Snöiga bilder

Jag måste ju visa några fina bilder som jag tog tidigare idag när jag och Nova var ute på gården och busade. Hon hade jättekul i snön och vurpade flera gånger men var lika glad för det! :)



Visst syns det att hon har kul? Ändå håller jag på att längta ihjäl mig efter våren och sommaren då hon slipper ha på sig så mycket kläder och tjocka vantar.. Klart man blir frustrerad när det inte går att använda händerna!

Nu är mina ögonlock tunga så vi får se hur länge jag orkar vara uppe.. Hoppas att ni har haft en bra helg och kunnat ladda upp batterierna inför veckan som kommer!

Godnatt!

Söndag

Ikväll åker Göran till London. Lite avis är man förstås men samtidigt kan det bli rätt jobbigt att åka som lärare med en massa elever.. Jag hoppas i alla fall att de kommer få en lyckad och riktigt rolig resa!

Själv har jag en rätt okej vecka vad det verkar hittills; en måndag i ostvik och en torsdag och fredag i fällfors. Rätt långa sträckor att åka iofs, men det går nog bra. Det är inte heller långa dagar så det känns lugnt. Onsdag har jag tänkt vara ledig eftersom jag ska jobba lite i helgen och sen får vi se vad det blir på tisdag, troligtvis blir jag bokad för jobb någonstans.

Ikväll ska jag och Isabel sitta framför varsin dator och pilla lite med facebook, hon är ju lite mer insatt än vad jag är. Det kan nog bli lite farmville också faktiskt.. ;)

Ansiktsbok?

Ja nu är även jag medlem på facebook.. Jag trodde inte att det nånsin skulle hända! Jag har ännu inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt.. men nog är det kul alltid att leta upp människor man känner och har känt! ;)

Idag har jag för övrigt varit i stan och fikat med Rosi och Mattias. Det var riktigt roligt! Synd bara att Novas vagn var på dagis för det innebar att jag var tvungen att bära henne. Svettigt! Och nu har det dessutom visat sig att hon har kommit till den åldern då det är som roligast att springa iväg från mamma, inte mot mamma.. Jag blev rätt fort less på att jaga barn så det blev inte ett så jättelångt stanbesök, men det var i alla fall supertrevligt så länge det varade. Tack för idag, vi ses snart igen!

Nu väntar en ledig kväll med lite inslag av skjutsning av tonåring. Goodnight!

Snart är det helg!

Det blev en riktigt produktiv dag med både tvätt, städ, handling och bakning. Nu väntar en ledig kväll med cider, chips och mys i soffan - det känns mycket bra! Tänk.. jag har en hel helg framför mig som är fullproppad med ledighet.. Inte illa! :)

Trevlig helg på Er!

Jobblös

Än så länge verkar jag inte ha något jobb idag.. Men klockan är ju bara åtta. Det är ganska smart att vara 100% inställd på jobb, kliva upp och göra sig klar och allting, för då behöver man inte bli helt överrumplad om det trillar in ett jobb-sms. Dessutom blir man rätt nöjd om det visar sig att man får vara hemma en fredag, särskilt efter en lång arbetstorsdag.. ;)

Så vad ska man hitta på idag om det blir helt ledigt? Kanske passa på att tvätta inför helgen? Åka och handla? Det känns lite trist att sitta inne hela dagen och göra ingenting.. Vi har inte ens vagnen hemma! Vi måste nog skaffa en dagisvagn snart..

Nu ska vi i alla fall inleda dagen med lite morgonmys!


Umeå!

Tänk när man hade tid att skriva flera inlägg per dag.. vilka tider det var! ;)

Nu har jag och Nova hunnit vara en sväng i Umeå och det har varit riktigt roligt! Jag har några bilder att visa er, men jag har inte så mycket tid över så det får gå snabbt! :) Vi startade i alla fall i Obbola och hann träffa både min mormor och min farmor och farfar, men mest tid var vi med Novas morfar såklart.



Nova var på bra humör hela dagen och busade på som vanligt, det fanns ju så mycket att undersöka! Vi åt en smaskig middag tillsammans med pappa och Christina och Nova fick vara stortjej och sitta på en vanlig stol. Det fixade hon galant! :)

Sen åkte vi vidare till Novas mormor på kvällen och sov där. Efter en lite orolig nattsömn vaknade Nova en aning trött men ändå på bra humör och buset kunde börja igen. Hon lekte förstås också med moster Linda och morbror Pelle medan vi var där.


Lindas vovvar är alltid populära lekkamrater men de är inte alltid lika pigga på att leka med Nova tror jag.. ;) Det blev en promenad till affären, en god pannkakslunch och ett litet mellis innan det var dags att åka hem. Vi har som sagt haft jätteroligt och längtar efter att få träffa er alla snart igen!

Nu har jag sovit efter nattens arbete och ska snart iväg och jobba igen.. Imorgon har jag ännu inget jobb inplanerat men det kan fort hända saker imorgon bitti. Vill ni se fler fina och tokiga bilder på Nova så surfa in på Lindas blogg och kika.. Ha nu en fortsatt bra torsdag!

Hej hopp!

Oj oj oj, nu har jag inte skrivit här på flera dagar! Men jag har verkligen jobbat hela helgen, träffade Nova på lördag morgon och sen på söndag kväll.. Idag har vi också jobbat och jag trodde att jag skulle vara helt slut men dagen har gått fort! Och imorgon tar jag och Nova vårt pick och pack och drar sönderut, närmare bestämt till Umeå. Det ska bli kul!

Det känns trist att inte lägga ut några bilder men det var faktiskt ett tag sen nu som jag knäppte några kort.. Sen hinner jag inte heller för Nova ska snart sova och innan dess måste jag ha plockat ihop våra kläder inför resan så jag att slipper vara i sovrummet och stöka sen.

Vi får se när jag har möjlighet att skriva nästa gång, när vi kommer hem från Umeå ska jag nämligen ut och jobba natt och dagen efter blir det bara att sova och sen ut och jobba kväll. Fredag får vi se, men det blir troligtvis en heldag med jobb då också, jag ska ju vara ledig i helgen som kommer. Ni får helt enkelt roa er med annat! ;)

Spännande läsning för er det här förstår jag..  men nu är det Klart Slut från Ursviken! :)

Jobbhelg

Efter en torsdag och en fredag fulla av jobb ska jag snart ta mig an en helg som är minst lika jobbspäckad. Detta toppar jag sedan med en heldag med arbete på måndag.. ;) Efter det ska jag däremot vara lite ledig på tisdag och onsdag då jag och Nova åker ner till Umeå och umgås med familjen där (det börjar vara på tiden, sist vi sågs var väl runt juletid..).

Ikväll tar vi det riktigt lugnt och njuter av en ledig kväll, jag börjar ju inte förrän elva imorgon så det känns bra. Jag hoppas att ni allihop får en superskön kväll och helg!

Fortfarande förkyld!

Tänk att man aldrig ska bli av med denna evighetsförkylning!? Jag tror att jag håller på att bli galen, är inne på tredje veckan nu utan att kunna andas ordentligt och bara snora hela tiden. Nova däremot är frisk som en nötkärna så det kan nog inte vara hennes inskolningsförkylning som jag smittades av.. förmodligen har jag fått det när jag varit ute på nån förskola.

Inatt har jag i alla fall jobbat  och det var så skönt att komma hem och få lägga sig och sova imorse! Jag hade gärna sovit längre är jag gjorde, men jag måste ju kunna somna ikväll också. Imorgon blir det en ny förskola att jobba på, men inte så länge, jag slutar redan klockan ett. Sen ska Nova till vårdcentralen och få sin andra influensaspruta. Inte så kul, men det är ju vad de rekommenderar..

Annars inga nyheter här, vi har kommit in i vardagen lite mer nu och det känns faktiskt okej. Även om dagarna verkar springa förbi oss i ännu högre fart än förut.. men sånt är väl livet antar jag. Det gäller att ta vara på alla våra lediga stunder!

Lite tid till blogg..

Oj så fort tiden går.. snart är också tisdagen slut! Innan man vet ordet av är det väl högsommar.. men det skulle jag inte ha nånting emot faktiskt! :)

Idag har jag jobbat på högstadiet i boliden, vilket inte riktigt kändes som mitt område (och dessutom var det bara matte!), men det har ändå gått ganska bra. Nu blir det middag och så en semla på det och senare ikväll ska jag iväg och jobba natt. Det känns rätt bra att jag kan lämna Nova på dagis imorgon och fara hem och sova. Så behöver hon ändå inte vara där så jättelänge.

Gokväll!

Alla hjärtans dag

Jag hade faktiskt hunnit glömma bort att det var alla hjärtans dag idag och inte har vi firat den på något särskilt sätt hittills heller.. men man vet aldrig, dagen är ju inte slut än ;)

Vi hade i alla fall en riktigt rolig kväll igår på TBS med supersmaskig cateringmat, trevligt sällskap och Guitar Hero. Mer hann jag inte med för sen var det dags för arbete.. Natten gick ganska fort fastän jag var en aning opeppad och nu har jag fått sova ett par timmar. Skönt. Vi har också hunnit vara ute en stund i det helt underbara vädret! Synd bara att Nova inte verkar uppskatta att vara utomhus nu på vintern, hon står bara på stället och surar.

Jag tänkte i alla fall visa er en bild på vårt nyaste tillskott i bilfamiljen:



Vacker eller hur? ;) Den ser lite ut som en pensionärsbil tycker jag.. Men den fungerar och det är huvudsaken. Jag provkörde ett varv runt kvarteret och det kändes helt okej, jag kan nog tänka mig att köra den till jobbet nån dag. OBS! Titta inte in i garaget (a.k.a. skrotupplaget) för då blir ni väl förskräckta.. ;D

Imorgon jobbar jag kväll så jag är ledig ända till halv fem. Tyvärr måste jag in till arbetsförmedlingen på dagen, men det kan väl inte hjälpas. Nu ska jag vara lite hjärtlig med familjen innan det är dags att laga mat.

Puss och kram! :)

Det gick bra!

Tack för alla tummar som hölls för oss idag, bilen klarade besiktningen! Nu har vi en billig extrabil som är helt laglig att köra.. :) Jag ska väl våga mig på att provköra den nån gång här framöver men jag tror att det blir volvon till jobbet ikväll, för säkerhets skull.. Jag litar inte helt på toyotan, den har inte visat vad den går för än. Volvon vet jag startar för det mesta.. ;)

Jag fick ett fint allahjärtansdagkort i brevlådan igår som innehöll en trisslott! Det är så kul att få sånna oväntade överaskningar! :) Det var mamma som var avsändaren - tack mamma! - men tyvärr var det ingen vinst på lotten. Det är typiskt.. undrar om man någonsin kommer vinna (stort) på en lott?

Vi får se om det blir att åka en sväng in till stan sen, vi har beställt nya delar till vagnen som vi måste hämta ut. Iofs kan vi nog vänta till på måndag men det skulle vara skönt att få göra bort det.. Ja, vi får se helt enkelt.

Hoppas att ni har en skön lördag!

Håll en tumme!

Nova hade kalas inatt. Tyvärr var det inte av den trevliga sorten utan den som man helst inte vill kliva upp mitt i natten och tvätta bort.. Det blev helbyte i sängen och badning av barn. Då kan ni ju tänka er hur det såg ut.. :D Nova hade lite svårt att somna om efter det, vilket är helt förståeligt, så idag är vi en aning trötta.. Jag ska försöka vila lite under dagen så att jag orkar jobba natt sen.

Innan jag åker till jobbet ska jag och Göran på personalfest med hans jobb. Det blir nog trevligt! Och gott.. :) Vi ska äta nån slags middag och sen vet jag inte vad som händer. Kanske lekar? Jag hinner ju inte vara med så länge men det blir nog bra ändå.

Göran ska åka in och besikta den nya bilen om en stund och jag hoppas verkligen att den går igenom! Det är bara att hålla tummen!


Ledig dag

Idag är det jobbfritt! Eller rättare sagt så är jag väl arbetslös, men det låter inte lika bra. Det känns så skönt att få vara ledig efter den här rivstartsveckan! Jag ska ju jobba natt i helgen så jag tycker att det passar rätt bra att inte ha jobb idag.

Planen för dagen ser ganska lugn ut, vi ska promenera ner till förskolan och hämta vagnen som vi lämnade där igår och sen får vi se om det blir att handla lite mat senare idag. Jag och Göran ska ha en romantisk middag för två ikväll eftersom både Jonte och Isabel är borta. Det blir nog mysigt!

Nu ska jag roa Nova en liten stund.. ;)

Bilköp

Även denna dag har sprungit iväg och det känns bra att veta att jag ska vara på samma ställe imorgon. Trots det skyhöga barnantalet trivs jag bra med personalen och själva känslan på skolan, en helt okej arbetsplats. Jag har ju nästan lyckats lära mig alla namnen på barnen nu (även om jag blandar ihop dem väldigt ofta..).

Vi har köpt en bil! En ganska skruttig bil iochförsig, men den kommer nog att tjäna sitt syfte i ett par år i alla fall. En toyota corolla från -87 fyndades igår här i stan för en spottstyvel, den behöver fixas litegrann och sen besiktas men det är inga stora problem. Den kommer nog att underlätta vårt flängiga liv en hel del och det är ett stort plus att den går billigt! Till skillnad från vår skrot-volvo alltså.. Tänk när man har råd att köpa en relativt ny bil? Vilken lycka.. ;)

Det kanske är lite trist att läsa här när jag inte lägger ut några bilder? Jag har inte haft tid att ta några nya i veckan, men till helgen blir det nog en del fotande så håll ut! Tills vidare får ni som har lust kika på våra fina köksgardiner. Spännande va? ;D



Nu ska jag faktiskt vara duktig och gå isäng i god tid så att energin är på topp imorgon. Godnatt på Er!

Busy day

Oj.. nu har jag i alla fall börjat jobba igen, så mycket kan man säga. Igår var jag ju hela dagen i bureå, som sagt, och jag var riktigt trött när jag kom hem! Orkade inte göra mycket. Antar att min förkylning inte hjälpte till heller..

Imorse var jag fortfarande trött och låg därför kvar i sängen när Göran steg upp. Jag väcktes av ett jobb-sms kvart över sju men eftersom jag var morgonseg i fem minuter så hann någon annan bli bokad före mig. Dock fick jag ett nytt sms tio minuter senare och lyckades då bli bokad till ett fritids. Jag skulle börja klockan åtta så det var bara att slänga på sig kläder och åka i princip. Kvart i åtta var Nova på dagis och vi på väg till jobben. Vi kom hem bara för en liten stund sen.

Usch vilken stress, det är inte roligt.. en mer rutinerad vikariepoolare hade ju stigit upp i tid och gjort sig klar, så det blir nog den taktiken framöver. Men imorgon ska jag vara på samma ställe (för en gångs skull) och börjar inte förrän elva. Skönt! Nova har inte klagat på hela dagen idag heller och det är så skönt att det funkar bra på dagis.

Jag måste bara få kommentera fritidsavdelningen som jag är på nu.. 51 inskrivna barn och de är aldrig mer än två vuxna! Där kan man snacka om stor barngrupp..

Shopping

Idag är vi på bättringsvägen men snoret rinner fortfarande ohejdat. Skönt att slippa den hemska värken i kroppen i alla fall, man får tillbaka så mycket ork då. Så idag har jag, Isabel och hennes pojkvän Johan varit uppe på solbacken och handlat. Nya gardiner till köket hittade jag, nya tavelramar till några kort och en hel del annat smått och gott. Kul!

Nu är det middagstajm och sen blir det nog inte mycket mer action i denna lägenhet. Tidig kväll låter väldigt lockande för mig, jag har ju som sagt heldag imorgon och jag behöver all energi jag kan få.. :)

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Atchjoo!

Idag fortsätter bekämpandet av förkylningen som verkar ha satt sig ganska ordentligt.. Det är alvedon, nässpray, halstabletter och en hel massa snytpapper som gäller. Jag hoppas att det har gått över litegrann till på måndag i alla fall för då ska jag jobba hela dagen.

Nova är så otroligt grinig att jag börjar misstänka att det ligger nåt annat bakom än förkylningen. Kanske är det magen som spökar? En ny tand? Hon blir helt skogstokig för minsta lilla motgång och när hon dessutom hela tiden envisas med att göra sånt hon inte får så är hon skogstokig hela tiden! I princip. Jag var tvungen att ta ut henne en stund för att slippa grinet för när hon sitter nerbäddad i vagnen då är hon tyst..

Det blir nog tidig lunch och sen vila för busungen, jag hoppas att hon är gladare sen när hon vaknar. Tyvärr tror jag att vi måste ta oss in till stan idag för hennes nässpray är helt slut. Jobbigt!


Personlig kalender

Jag glömde ju skriva att jag fick hem min personliga kalender igår! Den är så fin och blir verkligen perfekt nu när jag måste börja skriva upp arbets- och dagistider. Jag har försökt ta några bilder av den så ni ser ungefär hur den ser ut:



Man kunde välja olika rutor som man ville ha i kalendern och jag valde "veckans dagis", "veckans träning" och "veckans att göra". Det är så kul att alltid kunna ha med sig så fina bilder i väskan! Det är två sidor till med bilder men de orkade jag inte fota. Möjligen är den en aning stor, men jag tycker det är bra, man rymmer att skriva mycket! :)

Nu är det liggläge i soffan som gäller för mig.

Förkylt

Jag gick isäng före halv nio igår kväll och somnade ganska omgående.. Jag har sovit och drömt, men jag har samtidigt haft känslan av att vara vaken och vrida mig runt runt. Liksom drömt i vaket tillstånd eller nåt. Konstigt i alla fall.. Vaknade med ont i hela kroppen (till och med i ansiktet!), tät näsa och lätt feber, så idag har vi inga stora planer på gång. Efter en alvedon har värsta värken gått över i alla fall, det är skönt.

Nova rejsar på som vanligt förstås och jag gör mitt bästa för att hänga med. Hon är ovanligt grinig nu när hon är snuvig så det är inte alltid så roligt, men det är bara att hålla ut. Snart har vi gjort bort denna förkylning!

Typ

Det blev jobb för mig idag och förskola för Nova. Det har gått bra som vanligt, men imorgon är jag ännu inte bokad för jobb så förskolan är också avbokad tills vidare. Får jag jobb-sms imorgon bitti så blir det väl så.. annars blir det hemmamys. Själv hoppas jag litegrann på det senare.. ;)

Vi är på jakt efter en billig andrabil. Och då menar jag både billig att köpa och billig att köra. Om någon har något bra tips så tas det emot med glädje! Fast ingen ford har jag hört..

Nu ska jag gå och försöka kurera min långsamt påsmygande förkylning innan den bryter ut helt.

Vård av sjukt barn..

Oj så trött jag var igår.. Inte blev det mycket sömn natten till tisdag och sen jobba hela dagen på en ny förskola. Det var inte så många barn, men de som var där skrek och sprang runt som tokiga! Jag vet inte vad det var, men de andra lärarna sa att de hade en ovanligt gnällig period just nu. Härligt.. Jag är så glad att Nova har det så lugnt och bra på sin förskola just nu.

Inatt har Nova vaknat ett antal gånger och varit ledsen också, så idag tar vi det mycket lugnt här hemma. Jag har tagit bort min tillgänglighet från vikariepoolen idag eftersom Nova är förkyld och Gööran var tvungen att åka ner till Umeå. Imorgon får vi se vad som händer, jag ska ju jobba på äldreboendet och Göran startar en ny kurs på jobbet.. Jag ska ringa förskolan lite senare idag och höra vad de säger, hon har ju inte haft nån feber varken igår eller idag, bara snuva. Om de inte vill att hon kommer så måste jag väl ringa och säga att jag inte kan jobba..

Det är bökigt det här med sjukt barn.. vilket pusslande det blir! Förhoppningsvis händer det inte så ofta...

Lek med Leo

Gissa om det var populärt att åka till Leos lekland igår!? Nova lekte som aldrig förr och åkte den stora tiger-rutchkanan flera gånger! Hon hade verkligen roligt så dit åker vi absolut igen :) Allra bäst tyckte hon om att gå runt och plocka upp bollhavsbollarna som låg utspridda överallt i hela huset. Hon var helt salig! Bollar i överflöd! :) Men att sitta i själva bollhavet var inte lika roligt, även om det gick an en stund.





Vi träffade på Novas kusin Linnéa också (tjejen närmast Nova), hon var där på kalas. Jag tror att det skulle vara superhäftigt att ha kalas på Leos lekland när hon blir lite större, helt klart! När vi hade varit där en stund så hade Nova tappat alla hämningar och sprang runt överallt, stannade upp ibland och dansade runt några varv och så fortsatte hon. Heltokig! :)

Idag har hon tyvärr gått och blivit sjuk.. Hon var lite snorig imorse men jag lämnade henne ändå på dagis och for till arbetsförmedlingen. Sen ringde de på eftermiddagen och sa att hon hade fått feber och inte ätit så bra så då var det bara att hämta hem henne. Nu sover hon i alla fall men hon har varit jättegrinig hela kvällen och febern sitter i, även om den inte är så hög.

Så imorgon är hon hemma med Göran, jag har nämligen hunnit bli bokad på en förskola i Bureå och det kändes lite dumt att avboka.. Det verkar inte vara brist på vikariat i poolen, jag har fått en massa förfrågningar bara under dagen. Lovande!

Nu ska jag avsluta detta långa inlägg och gå isäng för risken finns att Nova inte sover så bra inatt med sin rinnande näsa.. Så godnatt på Er!


RSS 2.0