bäst att jag loggar ut här..

Maximalt firande!

Det har varit en trevlig dag med picknick på bonnstan - kycklingsallad och så muffins på det, GOTT! Kul också att titta på allt folk, det var hur många som helst där. Tyvärr var det väl inte det bästa vädret så vi blev inte där så länge utan vi tog en sväng till ica maxi istället.. Hehe, vi firade midsommarafton omkringdrivandes på ica maxi.. ;) Vi bara strosade runt och kikade på saker, handlade lite glass som vi sen åt när vi kom hem. Det har varit lagom fartigt för mig i alla fall.

Nu vilar vi lite och sen blir det nog film, popcorn och päroncider. Hoppas att ni har haft och kommer fortsätta ha en mysig midsommarhelg! Här kommer en hälsning från Nova:


Midsommarafton

Vädret ser än så länge ganska lovande ut så vi kommer nog att göra i ordning en smaskig picknick och åka iväg till bonnstan för att fira midsommar. Där brukar det vara mycket folk och riktigt midsommarfirande så det blir nog trevligt. Kanske kan vi åka rundturståget också om vi har tur ;)

     

Jag ville lysa upp er midsommar med lite somriga bilder på Nova, tagna igår här på baksidan. Har jag världens sötaste unge eller vad? :)

Tralala!

Då var vi hemma igen från vår utflykt. Det tog bara en timme att gå till Skelleftehamn och det var perfekt promenadväder: soligt, men ändå svalt i luften. Underbart! Hem fick vi skjuts eftersom Göran slutat jobba då. Jag hade gärna promenerat hem också, men Nova hade nog inte uppskattat en timme till i vagnen när hon bara varit vaken en liten stund.

Resultaten från BVC var bara bra, Nova har både blivit tyngre och längre :) Hon väger nu 9130g och är 72cm lång och det är helt normalt för hennes kurva. Hon fick även kolla hörseln, lysa i ögonen och testa lite smått hur hon undersöker nya saker och allt såg bra ut. Hon fick extra beröm för hennes väl utvecklade pincettgrepp när hon snodde pennor ur sköterskans bröstficka ;)

Jag fick även en trevlig överraskning i brevlådan idag, nämligen denna superfina kokbok för hungriga bebisars föräldrar. Tack så mycket mamma! Det verkar finnas riktigt många bra tips och recept i den så den är verkligen uppskattad och kommer att användas flitigt. Det finns tydligen en pekbok också som heter Första mosboken och den ska Nova få senare. Kuligt!

Ikväll hoppas jag på lite vila och degande i soffan, men det lär bli en lite senare kväll för Nova eftersom hon sover just nu.. helt slut efter utflykten :) Det är nog bäst att jag går och väcker upp henne nu.

Sliskigt bak

Det blev inget degande i soffan igår kväll, utan det blev bak av glasyrmuffins istället! Okejdå Isabel, vi bakade cupcakes.. ;P Dessa ska ätas imorgon som en del av vårt midsommarfirande, men vi var ju tvungna att ta ett smakprov och jag lovar - det var sliskigt! Här kan ni se en bild på mästerverken:


Man kan fakttiskt se hur sliskiga de är.. Inuti är det dessutiom bitar av både ljus och vit choklad! De var såklart goda, men det räcker gott och väl med en.. :)

Idag ska Nova till BVC och jag har planerat att vi ska promenera dit. Det ligger i Ske-hamn så det lär väl ta 1½ timme eller nåt sånt, men det är ju fint väder ute så varför inte? Hoppas bara att det fortsätter vara soligt.. igår övergav ju solen oss vid mitt på dagen och det var lite trist.

   

Tänkte avsluta inlägget med några bilder som visar hur duktig Nova är. Hon har verkligen börjat använda sina ben mycket mer! Fortfarande så hasar hon sig bara fram på golvet, men det dröjer nog inte länge förrän hon lär sig använda knäna. Då blir det nog att börja rensa hyllor.. :)

Snart godnatt

Nu är det kväll och jag sitter på Isabels rum och lånar hennes dator. Nova kryper runt här under skrivbordet och gör så mycket förbjudna saker som möjligt ;) Det blir väldigt mycket "neeej" och "ajaj" nuförtiden..

Idag har vi i alla fall hållit igång med promenad, städ, disk, handling och matlagning. Nova har också hunnit med att gräva i en blomkruka och ta ett dopp i Franks vattenskål. Där har ni en som är effektiv! :)

Jag vet inte hur mycket jag har uppdaterat er om hur det går med mitt barnmatstillverkande, men det går i alla fall framåt. Jag började ju med kyckling, potatis och morötter och det var en riktig hit. Sen blev det köttfärs, ris och wokgrönsaker, men det gick inte hem alls, hon fick riktigt kväljningar när hon tog det i munnen! :) Idag har jag gjort lax, potatis och ärtor, men det var inte heller riktigt populärt.. Tror det var ärtorna som inte föll henne i smaken så jag får skippa dem nästa gång, eller åtminstone minska ner lite..

Nu väntar jag bara på att Nova ska bli trött så att hon kan få kvällsvällingen och sen förhoppningsvis somna. Då blir det att dega i soffan en stund innan jag också ska krypa isäng. Efter en hel dag av småbarnsjagande så behöver man inte ligga sömnlös länge! :)

Sommar, sommar, sommar!

Idag skiner solen och det känns riktigt som sommar! Nova vaknade halv sju så vi var uppe med tuppen och nu far hon runt på golvet som värst :) Vi har ingenting på schemat idag och det känns skönt för det har varit lite mycket nu de senaste två dagarna och imorgon ska vi till BVC för vägning och mätning. Så idag blir en härlig "klämdag"!

Jag lovade lite bilder tidigare och det ska ni få. Vi kan ju börja med att visa Novas nya mössa som jag verkligen är kär i, den är hur söt som helst:

   

Det är konstigt att jag faller för så mycket rosa kläder och grejer nu, det hade jag inte alls tänkt från början! Men men, jag kan ju inte rå för vad jag fyndar för fina saker.. eller? :)

Sen har vi lite bilder från Görans jobb när hon far runt som bäst på golvet:

     

Hon är en riktig liten ligist ibland! Ska ha i allt som hon inte får ha.. men så är det väl med småbarn antar jag.. ;) Sen fick hon i alla fall en badring som hon hade väldigt roligt med och så här såg det ut:

      


Visst är hon söt? Hon slog sig aldrig i alla fall, även om det kanske ser ut så på sista bilden.. :) Nu har ni i alla fall fått lite skojiga bilder att titta på en stund! Själv måste jag ganska omgående byta en viss illaluktande blöja... Visst är det typiskt att det ska skitas precis när man just har bytt? Som om det skulle vara skönare att göra sina behov i en ren blöja?

Men vad vet jag, det kanske är så.. ;D

Jag lever ;)

Nu är det redan tisdag och gårdagen bara flög förbi. Vi var, som sagt, på Görans jobb hela dagen och sen var vi väldigt trötta när vi kom hem. Självklart somnade inte Nova förrän vid 22.30 ändå.. :/

Idag är jag uppe med tuppen för jag ska JOBBA! Det var väl i höstas nån gång jag jobbade ett morgonpass sist så jag känner mig lite ringrostig, men det går väl över..

Jag tänkte bara uppdatera er litegrann så att ni inte tror att jag försvunnit eller nåt.. ;) Jag tog många fina bilder på Nova igår så dem ska jag försöka visa er snart. Hoppas att ni får en underbar tisdag!

Långsam söndag

Idag är det en långsam dag och ingenting särskilt händer.. vi kanske ska ta en sväng till maxi om en stund och inhandla blöjor och lite annat men det är väl det mest spännande som händer idag. Iofs så kommer ju Isabel ikväll och det är skoj! Blir väl en filmkväll sen om jag får gissa ;)

Imorgon ska jag och Nova troligtvis följa med Göran till jobbet så då får vi se vad som händer där. Man slipper gå hemma och fundera över lägenhetsbyte i alla fall..

Man har väl koll på obbolamarknaden, bror? Självklart ska du också med nästa år :)

Joypeak

Oj va trött jag är.. vi har varit nere på joypeak ett tag idag (typ loppis och uppträdanden med massor av gratis hoppborgar och annat kul för barn), synd bara att vädret inte varit så bra. Vi fyndade i alla fall en ny vår/sommarmössa till Nova för 10 kronor så det var ju bra.. :)

Sen blåste jag och Nova iväg till stan och handlade hundmat på granngården och mat till oss på ica kvantum. Otroligt nog var hon glad hela tiden! Det berodde nog på den nya fina mössan ;) När vi sen kom hem var det bara att börja laga mat, det var planerat lasagne idag och nu står den i ugnen och puttrar. Det blir gott med ett litet glas vin till det sen.

Jag var riktigt sugen på att åka ner till obbolamarknaden som är nu i helgen egentligen, men det blev tyvärr inte så. Nästa år får vi gå där tillsammans, syrran! Jag fick ju i alla fall lite marknadskänsla på joypeaken.. vi bor så nära så det lär höras en massa dunka-dunka från scenen ända hit ikväll/natt. Det ska bland annat vara nåt band som heter Indigo.. hoppas att de spelar bra musik annars får vi ha balkongdörren stängd ;)

Nu är det nog dags att ta ut lasagnen!

Snart sängdags

Ikväll är Göran på grillkväll med jobbet och jag sitter här och försöker roa mig på nätet. Gick just med i StayFriends, men det var då inte många "kändisar" som fanns där.

Nova har precis ätit en halv flaska välling och somnat, vi får väl se om hon vaknar till snart igen.. Förhoppningsvis sover hon ju nu till imorgon bitti, men det kan man aldrig vara säker på.. :) Idag har vi inte gjort så mycket alls, bara varit här hemma och dolat på. Vi var ut en sväng och Nova fick prova babygungan här ute och det gick riktigt bra. Det har ju varit riktigt superväder idag! Konstigt nog har jag inte haft minsta lust att sitta på balkongen och sola när Nova sovit..

Imorgon är det joypeak här i Ursviken och det ska bli riktigt kul att gå ner dit och kolla på grejer och folk. Jag hoppas att det blir lika bra väder som idag. Men det är imorgon det, först ska vi sova ett par timmar.

Helt däckad.. :)

Besatt?

Det här bådar inte gott.. jag kan absolut inte sluta tänka på den där lägenheten!! Jag har i princip redan flyttat. Ibland får jag riktiga lycklighetsspritter i kroppen när jag tänker på att rensa ur skåp och förråd. Det KAN bara inte sluta bra.. Om nu någon av de andra före oss i kön tackar ja till lägenheten så lär jag väl gå under. Men det är rätt så dumt egentligen eftersom jag inte ens har sett den än! Ibland hoppas jag att den ska se hemsk ut så att alla andra tackar nej, men varför ska då vi tacka ja? Helt skruvat..

Idag ska vi i alla fall ha en helt ledig och skön dag här hemma och jag ska försöka tänka på annat. Det är konstigt hur långsamt dagarna går när man väntar på nånting.. Jag vill bara veta hur det blir så att jag kan släppa det! Är det nån som kan snabbspola framåt en vecka??

Nej, nu ska jag skärpa mig. Snart vaknar nog Nova efter sin sköna sovmorgon och då får jag annat att tänka på som tur är. Ha en skön fredag!

Studentfirande!

Idag har Jonthe tagit studenten och vi har haft en trevlig, men ganska flängig dag. Den startade tidigt eftersom vi skulle till Thoréns och vara med på avslutningen där först, så vi åkte hemifrån redan halv åtta. Sen for vi till kyrkan och uppvaktade Jonthe när han kom ut och kameran gick varm.. Sen åkte firarföljet hem till oss och fikade medan huvudpersonen åkte vagn i centrum.


Så här såg bakelserna ut som vi bjöd på och de var riktigt smarriga! Fast det hade varit gott med nån mat också för det blev inte så mycket ätet tidigare under dagen..

Nu har all ork tagit slut och vi vilar det vi kan för att orka vara uppe resten av kvällen. För gissningsvis är det en viss liten tjej som kommer att vara full av energi precis som vanligt.. :)

Barnmatskokerska

Jag har just provat att göra min egen barnmat för första gången och jag måste säga att det var busenkelt! Och det blev till och med gott! Det blir verkligen att fortsätta med.. Det är ju svindyrt att köpa burkar, speciellt sen när hon ska börja ha två mål om dagen. Nu äter hon oftast gröt till ett mål och mat till det andra (+frukost, mellanmål och kvällsvälling då..).

Jag kokade potatis, morötter och kyckling som jag sen mixade ihop tillsammans med rapsolja, lite vatten och basilika. Det blev ganska mycket så två mål blev infrysta till senare. Imorgon blir det att provsmaka för Nova - spännande! Men hon har hittills inte varit kräsen med maten så det går nog jättebra. Om någon därute har nåt bra tips på barnmat som man kan göra så får ni gärna dela med er! Jag tänker nog köpa några burkar ändå ibland för att hon ska få prova på så många olika smaker som möjligt.

Nu när jag ändå är igång i köket ska jag passa på att baka rulltårta inför studentfirandet imorgon. Tjolahopp!

Busungen

Ännu en solig morgon har stundat och vi känner oss pigga och utvilade efter att ha fått en hel natts sömn. Nova sov faktiskt ända till klockan nio medan jag klev upp en timme tidigare och duschade och åt frukost. Den ultimata natten och morgonen måste jag nog få säga :)

Idag ska vi nog inte göra så mycket.. ta en promenad och städa litegrann inför morgondagen möjligtvis, men inget avancerat. Kanske man skulle kolla om man kan sätta igång en tvätt också? Jag förstår faktiskt inte hur tvättkorgen kan vara full nu igen, jag tvättade säkert sju tvättar i förrgår. Men vi kanske skitar ner oss mycket nuförtiden, jag vet inte.. ;)

Nova flyger fram över golvet nu känns det som, det går riktigt fort när hon väl har bestämt att hon ska nånstans. Och envis är hon också! Har hon bestämt att hon vill upp i Franks säng då tar hon sig dit, även om jag lägger/ställer mig ivägen. Hon klättrar helt enkelt över mig, eller klämmer sig emellan mina ben och soffan även fast det bara är nån decimeters mellanrum. Och buset bara lyser i ögonen på henne :D

Fotofix

Och nu sitter jag här igen, fastän jag lovade mig själv att jag skulle göra nåt vettigt idag.. Det får bli imorgon istället :) Jag blev inspirerad av Isabels bildredigering på fotoflexer.com och gjorde lite kul grejer med en bild, så här fint blev det:

     

Den första bilden är orginalet och de andra två är lite fipplade med som ni kanske ser.. Ganska kul att sitta och leka, men det är farligt lätt att fastna. Det är nog bäst att jag går och plockar ur diskmaskinen eller nåt annars blir jag sittande här lääänge ;) Gokväll!

Solig tisdag

Idag är det faktiskt soligt och varmt ute! Jag hoppas att det håller i sig så att det får vara bra väder även på torsdag - Jonthes studentdag. Vi har just varit ute på promenad och det var härligt att kunna gå med bara ben igen :)

Inatt vaknade lillan vid halv tre och skulle ha mat. Jag ammade, hon somnade om, vaknade 20 minuter senare och var grinig igen.. då blev det fullkornsvälling och det gjorde susen. Jag tror att jag ska passa på att trappa ner på amningen nu när hon ändå har fått torsk och allt.. hennes intresse har dessutom falnat lite och hon tycker lika bra om vällingen så det är nog dags att sluta nu. Det blir spännande att se hur det går.

Och nu har vi i alla fall fått besked om att vi får gå på visning, men det är inte förrän om två hela veckor! Hur ska jag kunna vänta så länge? Dessutom är vi på plats 4 i kön så det är tre familjer som måste tacka nej innan vi eventuellt skulle kunna få den. Men jaja, vi ser väl hur det går. Vi ska på visning på det där morö-backe huset/lägenheten också i samma veva och det kan ju blir kul att se det också, men där är vi nr 17 i kön... ..

Nu måste jag äta nånting innan jag svälter ihjäl! ;)

Nyfiken i en strut

Jag kunde inte låta bli att gå förbi kedjehuset/lägenheten som vi köar till när jag ändå skulle gå bort till konsum.. Det verkar vara ett ganska mysigt område med många barnfamiljer, men det är inte direkt nån avskildhet på uteplatsen. Eller på baksidan är det väl ganska privat men då är det ju bara morgonsol där = skugga mest hela dagen. Det kändes ändå rätt okej och det ska bli spännande att se det på insidan. Imorgon får vi veta när visningen är och det är fortfarande bara fem st i kön (inklusive oss). Lovande! :)

Torsk!

Ånej.. det verkar som att Nova har fått torsk i munnen.. en vit beläggning innanför läpparna, kinderna och på tungan. Usch! Nån som har nåt bra tips på vad man kan göra? Jag har läst nånstans att sodavatten är bra så nu sticker vi fort som attan till konsum och inhandlar det (för det ska tydligen vara "riktigt" sodavatten med natriumbikarbonat i, inte hemmagjort..).


Godmorgon

Gud vad det känns skönt att ha semester.. ;) Det känns faktiskt lite så eftersom jag jobbade förra veckan och inte jobbar igen förrän om två hela veckor. Om jag nu inte blir utkallad extra vill säga.. De ringde faktiskt igår eftermiddag och frågade om jag kunde komma ut och jobba natt, men det är lite svårt nu när Göran fortfarande jobbar. Jag fixar nog inte att vara vaken hela natten + dagen..

Jag är så sugen på att titta på den där lägenheten nu! Det är bara 5 pers i kö så chansen är väldigt stor att vi får se den. Men sen gäller det ju att ingen före oss tackar ja.. Sen är jag lite orolig att det ska vara en skit-lägenhet och man ska gå omkring och bygga upp förväntningar som sen kraschar. Ska försöka tänka på nåt annat.

Nova vaknade halv sju imorse, men var inte alls så glad och pigg som hon brukar vara. Hon åt, vi bytte blöja och hon låg på filten en stund men sen somnade hon om väldigt fort så hon hade väl inte riktigt sovit klart. Nu knorrar hon i alla fall igen så det är nog dags att stiga upp. Jag hoppas att hon är bättre humör nu ;)

Trevlig måndag!

Några bilder

Just nu sitter vi och har inte så mycket att göra. Vi har ätit en mycket god middag och är sådär lagom stinna och Nova leker nöjt på golvet. Här kommer några bilder på henne in action:


Hon har kommit på att man kan klättra över saker som ligger på golvet och därigenom nå saker som ligger högt upp lite bättre..


Här ser ni litegrann hur hon börjat ställa sig upp på knä när hon klättrar.. Hon är riktigt duktig! :) 


Det här blå locket tycker hon väldigt mycket om att dra fram och tillbaka på golvet och det gnisslar och låter fruktansvärt. Jag tror det är därför hon tycker om det :) 

Hoppas att ni har haft en skön helg!

Gottgottigottgott

Fullkornsvällingen gjorde susen och Nova sov gott hela natten, nästan ända fram till klockan nio imorse! Vi blandade lite vanlig välling med fullkornsvarianten för att det inte skulle bli en chock för lilla magen och det funkade ju bevisligen.. Nu sover hon igen i vagnen.

Vi har varit iväg till folkets hus och röstat och det känns bra att det är avklarat. Visst röstar ni idag? Jag bestämde mig inte för vad jag skulle rösta förrän jag stod framför valsedlarna :) Men det blir nog bra, det här valet kändes av nån anledning inte lika viktigt som nästa års val.

Just nu står Göran i köket, han förbereder nån spännande middag med sweetchilikyckling och färsk pasta som låter väldigt intressant! Det börjar faktiskt kurra lite i magen bara jag tänker på det.. Är det inte middagstid snart? ;)

Sömn?

Idag har varit en lugn dag, jag fick sova till klockan ett ungefär och sen gjorde vi oss klara och åkte till maxi för att handla lite. Det blev också en snabb sväng in på rusta men inga fynd blev gjorda.

Angående natten så hade Nova somnat vid 10-tiden, vaknat vid 03 och ätit välling och sen inte varit så sugen på att somna om så då fick hon ligga i vår säng och det gick mycket bättre. Sen sov hon ju till drygt åtta på morgonen så hon har ändå sovit bra. Men jag vet inte varför hon har börjat vakna på nätterna oftare nu.. vi provade köpa fullkornsvälling idag ifall det skulle vara så att hon blir hungrig och därför vaknar. Vi får se hur det går med det.

Ikväll somnade hon i alla fall redan klockan 19 så jag är beredd på att hon kommer att vakna och vilja ha lite välling..

Jag hann inte ens skriva klart meningen innan hon började gnälla... så nu sitter vi här, vakna som aldrig förr.. ;) Dags för lite fullkornsvälling!

...och en till!

Ja, så var man hemkommen från jobbet då.. det har varit en ganska tung natt med en massa larm och spring så jag känner mig lite mör. Man brukar hinna lägga igen ögonen oxh slappna av en stund i alla fall, men det blev inget sånt inatt. Och det verkar som att de här hemma har haft en tuff natt också, både Nova och Göran ligger utslagna på våran säng :) Undrar just hur de har haft det..

Jag ska nog lägga mig på soffan tills de vaknar, amma lite och sen sova vidare i min egen säng. Jag känner mig konstigt nog inte jättetrött, men det blir jag nog snart om jag inte vilar ordentligt. Skönt att jag bara hade en natt i alla fall, hade varit tungt att måsta ut en natt till.

Godnatt och godmorgon! :)

Vaken natt

Vilken natt.. Nova har varit uppe hela två gånger! Först vid 01, då bytte jag en bajsblöja och sen somnade hon om ganska snabbt, men sen vaknade hon igen vid 05 och var hungrig så då blev det att amma.. sen var hon hur pigg som helst i en timme ungefär och sen somnade hon igen och då sov vi båda två till 10.

Jag känner mig i alla fall ganska utsövd men jag måste nog vila en liten stund innan jag ska iväg och jobba ikväll. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå att vara borta hela natten och sen kunna sova när jag kommer hem.. Förhoppningsvis får de allihopa sova hela natten i alla fall.

Om någon timme ska vi åka buss in till stan och träffa Isabel, hon behöver shoppa sommarkläder och ville ha sällskap. Jag hoppas bara att det inte börjar regna! Inget riktigt sommarväder idag direkt..

 
 

Här får ni några bilder på charmtrollet från Umeå-resan förra helgen. De första två är tagna hos min farmor i Obbola och de andra två är tagna hemma hos mamma. Visst är Nova är en riktig liten kameraflörtare? :)

Vovvebus

Idag har Frank fått busa med världens sötaste lilla vovve! Evelina kom förbi med sin dotter och deras lilla franska bulldogvalp Saga och undrade om inte Frank ville leka lite. Superkul! Saga behövde få träffa en lite tuffare hund eftersom hon varit så kaxig mot andra hundar hon träffat och hon var inte feg av sig fastän Frank är så stor och bufflig!


Det här är inte Saga men hon ser ungefär ut såhär, en liten vit korv med korta ben och stora öron :) Hon är ett riktigt litet enregiknippe och Frank var mer än intresserad! Han fick dock vara i koppel så att jag skulle kunna ha koll på honom hela tiden och det gillade han inte riktigt. Stressmjällen flög omkring i luften ;) Nu vet vi i alla fall att de funkar tillsammans och när hon blir lite större så kan de få busa lite mer ordentligt (nu är hon ju bara ca 10-12 veckor..).

Frank blev helt slut för nu ligger han och sover gott.. :)

Godmorgon torsdag!

Då har en ny morgon stundat, tyvärr en sovmorgonslös sådan.. Nova har redan hunnit vara uppe i två och en halv timme och nu somnat om igen och klockan är inte ens åtta på morgonen. Ändå somnade hon sent igår, hon var fortfarande vaken när jag kom hem från jobbet och höll sig vaken ännu någon timme efter det så varken hon eller jag har sovit så mycket inatt. Det blir nog en lugn dag idag och jag är ju helt ledig så det känns ganska lugnt.

Jag tror att jag ska klä mig och göra mig klar och sedan lägga mig och sova en stund till, annars blir det nog en tung kväll. Ha det bra alla därute!

Flyttsugen

Nu har vi anmält intresse för en till lägenhet och den här är jag riktigt peppad inför. Det är en fyra här i Ursviken som ligger just bortanför konsum och den har två våningar och uteplats. Trevligt! Här kan ni se planlösningen:


Ser väl inte så tokigt ut? Den är lite dyrare än vi har nu, men det är ju inte ens säkert att vi får titta på den än heller.. Jag längtar till på tisdag då vi får veta! Vi har också ställt oss på kö till ett småhus på moröbacke med fyra rum, men den var rätt dyr. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Nu är det dags för en eftermiddagspromenad.

Godmorgon!

Nova tog sovmorgon idag, ända till halv nio, och det är jag tacksam för! Jag slet hårt på jobbet igår kväll och behövde sömn. Fast det var inte alls lika jobbigt som jag trodde att det skulle bli, det var som att när jag var tvungen att ta ansvar själv för vad som skulle göras så kom det mesta automatiskt. Så jag och Cecilia klarade oss utmärkt! Och de boende också som tur var.. ;)

Ikväll blir det jobb igen, denna gång inskolning på en annan avdelning. Eftersom jag ska jobba natt i sommar så är man ju på alla avdelningar och då är det skönt att ha träffat alla vårdtagare. Imorgon är jag helt ledig i alla fall, det ska bli skönt.

Vet ni vad förresten? I morse ställde sig Nova upp på knä! Jag blev helt paff, helt plötsligt bara fällde hon upp knäna under magen och satt så en stund innan hon gled ner på mage igen och fortsatte framåt. Snart kryper hon nog på riktigt! Det är inte klokt va duktig hon är.. :)

Grattis!

Måste ju sånda ett stort GRATTIS till både Rosmari och Viola som fyller 25 år idag! Har tyvärr inte skickat några storslagna presenter i brevlådan, inte ens ett litet ynka kort faktiskt. Så ni behöver inte sitta och vänta på att det ska dimpa ner nåt från mig, förlåt :(

Jag hoppas i alla fall att ni får en helt underbar födelsedag och att ni känner min stora cyberkram genom datorn! Här har ni också en riktig födesedagstårta:


Tidig morgon!

Det kan man lugnt säga, blev väckt av en hostande liten tjej klockan fyra på morgonsidan.. Nu har hon ätit och bajsat så hon ska absolut inte lägga sig och sova! Hon hasar runt på golvet som den lilla kabelterrorist hon är och ger ifrån sig glada tjut lite då och då. Hon är ju för söt :) Tur att jag inte är alltför trött.

   
Så här ser Nova ut när hon far runt som bäst!

Jag var ju, som bekant, på jobbet igår kväll och det gick bara bra, men man känner sig nästan handikappad när man varit borta i mer än sju månader. Man glömmer fort! Men det går nog ganska snabbt att komma igång ändå, det mesta finns ju där i bakhuvudet nånstans. Jag lovade bort mig för jobb nu kväll också eftersom det var kris, så då får vi se hur det går.. Jag var ju "utöver" vanlig personal igår men ikväll blir det the real deal! Spännande :)

Jobb

Idag ska jag jobba... eller ikväll rättare sagt. Jag har "inskolning" inför sommarjobbet, det var ju ett par månader sen jag jobbade så ikväll och på onsdagkväll ska jag dit och kolla läget på de olika avdelningarna. Det har ju kommit en del nya boenden och så. Sen ska jag också jobba natt mellan fredag och lördag i veckan, så det blir en riktig jobbar-vecka! Känns lite drygt, men det går säkert bra.. Sen är jag ju ledig i två veckor till innan det riktiga sommarjobbet drar igång.

Innan jag ska iväg och jobba ikväll ska jag väl passa på och njuta av dagen. Hoppas att det blir soligt för vi var mest inne igår, det gick inte att vara ute så långa perioder. Tack och lov för blåsten kan man ju lugnt säga för annars hade man nog inte kunnat vara ute överhuvudtaget. Stekande hett var det igår. Som att vara i utlandet nästan. Nej, lagom är bäst tycker jag.

Jag känner mig lite trött idag faktiskt, vet inte varför.. Nova verkar också trött för hon har inte vaknat än, bara ligger och sträcker på sig och somnar om igen. Jag tror att jag ska ta och lägga mig under täcket en stund till..


RSS 2.0